Mataupu

E tele ituaiga o gerbera piniki: o se fugalaau matagofie mo lau 'upega tafaʻilagi!

Pink gerbera - lalelei fugalaau teuteu. O le mea e masani ai, ua tupu mo le tipiina i totonu o falala ma teuteuga fugalaau. Lauiloa tele i totonu o fugalaau ma tagata mamanu.

O lenei fugalaau lanumoana lanumoana foliga e foliga sili i le fale i luga o le windowsill, i luga o togalaau fugalaau ma avea o se elemene o mea teuteu i le mamanu.

E seasea ona faʻaaogaina le teuteuina o le fale, aua e oʻo lava i fugalaau fugalaau i foliga o piniki piniki e foliga malie ma fiafia.

E le gata i lea i le tusiga o le a matou saunia ata vaaia o lanu piniki ma taʻu atu ia te oe pe faapefea ona tausia lelei lenei fugalaau manaia.

Faamatalaga ma le talaʻaga o mea tutupu

Pink gerbera - o se ituaiga o ituaiga o laau totō o le vaomatua. E aofia i le toʻatele o Asrov poʻo Compositae.

Na maua le fatu i le 18 senituri. Dutch botanist J. Gronovius. Na faaigoaina le fugalaau i le siaki o Siamani T. Gerber. Aferika i Saute, Madagascar, ma motu o Asia ua manatu o le nofoaga na fanau ai le fugalaau.

I le fesuisuiai faʻaonapo nei, e sili atu ma le 20 ituaiga ma pe tusa ma le 100 ituaiga faʻatoʻaga.. O se tasi oi latou o se siaki piniki.

Faʻaaliga ma foliga

Faʻapipiʻu faʻapuupuu, e oʻo atu i le 35 - 40 cm le maualuga. O laulaau e lanumeamata, e faʻatulaga i se rosette. E tusa ai ma le fausaga, o laulaau e pupuʻu, faʻasese, mamao, tusi i pito. I le umi latou te ola e oʻo i le 30 cm. O faʻavae o laulaʻau ma petioles o loʻo faʻasalalau.

Fugalaau tuʻufua, lapoa, foliga - o se ato. O le totonugalemu o le fugalaau e masani ona samasama. Fugalaau e 5-15 cm le lautele, o loʻo i ai ituaiga lapopoa, e oo i le 30 cm. Fugalaau e tupu i le faaiuga o le taumafanafana, e 2 - 3 masina. I totonu o greenhouses fugalaau e toetoe lava faifai pea, e tumau seia oo i le tautoulu. Pipi malosi, maoaʻe, ma sina tamaʻi susu.

O le aʻa o le mea e manaia, mamana, faʻalauteleina. Fua - o fatu e laiti, pefu, i le 1 g - e oo i le 300 - 400 fatu.

E taua! O le tele o taimi e tupu aʻe ai o se fugalaau teuteu i totonu poʻo totonu o le fugalaau faʻavaomalo.

O ituaiga masani o kulupu papaʻe lanu piniki:

Ata

Siaki i ata o le piniki piniki:

Aʻoga "Hollywood", "Faatuatua"

Peduncles maualuga. Fugalaau e tetele, lanu piniki, galala lautele.

"Alderan"

Faʻailoga i lanu piniki mumu o petals.. E fuga fugalaau, e vavalalata toto. Umi maualuga, e oo atu i le 35 - 40 cm.

"Viola"

Pink gerbera e faatatau i ituaiga o meaola ma ituaiga lua.

Tulafono Faʻavae ma Fautuaga

O le faʻaleleia o fanua e faia i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. E na o se fugalaau matutua e faʻaaogaina e avea o se fafie tina. Muamua sauniuni faapitoa.

Faiga faʻavae:

  1. O loʻo faʻafefeteina se alavai faʻavaivai i totonu o se ulo ma lua faʻavaivai - e oo i le 2 cm.
  2. E sasaa le sui, e lelei le susu ma togafitia i se vaifofo o le manganese.
  3. O le aʻa o le togavao ua faʻasaʻo mai le eleele.
  4. Lave ma faʻaleagaina aʻa o faagasologa ua vavaeina.
  5. Faatasi ai ma se manoa maamaa ua vaevaeina ai le aʻa i vaega.
  6. I vaega taitasi e tatau ona 2 - 3 vaega o le tuputupu aʻe.
  7. O vaega taitasi e vave ona totoina i totonu o se isi ipu.
  8. Manaomia le faʻasalalauina, faʻafeinu masani.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le auala e toto ai se uila i le fale ma le auala e tausia ai mulimuli ane, matou te taʻuina atu i lenei mea.

Tatala avanoa

Faʻalogo! E mafai ona na o nofoaga i saute i le lauʻeleʻele, i tulaga mafanafana.

E masani lava ona filifilia se nofoaga e sili ona lelei. O fualaʻau ua muaʻi ola pe faʻatauina i le faleoloa. O le palapala e tatau ona faʻamaʻaina, tatala.

Totoina o togalaau:

  1. Kili le fasi fanua.
  2. Peʻa, laʻau laʻau, oneone ua faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele i le ratio 1: 1: 1.
  3. O loʻo eli lua pu.
  4. I le pito i lalo o le lua o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻavaivai.
  5. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le aʻa e tatau ona tumau pea ile luga.
  6. E te manaʻomia le susu lelei.

Auiliiliga i le auala e totō ai se togalaau i luga o le eleele ma mea e uiga i le tausiga mulimuli ane o le laau, faitau iinei.

E le fautuaina e toe sui le gerbera i le taimi o le fugalaau. E faatoa manaʻomia le gaosia pe afai o le ulo e laʻititi.

Malamalama ma le nofoaga

Pink gerbera sili atu i le malamalama susulu. E fautuaina le fale e faʻapipiʻi ipu i le itu i saute-sasaʻe, itu i saute-sisifo. E mafai ona tupu i luga o faʻamalama i saute. I aso vevela o aso vevela e tatau ai ona ufiufi faamalama ma se ie puipui ina ia le mu ai laulaau. I le tau mafanafana, e fautuaina e ave ipu i se faletusi matala, faletalimalo poʻo le loggia. O le fugalaau e fiafia i le ea fou.

E taua! E manaomia e le laau se aso malamalama umi. I le taumalulu, e tatau ona faʻaaogāina moli faʻaopopo mo le 2 - 3 itula i le aso. faʻaaogaina molī faapitoa.

Manaomia o le eleele

O le eleele mo le gerbera piniki e tatau ona lafoaʻi, susulu, sina pulu. E mafai ona e faʻatau i totonu o le faleoloa mea teuteu mo laau totō. E mafai ona e saunia le faʻafefiloi o eleele.

Sooga o le eleele:

  • Leafy ground - 2 itula
  • Peʻa - 1 le itula
  • Moss sphagnum - 1 h.
  • Sand - 1 le itula
  • Alavai o le lapoʻa tele ma maʻa laʻitiiti.

O le tuufaatasiga o le meaʻai e le tatau ona faʻaopopo iai le palatini poʻo le humus.

O fugalaau fugalaau e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. - e tatau ai ona vaʻaia pea le palapala, aveese vao.

Tausiga

Faʻasa

Pink gerbera e fiafia i vaiinu masani i le tautotogo ma le taumafanafana. I le vevela e faʻaitiitia ai le vevela, e mafai ona e faʻaopopoina le faʻaleleia atili.

A le faʻamalūina ma faʻaleleia le vai e le tatau ona paʻu i totonu o axils ma luga o le aʻa. E faʻataʻavaleina le aʻa i le aʻa.

I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai. O le tulafono autu o le faʻaleleia o vai - o le meaʻai e tatau ona susu. Lafoaʻi tasi i le vaiaso e tatau ona fufulu ese mai le efuefu ma se laʻau susu.

Pe a faʻafeusuaʻi ma faʻafefe le vao, e tatau ona e faʻaaogaina naʻo mafanafana, faʻamamaina, vai mama.. A uma ona faʻasusu ma faʻaleleia le vai mai le pusa e tatau ona sasaʻa vave, e le tatau ona faʻafefete aʻa i le vai.

Lulu

E matuā lamatia tele le totoina o fugalaau i suiga o le vevela. O le maualuga o le vevela o le ea i le tautotogo - o le taumafanafana o le 20 - 24 ° C. I le taumalulu, i le malolo, o le vevela e laʻititi ona faʻaititia i le + 16 ° C.

Laʻei pito sili

Fugalaau e faʻamaʻaina ma faʻamaʻi faʻalavelave faʻalavelave. O luga o laei e faia i le 7 - 10 aso uma pe a uma ona fafaga. Mai Fepuari ia Mati, i le amataga o le taumafanafana - i le vaitau o le alualu i luma olaola, e manaʻomia tele faʻasusu. I le taimi lea, o le faateleina o le lanu lanumeamata o le togavao. Mo le faʻavaeina o taʻavale, ia Iulai - i le amataga o Aukuso, e manaʻomia ai le faʻamalosi o le phosphorus-potassium.

Faʻalogo! Pink gerbera e matua maaleale lava i le faʻamalositino, o le faʻamafanafanaina e tatau ona faʻalauteleina.

Pe a totoina fugalaau ile laufanua, ona faʻaaogaina lea o le fugalaʻau i le 2 masina i le masina.

Pot

O lenei vailaʻau e manaʻomia ai ni mea loloto, potopoto faʻamalosi ma pu faʻavaivai. Pe a faʻapipiʻi le ipu e tatau ona 2 i le 3 cm le lautele nai lo le muamua.

E faigata le fugalaau pe afai e tele naua le totoina o le gaosiga.. I na ituaiga o laau e na o le aʻa o le a amataina.

Uma o le taumalulu

Pink gerbera e le taliaina toleniga malulu ma gutu. I luga o le maualuga o le tau, o le fugalaau e le mafai ona faapalepale i le taumalulu i le malae vaalele. E tatau ona eli e laau o le Autumn, e tuu i totonu o ipu. Faʻaleleia o le taumalulu i ituaiga o togalaau - vevela o le ea e le itiiti ifo i le 8 - 9 ° C, faʻafeinu faʻamafanafana, malamalama lelei.

Pe a faʻapipiʻiina e tatau ai ona faʻasaoina le moega o le eleele, e faʻaaoga ai le auala o le faʻafefeteina

Tuu le fugalaau i le taumalulu i na o le itu i saute.. O iinei e manaʻomia ai faʻamaumauga faaopoopo i laʻau, pine pine, ma vaomatua.

E faʻapefea ona tausia auiliiliga i se fale e ese mai i le fale?

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O le pulupulu piniki e maʻi tele ona o le le lelei o le vevela ma le inu tele.

  1. O le gau o le kuluma o le masani ona faʻamaʻi. O Rot e aafia ai le fugalaau atoa. O le laveaiina o ia e toetoe a le mafai. Mo faamoemoega puipuia, e tatau ona alofia le faaleagaina o le vai ma le paʻu o le meaʻai.
  2. Mai le malulu o le ea, e mafai ona aliali mai i taimi uma ni afaina faʻaleagaina faʻaleagaina - paʻu palapala paʻu, fulufulu lauulu. O le a manaʻomia ai le togafitiga o togavao ma le eleele. O le faagasologa e toe fai 2 i le 3 taimi ma se vaitaimi o le 7 -10 aso.
  3. Faʻasalaga, Fusarium e togafitia i lalo. I le taimi lava e tasi, ua faʻaitiitia le faʻafeinu, o fugalaau ua faʻamamaina ina ia le salalau le faʻamaʻi i isi fugalaau maloloina.
  4. E tatau ona fufuluina miti a le Spider i vai paʻu. Soo se iniseti e mafai ona faʻaaoga.
  5. I fugalaau matala, o le fugalaau e masani lava ona aʻafia i se laau toto. O le faʻaosoosoina faʻamalosi i karbofos poʻo le faavae e tatau ona manaʻomia. E mafai ona e faʻaaogaina le fugalaau fugalaau tapaa. 40 g o le tapaa mama e manaomia le 1 lita o le vai.

E mafai ona e faamasani ia oe lava i faʻamaʻi pipisi o le gerbera masani ma metotia o le feutagaʻi ma i latou iinei.

O le isi, o se vitio vaaia e uiga i le siama gerbera:

Tofiga

Pink gerbera e maua i ni auala eseese:

Fatu

O le faagasologa o le totoina o laau e galue ma galue malosi.

Fesoasoani! O le upu fatu germination - 6 - 10 masina.

O le luluina e faia i le faaiuga o le taumalulu.. E totogo vao laiti i le taumafanafana. O le tuufaatasiga o le meaʻai e tatau ona aofia ai peʻa ma oneone. O le vevela o le mea o loʻo i totonu o le fatu o le 18 - 20 ° C. Ua totoina fatu i lalo o le ata po o lalo o le tioata. E tatau ona faʻaauau le fale kuka i aso taʻitasi. O le taimi lava e aliali mai ai laupepa muamua i luga o fualaau, e tatau ona totoina i totonu o ni fagu. O fualaʻau tuputupu aʻe pe a mavae le 2 - 3 vaiaso, toe faʻafeiloaʻi i fugalaau tumau.

I faʻamatalaga auiliili i lea laasaga mo le faʻatupulaia o gerberas mai fatu, e mafai ona e mauaina ia matou tusiga.

Vaeluaina o vao

O le auala sili ona faigofie ma faigofie o le fausiaina o gerbera piniki. O lenei metotia e mafai ai ona e faʻasaoina uiga eseese o le fugalaau. O le fevaevaeaiga o loʻo faia i le tautotogo, ia Aperila. O vao matutua o le 3 - 4 tausaga ua faʻaaoga mo le vaevaega. O le fugalaau ua vaevaeina i le 2-3 vaega, ia taʻitasi e tatau ona 3 - 4 lau laititi.

O le laupepa pe a totoina e le tatau ona tanumia; e tatau ona faʻafefe 1 cm i luga aʻe o le palapala.

E le fautuaina ia teuteu i lalo o le susulu o le laE tatau ona susulu le malamalama ae ia faasalalauina. Faʻaleleia faʻalelei, masani.

Laʻau

Ole auala e le aoga i taimi uma. E masani lava e le aʻa aʻa, pala.

E taua! Pe a liliuina, o ituaiga o ituaiga o fugalaau e mafai ona mou ese pe suia.

O oti tipi e vavae ese i le faavae.. O le tipi e tatau ona gaosia i le hormone tuputupu aʻe. O le faʻaaogaina e manaʻomia ai ni falemaʻa. O le tipi e tanumia 1-2 cm i le palapala. E tatau ona ufiufi atigipusa ipu vai. O le vevela o le ea mo aʻafiaga e 20 - 22ʻU. Faʻasaga lelei, e sili atu le faʻamamaina o le meaʻai i se pulu. Laʻasagaina i totonu o le masina. Ona totoina lea o fualaau i ni ipu eseese (mo auala uma o le toe gaosia o le gerbera i le fale ma le tausiga mulimuli mai, faitau iinei).

Pink gerbera - o se fugalaau ese. Tausia o ia e tatau ona maeʻa ma agavaʻa. Ina ia totoina vao ma fugalaau susulu, o le a tele se taumafaiga ma taumafaiga.