Incubator

Faatonuga mo le fesuiaʻi o fuamoa i totonu o le incubator: auala e liliu ai, pe faʻafia ona liliu

Lafoaʻi o fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi, e manaʻomia e fale taʻitasi se tamaʻi ola maloloina o moa. Ae mo lenei mea e le lava le faʻatau poʻo le faia o se mea lelei lelei i ou lava lima, faʻapipiʻiina le mafanafana, mafanafana, faʻaleleia ma faʻaleleia polokalama. E aliali mai o fuamoa e manaʻomia ona faʻalogo i aso uma, pe faʻasolo i luga. O le faʻafia ona faʻaoʻo i aso taitasi e faalagolago i le aso o le faʻapipiʻi ma luga o le ituaiga manu felelei. O le a tatou talanoa pe aisea e tatau ai ona fai lenei mea, pe faʻafia ona faʻafefea ma pe faʻafefea ona fausia se masini e sui ai le fale.

Aisea e liliu ai fuamoa i totonu o se incubator

O le paʻu, i lona uiga, sui le moa ina ia maua ai le tele o moa pe a mafai ai. Ina ia mafai ona manuia le taotoga, o le mea faʻapipiʻi i totonu o le masini e tatau ona i ai i tulaga tutusa e pei o lalo o le moa. O le mea lea, e tumau pea le vevela. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona toe fesuiaʻi fuamoa, ona o le mea lea o loʻo faia ai le tina fusi.

Matou te fautua atu i faifaatoaga o manufasi e mafaufau i auiliiliga uma o le faia o se mea e fufulu ai fua mo a latou lava lima, aemaise lava mai le pusaaisa.

E faia e le manulele faʻafuaseʻi, e le o iloa uma auala e tupu i totonu o le atigi. E manaʻomia e le faifaatoaga ona malamalama i lenei mea ina ia mafai ai e le faifaatoʻaga ona tuʻuina atu i totonu o lona atunuʻu ia tulaga e latalata i mea masani.

Mafuaaga mo le liliu o fuamoa:

  • lalagaina o le faʻamafanafanaina o le fuamoa mai itu uma, lea e fesoasoani i le taimi e sau ai se moa maloloina;
  • puipuia le afifi mai le pipii atu i le atigi ma faapipiiina ana totoga atinaʻe;
  • sili ona lelei le faaaogaina o le polotini, ina ia atiae ai le embryo masani;
  • ao lei fanau mai o le pepe pepe o loʻo uu le tulaga saʻo;
  • o le le i ai o teteʻe e mafai ona oo atu ai i le oti o le au atoa.

E te iloa? OiO le pito i lalo o le moa e mafai ona aveina ai le 250-300 fuamoa i le tausaga.

E faʻafia ona liliu fua

I totonu o le masini faʻapipiʻiina o loʻo i ai se faʻatulagaga o le rotation. I totonu o ia masini masini e mafai ona siitia tele (10-12 taimi i le aso). Na o oe e tatau ona e filifilia le ala talafeagai. Afai e le oi ai le masini liliu, e tatau ona e faia i le lima. O loʻo i ai ni tagata totoa lototetele o ē fai mai e tusa lava pe le liliu, e mafai ona maua se pasene lelei o brood. Ae afai e maua e le matuamoa le atamamai e suʻe lana moa i totonu o le atigi masani ma aso uma, o lona uiga e tatau. A aunoa ma le fesuiaʻiina oi latou i se mea e oso ai, e tatau ona e faalagolago i le na o le mataupu: atonu o le a, pe leai foi.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻafefea ona faʻaaogaina le masini i totonu o le incubator, pe faʻapefea ma pe faapefea ona vaʻaia le incubator ao leʻi tuʻuina fuamoa, faʻapea foi ma le a le vevela e tatau ona i totonu o le incubator.

O le numera o fuamoa o fuamoa i aso taitasi e faalagolago i le aso o loʻo taoto ai i le fata ma le ituaiga o manulele. E talitonuina o le tele o le fua o fuamoa, o le itiiti ifo foi lea e te manaʻomia e fesuiaʻi.

E fautuaina e le au atamamai le toe liliu i na o le lua taimi i le aso muamua: i le taeao ma le afiafi. O le mea e sosoo ai e te manaʻomia le faateleina o le numera o le liliu i le 4-6 taimi. O nisi o moa fale e tuua le 2-way cornering. Afai e sili atu le lua taimi e te liliuina ma e sili atu i le 6 taimi, e mafai ona oti le u: e seasea ona liliu, e mafai ona pipii le atigipusa i le atigi, ma e tele lava ina liliu, atonu e malolo. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le liliu ese ma le vaalele. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona itiiti ifo i le 22-25 ° C. I le po e leai se manaʻoga mo lenei faiga.

E te iloa? E masani ona faʻafeiloaʻi e se matuamoa fuamoa fuamoa e tusa ma le 50 taimi i le aso.

Ina ia aua nei fenumiai ma ia le se ese mai le faigamalo, o le tele o faifaatoaga moa e masani ona tausia se ogalaau lea latou te faamaumauina ai le taimi liliu, o le itu o le fuamoa (i itu faafeagai ua faailogaina i faailoilo), le vevela ma le vevela i le incubator. Matou te tuu ni pine ile fuamoa Lisi tulaga sili ona lelei i totonu o le incubator mo fua o manulele eseese

Aso FaʻateleinaTele taimi o paLafano, ° MaFuavai,%Faʻamalaga, faʻatasi i le aso
Poula

1-11437,966-
12-17437,3532
18-19437,3472
20-21-37,0662
Quail

1-12437,6581
13-15437,3531
16-17-37,247-
18-19-37,080-
Ducks

1-8-38,070-
9-13437,5601
14-24437,2562
25-28-37,0701
Gaese

1-3437,8541
4-12437,8541
13-24437,5563
25-27-37,2571
Guinea Fowl

1-13437,8601
14-24437,5451
25-28-37,0581
Turkeys

1-6437,856-
7-12437,5521
13-26437,2522
27-28-37,0701

Variants of mechanical mechanisms

O faʻavevesi e faʻamalosi ma masini. Muamua naʻo se taimi ma se taumafaiga, ae o le "lave" gafatia. O nei mea e sili atu le taugofie. Ma i taugata, ma i totonu o taugofie taugofie o le faiga o le suiga e na o le lua ituaiga: ata ma faʻaogaina. I le aʻoaʻoina o le auala latou te galue ai, e mafai ona e fausia se masini faapena i ou lava lima.

E taua! E le fautuaina le tuu o fuamoa o ituaiga manu eseese i totonu o le tasi laupepa: o le fua o le vevela ma le taimi manava e eseese.

Faʻavaa

O le mataupu faavae o le galue: o se faʻapitoa faʻapitoa e tuleiina fuamoa, latou te amata amataina luga o luga, lea e taofi ai. O le mea lea, o fuamoa e iai le taimi e taamilo ai i lona tua. O lenei masini e fesuisuiaʻi na o faailoga tusi taʻitasi. Faamanuiaga:

  • malosi malosi;
  • faigofie i pulega ma galuega faatino;
  • laiti laʻitiiti.
Faʻafitauli:
  • o le meafaitino o loʻo tuʻuina na o lona lava mamā, talu ai o soʻo se palapala e taofia ai le liua;
  • o le faʻaogaina o le masini eletise ua fuafuaina mo na o le maʻoti lava o fuamoa, ona o le itiiti ifo o le vavalalata i le va o lapoa o fuamoa e le o suia atoatoa;
  • afai e maualalo le faavaa, e taia e le tasi le isi, faaleagaina le atigi.

Faʻasaga

O le taʻiala o le taotoga o loʻo faʻafefe, o le faʻapipiʻiina o mea i totonu o fata e naʻo le laina. Faamanuiaga:

  • aofaʻiga: meafaitino o le lautele e faʻatofuina, e le afaina ai le tulaga o le fesuiaiga o fata;
  • saogalemu: o mea o loʻo i totonu o fata pe a le aʻafia e le tasi le isi, o le mea lea, e aunoa ma le faaleagaina.
Faʻafitauli:
  • tausiga faigata;
  • tetele tetele;
  • pule malosi maualuga;
  • tau maualuga o masini masini.

Faitau le faʻamatalaga ma faʻaaliga o le faʻaaogaina o mea e aofia ai fale mo fuamoa pei o Stimul-4000, Egger 264, Kvochka, Nest 200, Universal-55, Сovatutto 24, IFH 1000 ma Uila IP-16 ".

Faʻafefea ona fai se masini e sui ai ou lava lima

Afai e faigofie le faʻapipiʻiina o le pitonuu mo le mea faʻapipiʻi mai mea faʻapipiʻi (laupapa laupapa, plywood pusa, pepa pusa ma le polystyrene foam), o lea ua sili atu ona faigata le fausiaina o se fuamoa fuamoa. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia sina mea itiiti e te malamalama i le faʻainisinia ma le inisinia eletise. O le mea autu - ia malamalama i le mataupu faavae o le faagaoioia o lenei masini ma ia ogatasi lelei ma le ata filifilia.

O le a le mea e manaʻomia?

Mo le fausia o se faʻapipiʻi faʻapitoa, e tatau ona e faʻatauina ni vaega ua saunia, fai mea faʻaaoga pe fai foi e oe lava ia:

  • le mataupu (o le pusa laupapa na mafanafana i le polyfoam);
  • alalaʻau (uamea ua faapipii i luga o itu laupapa, ma se laupapa laupapa faatasi ai ma itu faatapulaa, o le mamao i le va e tutusa ma le lapoa o fuamoa);
  • elemene faʻamafanafana (2 sikolasipi maualuga 25-40 W);
  • fan (talafeagai mai se komepiuta);
  • liliu le masini.

Faitau uma e uiga i le faʻalavelave o le tuputupu ae o goslings, pepe pato, turuki, salu, poults ma moa i totonu o le incubator.

O le tuufaatasiga o le taamilosaga faʻafuasei:

  • afi maualalo maualalo i le tele o laupepa, o loʻo i ai se fua faatatau eseese;
  • uamea ua faapipii i le faavaa ma le afi;
  • taʻavale e liliu le afi i luga ma le mamao.

O vaega autu o le fausaga o le fausiaina

Aʻo sauni le incubator, ua oʻo i le taimi e aoina ai ma masini:

  1. I luga o se laupapa laupapa ese e faamau ai vaega uma o le masini.
  2. O le pito saoloto o le uamea o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻavaa ina ia oʻo i le taimi o le a faʻaaogaina ai le afi, o le a agai i luma ma tua.
  3. O le taimi e fesoʻotaʻi atu i le afi ma le ki, ma ua faʻapipiʻiina le polo (e mafai ona maua i se pu faapitoa ile pusa).

E taua! Soo se mamanu fou e manaomia le tofotofoina, aemaise lava le faia e le tagata lava ia. E fautuaina e faifaatoʻaga faʻatoʻaga poto e suʻe lau suʻega mo ni nai aso ao lei faʻaaogaina. E talafeagai lenei mea e faʻamautinoa ai ua saʻo auala ma faʻamalo ese mea sese.

Faatasi ai ma le fausiaina lelei, o mataupu faavae nei o le a mulimuli mai:

  • ua faʻaaogaina le faʻaogaina o le crank, lea e liua ai le rotor i totonu o se liʻo i le gaioiga o le gaʻo;
  • faʻafetai i le faʻaogaina o le eletise, o le tele o vavavega o le rotor faasolosolo faʻatautaia o le a faʻaliliu i le faʻagesegese o le mea mulimuli, o le umi o lona suiga e tutusa ma le vaeluaga o fua o fuamoa (4 itula);
  • e tatau i le aʻa ona ufiufi le faavaa se mamao e tutusa ma le lapoa o le fuamoa, lea e mafai ai ona latou sili atu i le 180 ° i le tasi itu.

Le auala e tatau ai ona galue lenei masini

O le faiga e galue ai e faapea:

  1. O le moto rotor e sui i luga o le saoasaoa.
  2. O le polokalama o le Gear e faʻagesegese ai le suiga.
  3. O le manoa e faʻapipiʻi le faʻavaa ma le mea mulimuli e sui ai le felafolafoaiga solo e toe sui.
  4. O le faavaa e alu i totonu o se vaalele vaalele.
  5. A o agai ese, o le faavaa e faapipii i totonu o le fata 180 ° ma se taamilosaga o le 4 itula.

Aoao pe faapefea ona e faia oe lava: mafaufau o le mafaufau, hygrometer ma ventila mo le incubator.

E ui o le faʻavaa faʻapipiʻi o loʻo i ai se masini faʻapitoa, faʻafetai i le masini, e matua lavea ai le taimi, lea e aunoa ma le faʻaaluina i le liliuina o le mea. O le fuafuaga a le tagata lava ia e mafai ai foi ona faʻasaoina punaoa faʻalautele e mafai ona faʻaaluina i le faʻatauina o se masini fou, ma o le suiga o le masini fesoasoani e maua ai se pasene maualuga o poula brood.

Vitio: Incubator Swivel