Currant

Fua o le currant currant "Pygmy": uiga, togavao faʻatoʻaga

Aʻo leʻi tuʻuina se fuaʻau i le dacha, e faia e le fai togalaau filifiliga i le tele o ituaiga. I lenei tulaga, o le filifiliga ua faia e fiafia ai i le taumalulu-malosi, gaosia ma tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi. Toeitiiti atoa le 20 tausaga talu ai, na maua ai e le aufaipese se ituaiga fou o currants, o loʻo i ai nei uiga uma. Na faia e le au foaʻi le igoa "Pygmy".

Tofiga

O le ituaiga o currant curiosity "Pygmy" na maua mai ona o le filifiliga filifilia i le 1999, e ala i le sopoia o ituaiga fualaau e lua: "Bredthorp" ma le "Fatuina o le Lupe". O le gaosia o galuega sa faia e le tagata faigaluega o le Ural Research Institute Ilyin BS

E te iloa? Fai mai le faifaatoaga o leo lelei (musika, leo) e mafai ona aʻafia ai le tuputupu ae o laau. O loʻo i ai se manatu o le toʻafilemu matagofie o musika e fesoasoani i le tuputupu ae ma le tupuina o laau, ma leo malolosi i le ituaiga o mamafa mamafa - ua faʻasauāina ma faʻalavelaveina i le tuputupu ae.

Faamatalaga ma uiga

"Pygmy" - ogatotonu-matutua, ma fualaʻau lapopoa ma lapoa ma e le o ni mea manogi suamalie.

Laʻau

O fualaau laʻau uliuli "Pygmy" e le tele se avanoa i totonu o le togalaau, aua e le o salalau le vao. E le o le mafiafia tele i lala lalata, o le maualuga o se laau matutua e oʻo atu i le 1.5-2 mita. O le laʻitiiti, e le o lalaina lala o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu piniki pinisi. Lafoaʻi le "Pygmy" malosi, telē, faʻamalosia malosi, susulu lanumeamata. O le vaega pito i luga o le laulau lamolemole e susulu. E i luga o lala i luga o lala i le faasolosolo o le faasologa e fesoʻotaʻi ma isi. Fuga o le "Pygmy" e le mafaamatalaina, pale paʻu i tamai fugalaau. I luga o potu o nei ituaiga e mai le 5 i le 12 vine.

Berries

O fua o lenei ituaiga e tele ma lautele, o loʻo i luga o se lauulu lanu meamata. O le tele o vine mai le 2.5 i le 7.5 g. O le lanu o le fua e lanu uliuli, susulu. O le suamalie e suamalie, mafiafia. E paʻu le paʻu, e le faigofie i le taʻe. O fualaʻau ua i ai le fua o fua o fua.

E te iloa? I totonu o fualaau faʻataʻitaʻiga e 4 taimi sili atu vitamini C nai lo paʻu.

O nisi vaega o le ituaiga

"Pygmy" e malosi lona tetee atu i faʻamaʻi ma iniseti faʻamaʻi, ae manaʻomia pea le tausiga ma le gauai atu i le fai togalaau. E manaʻomia e currants le taimi e puipuia ai mai faʻamaʻi ma le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa ma faʻatulaga tatau.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Meaʻai fatu

  1. O lenei meaola e ola i fatuga o currants, o lona i ai e mafua ai le fulafula ma le oti o fatugaʻo.
  2. E mafai ona e tauina lenei meaola ma le fesoasoani o togafitiga o laau mamago i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati.
  3. E tatau ona faʻaauau le faʻaleleia o le kiona, aʻo leʻi fuga o fatuga.
  4. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le "Nitrafen" (300 g o le vailaʻau i le 10 lita o le vai) poʻo le sulfur colloidal (100 g i le 10 lita o le vai).
  5. Aʻo leʻi totoina, e tatau ona e faʻamaʻaʻaʻaina fatuga fatugaʻo, e mafai ona faigofie ona vaʻaia mai i le soifua maloloina i fua o le voluma - e masani ona faaluaina le tele e pei o le soifua maloloina. Afai e tele naua siama pipisi i luga o se paranesi, ona vavae ese lea o se paranesi mai le togavao ma le fesoasoani a le failalaau togalaau ma ave i fafo o le togalaau.

Aphid

  1. O se tamaʻi meaola e faʻapipiʻi i laulaʻau ma vine mamago, e fafaga i luga o laau toto, lea e faʻavaivaia ma faʻafefete ai currants.
  2. E taua le amataina o se puipuiga puipuia e faasaga i aphids e oʻo lava i le taimi aʻo leʻi faʻavaivaia le tumutumu. Ina ia faia lenei mea, ia faia vave le amataga o le tautotogo o le fale ma se vaifofo o le "Karbofos" (30 g o le fualaau faasaina i le 10 lita o le vai) poo le fasimoli vai palu (30 g o le fasimoli i le 1 l le vai).
  3. I le faagasologa o togalaau, o mailei lanu samasama ua tuʻuina i lalo o le vao, faatasi ai ma se vaifofo o le fasimoli ma le suavai ua sasaaina i totonu. E le leaga, latou te fautuaina foi i latou lava e avea ma tagata faʻatau mo aphids o loʻo tuʻuina i luga o le eleele i lalo o laʻau o meaʻai po o faʻailoga faʻapitoa. O lona susulu e mafua ai ona afaina fafine o nei iniseti.
  4. E matua aʻafia lava i lala aphids e vavaeina ma faʻaumatia faatasi ma le fesoasoani a le afi.

Mealy dew

  1. O se maʻi faʻaleagaina, faʻatasi ai ma luga o se faʻamaʻi toto laau totō laiti, fualaau aina ma lau o loʻo ufiufi i fuga papaʻe.
  2. E faigata ona togafitia se togalaau faʻamaʻi, o lea e manaʻomia ai togafitiga masani.
  3. O le togafitiga muamua e faia i le amataga o Mati (ao lei amataina le paʻu) faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina "Nitrafen". O le faʻamamaina o le vailaau faʻasaina i le vai, e tatau ai ona mulimulitai i tulaga o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tala.
  4. I le vaiaso mulimuli ane (i le ogatotonu o Mati), o le togafitiga lona lua e faia i se vaifofo-soda (40 g o soda + 40 g o le faʻaumea tagamea i le 10 lita o le vai).
  5. O le suavai o le soa-soda e toe faia i le taimi o le taumafanafana: vave ona fuʻa ma faalua faʻalua ma se vaeluaga o le 14 aso.

Anthracnose ma septoriosis

  1. O lenei foi o se faʻamaʻi faʻaleagaina: o paʻu o fuga-pathogens, o loʻo oʻo i totonu o se siosiomaga talafeagai, amata amata ona atiina ae ma faʻafesoʻotaʻi lālā lata ane, laʻau ma laʻau vavalalata.
  2. Anthracnose e foliga mai o se faaputuga o fasi lanu enaena lanumoana, e oʻo atu i le 1 mm le lautele, o loʻo i luga o lau. I le aluga o taimi, ua fulafula le laupepa i ogaumu i nofoaga na aliali mai ai anthracnose.
  3. O Setefoti e mafua ai ona iloa i luga o laʻau lanu o le lanu po o le angular (e oʻo i le 3 mm), muamua e foliga mai e lanu enaena, e leʻi leva ae susulu mai la latou ogatotonu, ma o se tuaoi o le paʻu e foliga mai i le pito o le nofoaga.
  4. O le faʻafefe nei faʻamaʻi e mafai ona naʻo le puipuia.
  5. Ina ia mafai ona puipuia le faʻamaʻi, i le ogatotonu o Me (aʻo lei tupu aʻe) e togafitia le vao i le tasi pasene o vaifofo o le paʻu sulpasa poʻo le paluga Bordeaux.
  6. I le tautotogo, i lalo o paʻu paʻu'ū, o laʻau paʻu uma ua aoina ma susunuina (pe aveesea i fafo atu o le saite). Ua faia lenei mea ina ia aua nei galo i luga o meaʻai laau.

Currant Terry

  1. O se faʻamaʻi vailaʻau: laau e afaina e suia ai le lanu o fugalaau mai le paʻepaʻe paʻepaʻe e pale lilac, o petals o fugalaau fugalaau e faʻateleina ma foliga mai terry mai se mamao.
  2. I luga o peduncles ua pisia, toetoe o le afa o fugalaau e paʻu ese, e le mafai ona fausia se ovary. I le faagasologa o le tuputupu ae, o nai vine o loo mulimuli mai o loo avea ma foliga mataga ma tutupu ae i ni mea laiti.
  3. Mo le puipuia o currants mai le taamilosaga i le amataga o le tau totogo, o le vao e sosolo i le vai vai ma sauniuniga Nitrafen (50 g o le vailaau i le 5 lita o le vai).
  4. O se vaifofo fofo o le sulfur colloidal (50 g o le vailaʻau i le 5 l o le vai) e talafeagai foi mo le puipuia o le terry.
  5. Ua uma ona faapipiiina i luga o aʻa laau ua mamaʻi, ma ua aveeseina i fafo atu o le togalaau, mulimuli ane e manaomia le susunuina.

O se tasi o uiga taua o le fuaʻau "Pygmy" o lona maualuga le tetee atu i faʻamaʻi faʻaleaga (anthracnose, paʻu paʻu), ae o loʻo galue pea le fai togalaau i togafitiga puipuia o vao.

E taua! O togafitiga faʻatoʻaga ma vailaʻau e tatau ona faʻatinoina aʻo le i fugaina laau, i se isi itu, faatasi ai ma iniseti e mafua ai le faaleagaina o le togalaau, e mafai ona faʻaumatia iniseti aoga. A maeʻa ona toto, e naʻo togafitiga faʻaleaganuʻu (vaifofo o keke, sinapi ma le pepa) e faatagaina.

Fualaau mata mo le gaosia o fualaau aina

Meaʻai:

  • 300 g o kele;
  • 2 lita o vai.

Auala e kuka ai:

  1. E vaeluaina le ili i fasi pepa, faʻamaʻapeʻa mai le paʻu ma le eleele i se mea e fai ai meaʻai a manu pe i totonu o se paluga eleʻele i le setete o se mea e tutusa lelei.
  2. O se atigipusa e iai se voluma o le itiiti ifo i le 3 lita ua ave, ma se tapuni uʻamea.
  3. 2 lita o le vai ua sasaaina i totonu o le pusa ma aumai i se vevela.
  4. Ua faaopoopoina le laikisi i vai inu, fefiloi ma aveese mai le vevela.
  5. O se meaʻai ma se faʻaogaina o le karika i le lumanaʻi e ufitia i se tapuni ma le agavale e faʻasolo mo le 14 aso.
  6. A maeʻa le 2 vaiaso, ona sauniuni lea o se kekene karika mo le faʻaaogaina.

Auala e faʻaaoga ai:

  1. O loʻo faʻamanuiaina le kelesa oloʻo ola i le 10 lita o le vai.
  2. Mo le fufuluina o currants e ave le afa-lita o le fagu ua uma ona faʻafefiloi ma faaopoopo vai i le pakete (10 l).
  3. E mafai ona faʻataunuʻuina le siakiina o siaki i vaiaso taʻitasi - e matua leai se afaina i tagata ma iniseti ma puipui poloka vao mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E te iloa? E tasi le sipuniti o le palapala e tele atu meaola ninii nai lo tagata o loo nonofo i luga o la tatou paneta.

O meaola faalafua o loo momoe i lalo o le paʻu ma i totonu o fatugaʻo e mafai ona pulea ma "toto faʻamafanafana":

  1. Ina ia faia lenei mea, filifili se taimi o loʻo i ai pea le kiona i le togalaau, ae o le tautotogo e le o mamao atu (ogatotonu poʻo le faaiuga o Fepuari, le sefulu tausaga muamua o Mati).
  2. Ina ia togafitia se tasi vao falai 10 lita o vai.
  3. O le vai ua tunuina e sasaa i totonu o se togalaau e mafai ona gaosia ma e vave lava (seia maeʻa le vai) sasaa vai inu i luga o lala fua.
  4. O se metotia sili ona aoga, ua leva ona faamaonia ma lelei ona faʻamautuina i totonu o faifaatoaga. Afai e te faia lenei mea na tupu i le taimi, mulimuli ane togafitiga faʻasolosolo ma meaola mai le faʻamau fatuga atonu e le talafeagai.

Vitio: faʻagasolo o le tautotogo o currants i vai inu

Faʻafefe o le tau ma le malulu

O lenei ituaiga mo le toeitiiti atoa le luasefulu tausaga o suʻesuʻega i togalaau o Rusia sili atu le teteʻe i le kiona. O le laau e tumau le toʻa i le -20 ° C. Currant "Pygmy" e umi se taimi e le faʻafefete ai, o nisi taimi e lava le timu. O vai inu masani e masani ona manaʻomia e le laau i tausaga malulu.

Vaitaimi ma le seleselega

"Pygmy" o afa o vaitau, o le uluai fufuluina o pulumu amata amata ona pala i le faaiuga o le sefulu tausaga muamua o Iulai. Fruiting usually lasts 30-35 days. O lenei ituaiga e tupu tele: 3 i le 5 kilokalama o vine ua seleseleina mai se tasi o vao matua. O le "Pygmy" e le manaʻomia ona ola e latalata i ituaiga o eleʻele, ona o se ituaiga o mea e ola ai. O lenei uiga taua o le ki i le maualuga o le seleselega faaletausaga.

Faitau foi e uiga i aoga ma mealilo o ituaiga o fuamini uliuli olaola "Exotica", "Dachnitsa", "Vydrenaya".

Malosiaga

I le maualalo o le lelei (mai le +13 i le +15 ° C), o le seleselega e mafai faleoloa mo se masina. O le gafatiaina i le fuaʻau "Pygmy" e le leaga - e tele, ae le o le paʻu o le paʻu e mafai ai ona faʻafeiloaina vine i ni mamao mamao i totonu o fata faapitoa.

Faaaogaina o

O fualaau suamalie uliuli o lenei ituaiga e 'aina fou, ma faʻaaoga foi i compotes, jelly, jams, jams ma fufusi, e pei o se mea e tumu ai pies ma faʻapu, o loʻo faʻamalulu foi ma mago.

E te iloa? O le tasi ipu tioata o le currant curiosity e aofia ai le tele o vitamini C o lenei aofaiga e tolu taimi e sili atu i luga o le fua o le aso e manaʻomia e se tagata matua.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Lafoaia o fualaau suamalie, e manaomia e le fai togalaau ni ituaiga o ituaiga eseese. O le auala e sili ona talafeagai e le o le faʻatauina o fualaau i luga o maketi mai tagata faʻatau oloa, ae ia tuʻuina atu le fiafia fale faʻapitoa faʻapitoa ma tausinioga tutoatasi. O faatoaga faapitoa o le a tuuina mai ai faamatalaga atoatoa e uiga i uiga o le laau, pe faapefea ona tausia, faapea foi ma ata o vine, vao ma laulaau. E talafeagai le faʻatau o togalaau i le amataga o le tautotogo (e oʻo lava i le fuga mai o pamu i currants) poʻo le autumn: ia Oketopa ma amataga o Novema. O le a le mea e te vaʻavaʻai ai pe a faʻatau mai le faʻataunuʻuina o siaki:

  1. O fualaau e tatau ona taʻitasi tausaga, o le maualuga e le tatau ona sili atu nai lo le afa mita.
  2. O le paʻu i luga o fualaau aina e tatau ona laugatasi ma saʻoloto mai mea leaga.
  3. O vao laiti e le tatau ona fuga lau.
  4. E tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le aʻa: o aʻa e tatau ona faʻaauau, malosi ae le o le tau.
  5. Aʻo felaʻuaʻi solo mamao, o le aʻa o le faʻatauina o laau e afifiina i totonu o se ie susū. O se polyethylene film e luga i luga o le ie, i totonu o le eletise lona lua, o le a taofia ai le susu mai le vevela mai le ie, o lona uiga o aʻa o le a tumau pea le susu seia oʻo i latou i le nofoaga e tau atu ai.
  6. Ae peitaʻi, afai, ua mamago aʻa i luga o le fua (e tusa lava po o le a le mafuaaga), e tatau i le tagata fai togalaau ona tuu i lalo le laau i totonu o le vai ma tuu i lena tulaga mo le lua pe tolu aso. O le inu o le susu, o le fua o le fua o le fua e toe faʻafoʻi ai le tauvaga ma o le a fetaui lelei mo le totoina ile eleele.

E taua! O le aʻa o se fatu maloloina lelei ma lelei, o le fatuina o fuamini uliuli e iai le maualuga ma le umi o le 20-25 cm.

Filifilia se nofoaga

Mo le totoina o le fualaau "Pygmy" e sili ona talafeagai leai se paolo, susulu malamalama i le ao. O laina laʻau o loʻo i ai mai le itu i saute ma sisifo, o lenei nofoaga o le a maua ai le sili ona lelei o faʻaogaina o laau i le aso. O le nofoaga o le a tupu ai vine e tatau ona puipuia mai matagi mālū malulu i luga o puipui poʻo puipui. O lenei mea e le mafai ai e frog toe foʻi ona faʻaumatia le lanu o le fua, o lona uiga - o le isi seleselega. E le tatau ona tafe le eleele, e le lelei tele le eleele maualalo, e sili atu le filifilia o se mea laugatasi poʻo luga o le mauga. E le fiafia foi le currant Black i le va o le eleele, aua e faigofie ona pala o le aʻa. E le tatau ona faʻamalolo le eleele.O lenei fatu e fiafia ile palapala eleʻele. O luga ole eleele e maua mai ai fua saʻo ole suka.

Aoao atili e uiga i le eleele: mea taua ma mea e faʻapipiʻi, ituaiga, taua o le aloʻa, metotia o togafitiga muamua.

Taimi ma le faʻaleleia o fuafuaga

O afea ma pe faapefea ona toto

  1. E tatau ona manatuaina o le fuamoa o se fualaʻau felafolafoaʻi. E ui i le mea moni e faapea o le ituaiga "Pygmy" e faʻaleleia e ia lava - o le a mafai ona faʻaalia le sili ona maualuga pe a fai e sui ai fua o vao e ola latalata ane. O le mea lea, e fautuaina le totoina o le laau i vaega o laau (2-5 fualaau vao).
  2. Afai o le totōina o togavao e tupu i le amataga o le tautotogo (aʻo leʻi amataina le paʻu), o le ea ole vevela i lenei taimi e tatau ona mai le +5 i le +10 ° C, e tatau ona faʻamago le palapala. O le tautoulu o le Autumn e faia i Oketopa atoa ma le sefulu tausaga muamua o Novema (weather allowed).

Totoina o currants:

  1. A maeʻa ona filifilia le nofoaga o le lumanaʻi lumanaʻi, e faia e le fai togalaau tapenaga sauniuni aʻo leʻi totoina: eliina lua totō 30-35 cm loloto ma 30 cm lautele. I totonu o le lua totoina, o aʻa o le faʻatauina o fatuga e tatau ona tuʻuina atoa, ma e le tatau ona faʻasolosolo i foliga saʻo.
  2. I le va o lua e tulaʻi mai ai, e iai se mamao ma le tasi ma le afa i le lua mita, ao nofoia e se toeaina matua se aofaiga i le avanoa, ma e tatau ona mafaufau i ai muamua.
  3. O fualaau e tuʻuina i le pito i lalo o le lua faʻaleleia (afa afa o humus, 200 g o superphosphate ma le 60 g o le potassium sulphate), o se suo o le palapala maualuga ua tumu, o mea uma nei ua maeʻa faʻafefiloi.
  4. A o le totoina, o aʻa o le fatu laau e lafo ifo i totonu o le otaota, ma o lala o se laau talatala e vavaeina ma se tagata fai togafiti. 2-3 tumutumu o totoe ile lala taitasi, o mea uma lava ua vavae ese. O lenei faiga e tatau ai ina ia lelei le lagoina o le togavao i le lumanaʻi, ae le faʻamalosi.
  5. O se pakete vai ua sasaa atu i totonu o le lua e fofoa ai ma ua mafai ona susu le susu ile palapala.
  6. Sapalai i le totōina o le ogalaau poʻo le maualuga o le 45 tikeri ma faʻamautu aʻa.
  7. O aʻa o talavou currants e momoe malie ma momoe mai muamua mai le eleele. O le vaega pito i luga o le eleele e laitiiti lava le afaina, ao faia se tamai faʻavaivai i totonu o le faʻavae lanu o le vao i le lumanaʻi. Ua faia lenei mea ina ia faigofie atili ai ona maua vai ma fafaga faʻamaʻi vai.
  8. O le totoina o laau totō e faʻafefe i le palapala i le ogalaau.
  9. E le gata i lea, o le taamilosaga lata ane-o le lapisi e mulimulitaʻi ma mea faʻalautele (vao, vao mutia, fasi lau o laau e leai ni fua). O le mulimulitaia o le a fesoasoani e taofi le susu i le palapala, o lona uiga e mafai ona faʻafeinu le lua ile lua taimi e itiiti ifo.

E taua! Pe a totoina laau e manaʻomia ona faamautinoa o le aʻa o le fua o le fua o le fua na i luga o le eleele. Mo fai togalaau e leai ni poto: o le vao vao e masani lava ona vaaia i mata le lava, i le mea na tanumia ai i le palapala pe a tupu aʻe i se vasega pepe. A totoina, taulai atu i lenei faailoga ma aua nei ufiufi le vao i le eleele i luga ae.

Faʻavae o le tausiga taimi

O le a mafai e le fai togalaau ona maua ni fua o tausaga taʻitasi o fua o le currants i lalo ifo o le tulaga o le puipuia ma togafitiga o togavao e aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, teuteuga o le tautotogo talafeagai, fafagaina faaopoopo ma fafaga.

Faʻasa

O fualaau 'eseʻese o le "Pygmy" o le malulu o le lāmala, ae e le faʻafefeina ai lona manaomia o le susu. O le vailaʻau e faʻapitoa i le lamala i le taimi o le fugalaau, e mafai ona mafua ai le faʻamaligiina o fugalaau.

Currants e manaʻomia se faʻateleina ae sili atu le faʻamautu:

  1. I le tau mafanafana, e fafa pe faalua i le masina ona faʻafeinu le vao.
  2. I lalo ifo o togavao taitasi e sasaa mai i le 3 i le 5 pakete vai (30-50 l).
  3. O le au o le laau e tatau ona mulimulitaʻi, lea o le a faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le faʻaleleia.
  4. I le tautoulu (Oketopa), e tele mea e faʻaleleia ai le suavai. E faia pe a uma ona fafaga i lalo o le togavao.

Faitau foi e uiga i le tausiga o fualaau aina i le tautoulu ma le tautotogo.

Faʻaleleia eleele

O le palapala lea e manaʻomia ai le vavae ese o le mea e ola ai:

  1. O le eleele faʻataʻamilo i le vao e masani ona togafitiina i se palu (hoe, fai laau) e puipuia ai le tupu o vao.
  2. O le faʻamalositino e fesoasoani foi i le faʻaauau o le palapala, o lona faʻafetaia ma le okesene. Lafoaʻi laufanua latalata i le laau e faʻafefe lelei le susu mai le ea.
  3. Afai o le palapala lea e tupu ai le fua o le fua, e tatau ona toe tatalaina, e pei ona faigofie i le 'ai ma le faʻatusatusaina.
  4. Pe a tatala, e le tatau ona tanumia le meafaigaluega e sili atu i le 3-5 cm. E mafua ona o aʻa o le fua o le fua o le lau e papaʻu (e oo i le 10 cm le loloto i totonu o le palapala) ma o le mata matala o meafaigaluega e mafai ona faaleagaina ai.
  5. Faʻataʻotoga faʻatoʻa laufanua e faʻaaoga ai mea faʻalaʻau ('anufe, humus, paʻu paʻu), lea e faasolosolo malie ona faʻapala, faʻatamaoaigaina ma faʻapalapala le eleele.

Laʻei pito sili

Ina ia fua lelei fua, e tatau ona masani ona faʻamaʻaina. E taua faapitoa mo fualaau aina suamalie, i ni aofaiga tele e aofia ai le nitrogen. O vailaʻau oona e fesoasoani i le fausiaina o aʻa malolosi, aʻa ma lau lau. O se soifua maloloina, lelei-atiaeina e aunoa ma le leiloa e tupu ai se fua tele o vine tetele ma suamalie. Fertilizers o minerale ma organic.

E te iloa? Mai se vaaiga o meaola, o le kulisi o le tagata sili ona vavalalata o le fua.

Laʻei pito i luga

Faʻamatalaga numera 1

  1. O lenei laei e faia i le tautoulu (faaiuina o Setema-Oketopa).
  2. I lalo ifo o laau taʻitasi 0 le paʻu o paʻu manu-pala.
  3. I luga o le meaʻai, 20 g o le superphosphate ma le 20 g o le potassium sulphate o loʻo malepelepe.
  4. O le eleele i totonu o le liʻo lata ane o le eleele ua faʻataʻapeʻapeina ma le faateleina o le vaituloto ina ia faʻafefiloi ai le fugalaʻau i le palapala.

Faʻamatalaga numera 2

  1. O lenei laei e faia i le amataga o le tautotogo, pe a uma le tale, ae ao lei tupu mai currants.
  2. O le afa o le pakete o le moa moa fou po o le mullein vai ua faaopoopo i le pito i luga o le pakete.
  3. O mea o loʻo i totonu o le atigipusa o loʻo faʻafefiloi faʻafefiloi, ma tuʻuina ai le pakete i se nofoaga lelei mo le faʻamalosi.
  4. A maeʻa le 5-7 aso, ona sauni loa lea o le faʻasusu.
  5. I luga o le 5 lita o le vai, ua faaopoopoina le afa-lita o le concentrate sauniuni, osofia ma vave sasaa atu i totonu o le atuatuvale i lalo o se togavine.

E taua! A faʻaleleia le gaosiga o le eletise ma le vai mama mama e tatau ona tausisia i taimi uma le fuainumera. O le faʻateleina o le faʻatauga o luga o laei e faʻatau ai le faʻaleagaina o aʻa o le fua, fuaina o le vevela.

Fafagaina o le ammonium nitrate

  1. O lenei fafaga fafagaina vave vine pe a uma ona tupu (i tausaga uma). Mo vao matutua vine, amata mai le tausaga lona tolu o le galueaina, o le fafagaina lea e tuuina mai i le taimi o le faatulagaina o vine.
  2. 20-30 g o le ammonium nitrate o loʻo salalau i totonu o se lio lapotopoto i se laiga tuʻufaʻatasia, o lenei aofaiga o le faʻamalaina ua lava mo le tasi vaomatua.
  3. A maeʻa le fafagaina, e faʻamalo le eleele, lea e faʻateleina ai le faʻaaogaina o le ammonium nitrate i le palapala.

Meaʻai Mineral

  1. O nei supplements e faia i tausaga taʻitasi i lalo o fua ua totoina i luga o eleele mamafa (alumina). Mo eleele lamolemole ma lafulemu, ua lava lea e tasi le fafagaina o meaʻai i le tolu tausaga. O lona taimi o Oketopa.
  2. O le potassium (20-40 g) ma le maika (30-50 g) e fefiloi, ma ua maeʻa ona salalau solo ile eleele i lalo o le togavao.
  3. Tapuni i totonu o le eleele i le taimi lava e tasi i le tau o le toulu o le palapala.

Mo vao matutua (mai le 4 tausaga le matutua) o le aofaʻi o faʻamaʻi faʻasamala ua tuʻuina atu i luga e faʻaluaina. Afai o le eleele i lalo ifo o le sua, e tatau i le fai togalaau ona faaopoopo le lime i currants (0.5 kg i le 1 sq. M o le eleele).

Aoao pe faapefea ona fuafua le elemene o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻasalaga le palapala.

Teuteu

O vao vao e matua faateleina ai le vaomatua, o le mea lea, ina ia taofia ai le vao mai le mafiafia, e mafua ai le faaitiitia o le tele ma le lelei o le seleselega, e tatau i le tagata fai togalaau ona totoina i tausaga taʻitasi. O lenei faiga e faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi fetoʻi fatugaʻo. O se fai togalaau e tipi uma tagata oti ma faaleagaina lala i le taimi o le taumalulu, e faapena foi i le matutua ma e mautinoa lava o le luluina o laau ma le fesoasoani a se tagata faila. Afai e te le faia le teuteuina, o le a fua mai le vao i luga o lala o le tausaga talu ai, lea o loʻo i luga o le au matutua (4-5-tausaga le matua) lala. O lenei mea o le a mafua ai se toesega o le seleselega. Auala e faʻapipiʻi ai:

  1. Totoga o le tausaga - i luga o se fualaau talavou, e teuteuina uma lala, ma tuu 2-3 tumutumu (o lala muamua e tupu mai ia i latou).
  2. O le tausaga lona lua - 3-4 togi o lālā laiti sili ona malolosi o loʻo totoe i luga o le paina na tupu mai i le tauagavale (o lala nei o le faasologa lona lua).
  3. O le tausaga lona tolu - 2-3 le malosi o le tasi tausaga ma le fuālaʻau lua lua tausaga o loʻo totoe i lālā o le poloaiga lona lua.
  4. O le fa tausaga - o le pale o le vao e tatau ona aofia ai le 3-4 lala mai tausaga taʻitasi.
  5. I le lumanaʻi, o tausaga taʻitasi e teuteuina ai ina ia tusa ai ma le luasefulu paranesi o vaitausaga eseese o loʻo tumau i luga o le laau, o le a puipuia ai le fua mai le mafiafia.

E te iloa? O le curranti Black e na o le 60 kalori e maua mai i le 100 g. O le mea lea, e mafai ona faʻamaʻaina lenei paluga e i latou o loʻo i luga o se meaai. E le na o le lelei, ae aoga foi.

O le a le mea e mulimuli ai pe a teuteuina se togavao:

  1. O le galuega muamua o le teuteuina o le aveeseina lea o lala tuai ua sili atu nai lo le 5-6 tausaga.
  2. A faʻapipiʻiina, vevela, faʻamaʻi ma momotu lala ua aveeseina foi (faʻapipiʻi mama).
  3. Ia mautinoa ia aveese uma pupu, o le tuputupu ae o le mea e tu i luga o le togavao. O lālā pito i lalo ifo i lalo o latou lava mamafa ma taʻoto i luga o le eleele e mafai foi ona aveʻesea.

Vitio: teuteuina o fualaau faisua

Taumalulu malulu malulu

O le puipuia o fua mai le malulu malulu, e teuteuina ai e le fai togalaau le le tumau le fausia o talipupuni (talita, wickers, pa puipui), ma ufiufi ai le eleele i le aʻa o le fualaʻau ma se vaega mafiafia o le mulch material lea e avea o se palanikeke mafanafana mo aʻa.

O le fualaau o le "Pygmy" e maua ai le malosi o le kiona, ae afai e te manaʻo i se fai togalaau, e mafai ona puipuia le vao mai le maluluina o lala taʻitasi i le faʻamafa (faʻasalaga, mea e le o ni meaola). Soo se tasi o nei mea e talafeagai mo le afifiina o le pito i lalo o le vao. O lenei faʻamalo mo lala e mafai ona puipuia ai fua o fualaau mai le malulu ma, i le taimi e tasi, mafai ai ona sosolo le susu ma le ea.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i sauniuniga tatau o currants mo le taumalulu.

Faʻatau ma faʻasoa

Faʻapitoa o le ituaiga "Pygmy":

  • faʻamafanafanaina;
  • leai se tausiga;
  • otaota o le lāmala;
  • o le avanoa e teu ai vine i se togalaau e tasi (faʻaleleia o le tagata lava ia);
  • tetee i faʻamaʻi (paʻu palapala, anthracnose);
  • fua tele;
  • lelei tele;
  • suamalie ma suamalie fua.

Tulaga le lelei:

  • tulaga gafatia i tupe siliva;
  • faʻafitauli i le faʻamaʻi septoria.

Faʻatalanoaga a le Faatoaga e uiga i le ituaiga "Pygmy"

Ua ou fiafia i lenei ituaiga !!! Muamua ou te lei iloa e mafai ona suamalie ia currants. E tele, suamalie, fua, o le a se isi mea e te manaʻo ai?
Limoner
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=251502&postcount=1

O ituaiga o le Chelyabinsk (ma ua tofotofoina i le tele o taimi) Ou te fautuaina ituaiga Venus ma Pygmy. Venus e vave, suamalie, tautau mo se taimi umi e aunoa ma le pala, o le tofo o se mea masani. E sili atu le lapoa ma mulimuli ane ona pala. Mataʻu mataʻutia.
asinka
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=416103&sid=9f72523204952fc0ff64488b23fb2ce0#p416103

E le itiiti ifo le mamafa i le lapoa i Yadrenoy (a itiiti mai i Karelia), ma i le tulaga o lona tofo ma le mautu, o faʻamaʻi ma meaola faalafua o loʻo tipi i luga !!!!!
vvf
//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?p=127638#p127638

O le tuʻuina o se tama talavou mai le laumei o fualaau uliuli o le ituaiga "Pygmy", o le a faafiafiaina e le fai togalaau lona aiga i vine tetele ma manogi mo le tele o tausaga. Ona o lona le mautonu, currants o lenei ituaiga o le a le manaomia ai se taumafaiga mo le taimi umi. I le taimi lava e totōina ai, o fualaau aina lapopoa o le a teuteuina le togalaau mo le silia ma le sefulu tausaga. Le seleselega lelei mo oe!