Faatoaga faatoaga

Auala e faʻaoga ai tioata uila

Pheasants o manu feʻaloaʻi, o le faʻapupulaina lea o se pisinisi o loʻo amata.

I le faagasologa oa latou anotusi, o loʻo i ai nisi o mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa e manaʻomia ona iloa. O le a tatou faʻamatalaina nisi oi latou i lenei tusiga.

Aisea e tioata ai pheasants

Pheasant - o se manulele e manaʻomia se teritori tele. E manaʻomia e le tasi tagata le 2 sikuea sikuea. O tamaʻitaʻi o ni mea e sili ona malosi ma e mafai ona faia ni fefinauaiga i le va o latou lava, ma ei ai foi mataupu pe a latou tulia lo latou ita i tamaitai.

Faitau e uiga i ituaiga e sili ona lelei o pheasants, faapea foi ma le aoao e uiga i mea taua o mea o loo i totonu o le auro, ea ma lanu papaʻe na felelei.

O le mea e ofo ai, i le natura o nei manulele o tagata taʻitoatasi e fausia ai paga tumau. Ae ui i lea, o le tasi taimi i le tafeaga, e avea ma tamaʻitaʻi e tele, o lea e tatau ai ona foia e pei o nei: 1 alii ma le 3-4 fafine. A leai, atonu ei ai ni taua. Ae le o tagata faifaatoaga uma ei ai se vaega tele ma tulaga talafeagai mo le tausiga. Ina ia foia lenei faafitauli, e mafai ona e faʻaaoga mata tioata (tagata tauaso) o loʻo ofuina i manulele. O le a latou fesoasoani e aloese mai:

  • taua ma feeseeseaiga i le va o alii;
  • male osofaiga i tamaitai;
  • fuamoa fuamoa;
  • tosoina fulufulumanu;
  • mata mata.
E taua! O ipu tioata e le faʻalavelave ai i faʻaaliga masani, ae faafetai ia i latou o le a le iloa e manu feʻai mea o loʻo tutupu i luma o latou, ae o le a faʻaaogaina na o le vaʻai mamao. E tusa ai ma le poto masani, o le faʻaaogaina o points e faʻaitiitia ai le mimita e lata i le 99%.

O le a

O le mea moni, o tioata e faia i le palasitika ma e 2 ituaiga:

  • lafoaia, faamau i se pine;
  • toe faʻaaogaina faʻamalosi.

Faʻaaogaina (taumatau) ma toe faʻaaogaina (agavale) ituaiga o tioata E toʻatasi le taimi o tauaso e iai ni mea faʻapitoa:

  • e le faigofie i taimi uma ona pasi se pine i luga o le avanoa e tatala ai;
  • faatasi ai ma le auala o le sima, o le faaleagaina o le tino faʻapitoa e mafai ona tupu;
  • o le manulele ei ai le tiga ma le le mautonu;
  • fuga i nisi o taimi, pipii i le fafaga ma grilles, lea e mafua ai manua ma e oo lava i le maliu o le falesa.

Vitio: Faʻailoga Manulele

E taua! O le filifiliga pito sili e mafai ona mafaufauina e mafai ona toe faʻaaogāina avetaavale ma se kilipa, lea e sili atu ona faigofie, e le afaina ai le manulele ma e ono le mafai ona aveesea.
E iai foʻi lanu eseese: "S", "M", "L" ma isi.

Auala e ofuina

Faʻalagolago i ituaiga ituaiga o tauaso, o le tuʻuina i luga o le manulele e ese si ese. Ina ia tuʻuina se masini i se atiga, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Tui le pine i totonu o le lua i le tasi itu.
  2. Ave se pulufaʻi e faʻalelei lelei ai lona ulu.
  3. Tuu le tauaso i luga o le manulele ma tulei le lauulu i totonu o le fua o le fata ina ia sau i le isi itu.
  4. Tui le pine i le lua o lua o tioata, ma faʻapipiʻiina i luga o le falesa.

Pe a tosoina le fale i tafatafa o le mata, e tatau ona e iloa o le a le sao tonu lava, o lea e tatau ai ona e mafaufau i le pulou septum nasal.

Saili pe mafai ona e 'ai fuamoa fulu.

Manatu o le ituaiga lona lua e aofia ai pupuni e lua e fesoʻotaʻi ma se faʻamau faʻapotogo. I totonu o pupuni ei ai 2 pine laiti o loʻo faʻaofiina i totonu o pogaiisifo o pogaiisu. Mo le tuʻuina o lenei masini, e tatau ona i ai se meafaigaluega faʻapitoa: pulupulu o le isu o le isu, lea e tatala mai le oomiina e le lima. O lea la, matou te faia ai nei togafiti:

  1. Ulufale i totonu o pine o mata tioata i totonu o le 'omomi'.
  2. E ala i le tuleia o taula tatou te vaelua ai le tauaso i le itu.
  3. I le taimi lava lea tatou te uuina le ulu ile manulele ma faʻapipiʻi le pi.
  4. Suʻeina ina ia togi le pine ile pogai o le manu, faʻaofi i ai.
  5. Matou te aveeseina mai nai pine.

O nei tioata e le afaina ai le septum nasal o le falesa ma e saogalemu.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le fausiaina o pheasants i le fale, faapea foi ma le fafagaina o masaniga o nei manulele.

O lea la, afai e te maitauina oe amata ona amata tauʻa, fago ni fulufulumanu mai le tasi ma le isi, faʻasua i tamaʻitaʻi pe fufulu fuamoa, faʻaaoga mata tioata. O lea e te faʻaitiitia ai le faʻamalosi o manulele ma tausia lau lafu ia matagofie ma maloloina.

Vitio: Faʻapefea ona ofuina fagu uila

Faʻamatalaga

O tioata faʻatasi ma le pine e tasi le vaega. A e ui o le fale puipui e ufiufi i se upega i luga, o se fausuala e pipii atu i le laina i se lauulu, i le tele o tulaga o le lau o le lau ma le eleele felelei, ae o nisi taimi o le matau e tupu ma le saogalemu ma e mate le manulele. E i ai ni nai tagata i lenei tausaga, o lea na "tautau ai." O le lauulu e le o se mea e sili ona faʻatuatuaina (Sa ou taumafai i le tele o faʻataʻitaʻiga o tioata mai le tele o mea e tuʻuina atu) ma o le aviary e faʻamalosi i tioata, pheasants mafai ona vavae lauulu. Mo aʻu lava, na ou maua se auala e alu ese ai na o ni tioata e aunoa ma se pine, e leai ni matau, o le manulele e le oti ma itiiti le lele.
Michael Lucy
//fermer.ru/comment/1074027313#comment-1074027313