Tala Fou

E mafai ona ola i luga o le fale i le latou taumafanafana i le ogatotonu?

O fualaau suamalie ma maloloina o le tagata manaʻo e tupu se tagata nofo i soo se nofoaga.

O le mea sili ona manaia, o le mea e leaga ai, o le a le tupu i le vaeluagalemu.

Ae ui i lea, e mafai ona e filifilia ni ituaiga o le a ola i le malulu.

Sorta

Mo le ola i luga o le taumafanafana i le ogatotonu o laina e fetaui lelei ma se laau e ola mai se fatu.

E tatau ona filifili se ituaiga eseese ma le maualuga maualuga o le teteʻe, mo se faataitaiga, taupou taupou.

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le umi o le vaitaimi o le malulu taumalulu. O ituaiga ile Aiga ile Amerika i Matu.

E mafai ona oʻo atu le laau i le luasefulu mita le maualuga. O aʻa e mafai ona tatalia le malulu o le palapala e itiiti ifo i le sefululima tikeri. E mafai ona ola saogalemu le vailaʻau i luga o eleele palapala, lea e faʻapupula ai le tele o le susu.

O le taimi uumi o le taumalulu malulu e mafai ai e oe ona manuia i le taimi malulu. O lenei mea e mafai ai ona le faʻapogai le tafe o le sua i luma o le taimi. O le ituaiga e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻatau mo isi cultivars.

Vaitau o le matua

O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga eseese o pīni, lea e vaevaeina i ni vaega se tolu e faʻatatau i le taimi o le matua, poʻo le, i le taimi o le seleselega. E iai:

  • uluaʻi ituaiga. I nofoaga i saute e aoina mai ia Setema ia Oketopa;
  • ogatotonu o vaitau. O Persimone, o nei ituaiga, e maua ia Oketopa - Novema;
  • tuai. O fua na amata mai i le amataga o Novema - amataga o Tesema.
O aso faʻamoemoe e faʻalagolago i le tau i le itulagi. O nisi e aveese le fua ao lei oo i le taimi e gata ai, ma tuu ai i latou e toso. Faʻaauau i lenei metotia, e tatau ona e malamalama o le a sili atu ona leaga le lelei o le fua.

Faʻasalaga

I luga o persimmon e mafai ona fuga mai fugalaau tane, fafine ma fisexual.

O nisi vailaʻau e mafai ona faia na o fugalaau fafine, mo se faataitaiga, Sidles, Hachia, Emon.

Afai e mafai e climatic, e mafai e fualaau aina ona ola fua e aunoa ma le faiga o le fertilization..

O ituaiga Gailey, Dream, Shagotsu gaki e faʻamaeʻaina uma fuga fafine ma tamaʻitaʻi i tausaga uma.

O fua o fualaau aina e faalagolago i le palota. O fua e maua ai fatu e sili atu le susulu nai lo pepe faataitai. O le pulupulu o loʻo maua i le fatu e masani ona sili atu ona palata nai lo le fua o le fua.

Ina ia maua se fua tele ma le maualuga, e tatau ona e faʻafefiloi le vaʻai fafine.. O nisi vailaʻau e maua fua e aunoa ma lenei faiga. Eseesega o le loloto o lenei mau ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Faʻasalaga e tatau: Yankin Tsura, Maru, Gosho Gaki, Ezo Ichi ma isi;
  2. E le manaʻomia le faʻailoga: Gosho, Tamopan tele ma isi;
  3. vaega lata ane: Soyo, Aizu, Hachia ma isi.

O laau totino o le vaega lata ane e mafai ona fua mai e tusa lava pe leai se faiga e fai ai palota. Latou te faʻaaogaina ina ia faʻaleleia ai le tofo ma le lelei o fualaau aina, ia faateleina lo latou tele ma fua. E suia e le tino lona lanu ma e sili atu ona vaivai ma sili atu ona vaivai.

O le faʻaleagaina o se mea taua lea e faʻaleleia le lelei ma le tele o le seleselega. Mo lenei mafuaaga, e valu iva laau ma fugalaau fugalaau e fautuaina ia nofo toatasi i luga o le laau e tasi mo le palotaina. Afai e leai se avanoa e totoina ai sea laau, e tatau ona e faia le suʻeina o le tusi lesona.

Filifilia se nofoaga mo le tulaueleele

O le Persimone e tatau ona ola i se eleele mafanafana ina ia mafai ai ona tupu lelei ma fua mai. O eleele lelei o loʻo manatu i ai o ni mea lanu pe oneone. E tatau ona faʻaleleia. O lalo ole eleele e le tatau ona latalata i luga o le eleele nai lo le 0.75 mita.

O le mea moni, o aʻa e taoto i le loloto e tusa ma le tasi ma le afa mita. O ituaiga malosi e maua mai ai meaai i se vaega o le onosefulufa mita fa, ma le maualalo o le tuputupu aʻe o meaola - i luga o se laufanua e luasefulu lima sikuea kilomita.

Filifili se nofoaga ma se malamalama lelei, e natia mai i matagi malulu malulu.. I se nofoaga e paʻu ai le malulu malosi, o le a lagona le leaga o le laau: o le a amata ona paʻu fua, o le a leai ni foliga o lau.

Filifiliga ma le totoina o fatu

E fautuaina e faʻatau mea totō mai le gaosi oloa, lea e faʻamaonia le lelei o le oloa.

O le faʻatau mai tagata faatau ma e oʻo lava i se faʻaaliga e mafai ona faʻavauvau.

E mafai ona e maua se laau e le fetaui ma le ituaiga ua faailoaina, e le o le malulu ma e le fetaui mo le ogatotonu.

Sapalai ma aʻa e maua mai i le tautoulu. Iloilo ma le faaeteete foliga vaaia o le laau e vaai ai pe o maloloina.

Afai o le laʻau na eliina ma le faʻamalosi, o le ai ai ni aʻa vevela ma le faʻafela. Latou te agamalu tele: latou te oti pe a ma le itula pe lua pe a maeʻa. Afai o nei aʻa ua mate ma o le aʻa autu e foliga maloloina, o le totoina o mea e talafeagai mo le galueaiina.

I luga o le nofoaga o le totoina o le peresimeni e tuʻu ai le lagolago. E tuʻuina se fatu i totonu o le lua eli, ma tuu i autafa o le puipui ina ia le faaleagaina ai aʻa laiti. O le aʻa ia faʻalautele ma faʻafefete i le eleele.

A e malulu, o le laau e puipuia i se atigipusa ma mulimulita i peat or humus. O le fala e masani lava ona paʻepaʻe. O le manava mafiafia e mafua ai le paʻu o le paʻu, o lea e tatau ai ona puipuia le laau i le tele e mafai ai mai le fesuiaiga o le vevela i le taumalulu.

Faʻafoega o le tausiga mo le peimeni

O le manuia o le galueaiina e faalagolago i le tausiga lelei, puipuiga o faamaʻi ma foliga vaaia o pala. A o lei amataina le taumalulu, e manaʻomia galuega sauniuni. Mo le masina ma le afa, latou te taofi le suāina o le laau ina ia mafai ai ona totogo le tipu.

Fertilizers o loʻo aofia ai le pāmiola ma fulukalama, lea o loʻo faʻauluina ma le malosi e le faʻatoʻaga talu mai Iulai, fesoasoani i le soifua matua. Afai o le laau ua saunia lelei mo le taumalulu, e mafai ona faateleina le malosi o le kiona i le lua i le tolu tikeri.

Taua tele agavaa momirovka pale laau. O le teuteu malosi e faia pe a latou mananao e fausia se foliga patino. I le taimi o le tupu mai o fua faʻamafunaina faʻamaina ma mamago.

I le faaiuga o le fuaina, o le teuteuina e aoga mo le toe taui. I le vaitau pe a faia sea faiga, e le mafai ona faamoemoeina le seleselega mai le laau, ae a mavae le lua tausaga o le a maua ai se seleselega tele.

E mafai ona aafia le Persimmon i le lauulu enaena po o le pala, e ui lava o le laau e puipuia i faʻamaʻi. O faʻamaʻi e faʻamalolo e ala i le pulupuluina o paluga Bordeaux poʻo sauniuniga faʻapitoa.