Lafumanu

O le a le urine e tatau ona i ai i le lapiti?

Soo se tagata e ana le tausiga e popole i se suiga i le soifua maloloina o le fagafao po o le soifua lelei. O le faailoga muamua o faafitauli o le lanu lea o le urine. I le lapiti ola maloloina, o le lanu o le vaomago, ae a amata ona suia le lanu i le mumu po o le enaena enaena, o lenei mea e taʻu mai ai le le lelei po o le gasegase. I lalo ifo, tatou te mafaufau i mafuaʻaga sili ona taatele o lenei faafitauli.

O le a le lanu e tatau ona faanatinati i lapiti masani

I tulaga masani, o le lanu o le urine i lapiti ei ai se lanu samasama, lanu vaomago. E masani lava o sina palapala laitiiti, pe a aveesea mai le toxini mai le tino faʻatasi ai. Urine i se tagata soifua maloloina e faʻaalia foi i le manino manino.

Afai e amata ona suia le lanu e faʻapouliuligia, e mumu, ae leai se isi faʻamaoniga e matauina, ona e le tatau lea ona e popole. Ae afai o le lapiti e leai sona manaʻoga, o loʻo iai se faʻafitauli e le masani ai, suiga o le manava, pe i ai se faʻalauteleina o le vevela - e mafai ona taʻu mai ai faʻamaʻi ma isi faʻafitauli tau soifua maloloina.

O le a aoga mo oe le faitau pe o le a le mata, paʻu ma le taliga e mafai ona afaina ai le tino o le lapiti.

Aisea e maua ai le lapiti i le lanu e le masani ai?

O le tele o taimi, e sui ai lona lanu i le mumu, moli po o le lanu enaena. E le gata i lea, o foliga vaaia o paʻepaʻe paepae, turbid, milky, opaque e masani ona matauina. E mafai ona i ai i le suavai, faʻafefiloi o sulugatiti poʻo le toto, oneone. O le a tatou malamalama eseese i faafitauli taʻitasi.

Red

O le faafitauli sili ona taatele o le i ai o le pigmenti mumu i le faalilolilo. O faitioga e masani ona taatele i le vaitaimi o le malulu, aemaise i le taumalulu. Muamua lava, atonu e manatu le tagata e manatu o le lanu e suia ona o le i ai o le toto, ae o le mea moni o le mumu o feeseeseaiga o se faafitauli faifaipea, ae o le toto oi totonu ia te oe e le o se masani masani. O le mafuaaga taatele o le mumu mumu o le sili atu lea o le peta-carotene poʻo le porphyrin i meaʻai poʻo fafaga. O vaega ia o le tino e faʻaaogaina ai ia vaega.

I meaola teuteu ma fagafao, o lenei faafitauli e mafua mai i nisi o taimi e ala i le faaaofiaina o laau laʻau poo pine pine i le taumafataga. O le suiga e le o se natura tumau ma masani ona alu ese i totonu o ni nai aso i lona lava, aemaise lava pe afai e te suia le ituaiga o fafaga.

E le afaina pe afai e na o le tasi le lapiti e tupu ai se mea leaga - e na o le tautala e uiga i mea taua o le tino, ae le o le i ai o ni faʻafitauli matautia i le lafu manu.

E taua! Ae afai o loʻo i ai se faʻaitiitia o le tuinanau, faʻalavelave ma vaivaiga, pe, i se isi itu, tele naua le faʻatupulaia o le gaioiga, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Ma e tatau ona faia i le vave e mafai ai!

O le isi mafuaaga o le mumu o vailaau oona poʻo isi vailaʻau. Latou te taumafai e faʻateleina le faʻamaʻi. O nisi taimi e tali atu le tino i suiga le lelei i le tausiga ma le tausiga (popole, suiga o le fale, suiga o le vevela).

Faatasi ai ma le toto

O le fuafuaina o le i ai o le toto i totonu o le mimi saʻo e na o le fomaʻi e mafai ai ona maeʻa suʻesuʻega ma suega talafeagai. E masani ona faʻaalia suiga o le pathological i totonu o le tino poʻo lupe faʻaleaga.

O mafuaʻaga sili ona taatele o:

  • uliurin polyps;
  • maʻa ma oneone i fatugaʻo;
  • liona afaina o le urinary tract ma le totoga o loo i luga;
  • toto e ono foliga mai ona o le urinary dermatitis. I lenei tulaga, o le togafitiga e faanatinati.

O le toto i feces mai i tamaitai e mafai ona maua mai i le fesootaʻi ma le tino.

Ona mafua ai lea o le mafuaaga:

  • uterine polyps;
  • hyperplasia;
  • afaina o le matua;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi;
  • faʻailogaina poʻo le faʻavaeina ole maitaga.
E taua! Ina ia iloa le i ai o le toto i le fale, e mafai ona i ai i faailoga nei: lafoaʻi le talafeagai, eseese tikeri o le malosi i nofoaga eseese, o le i ai o ni pepa manino poʻo le pa'ū, masalo o le i ai o se vaega itiiti o siaki. Afai ei ai se masalosaloga o soʻo se faʻamaʻi, Faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.
Afai o le masalosalo e paʻu i faʻamaʻi vavalalata, ona naʻo le suʻeina o le fafine - o le a faʻaalia le toto ile tino. E le gata i lea, i le faanatinati, o le a ese mai le talaaga lautele. I lenei tulaga, e tatau foi ona e faafesootai se fomaʻi mo feutagaiga ma le fuafuaina o le faafitauli.

Pogisa (enaena) i le pala

E masani ona mafatia rabbiti i urolithiasis. O ia lea e masani ona mafua ai lenei faailoga. O se maualuga maualuga o le calcium i maso ma tissu, o le le lava o le vai e mafai ona faʻaosoina ai le foliga mai poʻo le faʻateleina o le maʻi.

Afai o le lanu ua suia i le pogisa po o le enaena ma e le mou atu mo se taimi umi, ma o le palapala e manino ona iloa e oo lava i mata le lava - e tatau ona mafua ai le popolega. Afai e le togafitia, o lenei maʻi e mafai ona afaina.

Aʻoaʻo le mea e fai pe afai e gaʻo le lapiti, aisea e suamalie ai mata o le lapiti, aisea e goto ai le lapiti ma manava malosi, ma o a vitamini e avatu ai lapiti ma le ala e faʻaleleia ai le puipuiga o lapiti.

E le gata i lea, o lanu enaena e mafai ona mafua mai i le tele o beets, kāloti poʻo le meaʻai i le taumafataga. O lenei lanu e ono aliali mai o se taunuuga o le faʻamalaina ma le vevela poʻo le vevela. E le gata ina pogisa, ae ua i ai foi se manogi malosi tele. Faʻatasi ai ma nei faʻaʻailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo le togafitiga o le faʻamaʻiina, aua e mafua ai suiga e le mafai ona suia.

Muddy, lanu enaena

E ono aliali mai mai se taimi mai lea taimi i lea taimi se mimiti ma le mafiafia, o lenei mea o loʻo i totonu o le mea masani, e pei ona faailoa mai ai le sili atu o le calcium i le tino. O le a le atoatoa le manino. E masani foi pe afai o foliga felanulanuaʻi e aliali mai. O le vevela, e aliali mai ai se gaioiga papaʻe. E fesoʻotaʻi atu foi i le crystalluria, o le tulaga o le tino o lapiti.

Orange

O lenei lanu e ono foliga mai o se taunuuga o le atuatuvale, suiga i le fafagaina, ma le faʻaaogaina o fualaau. O lenei foi i totonu o le tulaga masani. E masani lava, i se taimi mulimuli ane, toe avea le nofoa ma se vaovao, lanu lanu.

E te iloa? O le lapiti e tusa ma le 2 kilokalama e mafai ona inu i le tele o le vai e pei o se tagata matutua matua e tusa ma le 10 kilokalama.

Faʻasusu poʻo le pala i foliga o oneone

O le kulupu i le urine e faʻaalia ai le i ai o urolithiasis, aemaise lava pe a iai se laʻau i le oneone. O nisi taimi ua na o se faailoga o le leai o se vai i totonu o le tino, e tatau ona e faʻaopopo atili lau lanu meamata ma meaʻai fou, maua ai vai inu - o le faafitauli o le a mou atu na o ia lava.

O le siaki i le urine e taʻu mai ai o se lafoaʻi mai le vevela, aemaise lava pe a sinasina ma mata. E le tatau ona e popole. Nofoaga o le lapisi faʻataʻoto faʻatasi ma otaota

Aisea e inu ai le lapiti i lona urini

O se mea talitutusa tutusa e mafai ona matauina i le toetoe lava o manu uma. Latou te amata inu pe lick a latou lava mimila pe afai o le tino o le masima po o le mineral paleni e faʻaleagaina. Vaavaai vaʻaia i fecesi latou: afai e manino (o lona uiga e sili atu le manino) ma o se lanu samasama po o se lanu moli, o loʻo taʻu mai ai le le lava o le konisini i totonu o le tino.

O loʻo i ai se faʻamatalaga e faapea o se amioga faapena e mafai ona mafua mai i le mumū poʻo le i ai o le epithelium i le urine, ae, e tusa ai ma veterinarians, o ia amioga e matauina i fafo atu o le masani. I soʻo se tulaga, afai e le alu ese le popole poʻo isi faʻalavelave faʻalavelave, ia lagona le saoloto e faʻatalanoa se fomaʻi ma suʻeina.

Faitau atili e uiga i le mafuaʻaga o le lapisi o lapiti i se pa laau.

Puipuiga

Ina ia aloese mai faafitauli i le polokalama urinary, e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono faigofie:

  • tuʻuina atu lau fagafao e aunoa ma se avanoa i le vai;
  • taumafai e faʻaaoga e le gata i mea taumafa fafaga ma fafagaina, aua le faʻafefeteina i masima aʻo kukaina le kuka;
  • Ia mautinoa e aofia i totonu o le taumafataga fualaau fou (pateta, kāloti, kapisi, beets ma isi);
  • avatu le launiu mata fou i le tele o le tele po o vaomatua i le taumalulu;
  • taumafai e aloese mai le maualuga o le koneteini i le taumafataga;
  • tausia lelei tulaga lelei o fagafao, aloese i le vevela o le vevela, ata, popole.

Faʻaauau pea le mama i totonu o vaʻavaʻa poʻo uʻamea, faʻaaogaina o se paleni paleni, saunia lapiti ma mea uma e te manaʻomia, e mafai ona e faia ni tulaga sili ona lelei mo le olaga ma le soifua maloloina o meaola.

E le gata i lea, o ia tulafono faigofie e mafai ai ona puipuia le faʻaalia o le faʻaogaina o le tino i totonu o fatugaʻo poʻo le vevela, lea e masani ona faʻaosoosoina ai le tupu o na uiga le lelei.

E te iloa? E mafai ona oti le lapiti mai le fefe. A o le oti, e mafai e ia, mo se faataitaiga, i se osofaʻiga faafuasei o se tagata taufaasese.

Afai ua e mauaina se suiga o le lanu o le urine i lau fagafao, taumafai e vaʻavaʻai vaʻavaʻai, atonu ona o meaai e le lelei pe filifilia. E masani lava, o lenei faafitauli e faʻamautuina ia lava pe a mavae ni nai aso.

Ae afai ei ai se amio tumau, e le amio le lapiti e pei ona masani ai, e le afaina, o le fia ai, ua i ai le fiva poo le atuatuvale - ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi, aua na o ia lava o le a mafai ona iloa le mafuaʻaga tonu o foliga o lenei faailoga.