Fualaau aina

Vaega o le 'ai o kāloti mo HB. Faʻamanuiaga ma faʻaleagaga, o suʻega na faʻatagaina ai tina talavou mama

I le taimi o le susu, e taua le mulimuli i le taumafataga, talu ai o mea uma e faʻaaogaina i le faagasologa o le faʻaogaina o otaota e alu atu i le susu o se tina tausimai. O meaai e tatau ona paleni. O le le lava o vitamini ma minerale e mafai ona taʻitaʻia ai pepe pepe, ae o le televave e masani ona oʻo atu i allergies.

Fualaau faisua ma fualaau 'aina lanu mumu e faʻatapulaʻa i le taumafa a se tina tausi maʻi, talu ai o ia oloa e aofia ai meaʻai e maua ai nisi pepe fou. E mafai ona e siakiina le tele o le tamaititi e masani i allergies e ala i le faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga meaai allergenic i le taumafataga ma le faʻaeteete.

O fualaau mūmū mūmū e avea o se mea lamatia mo HB

O fualaʻau aʻa e mauʻoa i vitamini, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo aofia ai:

  • vitamini C, B1, B2;
  • nicotinic acid, pantothenic acid;
  • sima o le magnesium, calcium, sodium, manganese, phosphorus.

E le gata i lea, o le fua o le tamaoaiga e matua tele lava i meaola o meaola, o ia mea e gafa ma le uiga o le moli moli. Ma talu ai o loʻo i ai se aofaʻi maualuga i kāloti (e fa taimi sili atu nai lo le tamato), o le sili atu lea o lenei mea e aʻafia ai le soifua maloloina o le tina ma le pepe. O aʻafiaga o le faʻaleagaina ole allergies ma carotenemia.

O aoga ma mea leaga o le oloa

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o kātiti fou ei ai lona malosi masani i le tino., aemaise lava le aoga mo le faapaleni vai-masima, metabolism, faʻamaʻaloga o toxins, paʻu ma tino oona, faateleina le puipuiga, toe faʻafouina gafatia o paʻu paʻu. Mo tina tausimai e faʻamaonia le meatotino lactogonic o kāloti: o le aʻafiaga o le aʻafiaga e faʻaolaina ai le gaosiga o susu susu.

Kaloti o se mea taua tele o le pigmenti. O le Beta-carotene e iai sona aafiaga lelei i le tino.

  1. Immunity. Ona o lona faʻamalositino ma le faʻamalolo o mea totino, o se mea puipuia e puipuia ai faʻamaʻi o le kanesa. I le i ai o ia faʻamaʻi e faʻagesegese ai le vaevaeina o vela tumo.
  2. Polokalama cardiovascular. E maualalo ai le cholesterol o le toto, faʻasaʻo ai le toto maualuga, toe faʻaleleia ai le vaivai o vaʻa toto ma le amio saʻo o capillaries. Ona o lenei mea, o le toto totoga i totonu o le faiʻai e osofia, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taʻavale ma puipuia ai le tupu o veins varicose. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o le suka toto.
  3. Totoina o otaota. Aveese mea leaga mai le tino, fesoasoani i le peristalsis, toe faʻaleleia le microflora o le intestinal.
  4. Faaaliga. E faʻaleleia ai le vaaia o meaʻai, e puipuia ai faʻamaʻi o le tino, e puipuia ai le galu o le tino. I le i ai o le glaucoma poʻo le faʻasalalau, e faʻagesegeseina ai lo latou atinaʻeina.
  5. Faʻatonuina o le tino. Keratin e faʻamalosi ai le ponaivi, e puipuia ai faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le vevela o ponaivi.
  6. Cosmetology. E manaʻomia le toe faʻafoʻiina o le soifua maloloina o lauulu ma le paʻu. E aofia ai Beta-carotene i le toe faʻafouina o siama ma puipuiga mai aafiaga leaga o le vevela ultraviolet. E aoga foi mo nifo ma nifo, e puipuia ai le mumū o le mucous membrane ma faʻamalosi ai le uila. O le auai i le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate o le a fesoasoani e faatumauina le foliga i foliga, ma puipuia ai le teuina o le tele o gaʻo.
  7. Vitamin A gaosiga. O le mauaina o le peta-carotene o le laasaga muamua lea i le mauaina o le vitamini A, aua o lenei vailaau ua taua o le provitamin, o le vailaau. Afai e tatau ai, e gaosia e le tino i le vitamini A. O lona ulufale masani i totonu o le tino e taua tele, talu ai o lenei mea e maua i totonu o fatu laau, o le tino lava ia e le mafai ona faʻapipiʻiina.
Beta-carotene (provitamin A) ma le retinol (vitamini A) e lua mea eseese!

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o beta-carotene, e le pei o le toe faʻamau, e leai lava, aua e le mafai ona faʻaogaina i le provitamin A. I le faagasologa o le faagasologa o molimiti e 13 o le beta-carotene 12 o le a faasino atu i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, ma e naʻo le tasi o le a teuina i totonu o le ate ma le gaʻo o le epidermis mo le liua mulimuli mai.

Ae o le mauaina faʻatasi o le aofai o oloa peta-carotene ma faʻamaopoopoina le vaitamini A e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga o le faʻalavelave. Faatasi ai ma na uiga lelei e aumaia i le faʻailoga itiiti. O ponaivi vaivai, o le mago ma le faʻaleagaina o le paʻu, gau o lauulu, faʻavaivaia o nifo.

O le tulaga sili ona matautia o le maualuga o le retinol i le taimi o le maʻitaga, e pei o le tuai, le faia o fegalegaleaiga vavalalata ma le DNA proteins, faʻalavelaveina la latou faasologa, e mafua ai le le mautonu ma suia le suiga o le kenele i le tama.

Contraindications

Ae peitai o loʻo i ai se vaega faʻaletonu e faʻatapulaʻaina i le faʻaaogaina o lenei togalaau o togalaau e tele:

  1. E aofia ai le ulaula tapaa, ona o le faʻatasi ma le nicotine, beta-carotene o loʻo faʻaaogaina i le vitamini A o se faʻamatalaga tuusaʻo o le kanesa o le susu.
  2. O le tausiga e tatau ona mauaʻa i le vaitau o le maʻi gaʻo matuia ma le maʻi ulutala duodenal.
  3. E le gata i lea, o kāloti ua faʻasalaina mo tagata e le faʻaaloalo.

E mafai e se tausimai tausimai ona 'ai se kuka, kuka ma kuka kuka?

Faʻailogaina o mea taumafa i le taimi o le lactation o se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi masani e faʻavae i le faʻamalamalamaina o le lagona o le pepe fou i meaʻai eseese. Afai e mafai, o oloa o le allergenic e le aofia pe faʻatapulaʻaina, o loʻo i ai le kālati e mafua mai i le maualuga o le pigmentation.

E mafai ona 'aina kaloti i masina muamua o HB? E tatau ona vave faʻaofiina fualaau aina i meaai a le tina ma laʻititi laʻititi.aemaise lava i le masina muamua ina ua mavae le fanau mai. E fautuaina e le au mea taumafa meaai e le sili atu i le 250-300 g kalama i le aso, o le a lava lea e maua ai le vaega talafeagai o vitamini, ma o lenei aofaiga e le taua mo le tupu mai o allergies. O kāloti laititi e maua i le taumafataga e le sili atu nai lo le ono masina mai le aso na tuʻuina atu ai.

O le beta-carotene e faatatau i gaʻo gaʻo ma faʻamalolo. A faʻapipiʻi i le kāloti gaʻo e pei o le kulimi kulimi ma le suauʻu manogi, o le a sili atu ona faʻaleleia. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le vevela - kukaina poʻo le faʻavela - o le a faʻaitiitia le aofaʻi.

O le 'aina o kāloti kuka i le foliga o se ipu falala e faʻatagaina mai aso muamua o le susu. Afai e tusitusi le kāloti, o le tolu selau kalama le tapulaa e aoga.

Tina i le masina muamua o le fafagaina e tatau ona lafoai uma le sukalati. I le faʻaopoopoga i le peta-carotene saturation, o lenei vaiinu e mauʻoa i le acid ascorbic, o le allergenic foi.

Taunuuga o le lafoaia ma le leai o peta-carotene ma le vaitamini A

Faatasi ai ma le faʻateleina o le kāloti sili atu nai lo le masani, o le tino o le tina ua tumu i le peta-carotene. I lenei tulaga, o le pigmentation o le paʻu ua faʻalavelaveina ma ua maua ai le hypercarotemia. O lenei faʻamaʻi e le matautia ma leai se afaina. Faailoga o se faʻalavelave maualuga o beta-carotene - lanu samasama o le paʻu, aemaise lava i tafatafa o alofilima, alofilima ma vae. O faʻamaoniga e tutusa ma le jaundice, hepatitis A, o le mea lea, afai o maua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se suʻega.

O le le atoatoa i le vailaʻau A, na gaosia mai le beta-carotene, o loʻo faamatalaina i le "po tauaso" o le tina, o le faʻaitiitia o le lelei o le vaʻaia i taimi o le aoauli ma afiafi. O faailoga e mafai ona iloagofie e fao fagu ma lauulu, paʻu paʻu. Mo se tamaititi, o le le lava o peta-carotene ma le retinol e sili atu le matautia ma ua faʻaalia i le faʻagesegese o le tuputupu ae. Afai e leai se susu o le beta-carotene, o le a faigata i le lumanaʻi ona faʻatumu i le tino o le pepe.

I le vaitau o le fafaga faʻatasi ma le faaauauina o le susu kāloti i le tulaga o le puree faʻafeiloai i totonu o le taumafa e leʻi muamua atu nai lo le fitu o masina, o lona uiga, pe a uma le folasaga o le apu. O le sua o le vai e amataina i sina taimi mulimuli ane, faʻaitiitia i le fua o le tasi i le tasi ma vai inu. Le fua o le vitamini A mo tamaiti e oʻo i le ono masina - 400 mg., I le matua mai le fitu i le 12 - 500 mg. Faʻateleina le faʻamasinoga i luga o le 600 mkg. O le retinol e afaina i le pepe.

Fualaau Fou Fualaau Laʻau

I le faaopoopo atu i kālati kuka ma kuka kuka, e fautuaina e le au fai meaʻai le faailoaina o salalaʻau fualaau aina ma fualaau fualaau suamalie i le lisi o se tausimai tausi mai le masina lona lua o le olaga o se pepe.

Falemaʻi oona

Meaʻai:

  • 1 kalama tetele;
  • 1 faʻi (e le o le televave);
  • 1 lanumeamata lanumeamata.

Kuka ma inu:

  1. Apple muamua-faapipiiina.
  2. Fualaau aina ma fualaʻau 'otiʻese ma faʻafefiloi i se mea faʻaleleia, pe a manaʻomia, faʻaopoopo le 100 ml. vai. poʻo le inu susu.

Sapalai malamalama

Meaʻai:

  • 2 kāloti;
  • 1 aulama lanumeamata;
  • 2 kukama;
  • 1 tbsp. olive suauu.

Kuka ma inu:

  1. Muamua le apu.
  2. Grate le kāloti ma apu ma tapuni le kukama i ni fasi ie manifinifi.
  3. Laei le salati i le suauu olive.

O ia meaʻai mo tina e matua suia lelei ai le lauti o le aoauli ma o le a le afaina ai le matelaina o le tino ma le gasegase o le tamaititi.

Alu i totonu o se tamaititi - pe faʻapefea ona faʻaali ma pe o le a le mea e fai?

I le sese o le faʻaaogaina o se meaʻai fualaau faʻaipoipo poʻo se faʻamatalaga sese i se faʻaopoopoga e mafai ona tupu mai i se pepe se faʻataʻitaʻiga faʻafefete. O ona uiga o:

  • mūmū o le paʻu;
  • mūmū mūmū mūmū na maua i alafau o le pepe;
  • afaina i luga o mata, conjunctivitis;
  • fulafula o gom.

I le faʻailoga muamua, e tatau ona aveeseina se meaʻai e mafai ona aveeseina mai le meaai ina ia aloese ai mai le faʻalavelave o le anaphylactic ma faʻatalanoa se fomaʻi. A maea le suʻega, ole a iloa e le tagata maʻi maʻi le mafuaʻaga o le maʻi ma faatonuina ai vailaʻau.

O le 'ai o kāloti e puipuia ai faʻamaʻi o le puipuia o fualaau oona, fualaau oona, cardiovascular systems, o lona i ai i le taumafataga e tatau ona i totonu o tapulaa taliaina. Afai e le tatau ona lafoaʻia le aʻa i le susu. O le fetuunaiga o le meaai a se tina tausimai o le a fesoasoani e aloese mai le soona fai ma mea e oso ai.