Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona totoina se kusi e faʻaleleia ai fuamoa

O le faʻaleleia o vao i totonu o le fale o se pisinisi lelei tele, talu ai o le latou taumafanafana o loʻo i ai le toetoe 90% o le vao, ma o manu felelei latou te le eseese i le saoasaoa i mea e maua. Ae ui i lea, ao le i aafia i le fausiaina ma le fausiaina o manulele, e le afaina ai faifaatoaga o manufelelei e iloa pe faapefea ona lelei le tuʻuina o le kusi i luga o fuamoa ma tuʻuina atu ma le tausiga lelei.

E fia ni geese o loʻo nonofo i fuamoa

I le tele o ituaiga o kesi, o le palau mai e tuai, i le 8-9 masina. Ae ui i lea, faʻamoemoe ao le i amata le tautotogo, e le aoga. I le taimi lea, o le atinaʻe mo le fausiaina e fafagu i luga o manulele, o le mea lea, mo faifaatoaga moa, e tatau ona saunia se faamoega mo le tuʻuina i se nofoaga malulu i le fale. Afai e le faia lenei mea, ona ono maua ai lea o le kusi i se nofoaga i totonu o le moa lava ia ma o le a amata vave le fuamoa, e le faʻamaonia ai le puʻeina o moa.

E te iloa? I tulaga masani, tuʻu lona togitogi i moa i le lumanaʻi, o le kusi e faʻaogaina i taimi uma, natia mai le prying eyes faatasi ai ma le fesoasoani o lala, nonoa, lau poʻo mutia.
E masani lava, o le faagasologa o le faʻavevesi e tumau pe a ma le tasi le masina. Afai i le vaitau lea e faʻamafanafanaina fuamoa ma fesuisuiai, o lea ua maeʻa aulia le 28-31 aso o le a amata ai e le 'au tala logo ona faʻapipiʻi. E taua tele le faia o ni tulaga lelei mo le kusi, e vavaeeseina ai mai isi tagata o aiga, e faatulaga lelei meaai lelei ma avanoa i vai mama. O le mea moni, o le faagasologa o le faʻavevelaina o moa o le a sili atu ona aoga pe afai e auai nisi o hens i lenei gaioiga. Ae i le taimi lava e tasi e manaʻomia ona tuʻuina i se auala latou te le vaʻavaʻai ai.

Siaki le mea e sili ona taugofie le gaosi.

E fia fuamoa

O le mea e leaga ai, o kusi e le o fetaui lelei mo le faʻatauina, ona o le autu autu o la latou togafiti o le maua lea o meaʻaiʻai lelei. O le mea lea, e le tatau i le aufaifaatoaga o manu moa ona faitau i fuainumera tele o fuamoa, ona o le lelei o le fuamoa o manu e eseese ituaiga o moa.

Faʻalagolago i le ituaiga, e mafai e geese ona oʻo i le matua matua i le 280-375 aso. I le taimi lava e tasi, amataina le fuamoa.

E taua! O le fua o le fuamoa o fuamoa e faalagolago e le gata i le puaa kulupu, ae faapena foi i ona tulaga i fafo. Ua faamaonia e sili atu le fafagaina o fafine e amata ona fananau mai muamua.
I le tausaga muamua o le olaga, e le mafai e le kusi ona mitamita i le maualuga o le gaosiga, aua e na o le 30-40 fuamoa. I le lona lua ma le tolu tausaga, o nei fuainumera, ao tausisia se paleni paleni taumafa ma tausiga lelei, faaluaina, oʻo atu i le 80 pc. Na maitauina e ono eseese le fuamoa o fuamoa i luga o tuutuuga o le taofiga: faʻatasi ai ma le fafagaina o mea taumafa, faʻaitiitia o le gaosiga o oloa, ma le lelei gaʻo i totonu o fale moa tapuni, i le isi itu, e faʻatupulaia. Ole fua maualuga mo ituaiga uma e masani ona le sili atu i le 120 fuamoa i le tausaga.

I le avea ai o se tulafono, o le tele o geese e tupu ai se taʻamilosaga o fuamoa-faʻapitoa i le tausaga. Ae o loo i ai i latou o latou taamilosaga e faalua pe tusa ma le faatolu.

Matou te fautuaina oe e saili po o le a le mea e maʻi ai geese, metotia o le puipuia ma le togafitia o manulele.

Auala faʻaleleia

E le gata i le amataina o faifaatoaga o manufasi, ae e mafai foi ona feagai ma tagata e masani ona feagai ma se faafitauli pe a le mananao ia geese e nofo i luga o fua. O le tele o faifaatoaga, ina ia faaosofia ai le osofia o meaola, ia tuu ai fua i totonu o nusi.

Ae o nisi taimi e oʻo lava i le malosi o le faʻamalosi e le mafai ona faʻamalosi ai le manulele e faʻaleleia moa. I ia tulaga, faaaoga auala e lua o le tulaʻi mai: ofo fua ma faamalosia. O le auala faʻaaogaina o le fatuina lea o tulaga lelei mo le manava malosi, o lona uiga:

  • siitia o le faamoega i se isi potu;
  • o le tausia o se maliega malulu mafanafana e le itiiti ifo nai lo +12 tikeri ma se maualuga o le maualuga o le 60-75%;
  • fatuina o se siosiomaga filemu ma le filemu;
  • aveese soʻo se manogi ma leo.
I lalo o le natura masani, e seleseleina e le vao le fanau latalata i punavai: vai, vaituloto, vaituloto. O le mea lea, latalata i le moa, e mafai ona e tuʻu se fagu vai pe eli se tamai pu.

E te iloa? E i ai se auala faigofie e suʻeina ai pe faapefea ona lelei le kusi o se moa. Afai e te savali agai i luga i le manulele pe a nofo i luga o se faamoega, o le a amata ona puipuia e le tamaititi le "tina I se isi itu, afai e sola ese le kusi, ona le talafeagai lea mo le faʻavelaina.

Faʻamalie

E ala i le toe faʻataʻotoina o ia tulaga ma le tuʻuina o le kusi i totonu o le fale lea o loʻo faanatinati, e mafai ona faʻamautinoa e amataina le faagasologa o le puʻe. Ae afai o ia tulaga e leʻi tupu, ona mafai lea ona e faʻamalosi le manulele e nofo i fuamoa.

Vitio: Faʻafefea ona malamalama o loʻo sauni le kusi e nofo i luga o le faamoega

Faʻamalosia

O faifaatoaga faifaatoaga poto masani ao le i amataina le fuamoa ua fuafuaina e seti le manulele i se faamoega eseese ma ufiufi ina ia le mafai ona alu ese. Mo le fale e faʻaaoga ai se ato laau, pusa pepa, ma isi. Ina ia mafai e le kusi ona faʻagasolo le atinaʻe, e lava le 3-4 aso. I le taimi lava e tasi, i le gasologa o le aso, o le moli o le moli e tuʻuina i totonu o le potu, ma i le po ua maeʻa uma le moli. Afai o ni nai aso mulimuli ane e tumau pea le manulele i totonu o le faamoega ma e le faia ai se taumafaiga e sola ese mai ai pe a aveese le atigipusa, ona mafai lea ona faʻaoga saogalemu mo le faʻamalama tala.

E taua! E fautuaina e amata le faagasologa o le faʻamalosia o le faʻaosoina e le muamua nai lo Fepuari, pe a fai sina vevela. E sili atu le lelei pe afai e muta le laʻau i Mati-Aperila i itulagi ma se mafanafana o le tau ma i le faaiuga o Aperila-amataga o Me i se nofoaga ma se malulu malulu.

E faapefea ona toto fuamoa

Ina ia mafai ona faʻamaeʻa fuamoa fualaʻau i le manuia o le puʻeina o fanau maloloina, e tatau i se tagata ona iloa po o fea fuamoa e tatau ona tuʻuina ma pe a tatau ona totō le moa.

Le taimi e totō ai

E pei ona taʻua i luga, o le faagasologa o le totōina o se kusi e tatau ona amata pe a maua sina mafanafana i le fanua, i le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila. A taunuu mai le manulele i fuamoa, e tatau ona e vaai pe o le nofoaga o le mafanafana e fetaui ma le numera o fuamoa. I le avea ai o se tulafono o se tamaʻi tamaʻitaʻi e mafai ona faʻamaʻaʻaina uma 8-10 fasi vaega, e sili atu - e oo i le 15.

O i latou o loʻo i totonu o le aiga o le a fiafia i le sailia o le gaʻo, gaʻo ma fuamoa e aoga.

I le faagasologa o le vele, e tatau ona e ave fuamoa mai lea taimi i lea taimi ma siaki i latou mo palapala, gaioiga faʻapitoa po o vaeluaga. E tatau ona aveese mea leaga.

O a fua e tuʻu ai

E tāua tele le filifilia o le mea e sili ona lelei e ufiufi ai. E tele mea manaʻomia mo ia:

  • fuamoa e tatau ona fou, laʻititi (mai le 120 i le 150 g);
  • e fautuaina le tuʻuina o se mea faʻalelei i luga o le papa;
  • o le pito i luga o le "mea e ufiufi" e tatau ona lamolemole, e aunoa ma ni taamilo;
  • E le tatau ona i ai ni mea e teu ai le lime.

Ina ia faʻaleleia ai le aʻafia o le kusi, o le mea muamua lava lea e tuʻu ai i se faamoega ma ni fusi poʻo ni, pe afai e leai, na tuʻuina muamua ni fuamoa, lea o loʻo maka muamua. A oʻo i le faagasologa o le "nofo i lalo," o fuamoa e suia i le fou.

E taua! O le fesuiaʻiina o mea e ufiufi e faia pe a tuua e le manulele le faamoega, mo se faataitaiga, aʻo ia 'ai meaai. A leai, e mafai ona e fefefe ia te ia ma o le a ia musu e pala.
Ina ia mafai ona maua le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e:

  • siaki i taimi uma ia fuamoa, lelei - ia faʻamalamalamaina i latou i se ovoscope mo le i ai o le fomaʻi. O mea e aunoa ma le vaʻavaʻai e tatau ona vave aveeseina;
  • feaveai fuamoa mai le pito i le ogatotonu ina ia latou mafanafana;
  • pa'ū ifo mai le faʻaologa faʻataʻitaʻi mama mama.
E taua tele le taofiofia o gaoioiga uma pe a toesea le tamaitai.

Fautuaga

O le faagasologa o le fafagaina o moa o le a manuia tele pe a fai o faifaatoaga moa e pipii i tulafono faigofie ae taua:

  • e fuafua ai le faʻatusatusaina o le vaitaimi o le faʻasili e mafai ona faʻavae i le mea moni o le molimauina. A amata ona mumu le manulele, e paʻu fulu fulu ma faʻafefete e faʻaaogaina e fai ma mea e fai ai le faʻaologa. I le taimi lea, e tatau ona tuʻu faʻamalosi i totonu o le faamoega poʻo le tuʻuina o fuamoa o loʻo tuʻuina i totonu, a le o lea e mafai ona faʻaauau pea le faasologa o le fausiaina mo se taimi umi lava;
  • filifilia o matua i le lumanaʻi, e tatau ona faʻamautinoa o le drake ma le kusi e le o ni aiga vavalalata, a leai o le a afaina ai le faʻasoaina o mea;
  • O fuamoa o le a faʻaaogaina mo le susunuina e tatau ona teu lelei. E fautuaina e tagata tomai faapitoa e aoina mai pe a latou mafanafana. I lenei tulaga, o le fuamoa e ave ma lua tamatamailima, o le tasi o ia mea ua tuu i luga o le valea, ae o le isi - i luga o le maʻila. Ma le isi, o fuamoa o le a tuʻuina atu i se nofoaga malulu malulu. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tatau ona faʻamamā i totonu o le lua itula talu ona faʻaumatia;
  • E mafai ona e maua se tamaʻi goose ma se mea faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le auala e filifili ai ma teu ai fuamoa siʻi, faʻapea foʻi ma nisi o mea o fuʻa fuʻa.

  • i le taimi o le puʻeina o le manulele e tatau ona faʻatulagaina se taumafa paleni lelei, ma ia maua pea le avanoa i vai fou, meaai mamago, faʻaopoopoga o meaʻai. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e puipuia ai le faʻaleagaina o le tino. O le meaʻai sili ona lelei i le taimi o le faʻavelaina o masini faʻafefiloi. Ole faʻaaogaina ole mash masusu e le manaʻomia ona e mafai ona mafua ai le malepelepe o le faʻaogaina ole tino;
  • i le vaitau o le malulu i totonu o le potu o loʻo i ai le matuamoa, ua fautuaina e faʻapipiʻi isi mea faʻavelalala;
  • pe afai e le tulaʻi le moa i le sili atu i le lua aso mai le faamoega, e tatau ona faʻamalosi ese ma aumai i totonu o le otaota ma meaai.
E tatau ona totoina se kusi i luga o fuamoa, ia saunia ma le tausiga lelei, se paleni paleni ma mea lelei, e oo lava i le au faifaatoaga e leai ni poto masani o le a mafai ona maua le soifua maloloina ma le maualuga i se taimi puupuu. I le suʻesuʻeina o faʻaaliga uma o lenei mea na tupu, e mafai ona e manuia le totoina o ni meaʻai, ma e le gata o se tupe maua lelei i le ituaiga o meaʻai taumafa lelei, ae o le tele foi o mea malie.

Faʻamatalaga

E i ai aʻu fuamoa siose 25, o mea uma i totonu o se tasi o faamoega, o le tasi oi latou na amata ona nofo i luga o fuamoa. Sa ou taitaiina isi e savavali, ae o le mea lea na tumau i totonu o le faamoega. Na ou tapunia i totonu o le falesa, ma siitia atu le tasi i le isi, ou te lei moliina le malamalama, i le ao na fai sina pogisa, ma i le po na pogisa. Na ou tago i fuamoa faaopoopo, e ui lava na ia teena, siaki i luga o le ovosopop, o se tasi o fuamoa fou e 10 e le mafaamatalaina, ae o loo manino lava o loo fou ma tuu i totonu o le incubator. O le kusi o loʻo nofo, e leai se tasi e faalavelave ia te ia, ma ua ou toʻa. O ia lava na te iloa le taimi e nofo ai i lalo, aua le faanatinatiina mea.
Roshchin75
//dv0r.ru/forum/index.php?PHPSESSID=3eda75bagl4orjasd436lokb72&topic=10752.msg833115#msg833115