Pasili

Mea aoga ma auala e faʻaaoga ai pasili fatu

E oo lava i Eleni anamua na latou iloa mea e faʻamalolo ai le pasesa, ma i lenei aso o lenei lanumeamata e lauiloa i vaega eseese o vailaau masani. Ae o sea lauiloa na le maua ai fatu o lenei laau, lea e masani ona lafoai pe alu e fafaga manu. Ma i se mea le aoga, aua o le tuufaatasiga e toetoe lava tutusa ma laulaau paʻu. Mafaufau pe faapefea ona aoga le fatu ma pe o le a le fua faatatau o fomaʻi aloaʻia i mea faʻatau mea maoti.

Faʻamatalaga ma vailaʻau kemisi o fatu pasili

Aʻo fuga mai, o le pasesa e fai ai fugalaau lanumeamata-lanu samasama ua ufiufi i fualaau aina - o fatu ia. O le dvusyamanki e pei o le fuga i luga o le itu. Mai fafo latou te lamolemole, susulu, maua lanu lanu meamata-lanu meamata. O le tofo o fatu e sili atu ona vevela nai lo o lau o laau mama, ma tuuina mai ai ni faamatalaga oona oona. O fatu e mauʻoa i le pectin substances, o le phytoncides, proteins, fat and carbohydrates. O suauu minerale i le tuufaatasiga o le uʻamea, magnesium, potassium, phosphorus, calcium. O le faʻasalaga o mea faʻalaʻau - e oo atu i le 0.2% o le aconote, e oʻo atu i le 0.01% o le vitamini B1. E le gata i lea, o loʻo i ai le resinol, riboflavin, le kulicotic acid. O le suauu taua, o le furocoumarin bergapten ma le flavorone glycoside api o loʻo faʻapipiʻi i fatu pasili. O le suauu taua e iai lanu samasama-lanumeamata. O le vaega autū o le pulou o le apiol. E taua foi o le parsley camphor.

E te iloa? O le tupu o Franc, Charlemagne, na ia talisalo i le pisisa-susunuina leisi. O tausaga taʻitasi na tuʻuina atu ai ia te ia pusa e lua o se togafiti faʻapitoa.

E sili atu ma le 20% suauu gaʻo na maua i le tuufaatasiga:

  • 76% petroselinic acid;
  • 15% oleicic acid;
  • 18% linoleic acid;
  • 3% le palmitic acid.

Mea aoga mo le tino

O le mea toto e aoga tele mo le vaivai ma le afa malosi o tagata soifua. Leai ni fatu taua ma mo le soifua maloloina o tamaiti.

Tamaitai

Apiol o loʻo i totonu o le fatuga o fatu o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le estrog hormone. E fesoasoani le vailaau i le toilalo o le taamilosaga, ma le tigaina o le susu o le tamaʻi masina. O fua e faʻataʻitaʻiina i tamaitai e avea o se auala e faʻasaʻo ai le faʻafefe o le popole i suiga masani o suiga faʻaleaganuʻu. O fatu e taua mo le tausisia o le matagofie o tamaitai. O lo latou faʻaaogaina i fafo e avea ma puipuiga o le paʻu o le paʻu i le taimi o le fananau mai ma le misa. O le meafaigaluega e lagolagoina ai le elasticity ma le elasticity o le paʻu, togafiti siama, ma e aoga foi mo lauulu. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le faʻaaogaina o fuālaʻau fatu i mea teuteu faʻalelei, tagaʻi i lalo o le tusiga. O vaega laiti o fatu e faaopoopo i ipu o aso taitasi o fafine i le taimi o le lactation, faaleleia atili le tuufaatasiga o susu.

E taua! Vaʻaia ma le faʻaeteete ia vailaʻau o loʻo i luga. O lenei mea o le a puipuia ai mea aoga o fatu ma e le faʻaleagaina ai lo latou lava setete.

Alii

O le taua o fatu mo tamaloloa e mafua ona o mea e aofia ai apigenin. O lenei tuufaatasiga e faʻaitiitia le maualuga o le estrog i le tino ma mafai ai ona faʻaalia atoa le malemone. Aemaise lava mea e faʻaleleia mea toto, faʻaleleia le toto i totoga o le pelvic, lea e faʻamalolo ai le urogenital system. Faʻaleleia atili le faʻaaogaina o meafaitino e faʻavasegaina e mataʻituina e le gland prostate. Ma le isi, o toxins e mafua mai i le 'ava malosi.

Tamaiti

O vitamini ma elemene o elemene o fatu o pasili o loʻo mauoa i le taua tele mo se tino olaola. O se vailaau masani e faʻamalosi ai le puipuiga o pepe, e fesoasoani i le faʻamalosi i pepe faatoa fananau mai, faʻailoga fomaʻi. O loʻo taʻuina mai o le togafitiga o le adjuvant ma faʻamaʻi pipisi e pei o le fiva po o le misela. I le tulaga o le faamanualia, o loʻo faʻamalosi mai se teuteuga o fatu e faʻateleina le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina. Afai o le tamaititi e afaina i se pipi po o se pipi, faʻaaogaina o lotions e faʻaaoga ai mea faʻalauiloa ua faamatalaina.

E te iloa? O Eleni na teuteuina le pasili faatasi ai ma ni falelauasiga o le falelauasiga, ma sa faʻaaogaina foʻi lau lanu i totonu o le vao mo tagata manumalo i taʻaloga taʻaloga i Nemen ma Istimian.

Faʻaaliga ma mea tau togafitiga

Parsley fatu e fautuaina e tagata taʻalo i togafiti, faʻafiafiaga, meaʻai i le ava malosi mo faʻamaʻi pipisi, cystitis, prostatitis, ma malulu. O nisi o fua o vailaʻau faʻapitoa o le a sili atu ona mafaufauina.

Mai le prostatitis

O le afaina o fatu e galue o se fofo lelei mo prostatitis - E faʻamoemoe e faʻamālōlōina le ita ma faʻasaʻo le tiga. O se isi faʻaopoopoga o lenei mea e faʻaaogaina o le faʻateleina lea o le mana o tane. Mo le kuka 1 tbsp. l mea lafoaia, sasaa 200 ml o le vai kuka ma tuu mo le 3-8 itula. Ona togafitia lea o le paluga.

E taua! E le tatau ona e mafaufau i le vailaau ua fofoina o se panacea mo prostatitis. I le mea e le faʻaleagaina ai le soifua maloloina, muamua fefaʻasoaʻi i se fomaʻi.

Faʻapipiʻi fatu fugalaau fulafula, tuʻu i totonu o se atigipusa ma faʻatumu i le tasi ipu vai (kuka ma faʻamafanafana muamua). Ufiufi le atigipusa ma se tapuni ma faʻafeiloaʻi i se mea pogisa mo le 8 itula, luluina mea mai lea taimi i lea taimi. A maeʻa le taimi atofaina, faʻaaoga le vai. Faaaoga vailaau masani mo le 1 st. l faatolu i le aso, afa itula ao le i faia taumafataga.

Vitio: pasili talosaga mai prostatitis

Mai le malulu

O le mea totino o loʻo fesiligia e faʻamalieina lelei ai uiga o le maʻi ma le isu. E le gata i lea, o le tagofia o se vailaʻau masani o se puipuiga sili lea ona puipuia mai siama faʻaleagaina o vailaʻau. ½ tsp mea e gaosia mo le 200 ml o vai inu. Ia faʻamalosi seia maeʻa malie, ona ave lea o le 1 tbsp. l 30 minute ao lei faia taumafataga. O lenei mea o le a faʻavaveina ai le toe faʻaleleia ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Vitio: sauniuniga o fualaʻau mo le malulu

Mai le cystitis

O fualaau faʻamaʻi e faʻamalieina atoatoa le mumu i le vevela, aveese le susunuina ma le gaogao pe a faʻamalosi, aveese le tele o le vai mai le tino. Ina ia maua ai se faʻamalolo faʻamalolo i le 400 ml o susu, faʻaopoopo 2 ipu o fatu. Faʻaaoga mo nei faʻamoemoe se pipi mai le laʻau. Faʻafeu le paluga i luga o le vevela seʻia oʻo ile afa o le suavai ua vevela. Faʻasolo le susu susu ma alu e faamaalili. Ave i totonu 2 tbsp. l., sili atu i le taeao ma le afiafi.

Aoao e uiga i uiga o le pasili o se diuretic.

Mo le vaega o meaʻai

Ina ia mafai ona toe faʻafoʻisia le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai ma toe foʻi mai le manaʻoi ai, e fautuaina e ave se susuga faapitoa. O auala e faʻafefe ai le gaogao ma le faʻasalaga, faʻaleleia le faagasologa o le faʻaogaina o meaai. 2 tbsp. l mea lafoaʻi, sasaa 200 ml o le vai malulu ma inu i totonu o le vai vai mo le 30 minute. Susu le susu, ona vele lea ma le maeʻa. Ave 2 tbsp. l faatolu i le aso. Aua nei e faatonuina oe lava ia togafitiga ma lenei teuteuga mo le silia ma le masina. O le umi o togafitiga ogaoga e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

Vaega o le talosaga i le cosmetology

Pasili fatu ei ai le faʻamalosi ma faʻafouina le paʻu o foliga ma le ua. Faʻatau o taua e foliga mai o maanuminumi faataamilo i mata, pine papaʻe ma tausaga o tausaga. Faʻaaogaina o fatu lubricate vaega i luga o le tino, e ufiufi i fati. Toe faia le faiga i le taeao ma le afiafi. Vaega faapitoa o mea taumafa mo le paʻu o le tino - 1 tsp. mea e faʻafefeteina i le sua o le tipolo e aveesea ai le gaʻo.

O le ae fiafia e iloa le auala e faia ai le paʻu pasesa mo foliga o le fale.

Ma o le tuufaatasia o le faʻasaga i le uaina paʻepaʻe, e te maua ai se kulimi suamalie tele, lea e mafai ona teuina mo se taimi umi i le kisaisa i foliga o kiona tioisa. O le fufulu vave o mata ma le kulu o le a maua ai le paʻu o le paʻu ma toe faʻaleleia. O faʻamaumauga o le mafanafana mafutaga i luga o le laumata e faʻamalie ai le puffiness ma le tele o le mumū, aveese le lanu mumu. I le cosmetology, o le suauu taua o fatu e faʻaaoga lelei. - o le gaosiga o le tele o ituaiga o oloa i foliga o masofi, lotions, tonics e faasaga i siama ma mea i luga o le paʻu.

O faʻamaoniga ma faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o

E i ai ni lapataiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻatau e faavae i luga o fatu pasesa, ae e matua ogaoga. O meafaitino laiti e faʻailogaina i le taimi o le maʻitaga, ona o lona aafiaga i le faʻaleleia o le leo o le matua, lea e mafua mai i le le mautonu poʻo le vave fanau mai. Faʻaeteete ma le faʻaeteete ia avea oe ma tagata e mafatia mai le faʻamalosia. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻaalia o le gafatia o fatu e faʻaitiitia ai le toto. E manatu i vailaau masani e le mafai ona faʻaleagaina e avea ma tagata maʻi ma le gout ma tagata o loʻo mafatia i tupe teu masima.

Faʻafefea ona aoina lelei ma teuina fatu pasesa

Ua sauni fatu e selesele i le faaiuga o le taumafanafana. Otiʻese faʻamafanafana lanu meamata, ma nonoa i totonu o se fusi ma tautau i totonu o se potu pogisa, lelei le vaʻaia. O le isi laasaga o le lūlūina o le susu. Tuʻu fatu i totonu o se atigi pusa. Taofi mea mama mamago e tatau ona i ai i se malulu malulu. I ia tulaga, o fatu e taofi o latou meatotino aoga mo le 3 tausaga. Pasili fatu e lava lona taua mo le tino o le tagata. I le faʻaogaina o nei meaʻai fualaʻau fualaʻau, e mafai ona e faʻateʻaina le tele o faʻamaʻi ma tausia lo latou ola maloloina.