Fualaau aina

E faʻafefea ona tupu le patipati faʻalauiloa "Felox": uiga o le ituaiga, faʻamatalaga ma le ata

O le ituaiga pateta o Felox e maualuga ona uiga lelei, ma, o se taunuuga, faʻaaogaina tele.

Tufatufaina atu i le teritori o le Rusia. Faʻasaga i le telefoni. E gafatia le vevela o le tau, suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

I lenei tusiga o le a tatou faamatalaina auiliili mea uma e uiga i le ituaiga pateta Felox, o ona foliga ma uiga.

Faasalalau

Subtlepe Felox na fafagaina e fomaʻi Siamani. O le tusitala o Saka Palanzenzucht.

I Rusia, o le tufatufaina atu o vaevaega o loʻo faʻafoeina e le atinaʻe Oketopa ma FH Zadk.

I le taimi nei, o le eseese ua salalau i le lalolagi atoa..

Ua tupu i Siamani, Ausetalia, Holani, Initia, Saina. Faʻaauau foi ona tuputupu ae i Belarus, Moldova, Kazakhstan, Iukureini, le Rusia.

I Rusia, e mafai ona maua laau toto o lenei ituaiga i le toetoe lava o vaega uma. O faʻasolosolo manuia e tupu lelei i tulaga uma o tau. E talia toleniga, faʻafuaseʻi suiga i le vevela.

E taua! O lenei ituaiga e fautuaina mo le vave totoina ma vave seleselega.

Potato Feloks uiga eseese

Igoa tulagaFelox
Tulaga lautelemaualuga le gaosiga o ituaiga o faʻatoʻaga Siamani
Gestation period60-70 aso
Manatua Pule16-17%
Masima o fai pisinisi100-120 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao19-25 fasi vaega
Tuuina atu550-600 c / ha
Quality Consumertele le tofo, talafeagai mo le kukaina o soʻo se ipu
Faanatinati90%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaNorth, North-West, Volga-Vyatka, Middle Volga
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻasaʻo i le pathogen o le kanesa pateta, kesi o le kiliva auro, faʻalelei le tetee i le phytophthora
Vaega o le tuputupu aefetuunaʻi i soʻo se ituaiga palapala
FaʻatonuSaka Palanzenzucht (Siamani)

Busi o se vasega sao, lau. O lau lapopoa pe tele. Fai se paolo pouliuli pouliuli. O pito o laulaau ei ai se tautua laiti.

O le pito i luga o laulaau e manaia. E tele mea e fai. E i ai le paʻu ma le lilac lanu. O le othocyanin hue o le pua e matua vaivai lava. O le mea faʻapipiʻi ua faʻaloloa, i le pito i tua o loʻo i ai se foliga lapotopoto.

O le eseesega o le eseesega o le 100-120 kalama. O le tele o faʻataʻitaʻiga e tusa ma le 200 kalama. O le pele ei ai se malu malu malu. O le tino o le malamalama, amber-white amber. E oʻo atu i le 16-17% le faʻaaogaina o le masini.

E mafai ona faʻatusatusa le tele o fatu ma le manava o loʻo i ai isi ituaiga e faʻaaoga ai le laulau i lalo:

Igoa tulagaFaʻamaumauga a Starch (%)Toto mamafa (gr)
Tiana11-15110-120
Tuscany12-1490-125
Tatala14-1695-115
Santana13-17100-170
Nevsky10-1290-130
Ramos13-16100-150
Lapot13-16100-160
Belmondo14-16100-125
E taua! O fai togalaau poto e fautuaina le totoina o fatu i le copper sulphate ao le i totoina. Faatasi ai ma le fesoasoani o mea e faatupuina ai le alualu i luma, o laau toto e olaola sili ona manaia, ma o le fatuina o fatu e tupu i se saoasaoa vave.

E le lelei le tausia o palu, o le mea autu e manatua e uiga i tulaga talafeagai ma tuutuuga. Ua matou saunia mo oe auiliiliga auiliiliga e uiga i le teuina o pateta i atigipusa, i le taumalulu, i le pusaaisa ma fufulu.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le ituaiga pateta Felox:

Tuuina atu

Felox o se ituaiga uluaʻi fua. Mai le totoina i le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e 65-70 aso. E maeʻa le seleselega i le faaiuga o Aokuso. O fua eseese e maualuga tele.

250 hecta potatoes pateta ua seleseleina mai le 1 ha. O le maualuga o le gaosiga e 600 kilokalama. E tasi le togavao e fatuina le 19-25 tubers. O fua e puipuia mai le faaleagaina. I totonu o faleteuoloa malulu matagofie e tusa ma le ono masina.

I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia le fua o le seleselega ma le numera o fatu i totonu o se vao i isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Le numera o fatu i totonu o vao (pc)
Belmondo450-8007-9
Gaumalie350-40012-14
Ladoshkae oʻo atu i le 4505-9
Blue Danube350-4008-12
Lileae oo atu i le 6708-15
Tiras210-4609-12
Colombo220-420e oʻo i le 12
Santae oʻo atu i le 570e oo i le 20

Le sili atu le lelei o le oloa. O le maketi e oʻo atu i le 98%. O le eseese o loʻo i ai i se manaʻoga sili. Faʻatau i maketi ma faleoloa. O le Potato cultivar Felox e mafai felauaiga ile mamao mamao.

Faamoemoe

O faʻasoasoaga faʻapitoa o loʻo i ai se fuafuaga o le laulau. O fualaau totogo e sili ona lelei. Pe a tipi e le faʻapogisaina. E tele mea e faʻaaoga e le vailaʻau. Faʻaaoga i le kuka i le fale.

Faʻaaogaina mo le kukaina o vasega muamua ma le lua. E talafeagai mo le faia o tupe meataalo i totonu o le microwave. E tuʻu faʻatasi lelei ma aano o manufasi, iʻa ma fualaʻau.

Faʻamasinoga

Agrotechnika o lenei vasega o se tulaga masani. Faʻamasinoga o loʻo faia i le amataga o Me.. Laʻau totō na fautuaina pe a uma le mutia, vao, pi, sana, pi. Taʻiala fautuaina faʻafanua: 30x65 cm O le maualuga e le tatau ona sili atu i le 8 cm.

Afai e te toto fatu pateta Peloks loloto, ona mafai lea ona pala ile eleele. A o lei totoina le eleele ma le faaeteete.

O le eleele e tatau ona avea ma siako. Lafumanu oneone lelei, lalelei, suauu. Ae sili ona lelei le faʻaaoga o le eleele lanu uliuli.

Aʻo lei tulaʻiina e tatau siaki mo mea le lelei poʻo le faʻaleagaina. E le fautuaina ni tubers e le lelei. O le mamafa sili ona lelei o mea toto e tatau ona tutusa ma le 60-80 kalama.

E taua! O lenei siʻosiʻomaga e sili atu ona lelei ile eleele vaivai ma mama. I totonu o le maa maa i le vaitau o le tuputupu ae, o le tuputupu aʻe o vao e mafai ona faʻagesegese lemu. I lenei tulaga, o le fatu e matua vaivai lava.

E tele auala e toto ai pateta. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faamasani i tekinolosi a Dutch, faʻapea foi ma metotia o le totoina o pateta i taga, i paʻu, i lalo o vaomago.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻasolosolo e sili atu ona puipuia i le kanesa, o le nematode cyst cyc (Ro1,4). Fua faʻatatau i le gasegase o fatu ma leaflets.

E masani ona solaseous ma pateta, e aofia ai faʻamaʻi e pei o se isi, fusarium, verticillis, scab. Faitau atili e uiga ia i latou i tala o la matou 'upega tafaʻilagi.

Aafia i le uaea.

E aofia ai foi i meaola faalafua o kiliki pusi. E i ai o latou tino o loʻo faʻaloloa, faʻapipiʻi i luga o laʻau ma lau o le laau. Latou te mafua ai le faaleagaina o fanua i mea taufaatoaga.

O lenei vaega laiti o pateta e manaomia ai le puipuia o togafitiga, e fai ma faataitaiga, faasaga i le Colorado potato beetle.

Faitau i tusiga o la matou 'upega tafaʻilagi o togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻasolosolo o loʻo i ai e tau ai tagata matutua ma aʻafia.

I le avea ai ma se puipuiga, e faʻaaogaina ai iniseti. E mafai ona e faʻaaoga tupe siliva e tasi le taimi e totogi. E fetaui lelei lava o lona uiga "Prestige".

O le Potato Felox o se ituaiga uluaʻi fua. E i ai se laulau i luga o le laulau. Me ia feaveaiina i mamao mamao.

Faʻafeagai ma le faʻaleagaina o masini. E maua ni uiga iloga taua. E tupu lelei i tulaga uma o tau. Faʻafeiloaʻi eleele eleʻele, faʻaleleia faʻavaivai, faʻasusu. E uiga i le taimi ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina, faitau mea auiliili o la matou 'upega tafaʻilagi. Ma i le taua faasaga i vao vao o le a fesoasoani.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i ituaiga eseese o pateta e eseese o latou uiga:

Taeaga tuaiLaititi vaveVaitausaga
VeʻaGingerbread ManLe lapoa
MozartTaleTuscany
SifraIlinskyYanka
DolphinLugovskoyLilac fog
CraneSantaTatala
RognedaIvan da ShuraDesiree
LasockColomboSantana
AuroraFaʻaaliaAfaSkarbFaʻafouinaAlvarMagicianKroneBreeze