Faatoaga faatoaga

O le a le 'apamemea siliva' apamemea?

O bronze o laumei lapopoa lapopoa o ni sui sili ona tele o turuki. O lo latou taua tele lea mai tagata o le aiga. O le ituaiga na fafagaina i Amerika mo le fausiaina o faleoloa. Na vave ona ia maua le lauiloa aua o loʻo ia te ia le tele o tulaga e le mafai ona faʻafitia, faʻafetai i le maualuga o le gaioiga o la latou gafa. O a ituaiga o lelei ma pe aisea ua matua lautele ai le ituaiga, o le a tatou faamatalaina i lenei tusiga.

Faʻamatala puupuu

O bronze o laumei vaʻavaʻa vaʻavaʻai o se manufeʻai lauiloa lea na muamua faʻaalia i Amerika ona o le manuia o galuega a faifaatoaga poto masani. Sa latou saili e fatuina se ituaiga o manu, o lona galueaina o le a sili ona aoga mo le gaosiga o fale gaosi oloa.

Ua faamanuiaina le aufaipese i le galuega ma o lea ua tatau nei ona amanaia lenei ituaiga o mea e sili ona lelei mo le fausiaina o pisinisi. O a ni mea e le mafai ona faʻamagaloina, pe i ai ni mea e le toe faʻaaogaina ma o a mataupu faavae o le fausiaina o ia manulele? O nei mea uma o le a tatou iloiloina auiliili i lenei tusiga.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O bronze o laumei lapopoa lapopoa o turisi sili ona tele i le lalolagi, e le sili atu le mama nai lo le 9 kilokalama, o le mamafa o le mamafa o tamaiti e 11 kilokalama, ma o le maualuga o le mamafa o ia manulele e 18 kg. Fai mai le au faifaatoaga, afai e te faʻaaluina le tele o fafaga ma mulimuli i tulafono faavae o le toe gaosia, e mafai ona e fafagaina manu o le a mamafa pe a ma le 30 kilokalama. O lenei ituaiga e taua "Amerika" aua na aliali mai i Amerika.

Faʻatoʻa fautuaina e le faʻatoʻa togafiti le ituaiga o faʻatoʻaga mo le sopoʻia o isi ituaiga, ina ia faʻaleleia ai uiga o le ituaiga ma fatu ai ituaiga fou mo le gaosia o fale gaosi oloa ma fale.

Faʻaaliga

O i latou nei o manulele matagofie ma le matagofie, o lo oi ai o latou tino ola, lautele, malosi ma pisi le pusa, mamana, lautele lautele. O manulele ei ai se laʻau matagofie o lanu uliuli-enaena, e lalagaina le lanu violē, apamemea ma le paʻepaʻe. O tane e i ai se siʻusiʻue foliga matagofie. O turkeys e savali lemu ma matagofie, latou te avea o se teuteuga matagofie o soo se monastery.

Mama

O manulele e tele naua tulaga lelei e mafai ai ona latou aloese mai le talaaga o tagata o latou aiga, o le autu o nei manuʻa e aofia ai:

le maoaʻe fua o fuamoa;

Turkey e oo atu i le 120 fuamoa i le taimi. O nei mea, e 80% o loʻo faʻamaʻaina, ma mai le 70-75% o fuamoa faʻaleleia fuamoa.

uiga sili ona lelei;

Tina e alofa ma gauai totoʻa, latou te faʻafefe ma le faʻaaloalo ma le migao a latou lava, ma moa, ma togi tao.

uluaʻi matua;

O uiga sili ona lelei mo fasipolo luasefulu vaiaso, i le taimi nei o tane e tusa ma le 8 kilokalama, ma fafine e tusa ma le 14 kilokalama.

maualuga le aoga o le gaosiga.

O Poults ua fasia saʻo lava le 20 vaiaso talu ona fanau mai, aua i le lumanaʻi e tele meaʻai e fafagaina i le 1 kilokalama o le mamafa ma e le o se tamaoaiga e tausia ai ia manulele. O le tupe sili ona maualuga e mafai ona maua saʻo i le luasefulu vaiaso mai le taimi o le fanau mai o le moa (1 kg o le mamafa o le mamafa e le itiiti ifo ma le 1.5 kilokalama o meaʻai, ma o tau maualuga o le fafaga i lenei vaitau e le sili atu i le 2 kg!)

Faʻafitauli

O le matua le lelei o le ituaiga o meaola ua manatu e le o malamalama i tulaga o le tausami, o lenei ituaiga e talafeagai lelei mo le gaosia o mea tau alamanuia. E na o le teuina lava i totonu o cages pe faʻalauiloa.

Mo le fausiaina o fuamoa o le vevela, ua filifilia ni turkey malolosi ma maloloina. O le filifiliga muamua e faia i totonu o le fa masina, pe a uma ona mafai ona vaai i le aoga ma le tino, e tusa ai ma a latou amioga, faavae ma le mamafa (ia tatau ona i ai le 4 kilokalama, ma o turuki e tatau ona i ai le 5 kg.) lua masina ma le ono masina le matutua manulele.

Gaioiga

O manulele o lenei ituaiga e fafagaina mo mea taumafa ma aano o manu. O uiga sili ona lelei e fasia ai manu felelei i le luasefulu vaiaso. O le paʻu masani e aofia ai le 51% o le tino maso (e le itiiti ifo i le 40%), o le maualuga o le gaʻo o le gaʻo e mafai ona oʻo i le 16% (e le itiiti ifo ma le 10%), ma le gaʻo - e oo atu i le 9%.

O le tino maso o le tele o meaʻai papaʻe o le pusa, tua, vae ma apaʻau, ma na o se vaega itiiti lava o meaʻai mumu. O le tulaga taumafa o le siva o le aisa e masani ona lauiloa, e aoga mo tagata o soo se vaitausaga, o lona uiga o le manaoga mo lea mea o loʻo faʻaauau pea ona tupu.

Ona o le maualuga o le malosi o le tuputupu ae, ua mafai ai e le moa ona toe vave maua vave, ma o tau uma o le fafaga vave ma sili atu nai lo le totogiina. E tusa ai ma fua faʻatatau mo le 1 kilokalama o aano o manu o loʻo i ai pe tusa ma le tolu kilokalama o meaʻai. Ole tau maualuga ile tau ole mamafa ole mamafa e le sili atu i le 4 kilokalama. I le taimi lava e tasi, o le a maua mai le aano i le fasiga e sili atu i le 80%.

Vaega o le tausiga (puupuu)

O le potu mo le tausia o laumei e tatau ona vateatea, e tatau ona tausisia le tumau o le vevela ma le vevela, ma faʻamautinoa foi e leai ni pili e tupu. I luga o le ulu o le tasi tagata e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tasi le mita sikuea.

O le potu e tatau ona mamago ma mama, tuʻu le vaomago i luga o le fola (e le mafai e manufelelei ona nofo ile fola malulu). O le potu e tatau ona faʻamalamalamaina ma faʻapipiʻiina i le faʻagasologa o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le ea O se fale manulele ua faʻapipiʻiina i meaʻai ma meainu i se auala e mafai ai ona 'aina uma manulele mai le tasi tane i le taimi.

I totonu o vevela mafanafana, e talafeagai lelei mo tafaoga. O latou i luga o le 40 cm poʻo le 50 cm mai le fola, e mafai ona faʻamalosi le umi i luga o le faavae e tusa ma le 40 cm le tatau ona tuʻuina atu i se tagata e toʻatasi, ma e mafai ona faigofie ona faʻaogaina i fafo ma fafo. Manatua o le kiona e valu-tikeri e taua mo nei manulele, o lea e le mafai ai ona e savali i le malulu.

Ina ia le malilie manufelelei mai le avitaminosis, o la latou mea taumafa e faaopoopoina i upega, lala o laau, sauerkraut, ma vao vao.

I le tautotogo, e faʻamamā lelei le potu, fufuluina ma faʻamaʻi (e sili atu le faʻaaogaina o le suamalie ma vai vevela). O se mea fou fou e sasaa i totonu, o laʻau o manogi manogi e tautau i soʻo se mea e faʻafefe ai iniseti mumu ma manu.

I le taumafanafana, o le savalivali i totonu o le fanua ile eleele matutu ua faatulagaina. O le teritori o le savali e mafai ona totō i mutia, pa, faia se pupuni ma puipui mai faʻataʻitaʻiga. O iina e tatau ona e tuʻuina ai pusa ma meainu. O nofoaga sili mo le savaliga o loʻo i lalo o le paolo o laau tele ma vao.