Faʻatoʻa totoina laau toto

O nai faʻamatalaga e uiga i le tuputupu ae o le au

Escholzia sili atu ona lauiloa o california poppy.

O le laau e talisapaia e le au fai togalaau ma fugalaau fugalaau ona o lona le lelei, ituaiga lanu ma lanu umi.

I le faaopoopo atu i mea teuteu, e le o masalosalo le faʻaleagaina o meatotino a le ekalesia, i togafitiga faʻale-aganuʻu e fesoasoani i popoto ma tamaiti.

E faʻapefea ona totoina se poppy Kalifonia i luga o le eleele

Kalefonia poppy sili le fiafia i luga o le maualuga o le la, e le mafai ona faʻafefeteina susu. O le laau e sili atu le mafanafana i luga o oneone, eleele suamalie, ma sina gaioiga malie. O le loloto o le eliina faatasi ma le faʻaopoopoga o le pefu laupapa po o le falaoamata o le dolomite o le a fesoasoani e faʻaitiitia le aoga o le palapala.

Autumn toto ma le tausiga lelei, fuga mai ia Me. O le totoina o le autumn o le a faia ia Oketopa. O fatu na totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e amataina se gaioiga o le sosoʻo masani, lea e fuafua ai se pasene maualuga o le germination. A e totoina fatu e manaʻomia ona tuʻuina i totonu o le palapala, a maeʻa - ia mautinoa e ufiufi i le mulch, e mafai foi ona e faʻapipiʻi i se apa o lau lauʻeleʻele.

Pe a totoina le tautotogoIa Aperila, o le taimi o le fugalaau e sau mulimuli ane. Ua totoina fatu, ma oomi, ma i le tulaga o le kiona - ua ufitia i le mulch. Mo le fufuluina o fatu, o fatu e fefiloi ma le oneone. O le uluai tupuga o le a faʻaalia i totonu o le lua vaiaso. Pe a oʻo i le 15 cm le fualaau, e manaʻomia ona latou faʻalaumuli, ma tuʻu ai le malosi.

Tuu pe a ma le 20 cm i le va o vaomago. A o tuputupu aʻe, ia e tilotilo i luga o le eleele, e le tatau ona faʻamago, ae le tatau ona faʻamamaina - o le susu tele o le vai e afaina ai aʻa. I lenei laasaga, e le manaʻomia e escholcia ni faʻaopoopoga faaopoopo.

Combination o escholcii ma isi laau

Escholzia - e le o se laau faʻamalosi ma e lelei ona tuʻufaʻatasia faʻatasi ma le tele o fualaau 'aina ma fua o fua. O le fugalaau e lelei tele o laʻau ma fugalaau i luga o laʻau. E totōina i tafatafa o le paluga, fuālaʻau, vao lanu moana, mattiola, gutu o le leona, lela, chamomile ma le tele o isi.

Escholzia i luga o fugalaau ua matua faʻapitoa faʻatasi ma se meaʻai, iberis, purslane, lobelia. O se fugalaau susulu e mafai foi ona avea ma totonugalemu o fugalaau fugalaau, faaitiitia vaega le maualalo, ma foliga matagofie i se togalaau e tasi.

O le laau e talafeagai i ituaiga eseese o laufanua: fugalaau, rabatki, lawn, alides slides. O le tino e pei o le poppy i totonu o laau matala ma laau, e lata ane i le thuja, juniper. O le faʻasalaga o le a foliga faʻapitoa i fugalaau lanu samasama e le o le pito i tua o se laumei lanumeamata lanumeamata.

E te iloa? E tusa ai ma se tala faʻasolopito, i le senituri lona 17, o tagata folau Sipaniolo, o le folau atu i le talafatai o Kalefonia i aso nei, na latou vaaia molī auro i luga o le matafaga. Na filifili le au Spaniards ua latou maua ni mea e teu ai le uamea taua, ae ina ua lafoaia, na foliga mai ua na o ni laufanua lanu samasama. O tagata Sapanika latou te taʻua le Calian poppy le Golden Bowl.

Calian Poppy Care Tips

Eschsoltsiya Californian - o se tasi o laau e sili ona le lelei. E le manaʻomia ona ia vaʻaia, ma faʻaitiitia le tausiga o ia.

E faafia ona fugalaau

O le uiga ese o le faʻavaivai o lena mea vai e sili atu i le afiafi. E le manaomia e le laau le fausua masani, e leai se timu, o lea e manaʻomia ai le faimamago pe a faʻamago le eleele. Afai e le tau le tau i le timu, e manaʻomia le suāsusu.

E taua! O le faʻaleagaina o le susu, faʻateleina le faʻafeinu o le a mafua ai le pala o le aʻa. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona aveese le laau mai le mutia po o moega fugalaau.

Toto ma vele le palapala

O vao e totoina i taimi uma ma i lalo o soʻo se tulaga, ave meaʻai mai le eleele ma malemo ai fualaʻau maloloina. A oʻo ina totoina se sosolo, vele le eleele, aveese vao, ma ia mautinoa e faʻamalosi mo le okesene e oʻo ai aʻa.

O le a le mea e fafaga ai aganuu

E le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻamalositisi faʻasaina. A o le amataina le fugalaau, ona fafagaina lea o le meaʻai i le minerale. Mo lenei mea talafeagai nitrophoska poʻo soʻo se isi lava kulupu mo fualaau totō. Mo le 10 lita o le vai, e tasi le sipuni sipuni o le fugalaʻau e lava. I lalo o le togavao pe tusa ma le lua lita o fofo.

Ou te manaʻomia fugalaau teuteu

O le tipiina o fugalaau e faia ina ia mafai ai ona fuga le laau ma matagofie. O le taimi lava e amata ai ona mamae le maʻi, e tatau ona aveese, ma i lona tulaga o le a fuga ai se fugalaau fou. Aua le tuua pusa o fatu i luga o lala, latou te taofia foi le atinaʻeina o fou fou.

Tului O le fugalaau ei ai se mea e tasi - i luga o le aoauli, i timuga o le tau ma i le afiafi e tapunia ai petals. Latou te tatalaina i le vevela o le tau ao leʻi oʻo i le aoauli.

E faapefea ona fesootaʻi eshsoltsiya i le totoina

Esesoltia e seasea ona tupu aʻe i le metotia o fatu, talu ai ona o le aʻa o se laau e foliga mai o le tino ma e matua leaga lava. A totoina laau toto ile laufanua, e maualuga le maualuga o le faaleagaina o aʻa uumi i le taimi e totoina ai o ia ma ao aveese mai le pusa fatu.

Motoga o le totoina latou te faʻaaogaina na o fugalaau fugalaau masani, ma le iloa e uiga i uiga o le laau e maua ai aʻa loloto, e le gata i lea, o le fatu fatu e faigata ona o le faʻaeteete ma le faaeteete o le mama.

E faʻaaogaina le metotia o fatuga i le fale, totoina eshsholtsiyu i ipu oona pe pills e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga aʻa i le taimi o le gafa. E le gata i lea, pe a uma ona faʻavasegaina, atonu o le a maʻi le fale mo se taimi umi poʻo le oti foi.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o Kalefonia Kalefonia, auala e faʻafefe ai

O Californian poppy pests o aphids ma spider mites. Bean aphid fafaga i laau toto, faaleagaina o laulaau. Ina ia faʻafetaui, ia faʻaaoga le fualaau faasaina "Taitai". O le vailaau faasaina e tatau ona liliuina, e pei ona fautuaina mai i faatonuga.

Spider miteE le gata i lea, e faʻataʻitaʻiina ai se laau, e mafai ona aumai ai se faʻamaʻi pipisi. O se upega tafaʻi luga o laulaʻau poʻo le va o lālā o le poppy o le a taʻuina atu ia te oe ona foliga.

Afai e te maitauina le parakalafa i le taimi, ao leʻi oʻo i le taimi e fafaga ai, e mafai ona e fuga le fugalaau, ona vaega uma i luga, ma se vaifofo o le fasimoli. I se tulaga e sili atu ona faigata, faʻaaoga le acaricides. O nei vailaau faʻamaʻi e faʻaumatia ai le togi ma lana fanau.

Faʻalogo! Ina ia faʻaumatia atoa le fua o fuamoa mite, e manaʻomia e le vailaʻau le sili atu ma le tasi togafitiga.

O le masani ona taatele i le escholumum aʻa olale tele o taimi - laʻau ma lau. Faʻasalaga mo tulaga masani (timuga mamafa, lolovaia) poʻo le inu tele. O vaega o loʻo i luga o loʻo aʻafia i le pala e tatau ona aveeseina; afai e aʻafia le rhizome, eli uma le vao.

O se isi faʻamaʻi le lelei - paʻu palapala. O laulaʻau ma laʻau o le laau ua ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻapogisaina i le taimi ma le oti. Ina ia aua le inuina le laau i vailaau matautia, e mafai ona e faaaogaina metotia a "matua matua":

  • suauu manogi ma le fasimoli 4 g taitasi - mo le 1 lita o vai; fufulu faalua i vaitau vaiaso;
  • laupapa fafie (150 g) ma vai inu (1 l), faamalosi aso; ona faʻaopopo lea o le fasimoli (4 g) ma faʻamalolo faalua i vaitau vaiaso.

Faʻasalaga o Escherzia faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa. I luga o le faʻavaeina o faʻamaʻi.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻaputuina fatu laau ma paʻu. O loʻo i ai i le laau se aʻafiaga, o le antispasmodic ma le analgesic.

Mo tamaiti e le faʻamalosi e kuka infusions o le escholcium, e mafai e tagata matutua ona faʻamaloloina le le mautonu ma faʻamaonia le moe. I le faaopoopo atu i le matagofie o le matagofie i fugalaau ma togalaau papa, o mea aoga o le augasolo e iloagofie foi mo le soifua maloloina. E mafai ona fai mai o le laau o se miti a se tagata nofo i le mafanafana e asiasi i le saite i aso taʻitasi. E le gata e le manaʻomia le tausiga, ae o fatu e taofia le lelei o le germination mo le tolu tausaga.