Fale

Matou te aoina le fesoasoani tautua faatuatuaina - o se katipa mai se paipa faʻamaufaʻailoga ma ona lava lima

O le vaega autū o soʻo se fale tipi poʻo se fale kiona - fausaga.

O lona malosi e faigofie ai le faaaogaina o le fausaga ma lona tumau.

E faia i laupapa ma palasitika, ae o le uʻamea o le tali sili ona faatuatuaina.

Mafaufau i foliga o le faatulagaga o le kolivala o paipa fafafaataata ma le tekinolosi o lona fausiaina ma ou lava lima.

Faʻailoga uiga

Fausiaina o se fale kesi mai se paipa faʻamaufaʻailogaina e le manaʻomia ai le poto faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o se mea faigaluega faʻapitoa. E mafai e le Faatoaga ona filifili le tulaga talafeagai o le fausiaina.

Aua e faʻaaogaina le faʻavaa o le koli ituaiga e lua o mamanu:

40 u20 mm - faʻavaa laupapa;
20x20 mm - fesoʻotaʻiga alalaupapa i le va o vaʻa.

I le tulaga o le fausiaina o se atigi kiona, ua fautuaina le faatauina mai o elemene ua saunia.

Mo se paʻu o se paipa faʻamaufaʻailogaina o loʻo faʻaaogaina mea taugata faʻapitoa - paipa paipa.

Ae o le a le mafai lava ona faʻamaonia lona tau pe afai e faʻaaoga muamua i le taimi o le fausiaina o le fale lauʻeleʻele. E na o ni greenhouse gaogao ma puipui saʻo e fausia ma o latou lava lima.

Le taʻutaʻua o fausaga mai le faʻailoga faʻamatalaga ona o le mea moni e faapea i le faapipiiina o pepa o le polycarbonate - o le faavae o le malutaga talaaga greenhouses - tele taimi faigofienai lo lapotopoto. Ioe, ma o le faʻavaa o faʻamaufaʻailoga paipa e umi atu nai lo soo se mea lava e tutusa.

O le fausaga o le kiona o le faʻailoga faʻamaufaʻailoga e aofia ai le faʻavaa ma le ufiufi o mea. E faʻalagolago i le faʻatusa ma le faʻatuatuaina o le fausaga maeʻa. O le faʻavae i le itu e aofia ai vaega e tolu:

  • pito i lalo;
  • pito i luga;
  • arc.

O le a le mea ua tupu?

Greenhouse e mafai ona tumau pe le tumau, i le itu, ma le faavae ma a aunoa ma lea. Faʻaaogaina greenhouses e faʻaaogaina mo totoina o laau ma fugalaau teuteuao fausaga lē tumau puipuia laau mai suiga faafuasei i le vevela ea ma tuai malulu. Faʻamatalaga pipili e masani ona faʻaaogaina mo le faʻavasegaina o lauusiusi taʻitasi tausaga.

O le faʻaaogaina o fale kesi e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o fualaau 'aina ma fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga kukama, pepa ma tamato tumatumu. O le au fai togalaau o loʻo faʻataʻitaʻiina le galueina o le zucchini, pauka ma le isalaʻelu.

Faʻatau ma faʻasoa

O le gaosiga o Greenhouse o loʻo i ai ona manuia ma faʻamalosi. Faatasi ai ma le autu taua filifili:

  1. O le avanoa e faalautele ai le totoina o le vaitau. O le totoina o loʻo faʻatino muamua atu nai lo le lauʻeleʻele, ma o le mea lea o le laasaga o le vevela e muamua mai muamua, o le tuʻuina lea o togalaau e toe faia ai le faʻasologa o le totoina.
  2. O le fausia o Greenhouse o le a puipuia mai le leaga o tulaga o le tau i le ituaiga o timuga mamafa, matagi poʻo le malulu, lea e mafai ona afaina ai laau.
  3. Faʻasaoina le puleaina o pusi - i se "potu" tapunia e leai se avanoa i manulele ma iniseti felelei.
  4. Maitauina teu mea e toto ai. I totonu o se kiona, o tulaga e faia e latalata i le lelei e mafai ona maua ai le tele o togalaau aina. O lenei mea e mautinoa ai le toeitiiti atoa le 100% o aʻafiaga o fatu uma ma aʻafiaga.
  5. Avanoa pulea le alualu i luma o le faagasologa mai le amataga e oo i le iuga ona o le suia ma le lima o vaega autu o le greenhouse microclimate: o le vevela ma le vevela o le ea.
  6. O le fausiaina o faʻamaufaʻailoga tu mo le umiO se mea faigata. E mafai ona e galo e uiga i le toe faʻaleleia o se faletalati poʻo le suia o elemene autu mo se taimi uumi.

A iai ni itu lelei, o le a mautinoa lava vaivaiga:

  1. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le vevela i totonu o le kiona. A aunoa ma le faʻaleleia lelei o le ea i se vevela vevela, e maua e le tele o le tele o le malamalama ma le vevela, lea e aʻafia ai le tulaga.
    Le manaʻoga e pulea le tele o le susu i totonu. O mea uma ma le leai o le susu o le a aʻafia ai le tulaga o laau.
  2. E tatau ona faʻaalu se taimi ma se tupe i tausiga lelei ma le tausiga o le fale lau. Faatauina o mea mo le fausiaina, faʻainu vai masani ma faʻamafanafana, faʻamamā, sui o le palapala - o nei tau uma e faʻaalu ai tupe ma e tele se taimi.

Greenhouse mai le faʻamaufaʻailoga pipisi

O le faia o se tamai fale siʻomaga ma ou lava lima e le faigata tele. Manaomia se malamalama itiiti o le palama ma le mafai ona galue ma le faʻafefe.

E tele mea taua e tatau ona mafaufau i ai pe a fausiaina se falesa a fale mai se paipa paipa.

Filifili mea e ufiufi ai

FAʻATASI! O luga o le mea saʻo e tatau ona ufiufi ai mea o loʻo aʻafia ai le fua o le seleselega e tupu ai: o se mea sese i le filifilia o le taufaʻamataʻuina o le totoina o le oti e oʻo lava i le taimi e totoina ai.

E 4 ituaiga autu o mea e ufiufi ai luga o le maketi:

  1. Tioata - fiafia i le lauiloa tele ona o ana mea puipui malu. O se lanu moli tioata o le a puipuia ai le totoina mai le haisa, tuu le susulu o le la ma faatumauina le vevela. Faʻamatalaga o meafaitino: taugata, faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le maualalo o le malosi.
  2. Polyethylene - mea e mafai ona avanoa, lea e le masani ona faʻaaoga ona o lona maualalo o le malosi ma mea leaga i lalo o le susulu o le la.
  3. Tusa e leʻi faia - lelei e pasia le malamalama ma le vai, e tuʻuina atu i puipuiga o eleele mai puipuiga leaga. Faʻasologa: faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaʻavaʻaveʻa poʻo le lutarsil o le a avea o se fale suauu mo le silia ma le 5 tausaga. O lo latou malosi e le maualuga tele, e mafai ona malulu le fale i le taimi o le malosi o le matagi po o lalo o le mamafa o se vaega o le kiona.
  4. Polycarbonate - kulimi malulu, faʻaalia e le malosi maualuga ma le mamafa maualalo. Tuʻuina mai se suauu ile numera o uiga faʻamafanafana faʻapitoa ona o le felafolafoaʻi lelei o le susulu o le la. O le galue faʻatasi ma le polycarbonate e faigofie, o lea e masani ona faʻaaogaina e fatu ai greenhouses ma ou lava lima.

Faʻapefea ona faʻamalosia le faʻatusa?

Afai o le faʻamaufaʻailogaina muamua na faʻaaogaina e fausia ai le faʻavae e le puipuia mai aʻafiaga o le siosiomaga, o le a tatau ona tausia i le taimi o le fausiaina o le vaega.

Ua lava le faʻatau i fale faʻatau faleoloa se tasi o meafaigaluega e maua ai le faʻavaa puipuiga mai faiga e faaleagaina ai le tino. O le mea mulimuli e masani ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le fausaga atoa.

Sauniuniga o ata tusi

O lenei ata o loʻo faʻaalia ai ata koli o le faʻailoga faʻamaufaʻailoga ma le tele o lapisi.

Ae e te leʻi amata fausia se fale lauʻeleʻele, e tatau ona e faia se ata tusi, filifili i le ituaiga o fausaga, faia fua, i luga o le faavae o le a fausia ai le poloketi.

FAʻATASI! Leai se mea e te faia na o oe lava. O le galuega maeʻa e mafai ona maua i luga o se tasi o le tele o faletusi Initaneti poʻo ni tusi faʻapitoa.

Faatonuga mo le fausiaina o se kolivala mai le fafafafataina o fagu

I lalo o le kiona o le faʻailoga puʻeina e mafai ona tuʻuina malamalama malamalama, lea o le a puipuia mai le tafe mai o le ea malulu mai fafo, poo le laupepa (sasaa sima). I le tulaga lona lua, o mokesi na faia muamua ma le faʻamoemoe o le faʻapipiʻiina o isi fagu uʻamea.

O le faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga e tipiina i ni vaega ma se fuataga e fetaui ma le mamanu.
Mo le greenhouse arched o le a manaʻomia ai le arc. Afai o matou talanoa e uiga i paipa paipa, e mafai ona e punonou i le arc e faʻaaoga ai se mama sima.

E faʻapipiʻi le paipa i le arc e faʻaaoga ai se paipa uamea, e mafai ona e tilotilo i lenei vitio:

FAʻATASI! O le mamanu e mafai ona faʻamalosia e ala i le ufiufi o le paʻu o le faʻailoga i le pito i luga o le arc.

O le talaaga e vavaeina le numera manaomia o fagu faalava ma se umi o le 65 senitimita. Arc o le a tumau ia i latou.

TAITAI! Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi se fale lauʻeleʻele vaivai, ona faʻaogaina lea o pou i le tuʻufaʻatasiga o arcs ma ato. A leai, e tatau ona e filifilia le uila.


A maeʻa ona faʻapipiʻi arcs i totonu o fagu, e tatau ona fai faletua o faitotoa mai le faʻailoga e tusa ai ma tulaga na faia muamua.

O pusa e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻavaa e faʻaaoga ai se masini faʻaleleia poʻo ni faʻamau ma nusipepa i le tulaga o le ae faʻasesea ai lau fale kesi mo le taumalulu.

E mafai ona e vaʻavaʻai i isi greenhouses e mafai ona e aoina mai pe faia i le lima iinei: mai pulu paʻu, Mai PVC, Mai arcs, Mai polycarbonate, Mai faʻamalama, Mo laʻau, Mo kukama, I lalo o ata, Mo le fale, Mo le pepa, Fale matagofie, Le seleselega lelei, Snowdrop, Snail, Dayas
FAʻATASI! A uma ona maeʻa galuega faʻaleleia, ona faʻaogaina lea o sooga faʻasolosolo, e mafai ona faʻaleleia atili le faʻalagolagoina o le sologa lelei.

E pei ona e vaʻaia ia i ai tomai faʻavaelua o le galue ma se masini faʻaleleia ma le mea e teu ai, e mafai ona e fausiaina se falesaua poʻo se fale kiona mai le faʻamaufaʻailoga faʻatasi ma ou lava lima. O le a tele se taimi ma taumafaiga, ae o mea uma o le a tauia mo gaioiga lelei e ola aʻe i tulaga malulu lauulu.