Kapisi

E faʻafefea ona tipi le kapisi i le gaosiana: o se laasaga taʻitasi i le laasaga ma ata

E tele suʻega mo sauerkraut, lea e lauiloa i atunuu eseese o le lalolagi, ma o mea lilo faalilolilo ma togafiti o le kukaina o lenei ipu ua pasi mai lea tupulaga i lea tupulaga. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo atu i se tasi o fualaau suamalie a Georgian sauerkraut aupito sili ona matagofie, lea ua faateleina le saunia e tamaʻitaʻi e fai ma sauniuniga mo le taumalulu poʻo le faʻaaoga vave.

E uiga i le tofo o kapisi i Guri

O le kapisi Georgian i Georgia ua taua o le "Mzhave", o le fua e aofia ai mea e tele, faafetai i le mea e sili ona manaia ai le ipu. Ua saunia e faʻafetai faʻafetai i le masani ai o le ola e aunoa ma se faʻaopoopoga o le vineta, o lea o le tofo o le meaai e sili atu le sogasogo ma sili atu ona manaia.

E te iloa? E tele avanoa mo sauerkraut, lea e taʻua o suamalie a le atunuu i atunuu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Siamani, faʻaaogaina sauerkraut toetoe lava o aso uma ma faʻaopoopoina i ipu eseese, o loʻo taua e tagata Siamani ia ituaiga ipu "Zauerkraut", ma i Korea latou te saunia sauerkraut, lea e taua o le "kimchi".

O le faʻaopoopoina o beets e tuʻuina atu i le ipu se lanu piniki mumu ma se mea manaia suamalie. O le tele o taimi, o tagata e fiafia i se mea manaia matagofie e faʻapipiʻi i le kapisi i le pepa vevela a Georgian. Ae e tusa lava pe e te le fiafia i meaʻai vevela, e fautuaina e faaopoopo atu le karika i le fualaʻau autu, lea o le a le gata ina maua ai se galala vevela sili ona lelei, ae ia avea ai foi le sili atu o le piquant. Falesa ma isi mea manogi e faʻamalosia ai le ata, faʻafefiloi faʻatasi, latou te faia se fuga o se mea matagofie manogi. E na o le masima e faaopoopo i le ipu, e le o aofia ai le suka i le fua, o lona uiga e sili atu ona lelei le tofo o le kapeti e pei o le suamalie, e aunoa ma le suamalie, ae peitai, o le suamalie e aliali mai ona o mea faaopoopo.

Afai o le tekinolosi kuka o le ipu ua fesiligia o loʻo mataʻituina, o fualaau faisua e malu lemu i fafo ma e le mautonu i totonu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i ituaiga o kapisi ma a latou mea aoga: paʻepaʻe, mūmū, failaʻau, Peking, Savoy, broccoli, kohlrabi, romanesco, pak choi, kale, ma sauerkraut.

Meafaifale ma meafaigaluega

Ina ia saunia sauerkraut i le gagana Georgian, e tatau ona e teuina mea nei:

  • se naifi mo le gaosia o meaʻai;
  • se laupapa o le a vavaeeseina ai mea e gaosia;
  • fuafaatatau ina ia fua le aofaiga o mea e maua mo le tofo sili ona paleni;
  • fagu mo le sasaa sua;
  • se atigipusa e iai se tapuni mo le faʻatulagaina o mea e faʻaaogaina ai le faiga o le paina;
  • papatusi mo le teuina faavaveina o fualaʻau mataina;
  • papatusi, o lea latou te lolomiina ai mea o loʻo i totonu o le atigipusa i le faagasologa o le folau.

E taua! Ina ia faafaigofieina ma faatelevave le faagasologa o mea e gaosia ai, e mafai ona e faaaogaina se meaʻai meaai ma ni togi talafeagai.

Igoa ole Igoa

Ina ia saunia se meaʻai manaia, e tatau ona e teuina:

  • paʻu paepae i le aofai o le 1 kg;
  • beets - 400 g;
  • garlic - 60 g;
  • seleni laulaau - 50 g;
  • pepa vevela - 1 vaega (laitiiti);
  • masima - 50 g;
  • vai - 1 l.

Faitau foi e uiga i metotia o le seleseleina o kapeti: paʻepaʻe, mumu, cauliflower, broccoli; pe faʻapefea ona vave faʻafefete ma tolo tipu.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

Sei o tatou iloiloina auiliiliga uma o laasaga o le kuka sauerkraut i le gagana Georgian:

  1. E amata sauniuni le faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, sasaa le vai i totonu o se fagu ma faaopoopo le masima e tusa ai ma le fua. Faʻamaʻe lelei le vai ma tuʻu i luga o le ogaumu ina ia faʻamavae le masima ma faʻafefete le ulo.
  2. I le taimi nei, e tatau ona amata sauniuni mea taua. Muamua, tausi lelei le kapisi. Ulu ile fufuluina, faʻagogo i se solo pepa e faatea ese ai le susu.
  3. I le isi itu, tipi le ulu i le afa, ia aveese le fasi laau ma tipi i sikuea o le lapopoa 7 i le 7 cm Ina ia aua nei paʻu, ia mautinoa e tuu faatasi le afa o le ulu muamua "fasi" mai le pito o le isi itu i le ogatotonu o le pito i tua. Ona vaevaeina lea o "fasi pepa" i se naifi i ni vaega se tolu.
  4. A maeʻa ona seleseleina le fualaau faisua, e tatau ona e amata saunia le beets. O le muai veleina, mulumulu lelei ma tipi i totonu o se mea e sili ona faigofie (1-2 mm mimita) ma se naifi poo se tuʻufaʻatasiga pe a iai se paso talafeagai.
  5. Ona sosoo ai lea ma oe e tipiina laulaau seleni lelei. E tatau ona tatu le lapoa, ina ia maeʻa le ipu, o le seleni e mafai ona faigofie ona aveeseina mai le meaai maeʻa.
  6. E tipi le pepa i totonu o mama laiti, ina ia mafai mulimuli ane ona vave aveeseina mai le ipu i soo se taimi.
  7. O lapisi e tatau ona tipi ma tipi i ni fasi vaega laiti, fasi pepa e tipi i le afa, lapoa - i ni vaega se 4.
  8. A uma ona saunia mea uma, e mafai ona e amata tuʻuina fualaau faisua i totonu o se atigipusa, pe a afaina ai. Mo lenei, e faigofie ona faʻaaoga se tamai pakete palasiti ma se tapuni poʻo soʻo se pusa tioata e fetaui lelei.
  9. I le pito i lalo o le ato ua filifilia ua faaputuputu pine mamaʻi i totonu o se faaputuga tasi. Aʻo faʻaeteete, ina ia aua nei solia le amio saʻo o fasipepa, o le fualaau aina autu o loʻo faʻapipiʻiina i le tasi vaega. Le isi, tuʻu le kāpeti sina sikalo, pepa vevela ma seleni. O le faaauauina o le faataatia ese o le laupepa e tatau ona tatau ai seia oo ina tafe ese mea. O le vaega mulimuli e tatau ona avea ma ni pusa, o le a mafai ai ona maua se lanu lanu lelei o kapeti, lea o loʻo i lalo ifo.
  10. I le pito i luga o fualaʻau matala suamalie suamalie. Aua e te faanatinati, taumafai e faʻamautinoa o loʻo faʻafefiloi fualaʻau uma.
  11. Ma le isi, ia seti le ipu i le pito i luga ina ia i ai sina paʻu tele i fualaau faisua, ma sasaa uma le ufiufi.
  12. A maeʻa lena, ona tuʻuina lea o se pesini loloto i le pito i luga o le ipu ina ia mafai e le pito i lalo ona paʻi i le tapuni o le pakete i luga o fualaau faisua, o loʻo i ai sina faʻavavega i luga o se faʻaauau pea. E le fautuaina le tapuni e tapuni uma, i le tasi itu, tuu le mea e teu ai, ina ia maua ai e fualaau aina le ea. E naʻo le tulaga lenei, o le a faʻaalia lelei le faagasologa o le matua.
  13. I lenei setete, tuu le pusa mo le 4 aso, o le a le taimi o le a saunia lelei fualaau faisua mo le taumafaina.

E taua! Afai e te manaʻo e faʻavave le faagasologa o kapeti o mowing i le Georgian, faʻaopoopo 30 ml o le 9% vilika i le taimi o kuka. O le mea lea, e mafai ona 'aina le kapisi i le maeʻa ai o le 2 aso.

O le a le mea e faʻaaoga i le laulau

Cabbage i Georgian o se meaʻai sili ona lelei lea e faʻamafanafanaina ai le tofo ma e maua ai le fiafia tele. O lenei ipu e mafai ona tuʻuina ese i luga o le laulau, faʻasūsūina i le suāuʻu ma fufuluina i laʻau e tofo ai. Tuʻu faʻafefiloi ma aano o manu. I Georgia, o lenei meaai e masani ona faʻaaogaina i le oona. O fualaau faisualaʻau ua faʻapipiʻiina foi e iʻa ma fualaʻau. E mafai ona 'ai e nei pele o fualaau faisua e pei o lena, e aunoa ma ni ipu faʻaopopo. Tuuina atu le tofo sili ona lelei i kapisi i le Faasiana, e masani lava ona 'aina se vaega o le pepa i le taimi lava e uma ai le kuka.

Aoao pe faapefea ona togi tomato (greens), kukama, puʻamu, puʻamu, pailani, ma saunia beets (faʻafefe, faʻamago), vevela ma beets.

O fea ma le tele e mafai ona teuina

A uma ona sauni le meaʻai mo le taumafa, e tatau ona sui i totonu o se pusa faigofie, lea e mafai ona tapunia ma se tapuni. E mafai ona e teuina ni fualaau faisua i totonu o le pusaaisa poʻo le potu mo 2-3 masina. E le sili atu le maualuga o le teuina o le temperature +8 tikeri. I le gasologa o taimi, o le kapisi o loʻo faʻauluina i meaʻai ma tofo o mea faʻaopopo ma e sili atu ona lelei.

I le taimi e teuina ai, o fualaau faisua e sili atu ona solomuli, o lea afai e te manaʻo i se meaʻai manaia, selesele le aofaiga e faʻaaoga i totonu o le 3-4 vaiaso.

E te iloa? O fugalaau tuai a le Russian Russian sauerkraut o lo oi ai le mea lilo faalilolilo - laau. O lenei tama e le gata e tuʻuina atu ai se mea faapitoa i le mea na maeʻa, ae e fesoasoani foi i le umi o le teuina o fualaau faisua ona o le maualuga o le meaʻai o le benzoic acid - o se togafitiga masani.

Vitio: Fua o le kuka gaosi a Georgian

Variants o le kuka kuka kuka ma beets

O mea uma lava e matua faigofie lava - mo se ipu e 3-lita e te manaʻomia e tusa ma le 1.5 kilokalama o le kāpeti, 1 le fasi kesi, 1 le kālati tele. Pela fualaʻau ma tipi tiloti ma beets i ni mimiti manifinifi. Kapisi tapuni. Faafefiloi fualaau faisua ma fufusi i totonu o se fagu, faaopoopo le 5 pi o allspice. Liligi i totonu o se fagu 4st.l. suka ma 3 tbsp. masima, sasaa le 200-250g o le 9% vinika ma le 2 lita o le vai inu, ufiufi ma le ufiufi. Tetee i le aso. I se aso mulimuli ane, ua saunia le kapeti, taofi i totonu o le pusaaisa, ae le silia le 1 le vaiaso. pe a tautua, sasaa i luga o laʻau. suauu
Matagi o le sami
//forum.say7.info/topic49277.html

Auā o fualaau faisua ua maeʻa le taimi, aua e sili ona aoga mo le tino! O lea la, o aʻu fualaau e sili ona fiafia i sauerkraut. I le 1 lita o le vai kuka - 2 sipuni tele o masima. I le pito i lalo o le tolu-lita le fagu o loʻo tuʻuina ai pusa lapoi, faʻafeiloaʻi ma paluga kuka ma kāloti, 2-3 cloves o le kālatika. Taofi lelei. Liligi 0.5 kapu o le suauʻu manogi, 1 le ipu suka, 1 le ipu o le vineka 9%, faʻamalolo le suka. (Sa ou taumafai e tuu ifo le vineta, 0.5 ipu, ae o le tofo na foliga mai o le paina ma o le fefete na faagasolo lemu). E masani lava i le aso lona tolu ua saunia lenei vavega. Taumafai! A maeʻa, o le tikeri o le sauniuni e faʻatatau i le vevela o le potu. Biness e piniki. O lona malosi o le a faʻalagolago lava i le aofaʻi o pipiʻi. O pills i tafatafa o le pito e tumu foi i le piniki. Ae o lenei ipu e le gata ina matagofie, ae e matua manaia lava. Ma e leai se tasi na tuua soʻo se tasi e le faʻavaivai.
Viki
//forum.good-cook.ru/topic480.html?view=findpost&p=23395

O lea, o le kukaina o le kāpisi a Georgian i le fale e le faigata. Ina ia avea le pele ma mea manogi ma manogi, e tatau ona e faʻaaloalo i le tele o mea aoga ma mulimuli i faatonuga mo le kukaina.