Fualaau aina

Toto tomato amata "Hali-Gali": uiga ma le faʻamatalaga o le ituaiga, faʻatoʻaga, ata o fua

Mo i latou oe mananao e vave maua se seleselega o tamato lelei tele, o loo i ai se ulugalii matua, ua taʻua o le "Hali-Gali". O lenei ituaiga o le a le mafua ai ni faigata i le tuputupu ae.

Khali-Gali sa fafagaina i Rusia, e tagata tomai faapitoa mai Siberia, na mauaina le resitalaina o le setete pei o se laau fautuaina mo le galueaina i eleele puipuia ma fale puipui i le 2003. Talu mai lena taimi, ua fiafia tele i manaoga o tagata faifaatoʻaga ma tagata o le taumafanafana.

O se auiliiliga auiliili o le ituaiga ma ona uiga e mafai ona maua ia tatou tusiga.

Tomato "Hali-Ghali": faamatalaga eseese

Igoa tulagaHali ghali
Faamatalaga lauteleO le amataga, o le fuafuaina, ma le tele o tamato
FaʻatonuRusia
Toto85-105 aso
PepaTaamilosaga, faatasi ai ma se mea iloga
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata70-120 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga3 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeManaomia le fusi ma le nonoa
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

O le amataga lenei o le vaomago, mai le taimi o le totoina i foliga vaaia o fua muamua fua, 85-105 aso pasi. E tutusa lava le hybrids F1. Faiga fai togalaau, shtambovy. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei.

E pei o le tele o vailaau faʻaonaponei, e lelei le puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti leaga.

O ituaiga o fualaau o le Hali-Gali e fautuaina mo le totoina i eleele matala, ae toatele ua ola i greenhouses ma greenhouses, i luga o le faapaologa, ona o le tuputupu ae o laau i le 50-90 cm.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga taua lelei o lenei faʻataʻitaʻiga:

  • tetee i le vevela vevela;
  • le mafai ona tupu i luga o le faletusi i totonu o se taulaga;
  • faapalepale mo le le lava o le susu;
  • amataga vave;
  • maualuga maualuga le suka.

Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona faailoaina e le o ni maualuga maualalo ma e manaomia mo le fafaga.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se seleselega tele o tamato i le avanoa? E faʻapefea ona toto totogo i le tausaga atoa i greenhouses?

O mea lilo e tausi lelei ai le vave o le seleselega ma o ai ituaiga eseese e maua mai maualuga ma lelei le puipuiga?

Uiga

O fua o lenei ituaiga o meaola e tasi lona uiga faʻaalia, o se ituaiga o isu i le iuga. E ala i lenei foliga vaaia fafo e mafai ona iloga ai mai isi ituaiga. E tatau foi ona maitauina vave vave ma tetee i le vevela o le vevela.

Afai e te totoina le tamato o Hali-Gali i le malae, ona oʻo lea i le 3 kilokalama o tamato e mafai ona seleseleina mai laau taʻitasi, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻatoaga o le 3-4 bushes i mita taʻitasi. m, o lea, e alu i le 12 kilokalama.

E mafai ona faʻatusatusa lenei faʻamaoniga i isi ituaiga o loʻo i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Hali ghali3 kilokalama mai se togavao
Pink spam20-25 kg i sikuea mita
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Laveʻa Mumu3 kilokalama mai se togavao
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Pisa6 kg mai le vao
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita

I totonu o greenhouses, o le taunuuga e maualuga atu i le 20-30%, o lona uiga, pe a ma le 15 kilokalama. E mautinoa lava e le o se faʻamaumauga o fua o fua, ae e le o le leaga, ona o le maualalo o le tuputupu ae o le laau.

O fualaau aina suamalie e mumu, ua liʻo foliga. Paʻu o le mamafa o le Tomato mai le 70 i le 120 kalama, faatasi ai ma le seleselega muamua e mafai ona oʻo i le 180-200. O le numera o potu e 3-5, o le mataupu o le mea mamago e oʻo atu i le 5%, o le sugars e 2.6%. I le uiga o le tamato "Hali-Ghali" e tatau ona faaopoopo e mafai ona teuina ia fualaau aina mo se taimi umi ma e lelei le gafatia i femalagaiga.

O le mamafa o le fua i isi ituaiga o tamato e mafai ona vaaia i le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Hali ghali70-120 kalama
Fatima300-400 kalama
Verlioka80-100 kalama
Le afaina120-260 grams
Altai50-300 gutu
Caspar80-120 kalama
Fugalaau fuga150 kalama
Fualaʻau600 kalama
Diva120 kalama
Laveʻa Mumu230 kalama
Buina100-180 kalama
Irina120 kalama
Tagata valea300-400 kalama

O fua o "Khali-Ghali" e lelei tele ma o le a avea o se mea teuteu i soo se laulau. Latou te faia le suamalie suamalie ma mamae, e maua lea ona o le maualuga o le suka. E mafai foi ona faʻaaogaina i totonu o le fale tila ma le kalama.

Ata

Vaavaai i le ata o le tamato "Hali-Ghali":


Vaega o le tuputupu ae

O le ogalaau o le togavao e manaʻomia se laʻau, ma o lala o loʻo i ai meaʻai o se tulaga talafeagai mo lālā e le tatau ona vavae ese. Faʻamau i tolu gaʻo, pe afai o le laau o loʻo i le eleele puipuia, pe afai i totonu o se lauʻeleʻele poʻo luga o se faletusi, ona lua. E fiafia tele i le fafagaina o meaai.

O ituaiga Tomato "Khali-Ghali" e sili atu ona talafeagai mo le itu i saute ma ua fautuaina mo le galueaina i le itu i matu o Caucasus, o loo i ai le maualuga o le gaosiga. I isi itu i saute e tupu lelei foi. I le ogatotonu o loʻo fautuaina e ufiufi le ata. I le tele o itu i mātū o le atunuʻu e ola na o greenhouses.

O vaega taua e lua o le totoina o tamato o le palapala ma le fugalaau. Ua matou saunia mo oe le tele o tala aoga i lenei autu:

  • E faʻapefea ona saunia lelei le eleele mo tamato.
  • O le a le palapala e talafeagai mo laau toto ma laau matutua i greenhouses.
  • O a ituaiga o palapala mo tamato.
  • Laʻau manu, minerale, phosphoric ma ua saunia.
  • Fafagaina o laau, pe a totō, folia, TOP sili.
  • Auala e faʻaaogaina e pei o se pefu fulufulu, fefete, iodine, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.

E talitutusa foi le taua o le vavalalata saʻo, vevela, mulumulu. O nei faiga faʻatoʻaga uma e faigofie, ae latou te fesoasoani e ausia taunuʻuga e manaʻomia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O i latou e tupu Hali-Ghali e seasea lava ona feagai ma faʻamaʻi, talu ai o le kulupu e tetee i le tele oi latou. I tua atu o laau o lenei laau e manaʻomia ai le tausiga lelei.

O ia faiga e pei o le lele mai i greenhouses, o le tausisia o le pulega o le felauaiga ma le malamalama, o le tatalaina o le palapala o le a avea o se puipuiga lelei. O le mea autu o le a faʻaitiitia ai le manaʻomia ona faʻaaoga vailaʻau i le faʻamaʻi o faʻamaʻi, lea o le a aʻafia ai le mama o le fale.

Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi matua o tamato i greenhouses ma fua e faʻafefe ai i latou atonu e aoga ia te oe. Faitau uma e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticilliasis ma Blight. Ma le puipuia foi o laau mai le phytophthora ma ituaiga e le o mafatia i lenei maʻi.

E mafai ona lamatia laau totō o Tomato e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le Colorado potato beetle, aphid, thrips, miti vaʻaia, slugs. Insecticides o le a fesoasoani e faʻateʻa ese iniseti, ae o loʻo i ai isi auala. E mafai ona e faitau e uiga ia i latou ia tatou tusiga: pe faʻafefea ona taulimaina le fala o le Colorado potato ma ona aʻa, auala e faʻaumatia ai aphids ma thrips, pe faʻafefea ona taofia le foliga mai o le apogaleveleve. E le gata i lea, o auala uma lava e taulimaina ai slugs.

Faaiuga

E pei ona taua mai i le faʻamatalaga o le tamato "Hali-Ghali", e le o se mea faʻalavelave ma le le lelei le tausiga. E oʻo lava ia i latou o loʻo togafitia le totoina o tamato mo le taimi muamua e feagai ai. Lelei lelei ma le aoina lelei o tomato matagofie.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaʻau 'oloʻo totogo i taimi eseese:

Sili atuVaitausagaLaititi vave
LeopoldNikolaSupermodel
Schelkovsky vaveDemidovBudenovka
Peresitene 2PersimoneF1 tele
Pink PinkMeli ma le sukaCardinal
LocomotivePudovikTuʻu lima
SankaRosemary paunaTupu Penguin
Le vavega o le kinamonaTupu o le matagofieEmerald Apple