Laʻau

DIY togalaau togalaau: se filifiliga o manatu ma auala e faʻaaogaina ai

E faʻapefea ona ou faʻasalalau le vaega o totoe i le atunuu, faigofie, malie ma fiafia? E tele auala, ma o le tasi o ia mea o le faʻapipiʻiina lea o se fuga i totonu o le togalaau poʻo luga o se malae taʻavale ua saunia faapitoa. Pe o le a avea ma se fale e ese mai pe o se mea e faʻatautaia ai i le taaloga - e leai se eseesega, o le mea autu o le aumaia lea o le tele o le fiafia ma lelei. Mo le teuina o tupe, ma i le taimi e tasi e faʻafiafia ai i latou e pele ia te oe, e mafai ona e fausiaina se togalaau i ou lava lima: o le a sili atu ona ese mai ata na faʻatau e le faʻamuamua o le manatu ma le teuteuga faapitoa.

Fuafuaga ma le faʻatulagaina o filifiliga

Ae e te leʻi amata faia se ata tusi, e tatau ona e taliina fesili e lua: o fea o le a faʻapipiʻiina ai le fausaga ma o ai e faamoemoe i ai? Faʻalagolago i tali, latou te faia se faʻatusatusaga, saunia se ata o se faʻaogaina o togalaau, filifili meafaigaluega ma meafaitino.

O le taʻavale o loʻo i luga o le auala e masani lava ona faʻapipiʻiina i se pulou, lea e avea ma puipuiga mai le la (timuga) ma i le taimi lava e tasi o se mea manaia lelei

O se tasi o fausaga sili ona faigofie o se fesuisuiai i luga o lagolago a A ma se maea nofoa

E i ai le tele o fofo, o lea mo le faigofie, o mea uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Mo le aiga atoa. O se lapoa lapoa, e masani lava i foliga o se nofoa faʻatasi ma se pito i luga, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi ai le tele o tagata. O le oloa e faʻasaʻo ese mai i se tino malosi U e faʻaaoga ai filifili. O se pulou itiiti i luga o le uʻamea faʻasalalau e mafai ai ona e faʻaogaina le fetogi i toetoe lava o tau.
  • Pepe. O se vaega eseese: o mea nei e leai ni mea e aofia ai, e na o se taofi faʻamalologa ma se nofoa, ma ni fausaga malosi e iai se nofoa i le tulaga o se nofoa nofoa, ma tetele tetele e pei o "vaa". O mamanu o le telefoni e sili atu le saogalemu. I luga o soʻo se ituaiga o siva mo tamaiti laiti, e tatau ona tuʻuina fusi.
  • Faʻatauvaʻa. Ole telefoni feaveai o lenei ituaiga e masani lava ona taofia i totonu: i totonu o le fale, luga o le fale, i totonu o le gasebo. E mafai ona aveeseina i soʻo se minute ma faʻaofi i isi mea.

O ituaiga taʻitasi ua lisiina ei ai ona lava lelei ma mafai ona faʻaaogaina i le atunuʻu mo tafaoga ma faafiafiaga.

Sini faʻafefe: faʻasologa i lea laasaga

O le na o ia e mautinoa lava e manaia, o le mea lea, tatou te tuʻuina atu se filifiliga mo se kamupani malie - o se fuga i le tulaga o se lautele lautele e mafai ona fetaui lelei ai tagata.

E mafai ona suia mea e faʻatulagaina - mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻalautele pe vavalalata le nofoa, o le maualuga o le pito i tua e laʻititi pe laitiiti. O le mea autu lava e mafai ona e nofo fiafia ma nofo malie. O nei swings ua mamanuina mo se togalaau poʻo se nofoaga malolo, e mafai e tamaiti uma ma tagata matutua ona faʻaaogaina.

Faʻavae i luga o le nofo nofoa, e mafai ona e fatuina ni mamanu eseese mo le fesuiaiga atoa

Sofa siva e fetaui lelei mo le malolo ma se tusi, ma mo se talanoaga malie ma uo

E mafai ona tautau se atunuʻu mai se lala tele, ae e sili atu le faʻapipiʻiina o poutu e lua i se peʻa lautele mo i latou.

Sauniuniga o meafaitino ma mea faigaluega

Afai o le fausiaina talu ai nei lava i le atunuu, o le a leai ni fesili i le sailiga mo meafaitino - a uma, o mea uma e te manaʻomia o loʻo latalata mai. O laupapa e sili ona fetaui lelei mo le gaosiga - o se mea e mama ma faigofie i le gaosiga, ae lava le malosi e lagolago ai le mamafa o le tele o tagata. Birch, spruce poʻo pine e atoatoa mo uiga uma ma tau.

Komiti - mea talafeagai ma taugofie mo le fausiaina o swings

O lea, o le lisi o meafaitino:

  • pine pine (100 mm x 25 mm) 2500 mm le umi - 15 fasi;
  • laupapa (150 mm x 50 mm) 2500 mm - 1 fasi pepa;
  • sikulima faʻapipiʻi (80 x 4.5) - 30-40 fasi vaega;
  • sikulima o le tagata lava ia (51x3.5) - 180-200 vaega;
  • carbini - 6 fasi vaega;
  • suauu uumi (5 mm) - maualuga le sosolo;
  • fusi faʻamalosi i mama - 4 fasi (paipa 12x100 ma le pa 12x80).

O vaega faʻamaʻi ma sikulima e mafai ona tuʻu faʻatasi i le lanu ma fafie poʻo, i se isi itu, ia faʻatusatusa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, uliuli).

Mo le fausiaina o se togalaau e faia i laupapa, o meafaigaluega faʻale-aganuʻu mo le faʻaogaina o mea nei e fetaui lelei: o se vili faʻataʻitaʻiga eseese, o se vili lapotopoto, o se samala, o se jigsaw po o se hacksaw, o se planer. O le sikuea, le fua ma le penitala e aoga mo le fuaina o mea faigaluega.

Taualumaga

Mai laupapa e tatau ona vaeluaina le afa mita. O tulimanu o le mea faigaluega e tatau ona saʻo.

Faʻafetai i le faʻataʻitaʻiga saʻo, o le sisiva o le a lamolemole ma matagofie.

O le mafiafia o fasi pepa ua maeʻa e le tatau ona itiiti ifo i le 20 mm. O le uta ile pito i tua o le a itiiti ifo, o lona uiga o le mafiafia o le 12-13 mm ua lava. O le numera e tusa ma le 'au mo le nofoa (500 mm) e 17 vaega, mo le tua (450 mm) - 15 fasi vaega.

O le puipuia o le fafie mai le taʻavale, o pu mo le faʻaaogaina o sikulima e faʻataʻavaleina i se vili, filifili se vili manifinifi. O le loloto o le pu mo le sikulima o le tagata lava ia e 2-2.5 mm.

Vaʻa mo sikilima e faʻapolopolo ai fafie

Ina ia faʻamalieina le nofoa ma sili atu le lelei, e sili atu le faia o auiliiliga o le faavae e faʻapipiʻi ai le paʻu ae le o le faʻafefe. Ina ia faia ia mea, e te manaʻomia le laupapa mafiafia (150 mm x 50 mm). O le mea lea, e ono vaega o le vaʻai mo le faʻavaa o le a maua.

O taʻaloga o le lumanaʻi, e faʻaaoga i le mea faigaluega ma se penitala po o se maka, o le a fesoasoani e faʻamaʻo saʻo.

I le filifilia o le tulaga manaomia o le tua ma le nofoa, e tatau ona faʻapipiʻi faʻamatalaga i totonu o le faʻavaa ma faʻapipiʻi fasipepa taʻitasi, ma faia ia vaeluaga i le va oi latou. Muamua, o pito o vaega ua pipiiina, ona sosoo ai lea ma le ogatotonu.

O le faʻamaʻi muamua o le tulaga tutotonu, e sili atu ona faigofie le fetaui lelei o isi elemene

O le faʻaofuofu e fai i le lua o faʻamau o le lautele, ma faʻapipiʻi i le tasi pito - i luga o le nofoa, o le isi - ile pito i tua.

E tatau ona vaneina pe vali vali pe a maeʻa.

O le nofoaga sili e teu ai le sikulima ma le mama o le vaega pito i lalo o le pito i luga o le lima.

Nofoaga o le faʻamauina o se mama mo se filifili

Ina ia puipuia ia fatu mai le ulu atoa i totonu o le fafie, faʻaaoga le au faila. O isi faʻamau e faʻapipiʻiina i luga o le uʻamea pito i luga, lea e tautau ai le fusi. O le filifili o loʻo faʻapipiʻiina i mama faʻatasi ai ma le fesoasoani a kariota - o le nofoaga e malolo ai ma faafiafiaga ua saunia!

Faʻamasi faigofie ma avanoa eseese nofoa

O se filifiliga faigofie ma sili ona lelei o le pito i luga mo le faʻafefe, lea e mafai ona e tautau ai ituaiga ituaiga nofoa. Sei o tatou faʻamatalaga auʻiliʻili i le faʻatulagaga o le fausaga.

O se vaega o le filifili e mafai ona suia i poloka laupapa laupapa

O mea ma meafaigaluega mo le fausiaina e tutusa ma faʻamatalaga muamua.

O se tasi o avanoa nofoa o se sofa mo le 2-3 tagata

I fafo atu, o le mamanu e pei o lenei: lua laupepa i le foliga o le mataitusi "A" e fesoʻotaʻi i le pito i luga. Muamua, e taua le faʻatusatusaina o le fesoʻotaʻiga o vaega tuʻu i luga. O le tele o le lautele o le nofoa e faʻamoemoeina, o le lapoʻa lautele e tatau ona tuʻu. O pupuni (po o poles) o loʻo faʻamau i le pito i luga ma faʻamau - mo le faʻamaoni.

Tuʻu mo le fausaga lagolago

O le mea lea e le fesuisuiaʻi elemene eletise, o loʻo faʻamau i luga o ufiufi i le maualuga o le 1/3 o le eleele. A faʻapipiʻi le ufiufi o le a tutusa ma le tasi. O pito sili ona lelei mo i latou o tulimanu ia e faʻaogaina ai sikola.

Faʻapipiʻi le uʻamea uila ma elemene faaopoopo

E masani lava o le tasi paʻu uila e lava mo se ulugalii, ae o nisi taimi o le isi lona lua e faia foi i le pito i luga o le fausaga. Faatasi ai ma i latou, latou te faamalosia le nofoaga o le faapipiiina o le uʻamea maualuga - uʻamea po o papatusi laupapa i le tulaga o se trapezoid o loʻo i totonu.

O faʻamalosi pipisi faʻateleina le mautu o le fausaga lagolago

O le ufiufi o le ufiufi o le lagolago o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laupepa pito i tua, ona faʻapipiʻi lea o le fausaga i le eleele. Ina ia faia lenei mea, eli lua lua pits (ia le itiiti ifo i le 70-80 cm le loloto - mo le sili atu le mautu), i le pito i lalo latou te faatulagaina pilimanu mai le maa nutililii (20 cm), ia faapipii ni ato ma faatumu i se sima. Mo le siakiina o le nofoaga o loʻo i luga o le uila pito i luga, faʻaaoga le maualuga o le fale.

Mo tagata aupito laiti o le mafanafana, o se nofoa nofoa ma se inisiua e talafeagai

O le pito i luga e mafai ona faʻapipiʻiina i mea faʻapipiʻi e faʻalautele i luga o lautele, o se taunuuga matou te maua ai se mamanu lea e mafai ona e tautau ai suiga eseese - mai se maea faigofie i le sofa aiga.

O mea i luga o le auala e faia ai se nofoa tautau ma ou lava lima e mafai foi ona aoga: //diz-cafe.com/postroiki/podvesnoe-kreslo.html

O nisi fautuaga aoga

Aʻo faʻapipiʻi le faga a tamaiti, e tatau ona manatua e muamua le saogalemu, o lea e tatau ai ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete auiliiliga uma i le nusipepa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o elemene laupapa e tatau ona "aunoa ma se faʻaogaina, e aunoa ma se faʻaogaina" - o laupapa le lelei e le talafeagai mo le lagolagoina o fausaga. E tatau ona sosolo lelei pito tulimanu i se faila.

Mo le faʻaaogaina vave o laupapa e faʻaaogaina ai se masini miti

E taua foi le taulimaina o le fesuiaiga lava ia. O le faʻaleleia e ala i le faʻaleagaina, faʻamaeʻaina i le vali poʻo le varnish o le a faʻalauteleina ai le i ai o le fausaga, ma faʻamalosi faʻamalosi e aloese mai le faʻaumatiaina o laupapa mai totonu.

Faʻafanua ata o uluaʻi manatu

Talu ai o oe o le a faia le fesuiaiga o oe lava, e mafai ona e moemiti ma avatu ia i latou se talitonuga faapitoa. O le mea moni, o le teuteuina o se oloa o se vaifofo mama, ae o nisi o manatu e mafai ona aveesea mai mamanu maeʻa.