Laʻau

DIY topiary: faʻaaoga 3 auala eseese mo le fatuina o foliga lanu meamata

O le manaʻoga o tagata e faia mea uma "vave" na atagia i totonu o ia fale e pei o le pito i luga o le fale. O le fausia o se pale paleni o se laau, o nisi taimi e manaomia ai le tele o tausaga, e le sili atu nai lo nai masina. O ai na faʻafaigofieina le galue malosi a se tagata fai togalaau? E pei ona masani ai, o le atunuu sili ona faanatinati i le lalolagi. Taumafai e foloina le isi vaega o mea taumafa vave i le saoasaoa o le uila, o nisi o tagata Amerika na mafaufau i le auala e vave vave ma faigofie ai ona fai leotele. O le tuputupu ae o se ata lanu meamata, faafetai i mafaufauga susulu mai luga o le vasa, ua sili atu le faigofie nai lo se isi lava - e te le tau faatali mo le tele o tausaga seia oʻo ina tupu le laau ma tipiina mo se taimi umi e ausia ai se faatulagaga o pale. E lava le naʻo le faʻatauina o se fusi uaea ua maeʻa, faʻatumu i se paluga o meaʻai, toto laau toto, ma voila! Ua sauni le topiary. Fiafia Ina ia faaauau ...

O le manaʻoga e faʻasalalau o tatou olaga e faʻalototeleina ai i tatou uma e suʻeina se gaoioiga manaia ua mamanuina e valiina i luga o le lanu i aso uma i lanu susulu. Afai o lau tagofia o mea ua fai ma vaisu o se togalaau, aisea e te le suia ai lau togalaau togalaau i totonu o se laau toto muamua - o se pato pe o se pea, se elefane po o se leona ... pe atonu foi e te manao i se taavale fugalaau? O ata anamua o topiary, e lalagaina i se auala faʻaonaponei, o le a faʻatagaina ai oe, e aunoa ma se faʻalavelave, e faia ai se upiary ma ou lava lima i totonu o le aso e tasi. O le mea moni, tuʻuina atu e te leʻi fuafua e faia se mea telē tele, e aʻafia ai lona telē, o ē e ona fanua lata ane. Muamua, e sili atu le taumafai e faʻamalosi lou lima i le fatuina o se tamai fualaau aina i le faʻaaogaina o le "topiary" frame frame, faasolosolo malie atu i ni mea sili ona faigata.

Faʻamaumauga # 1 - telefoni i luga o le fausaga maeʻa

Ina ia iloa pe faapefea ona fai se topiary ma ou lava lima ma le fesoasoani a se faʻaputu uʻamea ua maeʻa, o le malosi o soʻo se fai togalaau e lava le onosaʻi ma le tutumau. Muamua, e tatau ona e filifilia se faavaa mo le lumanaʻi lanu meamata. O lona tele ma le foliga e tatau ona fetaui lelei i le laufanua togalaau. E sili atu le faʻaaogāina o se mea itiiti ae faʻaalia - pe a maeʻa, e te fatuina se siʻosiʻomaga e naʻo le tatau ona tosina atu oe lava ia oe.

O se ata vali lanumeamata e faʻavae i luga o le Formula 1 o loʻo faia i luga o laʻau e puipuia i luga o le skeleton

O oona oona e faʻavae i luga o le faavae o le topiary bushes o le a aumaia ai se paʻi o mea tau tupe i lau togalaau

Maea maeʻa, lea e mafai ona faʻatau i fale faʻapitoa faʻatoʻaga, e fai ile telefoni e 2-3 mm. O latou o se fale faʻatautaia ma ni vaʻa lava e mafai ona ulufale ai. E le gata i lea, o loʻo i ai se tapuni i le pito i luga o le faʻavaa, lea ua mamanuina e faʻafaigofie ai le avanoa i le "totonu" o le fausaga uʻamea pe a tumu i se mea e sui ai - o se faʻafefiloi o fanua faʻatasi ai ma peʻa poʻo le masi sphagnum.

Aʻo leʻi amata ona faʻatumu le faʻavaa, e tatau ona faʻafefete le galu i totonu o le vai mafanafana pe a ma le 30 minute. Faʻasuina le fausaga o le topiary i le lumanaʻi ma se meaʻai, e tatau ai ona faia ma le poto ni pu e faʻapipiʻi ai le eleele poʻo le teu, togavao faʻamafanafana pe lauusiusi togalaau. Mo ia faamoemoega, ua atoatoa i latou: tamaititi, saxifrage, salu, vavaega, ivy, vine.

Pe a fausia se topiary mai le lalagaina o laau, o le elemene o le eletise e alu ese mai se pusa palasitika i totonu o se paʻu uʻamea, ma tufatufa atu ai pine i luga o le faavaa ma e maua i ata U. Afai o le fuainumera o le faia lea o se pito i luga o le tele po o le telē tele, e faafaigofie ai lona mamafa, o ato faʻatasi ai ma pulu pulufana e tuʻuina i totonu o le mea e sui ai.

O tafaofu na fanau mai e faafetai i le pito i luga o le faavaa o le a teuteu ai le mutia lanumeamata i lau eria

O se aiga lelei o puaa na faia i luga o le faʻavaa ma le faʻaogaina o laau toto o le a faia ai se tofo tulaga ese i totonu o le togalaau

O le tausia o le topiary frame e aofia ai le faʻafeinu masani ma le pito i luga o le laei, fuga ma teuteu. E tatau ona manatua e le tatau ona tuʻuina se ata lanu meamata i le taumalulu i le ea - e sili atu le aumaia i totonu o se potu e le vevela ma se vevela o le ea e tusa ma le 5 tikeri. Afai e le faatagaina e le mamafa poʻo le maualuga o le topiary lenei mea, e mafai ona e ufiufiina i luga o se laupapa, vaovao faʻasusu poʻo se puafiti, se pusa.

Topiary i foliga o se elefane i lalo o le malosi o matai masani o le vali ata

Tomai # 2 - espresso topiary

I se taumafaiga ina ia faatelevave le faagasologa o le faia o se ata vali lanumeamata o foliga faigata, na faia ai se upiary manino. O le taua o lenei auala e fai ai le upiary e faigofie lava - i le tautotogo, lalagaina o laau e pei o le suamalie, fualaau o le teine, lili po o le sosolo ua totoina i eleele matala, lea e foliga mai e vave ona totoina ni vaovao.

Ma, i le pito i luga o le totoina, ua faapipiiina ai se uamea uamea, lea e avea ma faavae mo le fatuina o le topiary. A o latou tuputupu ae, o tufuga o laau ua tufatufaina i luga o le faavaa ma ua faapipii i se maea o mea masani faalenatura pe teuteuina. A oʻo i le taufaʻaiuga o le vaitau, o le a faʻafefete le faʻavaa, o le a faʻaaogaina uma lava laʻau uʻamea i lalo o le lanu lanumeamata - e tatau lava ona e manatuaina le vai ma fafaga le topiary.

E na o ni nai masina o le a pasi ma o le ata o le taavale toe faʻaaoga o le a avea ma se ata lanumeamata o le matagofie e le masani ai

O foliga faʻamalosi o laau, na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le topiary technique, tuʻuina atu le laufanua faʻatoʻaga i le mamalu ma le faʻalelei.

Faʻamaumauga # 3 - Vasega Atoatoa

O le mea moni, o tagata anamua a Roma e le mafai ona mafaufau i le tele o sosaiete faʻaonaponei o le a suia ai le paka o paka, e pei foi i lona mamanu e vane. O le faʻamaualuga i luga o le topiary, latou te le taumafai uma lava e faatelevave le faagasologa o le faia o se tupuaga ola, ae a latou le maua ai le lalelei i se sailiga lemu mo foliga lelei. Afai e te vavalalata i le agaga i le faiga masani, ona mafai lea ona e faia se upiary e pei ona faia e tagata Roma, ma i tua atu o fai togalaau i le 18-19 seneturi. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea? O le tele o le onosaʻi, mafaufauga ma se mea lelei faʻapitoa: togalaau poʻo faʻamafaʻi laau, meaʻai, teuteu selesele, paʻu laupapa.

O le faʻapipiʻiina o laʻau ma le topiary i foliga o pyramids e vavae ese le mutia mai le ala

O nisi nei o fautuaga mo le faia o se topiary masani. E sili ona lelei le amataina o le "faʻamalosi" i luga o foliga faʻataʻitaʻi faigofie. E le gata i lea, o se tagata faigofie e tolu-e mafai ona faafaigata e ala i le liua i le isi - liliu se pusa i totonu o se polo, o se paʻu po o se pyramid - i totonu o se pa.

O le tumutumu o pyramidal maualuga e faasaga i le pito i tua o laau toto e fausia ai se eseesega tulagaese i foliga ma lanu

Topiary foliga faʻasolosolo faigofie

E tatau ona e amata i le faailoaina o le "onosai" mo au uluai vasega. O le mea lea, o loʻo tatou alu e suʻe. O lau sini o se laau poʻo se vao e 5 tausaga le matua pe sili atu foi, faatasi ai ma se aʻa ma lelei le atinaʻe ma le pale, e sili atu nai lo le fua fuafuaina o le ata. Filifiliga lelei mo le faia o se topiary, filifili mai laau e pei o se mea e masani ai poʻo se mea faʻapipiʻi, faʻamalamalama i luga o le cotonier, laʻau violē, cirrus Cirrus, ma le Tatar maple. E sili le lelei o le faia o se lauulu lauulu i Mati poʻo Aperila, poʻo mai ia Iuni ia Aokuso, ae le o le tautoulu, ina ia le faʻavaivaia le laau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Topiary e leʻi masani ona faia ni foliga faʻapitoa i le gasologa o tausaga - latou te manaʻomia le faʻaogaina o le pale ao tupu.

O se laʻasaga lea i lea laasaga ma lea laasaga lea o le a fesoasoani ia te oe e faʻamaeʻa ai le pusa puʻu:

  1. I luga o le eleele, i lalo o le palealii o se laau, tusi se sikuea ma le umi ole umi o le itu o le pusa.
  2. I tulimanu o le sikuea, faʻapipiʻi paʻu laupapa po o pou o le bamboo ma se diamita o le 2-3 cm ma faʻapipiʻi i fasi uʻamea faʻafefeteina - o le a avea ma lau faʻatulagaga.
  3. Faʻaaogā faʻataʻoti o le puipui, fai se puʻupuʻu lauulu, faʻapipiʻi le laina lata mai o le ata - amata mai le pito i luga, ona faʻagasolo lea o le itu.
  4. A maea le siakiina o itu o le pusa mo le vavau, faasaʻo vaalele ma alu i le seleulu faaiu faaiu, faasolosolo malie le faaitiitia o le voluma.
  5. Faauma le taʻavale ma se aufaʻataʻitaʻi, aveeseina lala laiti e tuʻituʻi mai le aofaiga atoa.

E taua le iloa! Ole taimi e alu ese ai i le mamao ole 3-4 mita mai le topiary e iloilo ai le sao o foliga mai mamao.

O le va o vine vine e tutusa lelei ma se laufanua e le masani ai na faʻaaogaina ai le topiary i luga o le vaituloto

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

O se pito i luga i le foliga o se polo e mafai ona faia i se pusa, ma faʻapipiʻi foliga. O laau e sili ona talafeagai mo topiary: pulu lanu violē, Thunberg barberry, cysticis, thuja i Sisifo, lauulu lauulu, meaola masani, vavao, boxwood ma le tele o isi.

O le topiary i luga o le laʻau e faʻapipiʻiina mai i se laʻau faʻapitoa o le a foliga matagofie i taimi masani ma laufanua

O le topiary i luga o le olo, e pei o se tulafono, e faigofie lava ona faia mai Western Thuja, o se ituaiga e masani ona i ai foliga o se koluma. E mafai foi ona maua mai i totonu o Europa le lapisi, o lapisi lapotopoto, lapisi lapotopoto, le linden laiti. O le mataupu faavae o le lalagaina o le topiary i le tulaga o se koluma e tutusa ma le kupita tasi. Tusi se liʻo i lalo o le palealii o le laau, faatulaga ia laau laupapa taʻiala ma ua sili atu le malosi nai lo le pusa na e faatoilaloina, tipi ese le paʻu.

Topiary i le foliga o se paʻu ma se pusa uamea ua foliga lelei. Ina ia mafai ona fausia se faavaa mo se pito i luga, ia eli ia le itiiti ifo ma le tolu pou ma faamau i le ogatotonu, i le nofoaga o le pito i luga o mafaufauga o le lumanai - e pei o se Indian wigwam. Ma le isi, o le natura lava ia e sau i le laveaʻiina o amataga pito i luga, o le fatuina o le itu i sisifo ma le pale o le conical foliga "smaragd".

O le faʻaleleia o se pito i luga o le ao po o le "pompons" e mafua ai le aʻafiaga o se lauʻeleʻele mai fafo

Topiary i foliga o pusa poʻo koluma e mafai ona avea o se nofoaga sili ona lelei mo se ala lanumeamata e tau atu i se faʻailoga mataʻutia

E ala i le aoaoina o lou lima malosi, e mafai ona e faataitai lou lima i se taimi mulimuli ane i le faatinoina o le topiary pyramidal ma foliga e tolu ma le fa, faatulaga se mea laititi o le pyramid Aikupito i lau togalaau, ma tuuina atu i lau saite se vaaiga tulaga ese. O le aumaia o ou tomai i le atoatoa, o le a faʻalelei lou faʻaauau i le fausiaina o sikola lanu meamata e pei o se vili, fusi ata ma ata, ma e le o mamao - i fuainumera o manu ma tagata.

Faʻafetai i se faʻaaliga faʻaonaponei, o topiaries ua amata ona faʻalavelave ma e leʻi mafaufauina

Vasega lauiloa faʻatasi ma le faʻavaa

O le faasologa o le faasologa o le topiary masani o le a matua faafaigofieina ai le faavaa uamea e mafai ona aveeseina, lea e ufiufi i luga o le palealii o se laau po o se togavao. E faʻaaogaina se elemene o ausilali ina ia faafaigofie ai le faia o se topiary ma ou lava lima ma e sili ona fetaui mo le amataga o le upiary.

O le filifiliga pito sili ona faigofie mo se topiary amata o le fatuina lea o se polo lanumeamata mai se laau laupapa laupapa na totoina i totonu o se ulo

O se isi itu i le pito i luga o le auvaga o le Iapani nivaki, o se lauulu lauulu o le pale o laau i foliga o ao

O le laau e ola "i se ofu talaloa, fetuutuunai i se foliga vaaia, ma e tatau lava ona e tipi ese lala lala leaga, malepelepe e tusa lava pe o le a le auala ua faatupulaia ai le tuputupu aʻe. I le faaiuga o le fausiaina o le pale, ua aveese le faavaa. Ae ui i lea, o le tele o faifaatoaga e le ogatasi ma lenei auala i le auala e faia ai le topiary - ua totogo le laau e ola faatasi ma lona "ofu" ina ia le mafai ona aveesea e aunoa ma le faaleagaina o le palealii.