Laʻau

Bryansk lanu piniki: o le peleni suamalie mafiafia mo le laina pito i totonu

O cherries faapelepele e lelei i taimi uma: e ui lava o le mea moni e manatu o se tasi o fua muamua, o lona tofo e le o se manaia, ma o le mea lea o le tele o ituaiga o ituaiga o loʻo manaʻomia. O se tasi oi latou, na faia faapitoa mo le vaega ogatotonu, o Bryanskaya pink. O lenei ituaiga e mafua ona o lona le mautonu ua maua ai le lauiloa tele i le au faifaatoaga amateur.

Faamatalaga o le peleni Cherry Bryansk pink

Ua mavae aso o le suamalie suamalie i le ogatotonu o la tatou atunuu ua manatu o se fualaau suamalie. Mo le tele o tausaga, i le amataga ma, i se isi itu, o ituaiga tuai o lenei mea e fiafia i ai ua ola iinei.

Amataga, tuputupu ae o le itulagi

A e faʻalogo o cherries ua fafaga i le Lupine Institute, ua e teʻi teʻi i le taimi muamua. Ae o iina, i le All-Russian Research Institute o Lupine, lea o loo i le aai o Bryansk, e le gata o ituaiga eseese o lenei fua na fananau mai, ae o ni pine fou foi, currants ... I le fua o le fualaau aina, ua leva ona faia galuega filifilia i le fanua o laau aina ma laau toto.

O le pele faapelepele Bryanskaya lanu piniki na gaosia i luga o le faavae o le ituaiga ulauli Muscat e le aufaigaluega o le inisitituti M.V. Kanshina ma A.I. Astakhov pe a ma le 30 tausaga talu ai. O le ituaiga na auina atu e faʻataʻitaʻiina ai suʻega i le 1987, ma talu mai le 1993 na maua ai se nofoaga aloaia i le Setete o le Resitara o Vaʻaiga Faʻapitoa o le Rusia. Fautuaina mo le Itumalo Tutotonu ma, aemaise lava, le eria o Bryansk.

O le tau o le eria o Bryansk e laʻitiiti lava, pei o lena i le itu i saute o Moscow Region, i isi itu o saute o Central Russia. Pe tusa o le tau lava lea i le itu i matu o Iukureini ma le itu i saute o Belarus. I nei vaega uma, o le Bryanskaya pink e lagona le lelei ma e lauiloa i tagata fai togalaau.

Faamatalaga faʻatau

Bryanskaya pine cherry cherry o le maualuga (e le sili atu i le 3 mita), ei ai lona pale tele-pyramidal, mafiafia le lauulu. O lanu e lamolemole, toetoe a leai ni paʻu, lanu enaena. O paranesi o le 1 poloaiga e faʻasaga agai i luga ile pito i lalo. E tele laulaau, e masani ona lanu meamata. O le malosi o le tetee e maualuga tele. E faʻaaoga lenei mea i le laau lava ia, lea e tau le mafai ona gaogao i taimi o gutu malulu, ma fua o puaa e mafai ona tatalia ni fulu ninii, e masani lava i le taimi o le vavao.

Bryansk le lanu piniki e tupu mai i se laau e le televalea, lea e fesoasoani i le ea i luga o le pale ma faaitiitia ai le lamatiaga o faamai pipisi

O le ituaiga e masani ona faapalepaleina le umi o le lāmala, lea, o le mea lelei, e le masani ona matauina i totonu o Rusia Tutotonu. O loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma fualaau aina, ae e manaʻomia le puipuiga mai se faʻalavelave o meaola faalafua: o launiu, aphids ma leafworms. E maua ai fualaau aina uma i luga o lala o le fugalaau ma luga o moli laiti.

Le taimi o le fuga ma fua mai

O le kulimi suamalie Bryansk le lanu piniki e manatu o se ituaiga tele o le vave ona matua. E fuga, amata i le ogatotonu o Me, mo le taimi muamua - i le lima o tausaga talu ona totoina se fatuga. I le tulaga e masani ai e masani lava 3 fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe e tolu. O le vailaʻau e faʻaleleia e le tagata lava ia: a aunoa ma le i ai o tagata eletise na totoina lata ane, na o fua nofofua e faia i luga o le laau.

O le mamao pito i sili ona lelei ile laʻau peleti lata ane e tusa ma le 4 mita, e toetoe o soo se ituaiga o meaʻai e suamalie i le vaega o Bryansk, mo se faataitaiga, Tyutchevka, Ovstuzhenka, Iput.

O fua e leʻi tupu muamua nai lo aso mulimuli o Iulai; o le seleselega tele na faia ia Aokuso. Fua o le fua faatatau: pe a ma le 20 kilokalama o fualaau aina e seleseleina mai se tagata matutua, o le numera faamauina e 30 kilokalama. Ina ia faateleina le ola o fua o fualaau aina, ua aveesea i latou i le au, e umi le umi, e le mafai ona toesea mai lala ma pulupulu. Afai e le o televave le cherry, e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le oʻo atu i le 10-15 aso.

Faiga o fua

O fua suamalie suamalie o lenei ituaiga e lapotopoto, e tusa ma le 2 cm le mamafa, e tusa ma le 5 g. O le paʻu e pala, o le lanu piniki i le tele o lanu, o loo i ai ni specks. O le pulupulu e manaia, lanu samasama i lanu. O le sua e toetoe lava a le lanu. O le ponaivi e laʻititi, e le faigofie ona vavae ese mai le pulupulu. O le tofo e suamalie, e manatu lelei lelei, tasters o fualaau aina suamalie e fua i le 4.1 pasene.

O le lanu o le fualaau aina, ioe, o le "mo tagata uma," ae latou te foliga lelei lava

O fua i luga o lālā i le tau masani e le mafai ona taʻe, e lelei le mafai ona feaveaʻi. O le faʻamoemoega o fua o le lautele: e lelei uma i foliga fou ma mo le tele o auala e gaosia ai: mo siamu, compotes, sauniuni o le sua. Latou te talia le malolo lelei.

Le lelei ma le le lelei

Mo le toeitiiti atoa le tolu tausaga o lona soifuaga, o le eseese na mafai ona faʻaali manino ona itu lelei ma le lelei; i se tulaga aoao, o loʻo matuā manino lava. Faatasi ai ma mea taua, o le au faipese ma tagata atamamai e valaau:

  • laau laʻau;
  • tetee i tulaga leaga, faigofie o tausiga;
  • leai se tosoina o fualaau aina ma lo latou lelei gafatia;
  • maualuga tiga faapalepale;
  • lelei le tofo i le fua.

E pei o mea e le lelei e masani ona matauina:

  • le manaʻoga mo le totoina o le au palota;
  • e le lava ni fua;
  • le i ai, i nisi vaitau, i se tofo oona.

Totoina o mea suamalie suamalie Bryanskaya pink

I le totoina o cherie o le ituaiga o le lanu moana o Bryanskaya, o ona uiga eseese, aemaise lava, le fua o le fualaau aina, e tatau ona amanaia. O le mea lea, e tatau ona filifili ni nofoaga e le o faʻaitiitia le faʻamalamalamaina ona o le i ai o soʻo se laau totō o loʻo ufiufi le peleni. A leai, o le totoina o lenei peleni e leai se eseesega taua mai isi ituaiga.

Taimi faʻaleleia

E pei ona e iloa, o fualaau e masani ona le fautuaina ina ia totōina i le tautoulu, pe a talafeagai lea i le ogatotonu. O le mea moni, e masani lava ona faʻatau atu pusa i totonu o pusa (faʻamautuina aʻa); e talitonuina e mafai ona totoina i toetoe lava o soo se taimi. Ae ui i lea, i le tulaga o cherries, e sili atu le le lamatiaina o ia laau: e tatau ona fetaui lelei le laau i le amataga o le taumalulu, ua maeʻa ona lelei atoatoa i se nofoaga fou.

O le mea lea, e tusa ai ma le taimi o le totoina, e mafai e se tasi ona fai mai mautinoa: Bryansk le lanu piniki e tatau ona totō na o le tautotogo. O le taimi tonu e faalagolago i le tau: o le palapala i luga o le saite e tatau ona solo, e tatau ona aloese mai matagi mataga, ae o tumutumu i luga o le seedling e tatau ona malolo pe, i le tele, na o le fufula. O le tele o taimi i le itulagi Tutotonu o lenei tulaga e atiaʻe i le afa muamua o Aperila. Ae, ioe, o galuega uma sauniuni e tatau ona faia i le tautoulu. Afai e tatau ona faʻatau sau fatu i le tautoulu, e tatau ona tanumia lelei i totonu o le togalaau seia oʻo i le tautotogo.

Filifiliga o le nofoaga

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o sieri, e tatau ona manatua i fua o fua e mafai ona faʻaalia atoa le latou fugalaau i le susulu o le la. O le mea lea, o laau uumi po o se fale tele e le tatau ona ola latalata ane. Ae o paʻu laititi po o fale laiti e lelei, talu ai o le mea lona lua e manaʻomia mo le nofoaga o le puipuiga mai matagi, aemaise lava mai matu.

O le filifiliga sili mo se nofoaga e tulaʻi mai ai o se malulu agaʻi i le itu i saute, i se tulaga leai se eleele maulalo po o se eleele. Afai e leai se auala e alu ese ai, ma e latalata le vai i lalo o le eleele, e mafai ona e fausia se mauga maualuga - o se maupuepue maualuga e oo atu i le 50-70 cm. O le eleele sili ona lelei mo cherries o le oneone e le mautonu po o le loamu ma le manava manaia ma le maualuga o mea e maua ai. Latou te tuua pe a ma le 3 mita i laau lata ane, faatasi ai ma le totoina o laau tetele i le va o laina e fai ai laasaga lautele - e oo i le 5 mita.

O lea la e susulu lelei laau i le la, latou te taumafai e totoina saoloto ma i le avanoa

Faʻamasaina le lua

Talu mai le lua e ao ona saunia muamua (ina ia mafai ai ona faʻamautuina le paleni o meaola), ma e le mafai ona galulue faatasi ma le eleele i le amataga o le tautotogo, e eliina i le tautoulu. E oʻo lava i le taimi muamua, pe a tatau ai, latou teliina le upega tafaʻilagi uma: ua faia lenei mea pe afai e tele naua i vao, afaina o laau ma laau toto, ma isi. O rhizomes uma e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete, ma o le eleele eleelea e faʻatasi i le taimi e tasi: pe a eliina, o le pakete humus mo le 1 mita ua faʻalauiloaina2.

O le loloto o le lua mo le pele Cherry Bryanskaya pink o le 50-60 cm, umi ma le lautele 70-80 cm O le pito i lalo (20-25 cm) ua lafoai, ma le pito i luga, lalelei, fefiloi lelei ma fugalaʻau ma toe foi mai. I le avea ai ma faʻasusu, latou te ave i le 2 pakete o le humus, o le lua lita o le pefu laupapa, ma pe tusa ma le 100 g o le superphosphate i eleele leaga. I le tulaga o le eleele eleʻele, e mafai ona faʻaleleia pe afai e mafai: faʻaopopo sina oneone laitiiti, peʻa, ma eli se lua loloto ma faatulaga se alavai faʻavaivai i le pito i lalo (10-15 cm o le maa paʻu po o piliki malepe).

O le mea masani lava, o le omea o loʻo i le pito i lalo, o lea ua faʻapipiʻiina ai i se isi faaputuga, ina ia mafai mulimuli ane ona aveesea mai le saite

E mafai ona e aveina se taʻaloga agai atu i le tasi mita le maualuga i luga aʻe o le eleele, pe mafai foi ona e faʻatali seia oʻo i le tautotogo. Faʻasalalauina mea o le lua mo le taumalulu e le manaʻomia, ae pe a vevela le timu, e mafai ona e sasaʻaina ni pakete vai ina ia mafai ai e le meaʻai ona pasi atu i le palapala, ma meaola ninii, e aunoa ma le faatuai, faʻatulagaina.

Faʻamasinoga faʻalelei

Pe a faʻatau se fatuga, e sili atu le filifilia o se lua tausaga le matua ma vaʻavaʻai ma le totoa i aʻafiaga o aʻa ina ia atiina ae ma aua le soona fai. O le taunuu atu faʻatasi ma ia i le tautotogo i luga o le saite, ia faʻaalia e pei ona taua i lalo.

  1. Afai ei ai le faaleagaina i aʻa, ua vavaeina i se nofoaga maloloina, pe a maeʻa ona tuʻuina lea o le seedling i le vai mo le tele o itula. Afai e leai se gafatia tele, e tatau ona solomuli i aʻa, ma aʻo le i totoina, ua totoina i le mash mash.

    Clay talker - o se mea ofoofogia fou lea e mafai ai e fatu toto ona vave maua aʻa

  2. I le aveeseina o se vaega o le eleele mai le lua, tuu se fatu laau i totonu ina ia mafai ai ona fetaui lelei aʻa ma aunoa ma se popolega. Tufatufa i luga i luga, muamua, pe afai e leʻi faia muamua, ave se laupepa mo le fale puipui. Fafagu pe tuu i lalo le fatuga ina ia fusi ai le ū o le ua i luga i luga ile senetimita.

    Pe a totoina, e taua le mataʻituina o le ū o le tino ina ia oʻo i le faaiuga o le faʻagasologa e le mafai ona ufiufi ile eleele

  3. Faʻagasolo malie le sasaa o le eleele i totonu o se lua i totonu o le lua ina ia tufatufa tutusa i le va o aʻa, e aunoa ma le fausiaina o se mea. Vaʻaia, o le palapala ua faʻapipiʻiina i le lima, ma i le faaiuga o le taualumaga - faʻatasi ma le vae. Faʻafeiloaʻi ma le faʻamalosi le pulu i luga o le siteki ma se maea vaivai.

    E sili le faʻaaogaina o le "valu" pe a nonoa

  4. 2-3 pakete vai ua sasaa i lalo o le fatu, ona latou toe faaleleia ai lea o le eleele, faaopoopo le eleele, ma fai ai se meaola i luga o le pito o le lua.

    Afai e vave faʻafefe le vai, e tatau ona faʻateleina lona tele.

  5. O le lio o le poloka o loʻo mulched i le peat, humus poʻo le eleele malogo ma se laulau 4-5 cm.

    Pe a mulimulu le lio, e tatau ona e toe laa i tua mai sina mea

  6. Afai e tele le fatu, ia faia muamua le teuteuga: faatasi ai ma se maualuga maualuga e oo atu i le 1 mita, o lala ole itu e le tatau ona sili atu nai lo le 50 cm.

    E oo lava i le tasi le tausaga le matua e fautuaina ina ia faapuupuu i le taimi o le totoina, ma o isi tausaga e sosoo ai e taua tele

Tulaga Tutupu

A maeʻa ona totoina le fatu, o le tausiga lelei e leai se eseesega mai le tausiga o laau o cherries o isi ituaiga: atonu e faigofie, nai lo le tele o tulaga. O lea la, o soʻo se peleni suamalie e manaʻomia ai le faʻamautuina o le suavai, ae o le Bryansk pink ua faateleina le faapaleʻaina o le lamala, o lea e le o se mea e matua fefefe ai le suamalie le tumau o le palapala i totonu o le lio. I le tulaga lautele, e manaʻomia le suāsami masani mo laau i taimi uma, aemaise i le afa muamua o le taumafanafana.

I le masani ai, i le tau masani, o le fafagaina faalemasina o pakete vai i laau taitasi ua lava, ae i se lamala, e mafai foi ona manaomia le suavai i vaiaso taitasi, aemaise lava i le taimi o le fuaina o fua. E faʻaitiiti 2-3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina, e seasea ona faʻafefe i le tautoulu, pe a mafai e le mafiafia o le susu ona puipuia le laau mai le sauniuni mo le taumalulu. Ae o se taumalulu taumalulu taumalulu e talafeagai.

I ni nai tausaga talu ona totoina, o le laau e tufatufaina atu i fugalaʻau na faʻaofiina i totonu o le lua, ona manaʻomia ai lea ona fafaga.

E masani lava, e le foaʻi mai e le organics ni cherries, e masani ona latou faʻaaogaina faʻamalaʻau.

O le mea lea, i le amataga o le tautotogo, e faaosofia ai le tuputupu ae o laau iti i totonu o le lio faataamilo, 100-120 g (mo laau matutua e oo atu i le 200 g) o Uria ua faataapeapeina, ma le totoina i le palapala. A maeʻa le seleselega i le auala lava lea e tasi, o le cherry e faʻasusuina i fualaʻau (200-300 g o le superphosphate) ma le potassium (50-100 g o soʻo se fusi falala). A maeʻa le laei pito i luga, pe a fai e vevela le tau, e tatau ona faʻafeinu, ona faʻamalo le palapala ile aveesea o vao.

Oti ese cherries ma le faaeteete. Afai i nai tausaga muamua, teuteu e faia galuega o le faia o se pale, ona maeʻa ai lea o le fuaina mai na o auala mama e faia (talepe male mama ma vavaeina). Talu ai o le eseese e le faigofie i le faapaleina o le pale, e masani ona le manaomia le teuteuina o le moli, ae afai e tupu i totonu totonu o lala paʻu i totonu, o lenei tulaga e faasaʻo e ala i le tipiina o se mama po o le faapuupuuina o se tasi. A uma ona teu, e oo lava i manua laiti e ufiufi i varnish.

Talu mai Bryanskaya pink e le fefe i matagi masani, o le saunia o se laau mo le taumalulu e le faigata. A maeʻa le paʻu o le lau, e fuga le laʻau (e susunuina pe lafo atu i se lua faapalaga), ma eliina le paʻu ma faʻamalo i lalo se mea laititi. A o lei amataina le kiona, o le peleni ua lelei ona faasūsūina ma o le ogalaau ma faʻavae o lala autu ua faʻamaeʻaina, ma puipuia ai i latou mai le lanu o le la i Fepuari ma Mati. E fautuaina le puipuia o le pusa mai mea leaga e ala i le nonoaina i lala o laau laʻau po o ruberoid (i laau laʻitiiti - faʻatasi ai ma naiva tiona). Aʻo pa'ū le kiona, e lafoina i totonu o le poloka poloka.

O le paʻepaʻeina o laau e tatau ona faʻatinoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu: mai le tautotogo e faʻamamaina ai lagona - naʻo le matagofie

Maʻi ma faʻamaʻi, puipuiga mai ia i latou

O le Bryanskaya ituaiga lanu eseese e faʻaalia i le teteʻe maualuga i coccomycosis, o le faʻafitauli sili ona matautia. O isi faʻamaʻi i le tasi tikeri po o le isi e ono lamatia ai le laau. O le taatele o moniliosis ma kleasterosporiosis.

Faatasi ai ma le moniliosis, na muamua ona pogisa, ma ua mamae, ma ua amata ona tupu i luga o fua, ua salalau i luga o le saoasaoa. O le puipuiga ma togafitiga e faia e ala i le totoina o le 1% Bordeaux (ao le i fuga ma mulimuli mai, ma afai e maua se faamai - vave). O lala malolosi e paʻuina ma susunuina. Faatasi ai ma kleasterosporiosis, o lanu enaena e muamua ona i luga o laulaau, ona fai ai lea o tamai pu i lo latou nofoaga. I le tautotogo, o lenei faʻamaʻi e togafitia foʻi ma le paluga Bordeaux (3% e mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi amataina avanoa), ma i le taumafanafana e faʻaaogaina ai isi vailaʻau: masani lava Skor poʻo Horus, e tusa ai ma faatonuga i le afifi.

Moniliosis (fualaau suamalie) - o se faʻamaʻi e le gata ina mate ai le togalaau, ae faʻamaina foʻi laau

O faʻalavelave masani faʻapitoa o le peleni pele Bryanskaya pink:

  • laupepa (anufe muamua e afaina ai buds ma pulumu, ona pasia lea i lau ma fua);
  • ūʻau pele (paʻu papaʻe faʻatafunaina fua e fufulu ma pala);
  • siaki aphid (suful juice from leaves and shoots).

E le faigata le tau i aphids ae le lava. O loʻo fefe o ia i le fasimoli, fofo o le efuefu, tansy, lanu o le sisi, ma isi. E mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻamalosi faatasi ma le fesoasoani a bait (pu ma kvass poʻo le compote). Ae faʻatasi ai ma se numera taua o soʻo se meaola faalafua, e faigata ona fai e aunoa ma ni iniseti vailaʻau.

Cherry fly - o le iniseti lenei, ona o le tele o fua o fua o le "wormy"

Talu ai ona o le bryanskaya pink e vave ona tuai, o le faʻaaogaina o vailaʻau seia oʻo i le faaiuga o Iuni e masani ona faʻamaonia, ae e tatau ona tatou filifilia le sili ona leaga i tagata.Ae ui i lea, e masani ona faʻaaogaina e le fai togalaau le Fufanon poʻo le Actellik, i le faasologa o vasega 3 ma le 2, tusa lava pe leai se mea e puipuia ai le tagata lava ia. E matua faasaina lenei mea: ofuina se atigipupuni ma laei puipui ma ia mataituina puipuiga saogalemu. Ma ao lei faatauina se fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻeina faʻamalamalamaga auiliili, e aofia ai fautuaga i le tele o aso aʻo le seleseleina e mafai ona e faʻaaogaina.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Ua matou matua Bryanskaya Pink. O se manaia manaia, o le paleni o le suka ma le astringency. E le paʻi manulele lenei pele ona o le lanu. O le faigata o le taumalulu i oʻu tulaga e matua atoatoa lava. O le gaosiga o le aofaʻi. Ae paga lea o le eseesega e le o Europa (i loʻu manatu! Ae e tatau ona e tauivi mo lenei mea!

Uri

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=253&start=2355

O le tetee atu i faʻamaʻi pipisi e tatau ona fausia. O lenei tausaga, na o le tasi na maua le moniliosis, talu ai ona o le tele o Horus. E ono mafai o lenei mea o se vaega o se laau faapitoa, ae le o le ituaiga eseese, lea, mo se faataitaiga, na mafatia ona o le malulu ma le susu. Ae ia tuu laʻu savali ia tautau o se faamanatu e tatau ona e tilotilo i aso faaiu o fualaau faasaina tusa lava pe tatou te faatauina i latou i faleoloa tetele. I le vaega o totoe, ua ou faamalieina i le ituaiga, talu ai ona o le leai o se mea e sili ona lelei le laau.

Arsenal

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=12814

O le fua piniki e laʻititi nai lo le peleni masani. E manaia e pei o le suka. O le tofo e le manaia, ma e mafai foi ona ou fai atu e le taumate, ae ou te fiafia tele i cherries ina ia leai se taimi ou te tilotilo ai ao i ai ponaivi i luga o le ipu ...

Tamaitai Talavou

//irecommend.ru/content/kak-budto-chereshnya-soedinilas-s-ranetkoi

Bryanskaya pink cherry cherry ua matua tuai ona o isi fua ua uma ona i totonu o le togalaau. Ae ui i lea, e masani lava ona maua i totonu o togavao faʻatoʻaga ona o lona le lelei i le tuputupu ae ma le lelei o fua o fua. O le ituaiga, ua lauiloa mo se taimi umi, na maua ai ona tagata i le itulagi Tutotonu ma itulagi ma le tutusa o le tau.