Faatoaga faatoaga

Maualuga eletise eletise: mea e faʻaleleia ai le fale

O turkeys o le tele o moa, latou te faʻalagolago i luga o faatoaga tumaoti, aua e leai se tasi e mafai ona le fiafia i a latou meaʻaiʻai lelei. E faigata tele le tausia lelei o le fale o se manulele. Sa aumaia e le au faʻatoʻaga a Kanata turuki e le gata i fuamoa, ae o meaʻai suamalie i se taimi puupuu, ma o se mea e sili ona lelei i le aano o manu. Ona o le tele o itu, o le manulele na taua o le endostraus.

Faamatalaga ma foliga i fafo o le satauro

O fafo atu o le manulele:

  • pusa lautele ma le ulu ulu;
  • o le gutu e malosi tele i le tuputupu ae mumu;
  • musculature faʻamatalaina;
  • paʻu paʻepaʻe ma suamalie vaivai.

Gaoioiga aoga

O vaega autu e taua ai le koluse:

  1. Ole lapisi ole tagata matutua - mai le 9 i le 12 kg, turuki - 19-22 kilokalama.
  2. I le 4 tausaga le matua, e mafai ona auina atu le satauro mo le fasia ma le mamafa o le tino pe a ma le 7 kilokalama.
  3. I le iva masina le matua, e amata ai e fua fafine ona fua fua o fuamoa, ma o le tausaga sili ona lelei mo le fertilization i alii e amata i le 12 masina.
  4. I le taumalulu ma le tautotogo, e mafai e turkey ona ave 50 i le 80 fuamoa. Faʻaleleia le faʻaleleia o meaʻai e faʻatupulaʻia ai fuamoa e oʻo atu i le 150 fasi vaega Hatching poults e 29 aso.
  5. O le fuga o le tamaititi e 87%, 85% pepe pepe ma 90% o latou ola.
  6. O lapoa e lapoa, i le averesi, e 80 g le mamafa, o le atigi papaʻe e papaʻe ma paʻu enaena.
  7. O le gaosiga o aano o manu i le pito i lalo e 80-85%.

Tuutuuga o le taofia

O le aoga sili i le tausiga o le tagata liliu mai i luga o le kesi, o le i ai i totonu o vaʻavaʻa mamafa uma lava, o loʻo maua atoatoa le mamafa i le taumafanafana i luga o le saolotoga, lea e faʻafaigofie ai le tausiga o manu ma faʻaitiitia ai le tele o fafaga. Faʻatasi lelei le faʻatulagaga o le pipi-hen ma le vaalele avanoa mo auala, e faʻasaʻo e le manulele le tau malulu.

E te iloa? E mafai ona ave le maualuga o le 2 mita i se taimi faigata ma mafai ona oʻo i le maualuga o le 45 km / h.

Manaoga mo le potu

Turkeys o lenei potu faʻapitoa i luga o le atunuʻu e tusa ai ma nei manaʻoga:

  1. O le kulupu e tatau ona lautele, i le fua faatatau o le sikuea 1. mita sikuea mo tagata e toʻalua.
  2. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona + 17-20 ° C i le taumalulu.
  3. Malamalama i le itiiti ifo ma le 14 itula i le aso. O pupuni e telē, o loʻo i le itu i saute poʻo le itu i saute sisifo.
  4. O le fola o le laupapa o loʻo i ai se vaovao o vaovao po o le vao ina ia aua nei togi le paʻu o le manulele.
  5. I totonu o le potu e aveese ai le ammonia, e tatau ona faʻatulagaina le faʻaleleia lelei e aunoa ma le faia o faʻataʻitaʻiga.
  6. O perches e faia mai laupapa uumi ma faʻapipiʻi i le maualuga 0.8 m mai le fola.

Aviary mo le savali

Paddock - o se tulaga talafeagai mo le ola o koluse i soo se taimi o le tausaga. Afai e savali ni turkeys i le taumalulu mo le tele o itula, ona oʻo lea i le tautotogo seia oʻo i le tuai o manulele o le autumn e faʻaalu le tele o latou taimi i luga o le tamoe. O peni savali e tatau ona lautele, i le fua faatatau o sikuea 1 pipi, uʻameaina i se faʻataʻitaʻiga ma se paʻu laitiiti, maualuga, e oo i le 2 m. Talu ai e lele manu, e fautuaina e ufiufi le fale puipui mai luga ma se faʻaoga. I totonu o le nofoaga o le peni e tatau ona totoina ai le vao e fiafia i piko, pei o le alfalfa, clover, peas ma isi. O se vaalele e tatala-vavalalata e faʻatulaga i tafatafa o le fale ma fesoʻotaʻi le tasi i le isi i se manhole, lea e tapunia i le po.

E taua! Mai i isi moa, e tatau ona teu eseese ia turkey, e ui lava latou te filemu i o latou aiga, latou te le fiafia i tagata ese.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

O le faʻaitiitia o le vevela o le tagata faʻasili maualuga e sili atu nai lo le vevela o le tau. Afai e le maua lalo ifo le malulu nai lo le 15 ° C, o turkeys e alu mo laasaga ma o latou umi e tusa ma le lua itula. Pau lava le mea e te manaʻomia e iloa ai o le vaivai ma le tusitusi e tusa lava mo manu malolosi faapena o se mea matautia.

I le taimi nei, e tatau ona sili atu le gauai atu i le tausiga o nei manulele:

  1. Ia mautinoa o le vevela ile potu e le pa'ū i lalo ifo ile 15 ° C.
  2. Faʻalautele le malamalama e faʻaaogaina ai le malamalama e oʻo i le 14 i le taeao.
  3. Ina ia aloese mai le maualuga o le susu, e tatau ona suia i le vaiaso le tafega o le laisa po o le peat, aua i le malulu o nei mea e le o lelei ai le susu.
  4. Faʻasoa fafaga faʻatasi ma lauulu ma penisina.
  5. O le nofoaga savali e tatau ona faʻamamāina mai le kiona ina ia aua nei faʻamalo le paʻu, tuu vaomago ma i le taimi lea faʻalelei le potu i le lelei.

O le a se isi mea e tausi ai

I le faaopoopo atu i se potu mafanafana ma mafanafana, e tatau ona faia ni tuutuuga mo turuki e mafai ona latou tuu ai fuamoa, e pei o le pikiina o fafaga ma tagata inu.

Nest

O le tuʻuina o fuamoa i le vaisipolo e sili ona lelei i nofoaga faʻamalo, o lea e tatau ona tuʻu ai i totonu o ni potu pouliuli o le potu i se maualuga mai le fola o le 25-45 cm, i se nofoaga avanoa mo le faʻamamāina. E tatau ona faʻalelei lagona taʻitasi mo le faʻapipiʻi. E sili atu le faia mai pa laupapa ma le 75 i le 75 cm le maualuga ma le maualuga o le 1 mita. Afai e te manaʻo e teu se avanoa, e mafai ona fausiaina fogafale i le lua itu. O se moega o vao ma vao e taoto i le pito i lalo.

Siaki le lisi o crosses crosskey i le taimi nei: tetele-6, bronze-708, tagata fai vasega, ma victoria.

Fafaga ma tagata inu

E leai se eseesega o le fafagaina o turkeys i meaʻai mo moa. E mafai ona i ai i le tulaga o se mea e faʻafefe ai pe faʻafefe, faia i le uamea, palasitika po o fafie. O le mea e masani ai, e filifilia e le aufaifaʻatotoina ni fale mo le fafagaina lelei o meaʻai, lea e pulea ai e manulele le tikeri o le saturation ma 'ai e pei ona latou manaʻomia. E tatau ona tuʻuina ile fafaga i se avanoa talafeagai mo manulele. Mo pepe e tatau ona maua le vai mama. I luga o le faʻatau, e tele ituaiga o tagata inu. E le manaʻomia e tamaʻi moa laʻititi ona tuʻu masini loloto ina ia le susu ai moa - e mafai ona leaga lenei mea mo i latou. Faatoaga laufanua tagata inu ava. O le aoga tele o ia fausaga o vai mama e le aunoa, o le mafai ona faaopoopo ni mea faaopoopo e faaleleia atili ai le puipuiga, mago i totonu o le potu. E i ai tagata inu i le maualuga o le ua o le manulele.

E taua! Ma o nei faʻamaʻi pipisi e le tupu i totonu o le fale, e tatau i tagata e fafaga ma meainu ona mama.

O le a le mea e fafaga

E faʻatatau i le vaitau o le tausaga ma le matutua o manulele, o le fafagaina o kolisi maualuga e tatau ona faia eseese. O le mea autu o le i ai lea o le paleni.

Turkey poults

Chicks e oʻo atu i le 3 vaiaso le matua e tatau ona fafagaina 7 taimi i le aso, faʻaititia le numera o fafagaina e oʻo i le 4 taimi i le matua o le tasi masina. Afai e mafai, e sili atu le fafagaina o fafaga sauni, e pei o PC-5, PC-6 ma le PC-12aemaise lava mo ituaiga o manufasi.

Aoao atili e uiga ile PC-5 ma le PC-6 fafaga.

Mai i nei fafaga, e vave lava ona maua e le manulele le mamafa ma maua ai le lelei. E mafai ona e saunia faʻapitoa le paluga fafaga. O le tino o moa moa e tali lelei i oloa gaosi susu, e aoga le fafagaina o le tamaʻi falaoa laitiiti e gaosia i le susu - o se puna lelei lea o le uʻamea. O le kulimi ma le gaosia o fuamoa o loʻo faʻapipiʻiina i le saito. Mai le saito e faʻaaogaina ai saito, sana ma falala.

E faʻapea foi i meaʻai mo manu laiti e faʻaaogaina:

  • fualaau faisua - kapisi, kāloti, beets;
  • fualaau suamalie ma le saito;
  • leki;
  • tumutumu o kāloti, aniani lanu meamata, otaota - pau, alfalfa, upega;
  • fualaau aina.

Faitau atili e uiga i le pipi.

Mo le televave o le tuputupu aʻe ma le puipuia o faʻamaʻi vae, ua faaopoopoina turikulu e fafaga:

  • fuamoa nutimomoia;
  • aano o manu ma manu;
  • penisina

I le matua o le 1.5 masina, 'ai e oʻo i le 2 kilokalama o fafaga.

E taua! E tatau ona fafagaina tamaʻi moa iti i luga o le otaota ina ia latou le faaleagaina le gutu, ma faʻafeinu i vai mafanafana mafanafana.

Tagata matutua

O faasatauro tetele e tatau ona fafagaina faatolu i le aso. Mai le faʻaaogaina o le saito:

  • karite;
  • sana;
  • saito;
  • oona.

I le saito e tatau ai ona faaopoopo faʻatoʻa kuka. I le tau mafanafana, o gaosi e gaosi lelei o latou lau.

I le taumalulu, e tele atu le malosi o manufelelei, o le mea lea e tatau ona i ai i totonu o le fafaga meaʻai o le vailaʻau ma meaola o manu.

Aoao pe faʻapefea ona totoina turkey pepe i le fale.

I le taumafataga e aofia ai:

  • alalaʻau ma mutia;
  • uʻu ma pusa;
  • saito ma saito;
  • green hay;
  • nati;
  • fualaau faisua ma fua;
  • sauerkraut.

E pei o le meaola manu, iʻa laiti ma otaota o manu, faʻapea foʻi ma le siʻisi o loʻo faʻaaogaina. O nei supplements e tuuina mai i ni vaega laiti. E tumu le kalo i se tamai atigi ma ni penisina i ni meaʻai eseese. E tatau i tagata taʻitoʻatasi taitoatasi ona tuʻuina atu le 3 kalama o masima. Mo se paʻu lelei o meaai, e tatau ona tuʻu ni atigipusa ma sina iliili e fefiloi ma le maʻa.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga ma le taumafaina o aano o manu, ate, fuamoa i le vaomago.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o le koluse liliu mai o le Hybrid Converter e aofia ai:

  1. Le malosi e vave ona ave fuamoa.
  2. Se tele o manulele.
  3. Malosiaga e fetuunai ai i tuutuuga o le taofia.
  4. Maualuga maualuga.

Faʻafitauli o le faʻafeoloaʻiga:

  1. O le mauaina o le mamafa e maua mai i le tulaga masani, e na o le maualuga o taumafa o le gaosiga o fale gaosiga.
  2. Faʻaauau gaoioiga ma le faʻaaogaina o vitamini e faʻamautinoa ai le puipuiga.

E te iloa? E i ai ni pupuʻu puʻupuʻu faigata, e mafua ai le 60 gaioiga o gaioiga i le tasi minute, ma mafai ai e le manava ona eli tioata.

Vitio: Highbreed Turkeys Content Experience Converter

Faʻatau pine faifaatoʻaga i luga o le satauro

O Turkey poults na pikiina i le masina faalemasina i Me o lenei tausaga. Fafaga amata i le PC-5 fafaga 50% + 50% Tagata e tuputupu aʻe mo turkeys i lalo o le 15 vaiaso o le matua. Pe tusa ma le lua masina, latou te 'ai naʻo lenei tagata fafie. E lelei tele le fafaga, ae sili atu le taugata, o lea pe a maeʻa na ou liliu le poults i se paluga o le PC4 + PC 6 i tutusa tutusa. E tusa ma le 3 masina le matua ma sa ou fafagaina i latou i lenei paluga mo le 4 masina. Ina ua mavae le 4 masina sa ou siitia atu i latou i le PC-6 ma le 5 masina. O i latou e le o 'aina Ou te fafagaina i se paluga o fatu: Otoatoa + uma karite + c. o saito + saito saito (saito e le nutililii, faatau mai se tasi). tutusa uma. Savalivali fua faataamilo i le togalaau mai le 3 masina, e ui lava ou te manatu o le a ou faatapulaa aua uma zasrat. E le faʻaaogaina vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau. Na o le kelati kuka i totonu o le vai mo le inu i le fua faatatau o le 1 ulu i le 10 lita o le vai lua i le tolu taimi i le vaiaso. E ui lava, latou te fai mai ua tumu lenei mea ... O nisi taimi ou te tuʻuina atu ai le furazolidone, e avea o se faʻamaʻi e faasaga i faʻamaʻi pipisi. E tusa o le tasi i le vaiaso. 5 pusa i le 10 lita o vai. Masalo i le le aoga, ioe, ae o tagata uma o ola ma lelei. Lalo pito i lalo: Mai le 12 ulu na faatauina, 11 na ola, talu ai ona o le tasi o latou uso i le matua e tusa ma le 3 masina ona o le malamalama tele. Muamua foliga i le 150 aso. Turkey na sikoa. O le mamafa o le oona, o le gaʻo o le tino ma le tipi ese o vae, ae o le ua, fatu, manava ma le ate - 19 kg. O le gaʻo e le tele, ae o le paʻu, e pei o se mamanu. O le mea sili ona suamalie o pusi uma e foliga mai ia te aʻu o le vae ua tunu i totonu o le pepa ma mea manogi. Ou te fia faia le isi itu i le ono tausaga, sei o tatou vaai i le mea e tupu i le mamafa ...
Enbur
//fermer.ru/comment/1075850427#comment-1075850427

A maeʻa ona e faitauina le sili atu i le atunuʻu televise liliu mai, e mafai ona e taumafai e tupu nei manulele i lou fanua e maua ai le lelei o aano o manufasi o lana lava gaosiga. Pau lava le mea e te manaʻomia e iloa ai, ina ia mafai ai ona faʻaleleia le gaosia ma le toe totogi, e tatau ona e mafaufau i mea nei:

  1. Mea paleni taumafa ma le faateleina o polotini ma vitamini.
  2. Vailaau faapitoa ma vailaau vailaʻau.
  3. Le filifiliga sao o fuamoa mo le faʻavelaina poʻo moa.