Fualaau aina

Pati rīsisi Rusia Eleni: muamua, sili ona suamalie!

Vailaau o le pati O luck i tausaga uma e aliali mai i le faʻatau atu se tasi o muamua. O lona fatu e foliga matagofie, ma paʻu paʻu e mafai ai e oe ona saunia ipu, ma maua ai se togi maualalo.

O lenei ituaiga na maua mai e le au Faʻalapotopotoga Rusia ona o le tele o tausaga o taumafaiga ma mo mafuaʻaga lelei ua manumalo ai i le faʻaaloalogia ma e lauiloa i le au faifaatoaga ma tagata faʻatau.

O le luʻu o le pateta e puipuia mai le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se mea sili ona teuina, o loʻo tumau pea le maualalo o le vevela. Ma, o le mea sili ona taua, o se tasi o ituaiga sili ona suamalie o pateta. I lenei tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga o le ituaiga, faʻamalamalama ma ona uiga ma uiga.

Faʻamatalaga:

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaLe manuia
Tulaga lauteleuluaʻi fua o le laulau 'eseʻese o le totoina o Rusia, e faʻafetaui i ituaiga eleele eseese
Gestation period65-80 aso
Manatua Pule11-15%
Masima o fai pisinisi100-150 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao10-15
Tuuina atue oo atu i le 430 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo
Faanatinati88-97%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanupapaʻe
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, North-West, Middle Volga, Volga-Vyatka, Sasaʻe Tutotonu, Central Black Black
Faʻafitauli faʻamaʻie mafai ona gasegase i le paʻu, o le nematode o le pateta auro, Alternaria
Vaega o le tuputupu aee faʻafefe i le suavai ma le lamala
FaʻatonuGNU Institute of Potatoes latou. A.G. Lorkha (Rusia)

O le tino paʻu o le kulimi mama, beige poʻo le samasama. Tulimanu e faʻamalosi i le paʻi. O mata e laʻitiiti, manino manino i le paʻu o le paʻu. E mafai ona lanu enaena, enaena poʻo le mumu i lanu.

Valivali - o le lanu beige lanu o le tubers e mafai ona avea ma sina mea sili atu ona malosi, i le lanu enaena. Folasaga - o fatu e lapotopoto pe liʻo-oval foliga, e tele lava e leʻo faʻaloloa. O le leai o ni mea e le mafaamatalaina e mafai ai ona e vave totoina ia pateta ma toetoe lava a leai se otaota.

O le masini masini o loʻo i luga o le masima masima e maua mai i le 12% i le 14% o le mamafa o le fatu. O le aano o le aisa, o le pateni faatoa totoina ua sinasina. A oʻo le kuka o le pateta O le Luck e lanu samasama.

O le maso o loʻo i totonu o isi ituaiga pateta o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Latona16-20%
Kamensky16-18%
Zoraka12-14%
Impala10-14%
Tautotogo11-15%
Arosa12-14%
Timo13-14%
Faifaatoʻaga9-12%
Meteor10-16%
Televel10-15%

O le tele po o le tele o tubers o ni fatu lapopoa o le pateta. Peitai, o le luʻu, e seasea ona maualuga. E tusa ma le 120 ma le 250 g le fua o le tuber, ae o loʻo i ai foi le faʻatonuina o fatu laiti.

O le togavao e tupu mai i le maualuga, ae matua mafiafia, e masani ona ufiufi i lau. Fugalaau sinasina le lanu. O a latou gaʻo e maitauina le pisapisao. Lafoaʻi matilatila lanumeamata, lanu.

Ata

Uiga

O le luʻu o se tasi lea o meaola eseese ua faʻaleleia mo ituaiga eleele eseese ma nisi o vaʻalele.

I Rusia, o seleselega aupito sili ona seleseleina e seleseleina i le Middle Volga, Central Black Earth ma itu i sisifo. Ae ui i lea, o fua o totoe o le a le sili atu ona leaga. O le luʻu o le Potatoes ua lautele ona totoina i totonu o Rusia ma i atunuu o muamua le USSR: Iukureini, Moldova, ma isi atunuu.

O le seleselega e faalagolago tele i le tau ma le tau lelei, i se tulaga maualalo - ile palapala. E mafai ona fai atu ma le tausia lelei o vao uma o le pateta O le Luck o le a tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le tasi le kilogram o fatu. O le patato Luck e masani ona fua mai i luga.

Faatusatusa le fua o le seleselega O le luʻitau ma isi ituaiga o pateta e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)
Minervae oʻo atu i le 430
Kiranda110-320
Dolphin160-470
Rogneda190-350
Granadae oʻo atu i le 600
Magiciane oʻo atu i le 400
Lasocke oʻo atu i le 620
Zhuravinkae oʻo atu i le 640
Palaʻelee oʻo atu i le 500
Ryabinushkae oʻo atu i le 400

O le tofo lelei o lenei ituaiga na faʻamalosia pea e tagata atamamai i tulaga eseese.

E tele taimi e totō ai pateta ia Me, e oʻo mai i le faaiuga o Iuni. E talitonuina o le taimi o le kuka lelei o pateta O le manuia - 60 aso mai le foliga mai o ni fatu. O palu laisi o loʻo taumafai e amata mai le 45 aso. O loʻo i ai sona tino manaia.

O le pati pateta o le pateta Luck e mafai ai e oe ona faia ni pateta sili ona lelei. O pateta falai e faatumauina lelei o latou foliga lelei, e manaia ma fiafia tele i taimi uma.

O se vaega tāua o lenei ituaiga: i le tulaga o le faʻaaogaina o masini, o le a le suia ai e le tino o le pulumu lona lanu. Le ogatotonu o le faatoilaloina i le lumanaʻi e le o faia. Na te taliaina le lamala. E lelei lelei le luʻu o le Potatoes ma e maua ai ni fua lelei i luga o oneone papaʻe ma oneone.

Pe a totoina e tatau ona gauai atu i mea na totō ai laau i le vaitau mulimuli. O paipa o pateta sili ona lelei mo eleele eleʻele: o laʻau, o legumes, crop crops. Afai e tupu le lupine i le oneone oneone, o le a avea ma se filifiliga lelei.

Mo faʻamaʻi e pei o viral or rhizoctoniosis, o le pateta o le pateta O le luʻu e le masani ai. O le tetee i le tuai o le paʻu ua manatu o se aiga.

E faʻaalia ai le maualuga o le tetee atu i le faasologa o faʻamaʻi:

  • mosaic mumu;
  • lanu uliuli;
  • susu susu;
  • paʻu masani.
E tusa ai ma meaola faalafua, e tatau ona totogi faapitoa le tausiga i le puipuia ma le pulea o le falaoamata Colorado potato.

Faitau faʻamatalaga auʻiliʻili i metotia masani ma vailaʻau faʻaaogaina i le gaosia o laau.

O pateta pateni ua sili ona teuina i le taumalulu, o le malulu ma o se tasi o ituaiga sili ona pele.

Matou te fautua atu foi ia te oe ia faamasani ma isi ituaiga e tele ituaiga o fualaau aina:

SuperstoreTuai amataLaititi vave
FaifaatoʻagaBellarosaFaʻafouina
MinervaTimoLelei
KirandaTautotogoTamaitai Amerika
KaratopArosaKrone
TelevelImpalaFaʻaalia
MeteorZorakaElisapeta
Zhukovsky vaveColetteVega
RivieraKamenskyTiras