Tala Fou

Fualaau aina ma le amio - parsnip

Pasternak e aʻafia i le aiga faamalu ma o se fualaau aina e fesoʻotaʻi ma le pasesa, opu ma isi laau totō faʻatasi ai ma faʻamalologa faamalu.

O le maualuga o le a oʻo i le laau e faalagolago i le lelei o le tausiga, le totoina o le togalaau ma le ituaiga palapala.

Taumafa fualaau faisua, lea e ave pe o se lapotopoto po o se foliga o le nifo.

Pasternak o se laau faʻatasi ma se mea saʻo, o loʻo i ai ni lau lapopoa lautele. E fuga mai i le mata o le mata o se lanu samasama.

Aʻoga agavaʻa

I le kukaina, o parsnips e faʻaaogaina e pei o le faʻavala. O loʻo ia te ia se tofo maaleale ma se manogi manogi, faʻafetai i le tele o tagata i totonu o matai ma faletua.

O fualaʻau laʻau e faʻapipiʻi i soupisi ma itu o ipu, faʻapea foʻi ma taumafa masani. Ae maise lava o fualaau aina suamalie ma aano o manu. Pasternak e faʻaaogaina mo le faʻasaoina o fualaau faisua.

I le faaopoopo atu i le tofo taua, o le parsnip o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o mea faʻamalolo. O le manogi manogi e faʻafefe ai le manaʻo.

O fualaau totogo e faʻasaʻo ai le tiga ona o le gaʻo po o le manava. E fesoasoani i le taulimaina o le tale ma le malulu, soothes, togafitiga o vaʻa vailaʻau. O faʻamanuiaga o le laau e manino lelei i le tamaʻitaʻi: parsnips faateleina le malosi.

O uiga faʻamalolo o loʻo i ai fatu e faia ai vailaʻau e fesoasoani ai i le matamata o le dermatology. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se sauniuniga ma le mea o loʻo i le parsnip e faʻaaoga ai vitiligo ma psoriasis.

Fiafia ituaiga

E i ai le tele o ituaiga o parsnip, e ese mai le tasi ma le isi i foliga ma le taimi o le matua.

Vai Eseese. Faʻafeiloaʻi i se tagata manua. O le igoa e manino lelei le tofo ma le manogi o le ituaiga. Fualaau faisua e matua suamalie ma e manaia manogi. O le fualaau 'aina e faia ai se foliga lapotopoto ma i le mamafa e oʻo atu i le tolu selau kalama.

White Stork. Latou te fesoʻotaʻi ma ituaiga o meaʻai, ae o fua e selesele faʻatasi ma le vave-vave. Fualaau faisua, e pei o se kāloti, vali paʻepaʻe. I le mamafa e oʻo i le selau kalama. O le ituaiga o loʻo faʻaaoga i meaai ona o lona manaia lelei. O fua uma e fua i le taimi lava e tasi ma ua lelei ona teuina.

Toa Gavrish. E mafaufau i le ogatotonu o le vave. E gafatia le malulu, mafai ona tumau e oʻo lava i le malulu o le tau. Gavrish e atiae masani ile vevela ma le lima. O le a tumau pea le vevela o elemene e tutupu mai, ma o mea e tutupu i luga o le vao e mafai ona faʻafeiloaʻi ai gutu ma faailoga o le vevela i le itiiti ifo o le valu.

Parsnips tuputupu ae

O le tele o fai togalaau ua latou iloa le i ai o parsnip, o nisi ua aina fualaau faisua, ae o nai tagata toaitiiti o le taumafanafana ua latou malamalama i le totoina o togalaau.

Pasternak pe vave ona totoina i eleele tatala, pe saunia muamua ni vaomatua. Ae ui i lea, e le o fua uma. E masani lava o le mafuaaga o loʻo taoto i le fatu mea o le parsnip. O fatu e aofia ai le suauu taua, o lea latou te maua ai se tamai fale ola.

O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le vaitau lea e sosoo ai ma le seleseleina. Afai e te umi le umi o fatu, o le a amata ona leai o latou germination ma e ono leai se aoga. Mo le mafuaʻaga lenei, o fatu e faʻatau i nofoaga faʻataʻitaʻiina pe olaola ai.

O le totoina o le taimi e faalagolago lea i le vaega, tulaga o le tau ma le filifiliga a le fai togalaau. O masina uma o le tautotogo ma e oo lava ia Fepuari e talafeagai mo le totoina (ona o le malulu o le malosi o le laau).

A o le lūlūina, o fatu ua faʻafefeteina mo le 24 itula. Ona tuu lea i totonu o se ie susū. A oʻo mai le uluaʻi tupu, ona tuu lea o le fatu i tafatafa o le potu malulu. I le eleele ua saunia eleele ua totōina fatu ma le umi e sefulu lua senetimita.

Tausia parsnips

Le aʻa e le lelei. E tatau ona faʻamamaina le eleele i taimi uma. E tatau ona aveese vao i le taimi ina ia latou le faʻalavelave ai i vaovao. E manaʻomia le vavalalata o le avanoa i laina.

E sili atu ona faigofie le tausia o laau ola. O le fualaau aina e sili ona olaola e tatuʻu vao, ma o laʻau e ufiufi le palapala, tausia le susu. Afai e tupu le parsnip i le eleele leaga, e mafai ona faʻamaʻaina i mullein pe faʻafefeteina manu lele i ni nai taimi.

Pests ma faʻamaʻi

Pasternak e faatatau i fualaau faisua malolosi, e le o ni faʻamaʻi matautia ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, ei ai ona fili:

Carrot lele. O se vaaiga laitiiti i luma o le lanu mumu e mafua ai le afaina tele o le laau. Na te tuʻuina ana fua i le ua o le parsnip. Fanau fafaga i luga o le laau mo le masina ma matua afaina ai.

O lea e le osofaia e le lele le parsnip, e tele tulafono e mataituina: o le fualaau aina e totoina i autafa o le siʻi, filifili ni nofoaga e sili ona maualalo ma eleele maualalo. Latou te tauivi ma se lele, faʻapipiʻiina o le laau i ammonia ua faʻamaonia poʻo le faʻaleagaina o le wormwood, kele.

O le talipupuni. Iso vali i lanu mūmū mūmū ma lanu uliuli. E manaia le manaia. Shchitnik sufuli le sua mai le laau. Le auala e tauivi ai: aoina o tusi lesona.

Aʻa aphid. Apisa e lanu samasama pe lanumeamata. E afaina ai le sua mai le aʻa o le parsnip, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma viral.

Ina ia aloese mai lenei meaola, mulimuli i tulafono o le fua o le seleselega, aua le tuua fua o le togi i le fasi fanua. E fesoasoani faʻasalalauga i le taua, ma i tulaga ogaoga e faʻaaoga ai iniseti.

Pusa faʻapipiʻi - o se tamai pusi o lanu enaena ma se lanumeamata lanumeamata. Vaega o mea leaga, sufuluina o sua. O le vavalo o le vavao e afaina ona o mea oona. Mai le pest e faʻaumatia faʻatasi ma iniseti.

Mealy dew. Faailoga: foliga i luga o lau o le fugalaau paʻepaʻe. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma vave le alualu i luma, ma o le taunuuga lea e mate ai laulaau, e le oʻo mai le fua. O le fasi manu o lona uiga o le apamemea.
Faamama ma teuina

Laititi maualalo e le afaina ai le parsnip, o lea e mafai ona e selesele i le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana, aʻo leʻi amataina le tau malulu. O fualaau aina o le a mafai ona gaoioi e oʻo lava i se taimi pupuu e faʻaitiitia ai le vevela.

O le faapipiiina o se togalaau aina e fautuaina i se tui, ae le o se suo, e aloese ai mai le faaleagaina matuia. A oʻo i le amataga o le potopotoga, pe a amata ona faʻamago laulaau, ia mautinoa e faʻaofuofu totigilima, ina ia aua le mu ai le susunuina o parsnip.

E i ai faafitauli i le teuina o fualaau faisua. Na te lagona le mafanafana i se potu malulu, ae o le siosiomaga lava lea e tasi e lelei mo le atinaʻeina o fualaau oona, lea e mafua ai le tupu mai o faamaʻi.

O se potu e leai se ea e le fetaui mo le teuina: o se siosiomaga malulu e mafua ai le le lava o le fiaʻai ma le tofo, ma mafua ai foi ona moa le fualaau faisua.

E leai ni faafitauli i le teuina o tagata nonofo i le itu i saute. I lenei itulagi, e le mafai e le parsnip ona eli uma, ma alu e faʻaalu le taumalulu i le eleele. O le taimi lava e manaʻomia ai le aʻa o le fualaau aina i le laulau, e tatau ona eliina.

Matou te tuuina atu i lou mafaufau se vitio i luga o le autu: pe faapefea ona ola le parsnip mai le fatu