Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona fafaga poults i turkey i le fale

O le tele o faifaatoaga moa e auai i le fausiaina ma fale turkeys, o feagai ma le mataupu o le nofoaga talafeagai o pepe moa fou. I luga o le auala e tausi ai pepe poupou faatoa fanau mai, o le a le mea e sili ona lelei e faʻatulaga ai le nofoaga e nonofo ai, o le a le mea e tatau ona tuʻuina ma le fola o le fale, pe o le a le tulaga o le vevela ma le malamalama e tatau ona faʻaaogaina, o le a le mea e fafaga ai ma le vai, faʻapea foʻi ma le tele o mea o loʻo i lalo.

Tuutuuga o pou turkey i aso taitasi

Aʻo le i saunia le fafagaina ma le inu ava mo poupuni pepe fou, e tatau ona e tausia le falemaʻi o moa i aso muamua oo latou olaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili le mea saʻo saʻo, fetuunai le vevela ma fetuunai le moli.

E te iloa? O le faagasologa o le puleaina o lima ma le tautua a turkey na amata ona auai e oo lava i Maya anamua i Mekisiko, ao lei taitai amataina o tatou vaitaimi. Ina ua taunuu tagata Europa i le konetineta o Amerika, na latou iloa ai na o turkey e aofia ai i le aofaʻi o manufasi a le aiga (e le o le faitauina o taifau sa taofiofia e le tagata muamua ma le sili ao lei taitai le malo o Mayan).

Faatulagaga o le nofoaga

O poults laʻititi laʻititi e sili ona manaia. Mo moa ua leva, e tatau ona saunia se nofoaga mafanafana, puipuia mai faʻataʻitaʻiga, lea e mafai ai ona tuʻu se pusa po o se atigipusa pepa pepa. O le pusa e tatau ona ufiufi i mea masani, e pei o vaovao po o fafie. E faʻasaina le faʻaaogaina o pepa pepa, aemaise lava le nusipepa, aua o le vaitusi o loʻo i ai le oona oona, ma afai e 'ai e le moa sea ituaiga, muamua, e mafai ona' ona inu, ma lona lua, e mafai e le pepa ona vaʻaia auala vaalele, lea o le a oʻo atu ai i le maliu o le pepe. E le gata i lea, i luga o pepa, o paʻu o manulele vaivai e vavae ese, ma e le mafai e le pouliki ona gaoioi masani, e faigata mo i latou ona o atu i le fafaga ma le faga.

E taua! Pusa laupapa laufanua - le faigofie ma faigofie ona avanoa mo turkey poults. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau e tatau i chicks ona avanoa: 10 poults o le a manaʻomia se atigipusa e tutusa ma le 1 × 1 m.

Loto ma le fola

O le tulaga aupito sili ona lelei o le tafe, e pei ona uma ona taʻua, o soʻo se mea e masani ai.

O le fuainumera o ia mea e mafai ona maua ma le saogalemu:

  • vao vao vao (e le o vaomago, e pei o le vaomago e faigata tele ma mafai ona afaina ai tamai moa);
  • selu ma vali;
  • laupepa mama mama (e sili atu i le ie fusi poʻo le tanu).
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fuafua ai le itupa o poults, faʻapea foi ma le mamafa o le paki ma le paki matutua.

O le mafanafana ma le malulu i totonu o le pusa puipuia ai pepe mai le maalili ma faʻataʻitaʻiga talafeagai. E le gata i lea, o le faia o lea ituaiga o gaioiga e maua ai le lagona o le saogalemu ma le saogalemu, lea e taua tele mo lo latou alualu i luma ma le alualu i luma, aua i tulaga faigata o nei faagasologa e faasolosolo malie pe taofi atoa.

Vitio: tausiga ma le tausiga o poults

Tulaga o le vevela

Faʻaauau pea le faʻaleleia lelei o le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le vevela e taua tele mo le faʻaleleia lelei o turkeys. O nei manulele e matua vevela lava, ma o le mea lea i totonu o itula muamua pe a uma le pulou, e manaʻomia e le moa se maualuga o le vevela e 35-37 ° C.

Faitau atili e uiga i le mea e tatau ona i ai le pulega o le vevela mo poults.

E na o le 10 aso e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaalia o se faailoilo i le 30 ° C, ma i le 30 aso, ua mafai ona faʻaalia le thermometer 22-23 ° C, o le vevela sili ona lelei mo poults masina. I le avea ai o se mea mafanafana, e mafai ona e faʻaaogaina molī masani, o loʻo tuʻuina i luga aʻe o le atigipusa ma pepe pepe faatoa fananau mai, vavalalata i le tasi pito o le atigipusa, ina ia maua e le poults ni lua afā.

O moa lava latou latou te filifilia po o fea vaega latou te mananao e fai - i se mafanafana pe mafanafana. I le tulaga o le potu o loʻo i ai le pusa ma le pulu o loʻo tu e mafanafana, e mafai ona tape le vevela i le po.

Malamalama

Mo aso muamua muamua e 10 mai le taimi na fanau mai ai turkeys, latou te manaʻomia le tele o le malamalama malamalama, faatasi ai ma ni malologa puupuu mo le moe. O lea o le a sili atu ona faigofie mo i latou ona folau i le vateatea, e suʻe ai se fagu fafaga ma fagu vai, ae o le a latou le fefefe ma popolega mai le i ai i le pogisa.

I le aso lona 10, e mafai ona amata lemu le faʻaitiitia o le taimi faʻamalamalama e ala i le afa itula i le itula. I le ono o le 6 vaiaso, o le taimi faʻamalamalama e seti i le 8 itula.

E taua! Liliu ma tape le moli i le taimi e tasi (faʻaopopo pe toese 10-15 minute, ae leai se isi). O le taimi nei e taua tele ina ia mafai ai ona saunia tamaiti mo le pule masani a le ao ma le po ma ia atiaʻe a latou amio pulea ma le sologa lelei.

A oʻo mai le taumafanafana, o le a leai se manaʻoga e faʻamalamalama le potu ma manulele, o se aso masani o le aso o le a lava lea mo i latou.

O le a le fafagaina ma le vai i aso taʻitasi o turuki

E le pei o moa, pulupulu poults e manaomia ai le sili atu o le protein ma mea faʻapitoa. I le taumafataga o a latou meaʻai e tatau ona i ai ni meaʻai e pei o le kulimi fou, yogurt, fuamoa, iʻa fou, sosogi suamalie, pi pi, pi ma isi fatu ma leki.

Faamasani oe lava i le tuputupu aʻe o poults pouki i totonu o se afi.

O le tulaga aoao ma amioga a pou moa o le turuki e tatau ona mataituina ma le totoa i taimi uma, ma afai e tatau ai, o le atinaeina o manu e vaivai pe faagesegese nai lo le atiaeina e tatau ona auina atu i se isi pa ma faamalosia a latou meaai.

Fafaga

O se tasi o nofoaga e sili ona taua i le meaʻai o turikisi o le fuga fou. O Chicks o le a naunau e 'ai laʻau tipi lanu meamata, laʻau talavou o le sunflower, mown alfalfa, vao, quinoa, tumutumu o vao. O ia ituaiga o mea e tatau ona faʻafeiloai malie i le masamu susu mai le 2 i le 3 aso o le fanau mai. O le lanu fou e tatau ona tusa pe tusa ma le 50% o le aofaʻi o meaʻai o pepe, ona faasolosolo malie lea i le 100%. Ina ia faʻalauteleina le manaʻo ma puipuia faʻamaʻi pipisi eseese, galala vao ma galala vao e tatau ona faʻafeiloaia i meaai pipi.

E taua! O le aniani lanu meamata mo turuki faatoa fananau mai o le a avea ma togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o faʻamaʻi, ma e taua tele i vaiaso muamua pe a mavae le fanau mai. O le faʻalauiloaina o aniani lanu meamata i meaai i turkeys e sili ona lelei i le ao, aua o lenei laau e mafai ona faʻanoanoa tele, ma afai e te tuʻuina le mutia aʻo leʻi moe, i le po o le a fai e le poupu poupu, faʻafefete ma feʻaʻei le tasi ma le isi, lea e mafai ona mafua ai le paʻu ma le oti o moa .

E tusa ai ma le maualuga o le fafaga, o le tulafono autu lenei o le tuuina atu na o meaai maualuga, aemaise lava e tatau ona e siakiina tusi faamaonia lelei o meaola. O meaai sili ona lelei mo poults o le a avea ma fafaga faʻapitoa mo moa, lea ua uma ona faapaleniina ma o loʻo i ai uma elemene talafeagai ma fualaʻau. Mo le pulou pulou, o le a latou faʻaogaina laupapa laupapa e fai ma fafaga, ma a maeʻa le vaiaso muamua e mafai ona sui i luga o se tane ma vaʻa maualuga, aua o le a ola aʻe tamaiti i lena taimi. Mai le aso 1 e oo i le 7 aso, o moa ua tuʻuina i ai ni fuamoa ua vevela, o ni puaa fou ma yogurt.

I lenei tulaga, o fuamoa e tatau ona ufiufi i luga o se vevela lelei ma faʻafefiloi i nisi o fatu laititi po o sana. O ia ituaiga meaai e mafai ona fufuluina i fualaau aina fou, o le manogi malosi o le a vave ona taitaia ai le fiaai fiaai i le fafaga.

Aoao atili e uiga i auala e togafitia ai le manava i poults.

I aso muamua o le olaga, o poults laiti laiti e pe tusa ma le 10 g o le vao, 3 g greens ma le 3 g fuamoa ma curd per 1 tagata taitoatasi. Fafaga tamaiti e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 itula. O sea faigamalo e tatau ona lagolagoina mo aso muamua muamua e 10 mai le taimi o le fanau mai.

Vitio: taumafa turisi poults A maeʻa le numera o fefaʻatauaʻiga, e faʻaititia le numera i le 4-5 feedings i le aso i le tausaga e tasi le masina. I le faaopoopo atu i le fafaga masani, e tatau ona e tuʻuina atu se meaʻai faʻapitoa i le iliili, o le tele o le vaitafe o le vaitafe ma tamai tamaʻi pele.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le auala e fafaga lelei ai le poults.

I le taimi o femalagaaiga, lea e tatau ona avea ma elemene taua o le olaga i aso taitasi o le autalavou, o le a fafagaina moa i luga o le mutia vao fou, ma maua ai ni meaola mo i latou lava, e 'ai ai sisi, anufe, anufe, ituaiga uma o isi ma isi iniseti.

Afai e te mulimuli i le meaʻai saʻo, ona oʻo lea i le 150 aso o le soifua o turuki e mamafa pe a ma le 4-4.5 kilokalama. I lenei tulaga, o le aofai o le faasaoina o tamaʻi tamaʻi oloa o le a 95%. O le tausisia o le fuafuaga o le fafagaina ma le faʻalauiloaina o meaʻai faʻamaonia ma paleni i meaʻai, o se galuega taua a le faifaatoaga moa, aua o le fafaga o le faavae lea mo le faʻamautinoaina o le atinaʻe atoatoa ma le faʻaleleia o le soifua maloloina o turuki.

E taua! E le mafai ona e tuʻuina sina zucchini turuki poo le paukiki - o nei oloa e fufulu ese le masima mai le tino. E mafai ona tuʻuina atu i tagata matutua ia fualaau faisua, ae i le tele o fuataga ma e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso. E pei o le meaʻai ma le suka suka, e mafai ona faʻafeiloaia i meaai a le kulumu pe a uma ona oʻo i le 4 masina.

Ole lisi o loʻo i lalo o se lisi o mea taua (i le kalama i le moa) o loʻo faia ai meaai o poults mai le aso muamua i le 2 vaiaso:

  • fafaga - amata ona ulufale mai mai le 7 aso ma avatu e tusa ma le 10 g;
  • kormosmes - ia maua mai le 2 aso ma faʻaopoopo i luga o le faateleina mai le 2 g i le 12 g;
  • suauu o le sana - 3-4 g mai le 2 aso seia oʻo i le 6th;
  • fuamoa ua kuka i le fua faatatau o le 1 fuamoa i le 10 ulu, e mafai ona e ulufale mai le aso muamua o le ola;
  • millet - mai le 0.5 i le 3.5 g i le faateleina i lea aso ma lea aso;
  • kalu le maualalo-mai le 2 aso ma faʻalautele mai le 0.5 i le 6 g;
  • O le fefete a Baker ma le suāuʻu - mai le 5 aso i le 0.1 g
Vitio: fafagaina ma le tausia o pou turuki

Faʻasa

O le suavai o le a avea foi ma se galuega taua mo le faifaatoʻaga. O le suia o le vai e tatau ona tupu e tusa ma le 3-4 taimi i le aso, ma i le vevela o le taimi - ma e sili atu foi. E tatau ona fou le vai, ae le o le malulu (pe a ma le 15-18 ° C).

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i auala e fai ai se faila mo poults ma ou lava lima.

I le tautotogo, pe a paʻu le poults, e tatau ona vevela le vai ina ia latou le maʻi, i le vevela ua faʻamatala muamua. O le vevela o vai e mafai foi ona afaina ai pepe. E tatau ona faʻaaoga pusa pia i se faatulagaga ina ia mafai ai e pulukulu poults ona oʻo atu i le vai ma i le taimi lava e tasi e le mafai ona aʻe i totonu.

Mo lenei faamoemoe, o se piliki laʻititi po o se maa maʻalaʻo tuʻu i le pito i lalo o se tane vai. Faʻafetai i se faigofie faʻafeiloaiga faataamilo i le maʻa o loʻo i ai se avanoa itiiti mo le moa e aʻe ai iina, ae lava e togi le pi ma inu. E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i se vaifofo o le pisapisaia, ma tuʻuina atu i poults faalua i le vaiaso ina ia faʻamaʻi le tino o le gastrointestinal system.

Faʻaiʻuga ono ma faʻafitauli

O le mea muamua lava e tatau ona faia mo le puipuia o le tino i le taimi lava na fanau mai ai moa, o le tuʻuina atu lea o se vaifofo o le palatini 2 taimi i le vaiaso ina ia faʻamaʻi ai pepe ma fasi siama ma microbes e mafai ona faʻatoʻaina o latou tino i aso muamua talu ona fanau mai, ae leʻi malosi le poults latou te lei faia se puipuiga malosi atoatoa.

O le vaega lona lua o le faʻaaogaina lea o le fualaau faasaina "Trichopol", lea ua mamanuina e puipui ai poults mai le histomoniasis mai le 20 aso i le 3 masina. O lenei faʻamaʻi e taatele ma matautia. E mafai ona fasioti le tele o lafumanu, ma e faʻaalia i le tele o ituaiga.

O le a manaia mo oe le faitau e uiga i aʻano o maʻi ma pe faapefea ona togafitia i latou.

O le mea lea, o ia ituaiga puipuiga e tatau ona faʻamaonia. Afai e te le maua le avanoa e maua ai le "Trichopol", o lona uiga e le tatau ona tupu mai turkeys, aua o le a na o le le fiafia pe a maliu le manulele.

Vitio: puipuiga o faʻamaʻi i pulupulu poults O le polokalame o le faʻaaogaina o le "Trikhopol" i le puipuia o mea nei: 0.5 g o le vailaau faʻasaina ua faʻafefeteina i le 1 lita o le vai. O lenei fofo e tatau ona fafagaina moa mai le 21 i le 30 aso mai le taimi o le fanau mai. O lenei faiga e toe faia mai le 41st i le 50 ma mai le 61st i le 70 aso.

O le isi auala e folasia ai Trikhopol o le a faamamaina le 0.5 g o le vailaʻau i le 1 kilokalama o fafaga. O fualaau o lenei vailaau faʻasaina e osofia i sina vaega itiiti o le vai ona faʻalavelave ai lea i le fafaga. I le tulaga o le manaʻoga mo le togafitiga o le histomoniasis, ae le o le puipuia, o le fuainumera e faateleina mai le 0.5 g i le 1 g.

O le isi faafitauli atonu e te ono fesagaʻia pe a fafagaina turkeys. E faigofie lava ona iloa e fulafula paʻu i moa. I le taimi lava e tasi, o le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina ai i latou, ona o nei laumei e mafai ona paʻu i luga o le fata. Afai e tupu lenei mea i le nofoaga i lalo o le moli, ona mafai loa lea e pepe ona atiaʻe se vevela vevela. Afai e maua se mea talitutusa tutusa i le va o tamaʻi laiti, e tatau ona fai vave: faʻaleleia pouliki pipi ma tuu i luga o vae i autafa o tagata inu. Afai e le inuina e le moa le tutoatasi, e tatau ona inu i le malosi, faʻasaʻo le gutu ma ou tamatamailima ma sasaa vai i totonu o le pipeti.

Ina ia mafai ona aloese mai ia faafitauli mo le faʻatoʻaga ma le siʻosiʻomaga laiti, e tatau ona fetuunai itula o le gaoioiga, liliu ma tape moli i le taimi. I nai itula muamua o le olaga, e na o le pau lava le mea e te manaomia e tuʻuina atu ai le vai, ona faaopoopo lea o sina meaʻai, ma a mavae le 2.5 itula pe a uma ona 'ai, tape le moli mo se vaitaimi e oʻo atu i le 3 itula ina ia mafai e tamaiti laiti ona momoe ma faʻatau meaʻai.

Faitau foi e uiga i le tatau lelei ona fafagaina o moa, pepe pato ma goslings.

A uma ona moli moli ma toe fai laasaga e tasi. O lea ituaiga fuafuaga e tatau ona faʻaaogaina i na o aso muamua talu ona fanau mai, ina ia mafai ai ona faia se faʻasalaga faapitoa i ni togitogi laiti. O lea la e te lapatai atu i le taumafa.

Vitio: auala e tuputupu aʻe ai ma le malosi o turuki Aotelega, e mafai ona tatou fai atu e manaʻomia e se meaola ona gauai atu ma tausi mai se tasi e puipui ia te ia. O lea la e tatau ona tausia ma maua ai mea uma e manaʻomia mo lo latou ola maloloina ma le soifua maloloina, mai i aso muamua o le olaga.

E te iloa? O le vaitau sili ona mamafa o le vaitau na tupu i Cambridge County (UK). O le alii e igoa ia Tyson o le fatu o paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. O lona mamafa o le 39 kilokalama, lea na avea ai o ia ma siamupini maumaututu. O le mamafa o le mamafa o tane o lenei ituaiga e eseese i le va o le 30 kilokalama.
I le taʻitaʻia e fautuaga o loʻo tuʻuina i totonu o le tusiga mo le tausiga o pepe moa laiti, o le ae mafai ona tuʻuina atu lau fagafaʻa ma mea uma e manaʻomia mo a latou gaioiga masani o le olaga.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Sei o tatou aloese mai le mafaufau. O le a se mea e mafai e se toʻaga pepe fou ona 'ai i le natura mamā? Na o meaai fualaʻau. O le mea lenei e tatau ona e tuuina muamua. O oloa gaosi susu ma fuamoa e le tatau ona faʻaleagaina. O turuki e 'ai ma le naunautai i luga o le aso muamua o tumutumu o paluga, quinoa, tilotilo pepe, suka.
Evlampy
//www.lynix.biz/forum/kak-pravilno-kormit-sutochnykh-indyushat-chtoby-umenshit-padezh#comment-3693

O le aloese mai le oti i aso taitasi o le kuliki poults fafaga e tatau ona eseese. Ou te fafagaina pea sana sana, ma e mautinoa lava ou te faaopoopoina i ai: kulimi, falaoamata, kisi fou, aniani (sili ona lelei, aua e tele vitamini) ma fuamoa ua tunu.
tania198314
//www.lynix.biz/forum/kak-pravilno-kormit-sutochnykh-indyushat-chtoby-umenshit-padezh#comment-77602