Incubator

Lua filifiliga e fai ai se mea faʻapipiʻi i le fale: faigofie ma faigata

E foliga mai e mafai ona faia se meaola e aunoa ma le naʻo le tautua a le fuamoa o le moa, ae e aunoa foi ma le fausiaina o le faʻanenefu. E mafai e le matai o le fale ona faia se masini mo le faʻafefeteina o fuamoa, lea e mafai ai ona e vaʻaia ma le manuia ia moa ma le itiiti o tupe faʻaalu. Faʻafefea ona faia, faitau i lalo.

Manaoga mo se mea e faʻaaogaina fale

O le mea e manaʻomia, o le faʻatinoina o lea mea e manaʻomia mai soʻo se mea faʻapipiʻi, o loʻo taoto i lona gafatia e tausisia tulaga e latalata i le natura masani na faia e le manulele o loʻo vela fua.

E taua! O le mamao i le va o fuamoa na faʻapipiʻiina i totonu o le incubator e tatau ona le itiiti ifo i le 1 cm.
Ma o isi mea uma e manaʻomia mo tagata faʻalavelave e mulimuli mai iinei:
  • o le vevela i le 2-centimita radi mai fuamoa taitasi e tatau ona i ai i le laina mai +37.3 i le +38.6 ° c, e leai se tulaga e sili atu i tala atu o nei tapulaa;
  • fuamoa na utaina i totonu o le incubator e tatau ona faatoa fou, o lona ola ola e le sili atu i le sefulu aso;
  • o le suamalie i totonu o le masini mo le taimi atoa e oʻo i le tuʻuina o fuamoa e tatau ona tausia i totonu o le 40-60%, ma pe a maeʻa ona oʻo i le 80% ma tumau ai i lena tulaga seia oʻo ina faʻataʻitaʻiina moa, pe a maeʻa ona toe faʻaitiitia;
  • sili ona taua mo le faʻaaoga masani o fuamoa o lo latou tulaga lea, lea e tatau ona avea ma se mea e le mafaamatalaina i luga pe taamilo;
  • o se tulaga i luga i luga o le laina e tusa ma le 45 tikeri o fuamoa moa i soo se itu;
  • Tulaga faʻatulagaina e manaʻomia ai le liliu itula o fuamoa i le 180 tikeri ma le laʻititi laʻititi tolu taimi i le aso;
  • i ni nai aso ao le i maea le taaiga i luga o le taaiga i le faaiuga;
  • O le faʻavaveina o le faʻavaveina e manaʻomia i totonu o se afi.

E faʻapefea ona fai se faʻamafanafana faigofie

Foam e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O lenei mea, faatasi ai ma lona tau maualalo, e mama tele i le mamafa ma le gaosiga, ma ua i ai se tomai sili ona lelei e taofi ai le vevela, o se uiga e sili ona taua pe a fesuiaʻi fuamoa.

Meafaigaluega ma mea faigaluega

Mo le faia o se faʻamafu mo le 15 fuamoa, o le a e manaʻomia:

  • sefulu-lita foam thermobox faatasi ai ma se puipui lautele o le 3 cm;
  • malosiaga mai se komepiuta;
  • tagata;
  • 40W masini eletise mo le 12 V;
  • moli uila;
  • mea uamea mo paipu;
  • uamea felafolafoai i sela 2x2 cm ma faatasi ai ma se kolifi laupapa e 1.6 mm;
  • pito i luma;
  • plexiglass;
  • faʻamau faʻapipiʻi faʻamau;
  • vevela vevela;
  • masini eletise;
  • naifi malosi mo le tipiina o le puafiti;
  • fofo;
  • pusa vai;
  • mea faʻapipiʻi uaea;
  • thermometa ma mita eletise;
  • fesuiaiga o le vevela

Faiga faʻavae

Le faʻapipiʻiina o se fale e faʻapipiʻi i luga o le faavae o le thermobox e sefulu-lita, e te manaʻomia:

  1. Faʻaofi le tagata i totonu o le paipa paipa, i le muai aveeseina o taliga mai le vaituloto o le tagata e faʻapipiʻi.
  2. Pe tusa ma le ogatotonu o le paipa, faʻapipiʻi le kalama mo le manamea i se auala e faʻasaga ai le malamalama i le itu e faʻafeagai ma le tagata.
  3. I totonu o le thermobox i luga o se tasi o ona itu vavae, ia faʻaaoga faʻala e fa, pulumu ma nati e faʻapipiʻi ai le vaʻa mo paipu, lea e fa pu mo pupuni ma le lima o lo o faʻasolo i le puipui o le thermobox e aumai ai le uaea mai le tagata ma le moli malamalama. O le fesoʻotaʻiga mo paipu ma mea o loʻo i ai e toetoe lava i le pito i lalo o le pusa faʻavevela.
  4. I le mamao pe tusa o le 15 cm mai le pito i luga o le thermobox i totonu o ona puipui faataamilo i le nofoaga, e tatau ona faamalosia ia tulimanu laupapa i le kelu faapipii.
  5. Aʻo faʻaputu le kelu mo le 24 itula, tipi se pu faʻapitoa e faʻapipiʻi ai se fasi plexiglass i le fesoasoani a se naifi i le ogatotonu o le ufiufi o le thermobox, ma mafua ai se faamalama faʻaaliga.
  6. O le faasologa, tipi ina ia mafai ai ona ulufale i totonu o le pusa fagu ma lona vaega atoa, ua faapipiiina i luga o ogaumu laupapa ua i ai taimi e faamalosi ai.
  7. Mai le pito i luga o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo ufiufi e se pito i luma.
  8. I tua atu o le pusa fagu, saʻo i lona pito i luga, i le pito i luga o le itu pe a faʻapea o uaea mai le puilalala ma le tagata lele, e faʻamalosia ai le vevela faʻamalosi.
  9. Faʻafeagai ma le tagata i totonu o le ogatotonu, ia faia se tamai pu mo le lele, lea e ufiufi e se mea faʻapipiʻi laupapa, le lautele o le avanoa avanoa e mafai ona fetuunai.
  10. Faʻapipiʻi se maʻalaumati i le mita eletise i luga o le puipui e tasi o le pusa vevela mai fafo.
  11. Faʻapipiʻi le eletise ma masini eletise i luga o le laina i totonu o le pusa vevela, ma aumai a latou maea.
  12. Faʻapipiʻi le fesoʻotaʻi i le puipui o le incubator, lea e fesoʻotaʻi ai laina uma talafeagai, e aofia ai le malosiaga mai le komipiuta.
  13. I le pito i lalo o le incubator, faʻapipiʻi se tamai fata i le vai e faʻamautinoa ai le faʻamamaina manaomia.
  14. I le tapuni i luga o itu o le faamalama o le asiasiga, faia ni lua ea lele.
E taua! Ina ia lelei le puipuia o le vevela i totonu o le faʻamafanafana, e fautuaina e faʻapipiʻi mai totonu ma le faʻamafanafana faʻafefiloi e ufiufi i afifi.

E faʻapefea ona faia se mea tele faʻavevela mai le pusaaisa ma liliu ai fuamoa

O le auala aupito sili ona lauiloa e fai ai se afi i le fale, o le faʻaaoga lea o le mataupu o se pusaaisa tuai, o lona uiga, o se iunite na muaʻi taulai i le gaosia o le malulu i le faʻafeagai, ma maua ai le vevela e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le pusa.

E le gata i lea, o le incubator e fesuisuiai ma "tele" e i ai foi se masini e fesuiaʻi ai fua i le faigamalo.

Meafaigaluega ma mea faigaluega

Ina ia faia lenei masini, e mafai ona e faʻaaoga:

  • le tino o le pusaaisa tuai;
  • tioata po o plexiglass;
  • se masini mai se masini ma se pusa tioata (mo se faʻataʻitaʻiga, mai se tagata gaosi pusa faʻamalosi);
  • fausaga uʻamea;
  • taimi;
  • uili uili afi;
  • pine;
  • telefoni;
  • fausaga laupapa po o le alumini;
  • fagu lamepa e fa selau;
  • mea e vevela ai le vevela;
  • fomai komepiuta;
  • mea faigaluega faufale;
  • paʻu.

Filifilia le fale sao

O lenei mea e faia e le lima o le fale e manaʻomia ai se pusaaisa tuai e iai se pusa faʻamaisa.

Faitau atili e uiga i le auala e faia ai le telefoni, ovoscope ma le faʻaleleia o le ea mo le incubator.

Ona e manaʻomia lea e fai laasaga nei:

  1. Soʻo se mea sili atu e aveesea mai le pusaaisa, ma o se faamalama o le faʻamalosi o le a vavae ese i totonu o le faitotoa pito i lalo.
  2. O le pusaaisa ua mulumulu lelei.
  3. O se faʻamalama poʻo se faʻavaa laupapa e faʻapipiʻiina i totonu o le tipi tipi.
  4. O le tioata poʻo le plexiglass o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le faʻavaa, ma o le va o loʻo faʻafefiloi ma le paʻu. O le taunuʻuga o se faʻamalama e mataʻituina ai oe e mafai ai ona e mataʻituina mea uma e tutupu i totonu o le incubator e aunoa ma se tatau, tatala le faitotoa e tuʻu i le malulu.
    E te iloa? Le lanu o fuamoa e fuafuaina e le ituaiga o lens. O le mea sili ona taatele o le atigi enaena, ma o le paʻepaʻe e sili ona matauina i laumei o fuamoa. E i ai foi kulimi, lanu meamata ma lanu moa.
  5. O faitotoa o le pusaaisa ma, muamua lava, o nofoaga o loo siomia ai le faamalama e mataʻituina e tatau ona faʻapalapala e ala i le faʻalanu o le foil, ina ia leiloloa le vevela o le vevela e faʻamafanafanaina afi, ae o loʻo atagia mai le folasu ua toe foʻi i le masini.
  6. O le tuʻuina o atigi fuamoa, e tatau ai ona fausia se fagu i paipa ma faʻapipiʻi i totonu o le kapeneta autu, lea e faʻatulagaina i luga o le lautele e pei o le tasi i le isi ma mafai ona liliu faʻatasi i latou i le taimi e 45 tikeri.

Fausiaina o se masini sosoʻo

O le vaega sili lea ona faigata ma taua o le fausiaina o lenei ituaiga incubator. O le suiga o le masini e tatau ona fesuiaʻi fuamoa e aunoa ma le toilalo i se tulaga ua tuʻuina atu, e le gata i le taimi e tatau ai, ae faʻalelei foi.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le auala e filifili ai le fale saʻo i le fale.

Mo lona faʻatulagaga e tatau ai:

  1. Faʻamuta le afi i luga o le fola ole kamera.
  2. Le faʻaaogaina o se afi o le afi o se faʻamatalaga mai se faasologa o le uila uila.
  3. Weld le fetu lona lua o uila uila i le itu o le pito i lalo.
  4. I le tulaga matuia o le faasologa o laina faatapulaaina seti e faatonutonuina ai le faagaoioia o le afi, liliu ese i le taimi.
  5. Faasolo faʻi le afi i le aso, lua taimi.

Vitio: masini mo le liua o fata i totonu o se mea faʻapipiʻi mai le pusaaisa

Faʻaauau le vevela ma le susu i le incubator

O le mea sili ona maualuga, lea e siakiina le vevela manaomia i totonu o le masini, ua faʻaogaina i totonu o le mataupu i le maualuga o le tasi vae tolu o le maualuga o le pusaaisa. O punavai vevela, lea e taʻalo ai molī eletise, o loʻo faʻatūina i totonu o le kisaisa muamua, ma ua faʻaaogaina ma fesoasoani i se mea faʻafefe.

O le suavai e tuʻuina atu e se fata i vai faʻapipiʻiina i le fola o le incubator, ma o lona maualuga ua fuafuaina e faʻaaoga ai le mita eletise.

Saili pe o le a le mea e tatau ona i ai ile vevela i totonu o le incubator, pe faapefea ona vaʻaia le incubator ao leʻi tuʻuina fuamoa, ma o a tulafono ma metotia mo le faatonutonuina o le vevela i le incubator.

Faiga faʻavavevave

O le vevela na faia e lamepa o loʻo i totonu o le pusaaisa muamua na tuʻuina atu i le fesoasoani a tagata e toafa. O loʻo faʻapipiʻiina i ni pu na faia i le paʻu palasitika i le va o le vaisaisa ma potu autu o le pusaaisa muamua. O a latou gaioiga e taʻitaʻia foʻi e ala i le vevela.

Fono Aoao o vaega uma

O le faʻamaeʻaina o le faʻamaeʻaina o le faagasologa o le faʻapipiʻiina o se masini e faʻavae i luga o se pusaaisa tuai e faʻapipiʻiina ai uila e fafagaina ai masini uma e maua ai le mafanafana, faʻaleleia ma le liliu o fua.

E moni lava lenei mea pe'ā faʻaaogaina atigi figota ma le fesuiaʻiina aunoa o fuamoa. O i latou uma lava ua faʻapipiʻiina a latou lava afi ma le eletonika o loʻo faʻaaogaina, o loʻo faʻaoioia i le voltage o le 220 V. A faʻapipiʻi nisi o fata, o loʻo manaʻomia le eletise mo i latou.

Faamasani oe lava i tulafono mo le totoina o moa, pepe, pepe turuki, goslings, turkeys, moa moa, salu ma ostriches i totonu o se masini.

Mo le gaosiga o le incubator, o le au fale fale, e faaopoopo atu i le pusaaisa muamua, e faʻaaogaina foi masini mumu ma televise, ma e oʻo lava i pesini e ufitia e le tasi.

Vitio: Incubator mai le pusaaisa fai oe lava ia Ae i soo se tulaga lava, e tatau i tagata uma o fale ona fetaui ma manaoga lautele, faʻamalosi i soʻo se iunite e fatu ai tulaga lelei mo le manuia o le fausiaina o moa.

E te iloa? E toatele tagata e manatu o le moa e atiina ae i totonu o le fuamoa mai le efuefu, ma o le albumen e avea ma ana meaʻai. O le mea moni, o le pepe e tupu mai i se fuamoa fuamoa, fafagaina i luga o le sulugatiti, ma o le squirrel e avea o se moega lelei.