Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona tupu turkeys mo aano o manu

O le manaoga mo aano o le turuki e na o le tuputupu aʻe, aua e lelei ma e 'ai meaʻai. O tagata e ona fanua taitasi na amata ona latou totogia atili le gauai atu i le fausiaina o nei moa mo i latou lava ma mo le faatau atu. I lenei tulaga, o le faamuamua e tuuina atu i le fanau mai ma le sopoia o le aano o manu.

Sei o tatou tilotilo i le auala e tupu ai turkey mo aano o manu ma pe o se pisinisi lelei.

E aoga le taofi o laumei mo aano o manufasi

O aano o Take e maualuga lona tofo ma ua aofia ai i meaʻai eseese, meaai pepe. O le mea lea, ua faateleina le naunau e faʻatau, e ui lava e taugata nai lo le moa.

E le vave ola vave ia turkeys pei o moa, ae e tele atu lo latou mamafa. O le mea moni, o manufelelei o nei manulele e sili atu le tau ma sili atu tupe e fafaga ai, ae ui i lea, o le toe totogi e matua tele lava. E tusa ai ma iloiloga o faifaatoaga o manufasi amateur, o le tupe maua e tusa ma le 50-70%.

O le mea moni, i tulaga o se faatoaga a le tagata lava ia, e naʻo le 20-30 ulu, e te le mauoa, ae o le ae mauaina se tupe maua mautinoa. I le taimi lava e tasi, e lelei tele le vaʻavaʻai o le tagata faʻatau oloa faʻatau oloa ma faʻatau saʻo mai ai, e aunoa ma ni tagata faufautua.

E tatau ona maitauina, i le i ai o le savali, e maualuga atu faʻamatalaga o faatinoga o lenei manulele. E le gata i le savali, e tatau foi ona e tausia nofoaga ma fale mo le tausiga, faaauupegaina, tui le moa.

Faamasani oe lava i ituaiga o tolotolo, tolauapiga o ituaiga o turuki.

I le faatoaga o se fale tutoatasi po o se fale mo le lima masina, e mafai ona e totoina ni nai manulele, na o le faatauina ma le tausiga o fuamoa e teu ai, ma fafagaina ai tagata matutua matutua ma lapisi ma meaʻai e ola na oi latou lava, fua e le taugofie, e aunoa ma le faaaluina i tausiga. O le mea moni, o le a le maualuga le faʻatinoga e pei o le faʻaaogaina o fafaga paleni, ae o tau e faʻaititia.

Afai o le ae alu ma le totoa i le galueaina o turuki mo le faʻatau, ona sili atu lea o le lelei o le gaosiga masani o fafaga. Ma afai e te filifilia se ituaiga o aano o manu fasi, ona mafai loa lea e oe lava ona tuputupu aʻe ma e le faʻaaluina se tupe i luga o lona faʻatau. I lenei tulaga, e tatau ona faʻatau se faʻatau. O lea taamilosaga vavalalata o le a atili ai ona faʻalagolago lau faatoaga i le tau o fesuiaiga ma fesoasoani ia te oe e teu lelei, faateleina tupe mama, o le tele o le talavou e mafai ona e faatauina i le itu.

Mo le vave toe totogi, e masani ona latou faʻaaogaina crosses - e vave ona latou vave maua le tele o le mamafa, ae o le a maua e le au laiti le faʻatau ma fafaga faʻamalosi i taimi uma.

E taua! E taua tele le faʻatau mai aano o meaʻai maualuga mai se faʻatoʻaga lelei, ae le na o le faatauina o pou pou i luga o le maketi mai tagata e le o iloa. O se faʻatauga lea o "se pusi i se ato." E mafai ona e faʻatau mai ni moa fua tele.

O le a le ituaiga turkey e sili atu ona lelei mo le fafagaina o aano o manufasi

I le taimi nei o loʻo i ai le tele o ituaiga o ituaiga ma laʻau o turuki o aano o manufasi, ma e mafai ona filifili e tagata e ona fanua tumaoti mai mea nei:

  • lautele lanu papaʻe. I totonu o lenei ituaiga e tolu laina o le gaosiga o le ituaiga - malamalama (o le tane e oʻo atu i le 9 kilokalama, ma le gaioiga o le fafine e oo atu i le 6 kilokalama), medium (faasolosolo, 17 kg ma le 7 kilokalama), mamafa (25 kilokalama ma le 10 kilokalama). O fua o le ai e 68-70%;
  • apamemea atoa. O le mamafa o le mamafa o le tane e 16 kilokalama, ao tamaitai e 9 kilokalama. Faatasi ai ma le tino oona, o le aano o manufasi e oo atu i le 66%;
  • Kanata lautele lautele. I le 20-23 vaiaso, e 13 kilokalama kilokalama o turuki, ma o turuki e maua le mamafa e oʻo i le 8 kilokalama;
  • Moscow bronze. O tane matutua e oʻo i le 15-16 kilokalama, ae oʻo atu tamaitai i le 7-9 kilokalama;
  • BIG6. O le vao o lenei gasegase maualalo o le mamafa o le 22-25 kilokalama, ma turkeys e oʻo atu i le 11 kg. O le gaosiga o le aano mama i totonu o nei meaola e maualuga ma e tusa ma le 80-85%;
  • maualuga le liliu. E maua e alii le mamafa 20-22 kilokalama, ma o fafine e mamafa le 10-12 kilokalama. O le gaosi o aano o manu mai le tino maliu e oʻo i le 80-85%;
  • Tagata na faia Maker. I le lima masina, o le mamafa o le mamafa o tane e tusa ma le 19 kilokalama, aʻo tamaʻitaʻi e tusa ma le 4.5 kilokalama i le 4.5 masina;
  • BYUT8. Maea e tusa ma le 27 kilokalama, o fafine e oʻo i le 10 kilokalama. Fua o manu - pe a ma le 83%.
O le gaioiga o aano o manufasi e faalagolago i le malosi o le fafagaina, ma i ituaiga o aano o aano o manufasi, e masani lava ona mai i le 60-70%, ma i luga o crosses - 80-85%.

E fia turkeys e ola mo aano o manu

O le fasiotia o le matua o le moa ua i ai se aafiaga i luga o le fua faatatau o le toe faafoiina o tupe teufaafaigaluega. E faʻalagolago i le fatu ma le laina laina, faʻapea foʻi ma le gaʻo. E masani lava ona faatauina i le 110-120 aso le pulukulu poults o le ituaiga moli, o le ituaiga masani e fasia i le 150-160 aso, ma o le mamafa o nei manulele e fasia i le 200-210 aso.

I le faʻanoanoaina o turikisi ua fasia ao leʻi oʻo i le 120 aso, pe a oʻo i le mamafa o le 4-4.5 kilokalama. O lenei mea e manatu ai o tagata taitoatasi e maua le mamafa i le 150 aso, ma alii - e oo atu i le 180-200 aso.

E te iloa? Na maitauina foi e faapea, o le tausia lelei o faatoaga, o alii ma tamaitai e tusa ma le afa pauna le sili atu ona mamafa nai lo tagata taitoatasi na ola faatasi. E puipuia ai foi meaai fafaga.

Faʻasalaga mo fattening turkey mo aano o manu i le fale

O le mamafa o manu o manulele i le aano o manu e faalagolago i le malosi o le fafaga ma meaʻai.

Aso Faʻatonu

I le fale, o meaʻai i aso uma o poults ma turkeys e fautuaina ina ia faʻavae i vaega nei:

  • millet, sana, avo po o sana saito - 65%;
  • suauu o le sunflower - 12%;
  • lefete - 5%;
  • limesone - 5%;
  • iʻaʻai - 3%;
  • penisina - 3%;
  • mutia vao - 5%;
  • aano o manu ma ponaivi - 1%;
  • masima - 1%.
O le fua o aso taitasi o ia fafaga i tagata taitoatasi e tatau ona 260-500 km o le fafaga, e faʻatatau i le mamafa.

Aoao pe faapefea ona fafaga poults i turkey i aso uma, tuputupu aʻe turkeys ma turuki i le taumalulu.

O lenei taumafataga e sili atu ona uuina e le manulele nai lo taumafa faʻanatura ma le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau.

O le vai mo le inupia e tatau ona fou ma suia e le aunoa e faʻavaivaia ai faʻafitauli o le intestinal.

Mo nai poults turkey, e tatau ona faʻatau pe fafagaina meaai fafaga i le fafagaina nei:

  • O le lua vaiaso muamua o pepe e mafai ona fafagaina i se faʻafefiloi o fuamoa maso ma sana poo falaoamata o saito, bran. I lenei paluga, e tatau ona e faʻaopopo ni laʻau, kāloti kuka, tila suka. O le greens, e sili ona aoga le faʻaaoga o aniani lanu meamata. O sea mash foi e mafai foi ona faia i luga o le kulimi e maualalo le gaʻo, e aoga foi e faaopoopo ai susu susu poo le uila. Mai le tausaga o le vaiaso, o le penisina po o le atigi pupuʻu e mafai ona faʻaopoopoina i lenei mash, ma mai le 11 o aso o le ola, o le fala o le ponaivi;
  • Mai le aso 15, latou te fesuiaʻi i meaai mai fatu sapalai o fatu (60%), pi (25%), sunflower (2%) ma le penisina (e oo i le 5%);
  • mai le tausaga e tasi le masina, o fatu atoa e mafai ona faʻafeiloai i totonu o le taumafataga;
  • mai le lua masina latou te faʻalauiloa mai ai fatu o saito.

Aʻoaʻoina le auala e tupu ai pulupulu poults mai aso muamua o le olaga, o le a le mea e tatau ona fai i le vaomalo mo turkeys, pe faapefea ona iloa le pou turkey i le itupa, o le a le mea e fai pe afai e togiina e turuki le tasi i le isi, pe faapefea ona fausiaina "Furazolidone" mo poults, ma le matutua matua.

Fafagaina taimi

Ole taimi o le fafagaina e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua ile tausaga o le manulele:

  • E oʻo atu i le 10 aso o moa o le ola e fafagaina i le 8-9 taimi i le aso, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le fafagaina ma faʻaleleia le taimi i le va o taumafataga;
  • i le 30 o ona tausaga, o poults e 'ai i le 6 taimi i le aso;
  • a maeʻa le 2 masina, fafagaina pepe i le fa 4 aso i le aso;
  • tagata matutua e ai faatolu i le aso i le taumalulu ma fa taimi i le taumafanafana.

Faaaogaina o fafaga

E mafai ona fafagaina turkeys i fafaga o aiga, ma e mafai ona avea ma tau o mea tau fale gaosi oloa. E le o tagata uma e fiafia e faʻaʻoleʻole i le kukaina o meaʻai i fale, ona saunia lea o meaai mamago e sau i le laveai.

Faʻatauga o gaosiga o gaosiga e faʻatatau i le matua ma le itu o le galueaina (mo le mamafa o le oloa, faʻaleleia le gaosiga o fuamoa). O ia fefaʻatauaʻiga e faʻaitiitia ai tau o galuega, ae paʻu le tau, ona e le taugofie.

E te iloa? O aano o Turiki e sili atu ona agaalofa ma sili atu le fiafia nai lo alii. O aano o Turiki e maualalo le cholesterol nai lo isi meaola moa pe mumu. Ona o le maualalo o mea o purines, o se meaʻai ma maloloina. O aano o Turisi o se punavai sili lea o vitamini o le vaega B, PP, phosphorus ma selenium, e aofia ai i metabolic process and the formation of immunity.

O se mea tāua o le filifilia o meaʻai maualuga mo turkeys.

O meaai amata nei e talafeagai lelei mo tamaiti:

  • mo pepe poupou faatoa fananau mai - PK-11 poʻo Purina 10050;
  • mo le 5-13 vaiaso le matua - PK-11-2;
  • mo le 14-17 vaiaso - PK-12-1-14-17;
  • mo le 15-30 vaiaso - P-13-1;
  • mo le fausiaina o laʻau - PK-14.

Starter fafaga: vitio

O se tagata matutua e 'ai le 200-250 g o meaai mamago i aso taitasi, ma o le tane e i ai i aso uma pe a ma le 100 g sili atu.

Ina ia teu tupe, e mafai ona e fafagaina oe lava.

Faʻatau meaai a Turkey

I le taimi o le gaʻo, e vave ona maua le mamafa o turkey. O lenei faiga e faia aʻo le i fasia. E lua ituaiga autu o gaʻo.

Aoao pe faapefea ona togi se pipi i le saʻo, pe faapefea ona tauina se pipi i le fale.

Malosiaga auala

Faʻamalosia le gaʻo o le faateleina lea o le tele o meaai mo turikisi i le tele o taimi. A taofi e le manulele le 'ai ona o le soona faamalieina, e faʻamalosi, fafaga meaai, ae le faʻafefe.

I le taimi muamua, o le manulele e faʻatapulaaina i le gaioiga poʻo le faʻafefe. O le taumafataga i aso taitasi i le taimi lenei o le 700-800 g. Fafagaina o le gaʻo i le maualuga o meaola ma gaʻo.

Mo le fafagaina e ala i le malosi, latou te faʻaaogaina meaai e mama i le fausaga ina ia le faʻaleagaina ai le faʻaogaina o meaʻai - o mea ia e televave i luga o polo o paʻu.

O nei laumei ua saunia e pei ona taua i lalo: ave falaoamata ma falaoamata karite i le 20%, falaoamata o le saito - 15%, bran - 15%, o le falaoamata oati - 25%, masima - 1%, lefete - 5%. O mea uma lava ua maeʻa fefiloi. 150 g o lenei paluga faaopoopo le 150 g vai ma kuka le paluga.

Pe a faʻamalosi le pipivao mo le 20 aso e mafai ona faateleina le saoasaoa o le maua i le mamafa e 2-2.5 taimi.

Fattening

Pe a gaosia e le tagata lava ia meaʻai, o le a tosoina turkey i luga o se mea e aunoa ma le loto i ai. Faatasi ai ma lenei metotia o le gaʻo, latou te faaauau pea ona savavali i manulele, aemaise lava le fautuaina ia faia i totonu o le fanua lea na seleseleina ai fua o le sunflower, oats, saito ma isi pata, faapea foi ma melons ma gourds.

E fafagaina manu i le 2-3 taimi i luga o le tamoe. Faʻaauau ona maua se vaiinu fou. Faatasi ai ma lenei metotia, e taua le i ai o vaega tele mo le fafaga, ae o loʻo i ai se faʻaolaina i le fafaga.

Aoao le aoga o aisa, ate ma fuamoa.

Tuutuuga mo le totoina o pipi mo aano o manu i le fale

Mo le moa e tatau ona faia ai ni tulaga lelei mo le atinaʻe ma le mamafa: faʻapalapala fale ma faʻatautaia le savali.

E le manaomia tele e Turkeys le savali, e pei o le taumafa faatasi ma le tele o lapisi lanumeamata

Manaoga mo le potu

Le tausia o pusi e tatau ai ona faʻapalapala le fale. O nofoaga mo i latou e tatau ona ausia manaoga nei:

  • potu e tatau ona ausia le masani - 1 sikuea. m mo le 2 manulele matutua;
  • o le potu e tatau ona faʻaleleia pe faʻaleleia, o le ea fou e tatau ona masani ona tafe, ae e taua le mafaufau e le taliaina ia pepa;
  • o le fola o le laupapa poʻo le sima e tatau ona faʻasusu i vaomago, vaovao ma ia mataʻituina pea le mama o le otaota. Ua suia atoa i le tautotogo ma aʻo lei amataina le malulu malulu. I le afiafi o le sui o le otaota, ua faʻamamāina le potu ma faʻafefete le fola i le lime mo le faʻamaʻiina;
  • le setete o le vevela ua setiina i totonu + 10 ... 18 ° °;
  • susu i le potu e tatau ona 65-70%. Totonu e le tatau ona faʻafefe;
  • malamalama le aso e 13 itula. O le mea lea, i le taumalulu, e fautuaina e aofia ai le moli eletise pe a ma le 3-5 W mo le 1 sq. M. m vaega o le fale;
  • luma o le fafagaina tatau ona ausia tulaga faatonuina nei: faatasi ai ma se meaai mamago e 10 cm mo le tagata lava ia, ma faatasi ai ma se tuufaatasiga - 20 cm;
  • luma o le fafaga - e tusa ma le 3 cm i le pipi.
E taua! O le lelei tele o turkey e afaina tele i le faiga o le vevela sili atu i le +18 ° C. O manufelelei e foliga mai o le vaivai, faaitiitia le fiaai, gaosia le fuamoa, ma o nisi taimi e taofi atoa. E le gata i lea, o le fua o le fertility testicular e paʻu malie.
E tuʻuina atu fafaga i totonu o le fale, lea e mafai ona i ai i le tulaga o pusa poʻo otaota. I le maualuga latou te tuu i tua o se pipi. Ae mo le faigofie o tane vai i le maualuga o le ua o manulele.

I totonu o le vaega sili ona mafanafana o le potu, ua faʻamautuina ai, ma mafaufau e tusa ma le 35 cm le perch e tatau ona faia i le tamaitai. I lalo ifo ia i latou mo le faigofie o le faamamaina o pusa pusa po o talipupuni faapitoa mo le lisi.

O faʻamoega o loʻo tuʻuina i vaega sili atu o le potu o le potu lea o le a lagona ai le toʻafilemu ma le saogalemu o le faapipiiina o piko. Le numera o nusi na tuʻuina i le fua o le 1 fofo mo 4-5 turkeys.

Aoao pe faʻapefea ona fausia se faila mo poults, pikiapu-moa, faia ni tafaoga, fafaga, mea inu.

Aviary mo le savali

E fiafia turkeys i laina vavalalata ma e mafai ona tamoe vave. Ma i nisi tulaga latou te lele. I le amanaʻiaina o nei foliga, pe a tuʻuina ni pipi, e tatau ona tuʻuina atu le i ai o se potu vavalalata talafeagai mai se upega o le filifili-laina pe afai e le mafai ona maua se avanoa saoloto. Aviary faavasega i le fua faatatau e 20 sikuea mita. m mo le tagata e toʻatasi. E fautuaina ina ia toto laau e talafeagai mo nei manulele - alfalfa, clover, oats, peas, soya ma isi.

I le taumalulu, e faʻamamā le avia mai le kiona ma ufiufi i vaovao. I totonu o le nofoaga o aviary e faʻafefiloi ai meaai ma pusa i vai. I totonu o le aviary seti box with sand and ash in quantities tutusa, talu ai e aoga tele le taele oneone oneone mo nei manulele.

O le pa puipui e tatau ona le itiiti ifo ma le lua mita le maualuga. O le a lelei tele pe afai o le alu i le aviary o le a sau mai le fale ma le fesoasoani a le Lazy. O le tele o manholes e masani lava ona 0.5 x 0.5 m ma ua faʻapipiʻiina i faitotoa talafeagai.

O le tuputupu ae o turkeys i le togalaau o se galuega lelei, aemaise lava pe a iai se teritori mo le savali. O nei manulele e mafai ona faʻamalosi, lea e faʻaitiitia ai le tau o le tausiga. O le mea moni, e tatau ona e faʻaaluina le tupe i luga o le faʻatau mai o meaʻai o manu ma meaʻai e fafaga. O le taumafataga mo poults poults e mafai foi ona faia i luga o feʻau taugofie ma faʻaopoʻopo. Afai e te le o mautinoa e mafai ona e feagai ma se faitau aofaʻi o turkeys, taumafai e fafaga se ulugalii i le lima masina o se taimi mafanafana ma fuafua au tau ma tupe maua.

Totoina o crosses crosscakes: vitio

E aoga tele le ola o turkeys mo aano o manu: iloiloga

Ia, ituaiga o mea aoga

I Moscow, o le tau o tamaʻi talavou i le tautotogo o le 250 galu o se manulele, i luga o le taumafanafana na latou tutupu aʻe ai i se tulaga lelei. I le mamafa ou te le iloa, ae mamafa. O le a ou le fai atu latou te 'ai tele, totoina aniani, peitaʻi, latou te tele (mo nisi mafuaaga latou te fiafia ai i aniani lanu meamata tele), ma mo cereals (saito, sana, pi, ma isi) - leai, pato / geese Taumafa atili. Latou te fiafia i le kukaina o pateta mai le togalaau, e lagogia foi le laisi, e le faʻafefeteina falaoa falaoa. Na o le pau lava le mea ou te manatu e manaʻomia e turkey le mea e sosoʻo ai lau laʻau. Afai e te tosoina i totonu o potu vavao, o le a latou feoti. Ma e tatau ona faʻaalia le tau o paluga?

Pasha838
//forum.pticevod.com/virashchivat-indukov-vigodno-t450.html?sid=043ccbc9d725fd6f2f742de5364044b7#p3969

Latou te oti pea, latou te manaʻomia le vaavaaia e le aunoa. Suiga faifaipea o le moega (diaper) e oo atu i le 8-10 taimi i le aso. Maʻeu ma isi. Afai e taulai atu i le maualuga, ona toetoe lava a leai se faamasinoga. Ma afai latou te maua le taimi e pei o moa ... e oʻo atu i le 80%. Vatau ... i le fefe. 8 turkeys e 'ai e pei o le tagata matua matua matua. Fatuga laiti e tutupu mo se taimi umi - Ou te le iloa se mafuaaga. Sasala tetele - faʻasolosolo. Taofi se koluse tele mo le 2 tausaga, e le o toe manao
Ala
//forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?f=56&t=312#p4256

E tele mea e aoga e tupu. Ma afai e ave e se tasi se moa ma fafagaina, e le o mafaufau tonu i tau, e fesuisuiai. Afai e te ola i faatoaga i ni aofaiga tetele, o le tasi lenei mea; afai o oe i luga o lau faatoaga, ona tatau lea ona e mafaufau i se mea se tasi - o le manulele atoa, ia tatou fai mai, faatupuina se leo pisa, o lona uiga, o le leo. Ma o tuaoi ma le maelega, e pei o paaga, na o le fetuu ia te oe ma mafaufau i le auala e mafai ai e le 'ona' ona faʻafefeina le 'au' au, ia maua le filemu ma le filemu o le mafaufau. O lona uiga, o le manulele atoa e pisapisao ma o pulou i lenei fuataga e le o usuina le aufaipese, ae ola, nofoia avanoa muamua. O le kamupani oi latou o moa feʻau, Peking ducks, roosters, geese.

Na ou mauaina i latou uma, ma afai latou te mananao, e oo lava i se tasi oi latou, e faia se taeao fiafia e ala i le taeao, ona lagolagoina lea e tagata uma lenei galuega, lelei, e pei o le EP Party, le Liberal Democratic Party ma isi.

Vaavaai atu i le faamalama, pe a oso mai le vaveao, ona e ala lea ma lou aiga atoa ma tagata faʻafetai uma lava, faʻafefe mea uma. E le mafai ona tapunia le au faipese.

I lenei tulaga, o le pisa e lelei mo moa e aunoa ma se moa, indouki poo spines ma broilers.

E i ai le isi faafitauli i turkeys. O lenei aeto eeto e fiafia maualuga ma felelei. И улететь этот орел может далеко. Поэтому надо загон закрывать сеткой сверху.

Если есть выгул, то хорошо, если нет, то аппетит индюка поразителен.

Мясо индюка на любителя. Оно практически без жира, диетическое. Если индюк перерос или бегал много, то мясо его это как подошва.

Насмотревшись фильмов, мы тушу совали в духовку и там пытались готовить. Но были такие, что в духовку не влезали, петухи, а те что влезали, индейки, готовились долго и по всем качествам уступали уткам и бройлерам.

O le tau a Turki e sili atu le tau nai lo faʻatau ma lete.

O le mea lautele, o le manulele o se tagata faʻaulu.

Faatoaga
//www.biznet.ru/topic292041.html?p=2008611