Lafumanu

E mafai ona tuʻuina atu le sunflower ma le pumpkin fatu i lapiti

I faatoaga faʻaonaponei, o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e faʻatatau i le tausia o lapiti ua amata ona sili atu ona lauiloa. E le itiiti ifo i taimi lata mai e mafai ona e vaʻaia nei manu i le tulaga o meaola.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili pe mafai ona faʻaaogaina ni ituaiga fatu e fai ai a latou meaʻai, faʻapea foʻi ma latou aʻafiaga faʻaleagaina i le tino o nei meaola.

E mafai ona tuʻuina fatu fatu lapiti

E tusa ai ma suʻesuʻega o fomaʻi faʻaonapo nei, faʻapea foʻi ma le poto masani o le tele o faifaatoaga ma ē e faia laʻau lapisi, o ituaiga eseese e faigofie ona aofia ai i le taumafa o nei meaola. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le tele o ituaiga o ituaiga e mafai ona gafatia lea ituaiga o oloa ona o le le lelei ma le le atoatoa o le tino.

E te iloa? Rabbits o ni tagata osooso tele. O le maualuga o le sili ona faagaeetia le oso na faia e lenei manu ma faamaumauina ma lenei alii e tusa ma le tolu mita.
O se itu taua o le aofia ai i le taumafa o se oloa e pei o fatu, o le tikeri ma le avanoa foi o la latou togafitiga muamua. I le tulaga e te tuʻuina atu i lau fagafao ni fatu o le sunflower, o le aʻafiaga ono ono tupu mai lo latou faʻaaoga i le uumi taimi e mafai ona sili atu nai lo le vave manuia. E faʻaaogaina foi lenei mea i le salty subspecies o lenei meaai. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i nei vaega e mafai ona e faitauina i lalo.

Matagi

O fua o le sunflower o se punavai o le tele o gaʻo gaʻo, cholesterol ma gaʻo. O nei vaega uma e taua tele mo le masani ai o le lipid metabolism o soo se mea ola. Ae peitai, i le tulaga e tulai mai le aofaiga o nei vaega i le toto o se manu, e mafai ona oo atu ai i le tele o taunuuga le lelei.

E taua! Manatua o soʻo se aso e faʻatulaga ai, e matua mo soʻo se meaola, e tatau ona i ai se paleni paleni o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo gaʻo, a leai o le a le mafai ona atiae masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o cholesterol i le toto o se mafuaʻaga tuusaʻo o le atinaʻeina o ituaiga vailaʻau o le atherosclerotic eseese, e aofia ai faʻamaʻi ma fatuga o fatu. O le tele o le toto ma gaʻo gaʻo ma gaʻo e aʻafia ai le aafia i le lipid metabolism, lea e mafua ai le faʻavevesiina o le faʻaogaina o hormones eseese ma isi mea e ola i meaola oona lea e taua tele i le galue masani o meaola o le lapiti. I le fesoʻotaʻiga ma mea uma o loʻo i luga, o se faʻasalaga faʻamaonia e taʻu mai ai e tatau ona tuʻuina atu i le lapiti ia laulaʻau i ni faʻatapulaʻa faʻapulaʻa. E taua le faʻatatau saʻo i le manaʻomia o lau uarota i gaʻo, ma ua faʻatautuina i luga - ia fuafua le numera e ono mafai ona faʻaaoga i le tasi taimi le fatu o le sunflower. E tatau ona fai mai o le tofo o lenei meaʻai e masani lava ona maua lelei e rabbiti, o le mea lea e le tatau ona e faʻamalosia i latou e 'ai fatu.

Pumpkins

O le suamalie fatu, o le mea muamua lava, o se mea faʻapitoa e faʻamama ai le tino, lea e mafai ai ona e faʻamalosi lelei le ate ma le vavae mai i toxins eseese. E pei o fatu o le sunflower, o paluka foi e tauaveina ai se totogi lelei i mea eseese o le natura suamalie, ae o le numera e sili atu ona itiiti pe a faatusatusa i le muamua. O le mafuaaga lena e sili ai ona faigata mo i latou ona faaleagaina le tino o se manu.

E te iloa? O le maualuga pito i luga o taliga o le lapiti, na tusia e se tamaloa, e tusa ma le 80 cm.

O le kulupulu fatu e lelei tele e fofo ai meaʻai i lapiti a le aiga, o loʻo taʻitaʻia se olaga ola solo. E masani ona faʻaaogaina i meaola teuteu ma mea faʻapitoa, e pei o le Angora rabbits poʻo le germelins. O nisi vaega o gaʻo o loʻo i totonu o nei fatu, e aʻafia ai meaola o nei meaola e faʻaolaina ma totogo.

E taua foi le maitau lelei o meatotino anti antiminimetic (antiparasitic) o nei fatu, ia e mafua ona o le i ai o se vailaʻau faʻasolosolo lelei i la latou tuufaatasiga - cucurbitin. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o lenei oloa e mafai ona i ai le aafiaga aupito sili ona aoga i luga o soo se ituaiga o meaola o le intestinal, e aofia ai pusa o filifili, ascaris, pinworms ma le matauworm.

O le suamalie o fatukena o fatuga e sili atu ona matautia ma leaga nai lo le la. Ae ui i lea, o le tele o faifaatoaga poto ma tagata o loʻo i totonu o lapeti i totonu e le fautuaina le kukaina o paluka fatu e te fafagaina ai au fagafao, talu ai o lenei mea e faʻaitiitia ai le aoga oa latou galuega faʻasolitulafono ma faʻaitiitia ai le tele o meaʻai o loʻo aofia ai.

Aoao pe faʻapefea ona faʻateleina le faʻamaʻi mai le lapiti.

Fafagaina tulafono

Folasaga i le taumafataga o le manu o soʻo se mea fou poo se vaega o mea masani masani e manaʻomia ai se uiga faʻaalia ma le naunautai e galue i se faailo itiiti o le le saʻo o le tulaga.

E taua le vaʻaia ma lagona suiga i amio a latou uarota ma faʻamatalaina sao ina ia malamalama lelei pe faapefea ona fetaui lau ituaiga lapisi i le ituaiga fou o la latou lisi. I lalo ifo ua tatou aoina vaega sili ona taua e uiga i le faʻaofiina o se oloa e pei o fatu i totonu o le kuka a le lapiti.

Mai le a le matua e mafai

O le mea moni, o le fafagaina o lapiti ma le fesoasoani a fatu e sili atu ona vave amata i le vave e mafai ai, aemaise lava i le lumanaʻi e te fuafua e tuʻuina atu ia i latou lenei oloa mo meaai i luga o se faʻaauau pea.

E tatau lenei mea ina ia latou masani ai i se tofo fou mo i latou lava talu mai lo latou laʻitiiti, ma latou iloa foi pe faapefea ona faʻafefe lelei o latou paʻu. O le a faʻapupulaina ai foi avanoa e maua ai e a latou tusi malulu malie, mai lava i le amataga, i se ituaiga ituaiga meaai.

Aoao le mea e fai i le fulafulaina, oona, manogi, sola, vevela, manava manava, gutu o le isu, sneezing i le lapiti.

O fautuaga uma lava o lenei vaega, muamua lava, e fesoʻotaʻi ma fatu o le pikiapu, talu ai ua sili ona lauiloa le lapisi i fatu lapiti. Afai e mumusu lapiti laititi e 'ai fatu, tuʻu i se meaʻai masani e avea o se vaega o le fafaga masani, ona mafai lea ona e kopiina sina mea itiiti e ala i le nanaina o fatu i nisi o susu, lanumeamata ma le gaosi meaʻai.

E tatau ona malamalama o le taimi o le fafagaina o susu i meaola laiti a le fafine, o le faʻagasologa o toleniga i fatu e le mafai ona faia ni mafuaaga faʻapitoa. E tatau ona amata le faʻaofiina o fatu i totonu o le meaai i le taimi lava na maeʻa ai le tamaititi mai le fafine ma amata ona fafagaina i latou i le tele o fafaga. O le taimi sili ona lelei mo le amataina o lenei faagasologa ua manatu o le matua o lapiti laiti i le lua masina.

Auala e avatu

O le lapisi e masani ona fafagaina faatolu i le aso, ae o le taeao ma le afiafi e masani ona faia e faaaoga ai le tele o meaʻai - o le mea e taʻua o le malogo, ma le taumafataga o le aoauli - e tusa ai ma le faʻafefiloi, pe a faʻafefiloi se faʻafefiloi o vaega eseese poʻo se meaʻai lanu meamata i totonu o le feeder.

O fua e fautuaina e tuʻuina atu e avea o se vaega o le fafagaina e tusa ai ma le vaigogo, talu ai o loʻo i ai i lenei pepa o loʻo gauai i le auala sili ona lelei ma o le membrane mucous o le gastrointestinal tract, o le mea sili lea e le afaina ai.

E taua! E le mafai ona e tuʻuina le meaʻai, faʻapipiʻi atoa i fatu - o meaola e mautinoa o le a latou gaoioi, lea o le a toetoe lava mafua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, ma, atonu, e oʻo lava i le oti.
O le numera o fatu e manaʻomia mo lapiti taʻitasi e na o le tagata lava ia ma e faalagolago i le tele o mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le matua o le manu, lona fua o le metabolic ma le fulufulu lipid o loʻo i ai nei.

E fautuaina e aua nei faʻatumu le fafagaina e sili atu i le 5-7% o fatu o le sunflower o le mamafa o le mamafa o le aso atoa o le fafaga. I le taimi lava e tasi ia taumafai e faʻamautinoa o au meaolafaʻavale uma lava e i ai pea le paleni o mea taumafa ma e le naʻo luga o soʻo se vaega o le fafaga.

E matua taua lava mo lapiti, o lana lisi o loʻo i ai ituaiga fatu, e tuʻuina atu ia i latou le aofaʻi talafeagai o le malulu, vai fou. O fatu e i ai se aafiaga faapitoa i luga o le mucosa o manu, ma mafua ai ona mago ma mafe, lea o le leai o se vai e mafai ona oo atu ai i le tele o manuʻa i le pala ma le gums.

Saili pe aisea e matala ai mata o le lapiti ma fula, ona aveese ona vae, lauulu lauulu, lapisi le lapiti.

Contraindications ma le afaina

Faatasi ai ma le masani ai o le faʻamaʻiina o le fatu i le mea muamua, o le tele o mea e afaina ai le tino ma le le lava o tali o le vave.

Afai e te faafuasei ona e iloa ina ua uma ona e 'aina fatu o lau lapiti, na amata ona alu ese mai le puaa mai lou gutu, na faigata ai ia te ia ona manava (na ia le mautonu, amata ona sosolo, maso, ma isi mea) poo le ogamasama tele na faaali mai i lona tino - ona 'olo o le sunflower ua solia.

I se tulaga lautele, e faigata tele ona iloa vaega masani o faʻasagaga mo ituaiga uma o fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le solia o le faʻaaogaina o le sunflower fatu o se manu oona, ae o le elekene fatu e ese, o se faʻamatalaga.

E le mafai foi ona 'aina le lapisi i lapiti o lona tausaga ua peʻa i luga o le 5-7 tausaga le matua, oe na maʻi i le atherosclerosis poo ua i ai / maualuga le cholesterol.

E le fautuaina ni fatu laʻau mumu mo na lapiti o loʻo i ai ni maʻi mamaʻi, talu ai nei na faʻataʻiina ai faʻamaʻi pipisi, faʻapea foi i le taimi o le atinaʻeina ole ata o soʻo se faʻamaʻi.

E le aoga foi le 'aiina o fatu pulu i nei meaola o loʻo i ai faafitauli i le galuega a le toto o le tino: faalogo, mata ma le manogi, aua e mafai ona afaina ai i latou.

E taua! Afai e iai nisi o faʻamaoniga o loʻo taʻua i lenei vaega, matou te fautuaina vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi fomaʻi mo se fesoasoani.
Faatasi ai ma isi mea e ono afaina mai le aina o fatu, e tatau foi i se tasi ona faamoemoe le atinaeina o le appendicitis, maʻi lemu o le manava, manava (sunflower suns), constipation (pumpkin), vomiting, suiga eseese i le lipid spectrum o le toto, isesa (sunflower), gau o lauulu ma manoa, foliga vaaia o le ita luga o le paʻu.

O le a se isi mea e mafai ona fafagaina lapiti

O nei fugafiti e matua le lelei i le taumafataga ma e masani lava ona 'aʻai toetoe lava o mea uma e te tuʻuina ia latou fafaga. O se lisi laʻititi lea o oloa e talafeagai mo le faʻaaogaina o meaola i totonu ma mea teuteu, ma i latou e nonofo i faʻatoʻaga:

  • meaai suamalie: silasila, melons, kāloti, pateta, lapisi, kuki, beets, kapisi;
  • roughage: vaovao mai ituaiga o meaʻai ma laumei, vaomago, lala ma nila o eseese conifers, birch bark;
  • meaʻai lanumeamata: malae vaʻavaʻa, tamaʻi talavou, alfalfa, faʻapipiʻi, shcheritsa;
  • meaai faʻafefiloi: fatu mago suamalie, masima, laumei eseese, suauu (ae le o le sulu), ituaiga fafaga (sei vagana ai mea ua faamoemoe mo manulele);
  • meaʻai manu: ponaivi o le osima, suauʻu iʻa, susu susu, uila, pata pata;
  • mea taumafa a tagata: falaoa mago (e le na o le fesuisuiai), pasta, toega o paluga ma soupelu, paʻu ma palu pateta (na o le lanumeamata).

Aoao pe faapefea ona fafaga le lapiti, pe faapefea ona fafaga le lapiti i meaai falalaina, fafagaina o lala, o a mea e tatau ona avatu i lapiti, o a meaʻai e tatau mo lapiti.
O lea la, matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua taliina au fesili uma e uiga i le faʻaaogaina o fatu lapisi i meaʻai. Maitau ma le faaeteete a outou uarota ma, atonu o oe lava oe o le a iu lava ina malamalama pe latou te manaomia le folasaga o se mea faaopoopo, ma afai ua uma ona e faailoa atu i totonu o le meaai, o le a le aoga ma le lelei o le a avea mo i latou.

E mafai e lapiti fatu: vitio

Faʻamatalaga

O fatu e le o ni meaʻai, ae naʻo! e tusa ai ma lea, e le masani ona talafeagai le tuuina atu o le 1-2 fatu i ni nai taimi i le vaiaso, mo se faataitaiga. O le kulupulu fatu (PASI falai) e aoga, maua se aoga aoga i le urinary-genital system of eared, o le puipuiga mai i anufe.
aturai
//kroliki-forum.ru/viewtopic.php?id=1057#p21112