Fua o le gaosiga

Tausia fale mo Philippine Clerodendrum

Filifiliaina o laau mo le fale, ou te manaʻo ia latou ausia nisi o tulaga. Muamua lava - o le matagofie lenei, aua o le tele o fugalaau i totonu e faia ai se galuega teuteu. E taua foi le le lelei o le fale ma e le manaʻomia ai le taimi e faʻaaoga ai le taimi ma le poto faʻapitoa i le tausiga. I le taimi muamua e tilotilo ai atonu e ono foliga mai o nei tulaga maualuga maualuga ma o le sailia o se sui o le fuga e mafai ona ausia lenei mea o le a le faigofie, ae e le o le tulaga lea. Afai e te alu i lenei lomiga i auiliiliga auiliili, e mafai ona e aoina tonu mea e te manaʻomia. O se tasi o laau matagofie o lona lalelei o le klerodendrum, lea e le afaina i le tausiga, ma e oo lava foi i se faleoloa i le vaomatua e mafai ona tupu lenei matagofie i le fale.

Faʻamatalaga

Klerodendrum Filipino e patino lava i le ituaiga Klerodendrum ma le aiga Luminous. O lona lauʻeleʻele ua taʻua o vaomatua o Iapani ma Saina, talu ai o iina o loʻo tupu ai i tulaga masani. O se tamai vao vao e ola ile 2 m le maualuga. O fuga mama e ufiufi i lau lanu lanumeamata lapopoa ma ni petioles umi. Auā o le laau o loʻo faʻaalia e se laupepa lapopoa faʻanoanoa, faʻapipiʻi i le paʻi.Le malosi i luga o laʻau ua atuatuvale. I le pito o lau o tamai nifo. O le mea sili ona lelei o le gaugau o ona fugalaau manaia ia, o loʻo aoina i mea e fai ma faʻanofo ma le laititi o le 18-24 cm. O laʻau e valiina i se lanu piniki mumu e pei o le tii. O fugalaau o Terry e masani ona maua i le klerodendrum.

E taua! Afai e te tuʻuina atu se togavao ma ni tulaga mafanafana ma tausia lelei, o le a fiafia i lona fuga i le tausaga atoa ma toetoe lava a faʻaauau pea.
O fugalaau o lenei ituaiga o meaola ua maua i le manogi matagofie, e fesootaʻi i ai, o le togavao lona igoa lona lua - manogi Volkameria.

Tulaga tuputupu ae

O le tuputupu ae Filipino Clerodendrum e faigofie tele, aemaise lava pe afai e te iloa tulafono faavae o le totoina ma le tausia o ia i le fale. E pei ona taʻua i luga, e le lelei le gaogao, ae o loʻo i ai pea ni faʻaaliga e mautinoa lava e tatau ona faʻatautaia ina ia mafai ai e le laau ona ola vave ma fuga lelei.

I le aiga yasnotkovyh e aofia ai foi laau e pei o: basil, mint, rosemary, mea manogi, sage, marjoram, lemon balm, thyme ma marjoram.

Lulu

Ina ia mafai ona maua le fugalaau e sili atu le mafanafana, i le taumafanafana o le vevela o le ea i totonu o le potu e tupu ai e tatau ona + 19 ... +25 tikeri. Ae mo le vaitau taumalulu, o loʻo i ai ni nuances: afai e mafai ona faʻapipiʻi le faʻamalamalamaina i moli mumulu, ona tatau lea ona tausisia le puleaina o le vevela i totonu o le laina e tasi, ma afai e le mafai, ona manaʻomia lea o le potu e māmā, pe tusa ma le 16 + + 18 tikeri. O le mea moni e mafua ona o le le lava o le malamalama, o le klerodendrum o le a le totogo i le taumalulu, ma a oʻo ina vevela le vevela, e vave lava ona ola vave ona lala, lea e leai sona aafiaga lelei i foliga vaaia ma le soifua maloloina o le vao.

Faʻamamaga o le ea

O le suʻeina o aso taʻitasi o se tasi lea o togafitiga faamalosia o fugalaau, talu ai o le ea malulu e matua le talafeagai mo aganuu. E tatau ona faʻamalolo le mutia i vai vaeluaina ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, i le tau mafanafana ona o le vevela ma le taumalulu talu ai ona o le masini faʻavevela e masini le ea i totonu o le potu.

Malamalama

O le aofaʻi o le malamalama o le ki lea i le faʻateleina ma faʻalauteleina le fugalaau. E ui lava e tatau ona tele le malamalama, e tatau ona aloese le la. O le a lelei le tuʻuina o le kelrodendrum i le itu i sasae poʻo sisifo, ae afai e le mafai, ona faʻamautu lea i luga o le faamalama a le itu i saute, ae tuʻuina atu o le ufiufi mai le la vevela ua mautinoa.

E taua! E le fautuaina e toto se fugalaau i le itu i matu, ona o le leai o se malamalama, atonu o le a le fuga.

Soo

O le totoina o le meaʻai e tatau ona mama ma maua ai le elemene eleelea. E lelei le faʻafefiloi o laulaʻau (2 vaega), turf (2 vaega), humus ma le peat ground (1 vaega vaega taitasi) ma le oneone (1 vaega). Ina ia aloese mai le susunuina o le susu i totonu o le ulo, ia mautinoa e tafe vai i luga.

Tausiga

O le tausiga o le laau e matua faigofie lava, o mea uma e maua i lalo masani masani mo tagata taʻitasi, e pei o le fafagaina, fafagaina ma teuteuina. Afai e tatau ona e faʻataunuuina ma le saʻo nei mea uma e manaʻomia ile klerodendrum, o le a ia faʻafetai ia te oe i lona matagofie ma lona vave tupu.

Faʻasa

E tatau ona faʻaauau pea ona faʻaauau pea vai i le taimi lava e mu ai le palapala. Faʻasaʻa le vao, ma vaeluaina ile vai ile vevela. Ae afai o le taumalulu o le vevela i totonu o le potu e teuina i totonu + 18 ... +25 tikeri, o le suavai e faia i le auala lava e tasi. Ma afai o le taumalulu e totoina le laau i totonu o se potu malulu, ona faʻaitiitia ai lea o togafitiga vai.

E taua! Faʻainu malosiAe i le vaitau o le moe, o lona uiga, pe a tausia i le taumalulu i le vevela malulu, e mafai ona aʻafia aʻa.

Laʻei pito sili

O le laau e matua tali lelei i le tausiga, o lea e fautuaina ai e faʻafefeteina faʻatasi i le 2 vaiaso ma faʻamaʻi faʻamalosi e fuafuaina mo totonu ole vaomatua.

Teuteu

O le amataga o le tautotogo o le klerodendrum e fautuaina e tipi i le 1/3, e talafeagai lea mea ina ia mafai ai e le laau ona totoina lelei, ma e tele lona fugalaau. O faʻagasologa masani e faʻapipiʻiina e tuʻuina atu i ai le laʻau e foliga lelei ma aveese le avega faaopoopo, e ono manaʻomia le lagolago.

Suiga

O le fugalaau e totoina i tausaga taʻitasi. E mafua mai i le mea moni o loʻo tupu vave vave ma tumu. Pe a faʻapipiʻi i totonu o se fagu telē, e tatau ona ia manatu o aʻa o le laau e matua vaivai lava, o lona uiga o le auala sili ona lelei o le faʻapipiʻi faʻatasi ma se polo lanu. O le faʻaaogaina o se fugalaau i se koneteina fou, e tatau i se tagata ona faʻatumu le fagu i se meaʻai ma tuu le fugalaau i se nofoaga mafanafana ma lelei. Le taimi sili ona lelei mo le faʻatinoga - amataga o le tautotogo.

E te iloa? Mai le Latina "clerodendrum" ua faaliliuina moni lava o le "laau o le taunuuga", o le tele o talitonuga lauiloa e faapea o le laau e mafai ona aumaia le olioli ma le fiafia i le fale.

Tofiga

E mafai ona e faʻateleina le Klerodendrum Filipino e ala ile tipi ma fatu. I le tulaga muamua, i le tautotogo, e tipi le pito i luga o le laau, lea e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 internodes. O le tipiina o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu vai poʻo se faʻafefiloi o le perlite ma le peat, ina ia aʻafia. Ina ia mafai ona vave aʻafia le laau, e mafai ona e ufiufi i se ata tifaga. O le vevela i totonu o le potu ma laau e le tatau ona pau i lalo +20 tikeri. A maeʻa ona faʻavae le aʻa i luga o le au, e totoina ma le totoa le laau talavou i totonu o le ulo. O le faʻaleleia o fatu e sili atu ona faʻalavelave, ae aoga foi.

Peperomia, faʻaleagaga, dysphagia, aspidistra, gaʻo ma fittonia o le a foliga matagofie i totonu o lou fale.
E totoina mea totō i le faaiuga o le taumalulu-amataga o le tautotogo i totonu o koneteina ma se moli malamalama ma ufiufi i ata tifaga poʻo le tioata e faia ai ni lauʻeleʻele. O fualaau e tatau ona faʻafeinu ma faʻagavaʻa faʻaauau, ina ia aloese ai mai le susu. O aiaiga faʻatagaina o le faʻapipiʻiina o le 'ava-moliuila i totonu o se laumalie lelei, potu mafanafana. A maeʻa le 1.5-2 masina, o le a oʻo mai uluai fugālaau, ma a mavae le 3-4 laʻau e ola i luga ia i latou, latou te gaogao, faʻafefeina i latou e vavae ese ai ipu laiti. Aʻo lei toe faʻapipiʻi i se mea tumau, o le toto e tatau ona malosi ma maua aʻa.

E te iloa? Saienisi e sili atu ma le 400 ituaiga o laau toto, ma e na o ni nai mea e mafai ona ola i le fale. O nisi o sui e masani ona faaaoga i togafitiga masani ma fomai. I le taimi nei, o Trevulose clerodendrum o loo suesueina mo le aoga i le tau faasaga i le kanesa.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei laau e seasea lava ona maʻi, ma o ona maʻi uma e fesootaʻi ma le le usitaia o tulafono o tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le le lava o le malamalama, e le fuga mai le vao. Faatasi ai ma le tele o le suavai ma le leai o se alavai, o aʻa e ono pala, ma afai o le vevela po o le manogi o le ea e le fetaui ma le klerodendrum, o le a malie ona lau ma e mafai ona lanu samasama ma pauu. O le moa ma le paʻepaʻe e mafai ona afaina ai nisi faʻafitauli, ae afai e te mauaina ni mea faʻamaʻi i se taimi talafeagai, e vave ona e faʻaumatia. Ina ia faia lenei mea, fufulu laulaau i le vai vevela, ma a maeʻa le vai, togafitia i se vaifofo o se tui iniseti talafeagai e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga mo le sauniuniga. Filipino Clerodendrum e mafai ona avea ma tulaga maualuga o soʻo se totonugalaʻau - o lau laau faiva ma le manogi manogi o fugalaau, o le a le tuua ai se tasi e leai se mea. O le laau faʻapitoa e mafai ona ola ae o le tagata amata, ma le tagata fai togalaau fugalaau.