Mo le talimalo

O le a se mea e sili ona lelei e taofi ai kāloti mo le taumalulu i totonu o le pulou, o le a se mea sili e fai i le fale?

Ua leva ona lauiloa Karoti mo a latou meatotino aoga. elemene taua ma vitamini. O Carotene o loʻo aofia ai i totonu, e sili ona aoga mo le faʻaauau pea o togafiti ma le togafitia o mea faitino. E i ai foi i le kaloti uiga nei:

  • kāloti o loʻo faʻaaogaina i totonu laʻau faʻaleleia ma o se vaega o masks eseese mo mata ma lauulu;
  • e pei foi ona mafai ona faʻaaogaina se kālati i le fale;
  • o se meafaigaluega lelei i le tau faasaga i faʻamaʻi eseese, o loʻo faʻaaoga ma totonu togafitiga masani;
  • e le mafai ona fai e aunoa ma ni kāloti i le kuka meaʻai kuka.

I le avea ai o se tulafono selesele seleselega E faaiʻu i le ogatotonu o Setema - o le amataga o Oketopa, ma e manaʻo e fiafia i ona luga i le taumalulu uma lava, e oʻo lava i le tautotogo e sosoo ai. Faitau e uiga i fuaitau ma tulafono o kālati selesele faʻatasi ma i matou.

Afai o sauniuniga talafeagai mo le taumalulu i le tulaga o kātiti mamago, faapea foi ma le mago ma le malulu, ua uma ona faia, ona faʻafefea lea ona toe faasao le toe seleselega?

E faʻapefea ona taofi kāloti ma beets mo le taumalulu i totonu o le pulou? Faitau e uiga i le teuina o beets i totonu o le fale i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

O le teuina o kāloti i totonu o le pulou i le taumalulu e le faigofie, aua e le pei o isi fualaau 'aina, o kāloti ei ai se paʻu manifinifi manifinifi lea siama faigofie ona ulu.

E sili atu foi ona sili atu le malosi o kaloti nai lo isi fualaau faisua. mala.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻamaʻaʻaina pea kāloti ma e le afaina i le taumalulu uma, e tatau ona e maua le tele o malamalama i le fanua o le laʻau ma le mitamita.

Muamua na ma talanoa e uiga i le teuina o kāloti i totonu o le fale, o lea ia tatou talanoa e uiga i le faasaoina o fualaau faisua i totonu o fale. Afai oe fou i lenei matata ma o loʻo amata ona e malamalama i faʻavae o le totoina ma le faʻatoʻaga, ona tuʻuina atu lea ia te oe lenei tusiga.

I totonu o lea mea o le a matou faʻamatalaina auiliili tulafono faavae ma auala e teu ai kāloti i le pulou i le taumalulu. Ina ia lelei le faʻaoloaina o kāloti i totonu o le pulou poʻo le fogafale lalo, e tatau ona e mafaufau i mea nei. E faʻapefea ona teuina kaloti mo le taumalulu i totonu o le pulou?

Sauniga sauniuni

E faʻapefea ona saunia le potu (fogafale) aʻo leʻi teuina kaloti mo le taumalulu i totonu o le potu? E le o se galuega e sili ona faigata, e pei ona manatu le toatele, ae taua tele. E ala i le le saunia lelei o le potu mo le teuina i le lumanai, o loʻo e lamatia le mauaina taunuuga le lelei O lau galuega.

E faigofie lava kātiti faʻamalosi pe palape afai e le o tuuina atu ia te ia tulaga talafeagai.

E faʻapefea ona teuina kaloti i totonu o le pulou? O le mea lea, ia tausia le aʻa o le aʻa foliga vaaia ma le tofo ao leʻi oʻo i le isi seleselega, e tatau ona e faia mea nei aʻo leʻi tuʻuina atu kāloti i le pulou:

  1. Ava le potu. E taua tele o le potu e teu ai mo kapeti e lelei, e leai ni manogi.
  2. Faʻaleagaina le potu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se 2 pasene vaifofo o le lime chlorine. O le kulimi e ave i le fua faatatau o le 1 kg i le 110-140 m2 o luga. A maeʻa lenei mea, o le puipui o le fogafale i lalo e sosolo i le lime. E taua! E le tatau ona faʻaleagaina le faʻaleagaina i le masina ao lumanaʻi le teuina o kāloti.
  3. Whiten le puipui nofoaga ma fale ma le lime. Lua vaiaso talu ona maeʻa le faʻaaogaina, e tatau ona e alu i le paʻepaʻe o puipui. Mo le sauniuniga o le lime mūmū e tatau ona ave le 200 grams o le sukate sulfate i le fua faatatau o le: lua poʻo le tolu kilokalama o le lime fou fou i le 10 lita o le vai. Fofo taumafa: 0.5 l fofo ile 1 m2.

O tulafono faavae nei e tolu ina ia mafai ai ona saunia lelei fale mo le manuia o le teuina o kāloti.

Filifiliga o fualaʻau aʻa

E faapefea ona saunia kāloti mo le teuina? Muamua, e tatau ona e iloa po o fea ituaiga keke talafeagai mo le teuina o taimi uumi ae leai.

Aua savili umi fetaui lelei aʻa o ituaiga foliga eseese:

  • Shantane;
  • Nantes;
  • Vitamini

Faʻamatalaga vave e mafai ona faigofie tele ituaiga o kāloti e pei ole:

  • Paroti Palania;
  • Amsterdam.

Ma le isi, e tatau ona e filifilia ma fesuiai ia Karoti, o ia e tatau ona atoatoa e aunoa ma se faʻaleagainae ala mai ia i latou o le kālati e mafai ona ulu atu i totonu o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, o kāloti, e faʻaumatia, e matua le talafeagai mo le teuina o taimi uumi. Ma le mea mulimuli, i Karoti, ia mautinoa e aveese le pito i luga.

E taua le matauina o pito i luga e le mafai ona motusia! E le tatau ona aveese atoa, ma tuu ai ni nai mm (pe a 2-3). 'Otiʻoti pito i se manoa lima.

O le auala aupito vave lea ma sili ona faigofie e saunia ai kāloti mo le teuina i totonu o le potu. A maeʻa ona faʻaaogaina nei auala faigofie, e mafai ona e alu sao i le faagasologa o le teuina o kāloti.

Tulaga sili ona lelei

E faʻapefea ona teuina kaloti i le taumalulu i le pito i lalo? Talia le vevela i se nofoaga o le a faʻaolaina ai le kālati i le lumanaʻi, e tatau ona le itiiti ifo i le 0 ° C ae le silia le 2 ° C. O le vaalele i carotiti faʻamaufaʻailogaina e tatau ona tapulaʻa i le tele e mafai ai, ma le faʻaleleia o le ea e tatau ona faʻalelei. Laʻu i totonu e le tatau ona sili atu le maualuga o le 97%.

E taua! Soo se mea, e tusa lava pe sili ona itiiti le fesuiaiga o le vevela matua aʻafia ai le tulaga o kāloti, atonu o le a amata ona tupu, pala pe malogo. O le mea lea, e tatau ona teuina ia kāloti i nofoaga e le tolotolo ai i le taumalulu: fale teuoloa, fale maualuluga poʻo lua.

Faatasi ai ma le faasaoina tatau o kāloti, o le ae taofi uma lona aoga o meaʻai ma mea e 'ai, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o tupe gau.

Tare filifiliga

O le a le auala sili e teuina ai kāloti? E tele auala eseese e saunia mo le teuina umi o kāloti mo le taumalulu i lalo ifo:

  • i le oneone;
  • i pepa palasitika;
  • i le omea;
  • i totonu o le galu;
  • i le coniferous sawdust;
  • i le sipuni poʻo le kelelele peels;
  • i totonu o se fafie;
  • luga o moega;
  • i pusa palasitika.

E faʻapefea ona teuina kaloti i le taumalulu i totonu o le pulou? Le sili ma sili ona taatele O le auala o le faʻasaoina o kāloti i le oneone. E faʻaaoga lelei e le au fai togalaau ma fai togalaau, aua e le fesiligia: o fea e maua ai le oneone ma e leai ni faʻafitauli i lalo o nofoaga malulu. O le a matou faʻamatalaina auala taʻitasi i auiliiliga i lalo, ma tuʻuina atu foʻi taʻiala taʻitasi.

E mafai ona ou teuina carotti i taga suka? Fautuaga mo le teuina o kāloti mai se dacha poto i lenei vitio:

Tuutuuga o teugatupe

Afai e teu le karu i tulaga saʻo mo ia, i totonu o le fogafale lalo ma vevela i le ea -2 ° C i + 1 ° C ma susu susu ea i le 90-96%, ona mafai loa lea o le karioti mai le 4 i le 7 masina.

Afai e te faʻaoloa kaloti i se mea malulu, ma le vevela o le ea mai le + 2 ° C i le + 4 ° C, ona i lalo ole tuutuuga o le ola maualalo o loʻo faʻaititia ma e mafai ona maualuga le 2-3 masina.

E le gata i lea, o le ola o le ola o aʻa laau e faalagolago i le auala e te filifilia:

  1. I le omea - faatasi ai ma lenei metotia, e mafai ona faasaoina kāloti seia oʻo i le seleselega fou (1 le tausaga).
  2. I le oneone susu - kāloti e mafai ona tumau mai le 7 i le 9 masina.
  3. I le vao - e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le seleselega fou (1 le tausaga).
  4. I pusa - kāloti e mafai ona teuina mai le 4 i le 7 masina.
  5. I paʻu paʻu - mai le 2 i le 3 masina.

Auala

E faʻapefea ona teuina kaloti i totonu o le pulou i le taumalulu? Mafaufau i laasaga-i-----------------ga mo le faasaoina o kaloti i ni itu eseese

I palasitika

E faʻapefea ona teuina kaloti i totonu o le pulou i le taumalulu i afifi? Mo le teuina o kāloti i taga mo le taumalulu i totonu o le potu o le a manaʻomia pusa tifaga, fuafuaina mai le 5 i le 25 kilokalama.

Ona o le mea moni e faapea i totonu o ata tifaga o le malie o le 'ea o le ea lava ia, o lona uiga o le karioti e le pala, totogo ma mou.

O taga e tatau ona matala ma teuina i lenei pepa, aua o le koko e faʻafeiloaʻi ai le CO2, lea i ni mea laiti e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleaga.

Afai e te tapuni ia taga, o le CO2 o le a sili atu le maualuga o le O2, lea o le a faʻaleagaina koko. Afai o le a oe lavea Karoti i ato na nonoa, ona e manaʻomia lea e faia ni pu i totonu mo le ulufale atu i le ea.

I le vaitau o le teuina o aʻa i le pito i luga o pepa e amata ona fai condensate, o loʻo taʻu mai ai le tele o le susu o le potu. Ona tatau lea ona faataapeapeina i tafatafa o taga. lime faamama (fluff), lea o le a aʻafia ai le sili atu o le susu.

Carrot storage i le pipiʻi ata i totonu o le pulou: mulumulu ma faʻagogo le kāloti. Ma vaega e 3-5 e faalagolago i le lapisi lapoa i le pipiiina o ata.

I le oneone

E faʻapefea ona teuina ni kāloti mo le taumalulu i totonu o le pulou i le oneone? O lenei auala e sili ona lauiloa ma taatele.

Ona o le oneone e faʻaitiitia ai le miasm o le susu mai kāloti, tumau ai le vevela masani, ma e fesoasoani foi e aloese atinaʻe o faʻamaʻi eseese.

Le faʻaaogaina o aʻa i le auala tatou te manaʻomia:

  • oneone oneone (o le a le galue le vaitafe);
  • vai;
  • pusa.

O le teuina o kāloti i le oneone o lona uiga o le oneone mago pe susu? O le faʻasaoina o kaloti sili ona talafeagai oneone susu. E mafai ona faʻafefeteina le oneone e pei ona taʻua i lalo: o se pakete oneone e faʻafefeteina i le tasi le lita o le vai. A uma le susu o le oneone, ona faataatia lea ile pito i lalo o le atigi pusa, ona sasaa ai lea o se koko, ma ufiufi i le oneone. Kāreti ma oneone isi laupepa.

E ui lava i le mea moni e tatau ona susu le oneone aʻo faʻasaoina le karuku, o nisi o fai togalaau faʻaaoga ma le naunautai oneone, tuʻuina atu le sili atu i pakete nai lo pusa. Faatasi ai ma lenei metotia, ua sasaaina le oneone i le pito i lalo o le pakete, ona suia ai lea o le kāloti ma le oneone.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le teuina o kāloti i le oneone mai lenei vitio:

E faʻapefea ona teuina kaloti mo le taumalulu i totonu o le potu e aunoa ma le oneone? E faʻapefea ona sasaʻa kāloti mo le teuina mo le taumalulu? E mafai ona ou teuina carots i le vao?

I le coniferous sawdust

E faʻapefea ona teuina kaloti i totonu o le pulou i le taumalulu i le vao? Mo tupe teu tatou te manaʻomia:

  • coniferous sawdust;
  • pusa.

O le faʻasaoina o kāloti i tekinolosi faʻasaina e talitutusa ma le auala muamua.

E pei lava o le oneone, seedust faataatia i totonu o mea faapipii e ese mai i kāloti.

Sawdust foi o se mea sili ona lelei, ona o le tele o nei mea aoga aoga, e pei o: phytoncides, lea e fesoasoani e aloese ai mai le germination o kāloti, faʻapea foi ma le puipuia o le faʻasalalau o fuamoa ma viral viral into the structure of the carrot.

I luga o le auala e teuina ai kāloti i lauusiusi, e mafai ona e aʻoaʻo mai le vitio:

I totonu o le galu

E mafai ona teuina kaloti i totonu o le galu? Mo tupe teu o le a tatou manaʻomia:

  • pusa;
  • moa

Lavea o kāloti i luga o le galu e ese mai isi auala e laveaʻi ai ona e aʻafia ai sauniuniga talafeagai o meafaitino. Muamua, o kāloti e leʻi faʻaaogaina e tatau ona faʻamago i le la. A maeʻa maeʻa, e tatau ona tuʻu mo se aso i se nofoaga malulu. Tekonolosi, faʻapea foʻi ma le tulaga o le oneone ma le laʻau - i se isi mea i luga o le palapala fetaui ma moa ma kāloti.

Moss inherent nofoaga puipuiae fesoasoani e taofi kāloti i totonu o le pulou i totonu o le aofaʻi sao ole CO2. E le gata i lea, o le lelei o le galu o le toetoe lava a leai se mamafa. Ona o le mea e le tuʻuina ai le kalave i pusa.

I le omea

Mo tupe teu o le a tatou manaʻomia:

  • omea;
  • vai;
  • pusa po o katini;
  • meaai ata.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le teuina, o le omea o se ituaiga talita mo aʻafiaga o aʻa, puipuia mai le germination ma le pala i le taimi atoa o le taumalulu.

Mafaufau i ni filifiliga se lua mo le teuina o kāloti i le fofo omea: o loʻo sasaa ai palapala palapala ma paʻu i le omea.

Toto le sasa

Half se pakete ua tumu i le omea faʻamamaina i le vai. O le aso e sosoo ai, pe a oso le vai mai le vai, e tatau ona osofia ma le maelega ma sasaa vai i totonu. E tatau ona teuina le omea mama ni nai aso i lalo o se apa vai i le lua pe tolu senitimita.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e gauai atu i lona tumau. E tatau ona ia e le o le mumu kirimoli. A uma ona saunia le omea, o le pito i lalo o atigipusa o loʻo faʻatauina ai kāloti e tatau ona ufiufi i paʻu palasitika.

I le isi itu i pusa na saunia na tuʻu ai kāloti i se auala e aʻafia ai aʻa e lei paʻi le tasi i le isi. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le omea i luga o se papa o kāloti laulau. Aʻo le omea o le a mago, sasaa le isi laulau o Karoti ma faʻatumu i le palapala.

O taimi uma lava e ufiufi ai le karuti i le omea, e tatau ai le mulimuli mago, ma na o le taimi lena e mafai ona e tuʻuina le isi vaega o kāloti. Ma faapena lava i luga o le pusa.

Faʻaaogaina Clay

O lenei metotia e masani lava e leai se eseesega mai le muamua. Pau lava le eseesega o le leai o le koko e ufiufi, ae ufiufi i le omea.

O kātiti e leʻi faʻaaogāina e tatau ona faʻataʻavaleina i totonu o se vai fofo, ona sosoo ai lea malogo ia i totonu o se vaʻa puʻe. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi ma le faaeteete kātiti i pusa poʻo pusa pepa.

Mo le kuka palapala fofo e tatau ona e faʻafefiloi le palapala i le vai i se seti o kulimi kulimi suavai, ina ia le mafai ai ona faʻafefe mai karati. O le faʻataʻitaʻiga mo le taina o kāloti i le omea - ata:

I le aniani poʻo le kela

Mo le teuina, tatou te manaʻomia:

  • pusa laupapa;
  • aniani poʻo kelu kirikisi.

O le faʻavae o lenei metotia o se auala talitutusa, lea e aʻafia ai le laveaʻiina o kāloti i le vao. E pei foi o le vao, o le sisi ma le kirikisi e aofia ai ia ituaiga o suauu taua e fesoasoani i ai faʻaleagaina kāloti.

E gaugau le karuti i totonu o atigipusa, faʻafeiloaʻi ma le aniani poʻo le kirikisi i le faasologa lenei: Carrot / Husk / Carrot.

I moega

E faʻapefea ona taofiofi le kāloti selesele seia oʻo i le tautotogo e aunoa ma se pu? Mo tupe teu o le a tatou manaʻomia:

  • oneone;
  • pepa palasitika;
  • paʻu, paʻu paʻu, faʻamaʻi.

O nisi o tagata nonofo i le mafanafana, ao seleseleina, o le vaega faapitoa latou te faʻasaoina le seleselega. taumalulu i moega. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei auala e teu ai kāloti e mafai ona maua iinei.

I totonu o fafie

E faʻapefea ona faʻapolopolo kāloti mo le taumalulu i le fale i le pito i lalo? Mo le faʻafefe o kaloti i lenei auala, e tatau ona fufulu lelei, Aveese uma ia pito i luga ma maeʻa maeʻa i le la.

Carrot e latalata i le ulo saʻo, pe a maeʻa ona ufiufiina lea i se solo pepa ma tapuni mau.

E tatau ona faʻaoʻo ipu meatau ma kāloti i se nofoaga malulu, faatasi ai ma le faateleina o le pasene o le susu, ina ia puipuia ai kāloti i la latou lava faiga ao leʻi seleseleina se fualaau fou.

I pusa palasitika

E mafai ona teuina kaloti i pusa palasitika? Mo tupe teu, tatou te manaʻomia:

  • pusa palasitika;
  • fufuluina: oneone, omea, sawdust (pe a maua).

O le teuina o kaloti i pusa palasiti e masani lava e leai se eseesega mai le teuina o kaloti i totonu o atigipusa laupapa.

Ae ui i lea, o se aoga taua o pusa palasitika o lenei mea sili atu ona mautu i le faʻasalalau o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gaosia.

O le a, i le isi itu, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faiga faʻaagaaga ma le faʻapitoa faʻaopoopo le umi o tupe teu kāloti.

O le tekinolosi o le teuina o kāloti i pusa palasitika e toetoe lava a ese mai metotia na faʻamatalaina muamua mo le faasaoina o kāloti i le omea, oneone ma oneone. Pau lava le eseesega o le mea e aofia ai mea o le a faʻaolaina ai le kāloti.

O le a le mea e fai i le leai o se fale?

E faʻapefea ona teuina kaloti ma beets, pe afai e leai se pu? O lenei fesili e fiafia i le tele o tagata, aua e le o tagata uma lava ei ai ni fale tutoatasi ma se pulou poʻo se fogafale lalo.

E pei ona uma ona tatou iloa, e lelei ona puipuia le koko i le vevela mai le 0 ° C i le + 2 ° C ma le susu o le 96%, o le mea lea, o le a teuina i totonu o le fale faafitauli tele. Ae ui i lea, ei ai auala e fesoasoani ai e foia lenei faafitauli.

Kaloti e mafai ona faʻaola i totonu o le pusaaisa i taga ata. O le umi o le faʻaoga e faʻaaoga ai lenei metotia o le a maualalo tele, ae o le a inisiua oe i le ono pala ma le aʻafia o aʻa aʻa.

E le gata i lea, pe afai o le fale mata tioata ma le vevela vevela, e mafai ona faʻapolopolo kaloti i totonu o pusa laupapa ma le oneone susu.

Ae o le tele aoga ma umi o se auala e faʻaalu ai kaloti i le omea.

O le faia o se atigi puipuiga ile kāloti, e fesoasoani ai le maʻa e faʻasaoina ai Karoti i le gasologa o le tausaga. E mafai foi ona e teuina kaloti i le omea i luga o le faapaleni i pusa po o afifi.

E faʻapefea ona faʻapolopolo kāloti mo le taumalulu e aunoa ma se pu? Auala e teuina ai kāloti e aunoa ma se pulou, o le a e aʻoaʻoina e ala i le matamata i lenei vitio:

Mafaufau i le metotia lenei, pe faʻapefea ona teuina ni kāloti e aunoa ma se fogalalo.

E faʻapefea ona faʻaaoga le suʻa?

E faʻapefea ona teuina kaloti i totonu o le fagu? Muamua lava, e tatau ona e malamalama i le mea o loʻo i ai le caisson. Faʻatonu le faʻaaogaina vai. Faʻasalaga, o se atigipusa poʻo se potu e faʻapipiʻi i fafo atu ina ia le mafai ai ona faʻafefe le vai mai fafo.

Ina ia lavea karati i lenei auala, e tatau ona lelei. fufuluina ma aveese pito i lugaona mulimuli lelei lea e faʻagogo i le paolo. A maeʻa le mago, e tatau ona faʻasaʻo i totonu pusa cellophane. E tatau ona tuu fualaau faisua i totonu o le fagu i le aso e tasi.

Motugaafa: e mafai ona iai ni sachets tuʻu i totonu o le pusaaisa, aua i le taumalulu e le o aso uma e maua ai le avanoa e maua ai se karioti mai se faletusi.

I le faaopoopo i lona tofo, o kāloti foi aoga tele fualaʻau. I le kukaina, e leai lava ni ipu, mo le sauniuniga e leʻo faʻaaogaina ai kāloti. O kātiti foi e sili atu le suamalie ma faafouina ai sua suamalie fou.

E faapena foi i kaloti o se tasi o vaega autū o mea eseese oloa gaosi. E maua mai ai matapulepule manaia, fusi ma kulimi. Kāreti e faʻaaogaina foʻi togafitiga masani o se meafaigaluega lelei i le tau faasaga i ituaiga uma o faʻamaʻi.

O le mea lea, o le fesili o le teuina o kāloti i le taumalulu e taua tele io tatou taimi. Matou te fiafia uma lava e 'aina kāloti i le taumafanafana. Ae o le taumafanafana, e pei o se tulafono, vave ona pasi, ma ou te manao e teuteuina aʻu lava fualaau faisua ma fua, e le gata i le taumafanafana, ae faapena foi i le taumalulu.

Ma o tagata faʻatauvalea togafiti e faʻatauina le tau mo fualaau faisua ma fualaau aina i le taumalulu toetoe 3 taimi, ma le mea e leaga ai, o le tau e le fetaui i taimi uma. I lenei tulaga, e tatau ia i tatou taitoatasi ona aoao ia fale teu oloa i le fale.

I lenei tusiga ua matou taumafai e tuʻuina atu ni tali vaivai i fesili uma e masani ona fesiligia. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua fesoasoani ia te oe. Ia soifua maloloina ma fiafia!