Incubator

Tulaga masani ma metotia mo le puleaina o le vevela i totonu o se afi

Mo le maua o chicks atoa i le fale, e le gata ina manaomia e le faifaatoaga o manufelelei le vevela e manaomia, ae ia pulea pea le susu. A maeʻa, mo tamaiti o le moa i totonu o se mea faʻapipiʻi o se tasi lea o vaega taua o se siosiomaga lelei. E masani lava o le mafuaʻaga o le maliu o le tamaititi o le mea tonu lava lea e le ogatasi le faasinomaga o le suavai i le masani.

O a fua o le susu i totonu o le incubator?

Ina ia faʻamautinoa le atinaʻeina lelei o le atinaʻe i totonu o le fuamoa, muamua e tatau ona e tausia le maualuga o le susu ile masini. Ona o le mafutaga lelei o lenei faailo i le vevela, o se siosiomaga lelei mo le susunuina. E tusa ai ma tagata atamamai, o le tele ma le sili ona taatele o le pipeline o se tasi o taimi e maua ai le maualuga o le suavai ma lona lagolago atili i le taimi atoa o le faʻalavelave. O le mea moni, o manaʻoga mo le pasene o le susu e suia ao faʻalauteleina e le tamaititi. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga i laasaga taʻitasi.

E te iloa? Na ulu atu tagata faʻatoʻa i le olaga o tagata faʻafetai i tagata Aikupito anamua. O latou, e tusa ma le tasi ma le afa afe tausaga BC, fausia ni fusi faʻapitoa ma paleni mafanafana mo le faʻafefeteina o fuamoa, lea na faia i lalo o le pule a ositaulaga i le lotoifale.

I le amataga o le masini

O aso muamua o fuamoa o loʻo i totonu o le incubator e matua aʻafia lava. O le maualalo o le maualuga o le malulu o le ea e mafai ona faʻalavelaveina ai le suiga o masini soluble i le popo-yolk masima, lea e oʻo atu ai i le matelaina o le pepe. O le mea lea, i le taimi nei o le maualuga o le masini e taua.

I le ogatotonu o le masini

E amata mai i le aso 7 o le faʻavevelaina, pe a faʻapipiʻi le masini vascular i totonu o le fuamoa, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafefe. O le manaʻomia mo le faʻaleleia tele o le vai ua faʻamavaeina ona o le i ai o le allantoic fluid. Mafaufau i lena mea ma se faasinoupu o le humidity o le 70%, o le gaioiga i totonu o le atinaʻe atinae e faifai malie lemu, o le mea lea e lelei ai le seti o le pule faatonutonu i le 50-65%. E tusa ai ma tagata atamamai, o lenei vaitau e tumau seia oo i le 16 aso ma o loʻo faʻaalia e le tuputupu aʻe malosi o le fomaʻi.

Uila le pulou

E amata mai i le aso 17 o fuamoa i totonu o le incubator, o le faateleina o le pala i totonu o le masini e solia, talu ai i totonu o ia ituaiga siosiomaga ma pateni ma le siama e tupu malosi. E le gata i lea, ona o le tele o le susu o le susu o loʻo tupu i totonu o le fuamoa i le taimi o le faʻamafolaina o le polo, e le mafai e le moa ona taulima le atigi, ma o le taunuuga na maliu. Ina ia faʻamaonia tulaga taua uma i totonu o le siosiomaga, ua fautuaina i lenei laasaga e faʻaleleia le faʻamamafana i le 60-70%.

E te iloa? I Europa, o le tusitala o le muamua incubator o le Italian physicist Port, lea i totonu XVIII seneturi na fausia ai se fausaga fou mo le fafagaina o moa. Ae leʻi iloa e le lalolagi le mea fou faatoa maua, ona o le mea moni na susunuina i le faasologa o le Inquisition. O le isi e talanoa e uiga i le faʻaaogaina o fuamoa o le Farani, na taʻitaʻia e le tagata fai mea fou Reaumur.

O a faailoga o le maualalo maualuga?

O le toʻatele o tagata popoto e manatu o le moaina o moa i totonu o se mea faʻapipiʻi o se galuega e sili ona faʻalavelave ma faʻalavelave, aemaise lava ona o le pulea o le susu. Ae ua iloa e faifaatoaga moa poto e mafai ona fuafua nei faailoilo e tusa lava pe leai ni mata.

O le mea moni e faapea, o le suamalie i totonu o le siosiomaga e sili atu i tulaga ua fautuaina, ia faailoa mai:

  • tele mea faʻapipiʻi e afifi ai le pepe ma le atigi i luga o le pulou;
  • tuai ma le le faʻaaogaina o gluing, faʻapea foʻi ma se tioata tetele;
  • o le foliga mai o le susu o le amniotic mai se fuamoa ua faʻaaogaina, lea, pe a tafe atu, faʻafefe ma puipuia le moa mai le alu ese mai le atigi.

Aoao pe faapefea ona e filifili le mea saʻo mo le fale.

E faʻafefea ona fuaina le maualuga o le manogi i totonu o se afi

E faigofie le pulea o mea e aʻafia ai nei faʻailoga i totonu o faʻatau mea faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i meafaigaluega faʻapitoa - hygrometers ma thermo-hygrometers. I nisi faʻataʻitaʻiga o masini latou te saunia i le tulaga o isi vaega. Manatua i le tele o mita fefaʻatauaʻiga, o le maualuga o le maualuga o le suasami e eseese mai le 40 i le 80%.

E taua! Afai e vave ona togi e moa i le atigi, ae faʻapipiʻi le umi ma le maeʻa, ma o le laʻau e iloga i sina gaioiga, o le faailoga lea o le susu o loʻo i totonu o le incubator.

E faʻafefea ona fuaina le faʻamamaina e aunoa ma se masini faapitoa

Afai ei ai sou fale faʻanoanoa poʻo se mea e sili ona faigofie ona faʻatauina, ma e leai ni meafaigaluega fua i le faatoaga, o le auala sili ona lauiloa o le a oʻo mai i le laveaʻiina. I le faʻatinoina, o le ae manaʻomia se vai fou ma se laʻau mama o laei po o fulufulu mamoe. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le masani masani o le "Tuʻuina", o le fuaina o le maualuga o le susu i luga o le ea e faʻatinoina e faʻaaoga ai le lua thermometers masani (thermometers).

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Faatumu le pito i lalo i le vai.
  2. Liliu le incubator.
  3. A mavae sina taimi galue (pe a ma le 10 minute) tape ese.
  4. Vili se fua o fua o se faʻasamala ma se fulufulu mamoe ma togi i totonu o le vai.
  5. Faʻafoʻi uma faʻamafanafana i totonu o le masini, tuu i autafa, i le tulaga lava e tasi.
  6. Toe fesuiaʻi le masini ma fai faitau i 15-20 minute.
Suʻe faamatalaga e manaʻomia e fesoasoani i le laulau o le faʻaogaina o faʻamatalaga:

Lulu i luga o se vai vevela vevelaLulu e ala ile vevela susu
252627282930313233 34
Paʻu pasene
3638434853586368747986
36,537414651566166717683
3735404449545863687480
37,534384247525661667177
3832364145505459646874
38,531353943485257616672

E te iloa? O tagata Saina e masani lava ona matua ese mai i latou na fatuina e tagata Europa. I aso anamua, i lenei atunuu, o se aganuʻu le tuʻuina atu o ia fausaga i le eleele ma faʻamafanafanaina i latou i le fesoasoani a le la. Hatching eggs by special people sa faia foi.

Faʻafefea ona fetuunai le maualuga

Talu ai e le taliaina le ea vevela pe a faʻaolaina fanau laiti, e tatau i le faifaatoaga moa ona faʻalautele pe faʻaitiitia le maualuga o le susu. I le augatupulaga aupito lata mai o masini, o nei gaioiga e tutupu e aunoa ma le taliaina e le tagata, ae o fale e faia ma faigofie ona faatauina mai faʻataʻitaʻiga e manaʻomia le auai faapitoa. Mafaufau i filifiliga talafeagai.

Semi-atomatalia ma atinaʻe faʻatau masini

A aunoa ma le faʻaopoopoga, o na mea - o le miti a tagata faifaatoʻaga uma. Ua faʻapipiʻiina i latou i le vevela ma le faʻafefeteina o le suamalie, faʻapipiʻi tutoatasi ia fata ma fuamoa mo le faʻamafanafanaina o toniga. O faʻataʻitaʻiga masani e le maua ai ni gaioiga a lē e ona. O lana matafaioi e na o le utaina o mea e manaʻomia e faʻatau ai moa. Ma o le isi vaega o le taavale o le a taulimaina ia lava. E le gata i lea, e mafai ona ia aveina le afa afe o fuamoa i le taimi e tasi. Naʻo le toe foʻi mai o le tau maualuga lea, mai le 40,000 rubles.

Faitau e uiga i le faʻalavelave o le faʻafefeteina o fuamoa o moa, goslings, poults, pato, turuki, salu.

Mo o latou lava manaʻoga, e le manaʻomia ia suiga. O le mea lea, e mafai lava ona faia i ni taʻavale faʻapitoa, lea e tau le afa ma sili atu na o lo latou avanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faasologa o mea faʻapipiʻi masini, o mamanu nei ua faʻamaonia lelei i latou lava:

  • MS-48 (ua mamanuina le masini mo fuamoa e 48);
  • MS-98 (faʻailoga e maua ai fuamoa e 98);

  • Covina Super-24 (Vaitafe Italia).
Semi-atomatule masini e le liliu ai ia atigi fuamoa, e tusa ai ma se polokalama ua tuʻuina atu, ma e ese mai i mea faʻavevela. O lenei faagasologa o loʻo faʻatinoina e se tagata faʻaaogaina se ki o loʻo i lalo o le masini. O le mamanu o ia masini e maua ai le i ai o le thermoregulation numera, ae o le maualuga o le puleaina masani e masani ona tausia e ala i le vevela o le vai i le pito i lalo ma lona saolotoga saoloto. Covina Super-24

E tali lelei tagata faʻaoga i mamanu nei:

  • Argis (gaioiga Roma, ma le gafatia o le 56 fuamoa, ua faʻapipiʻiina i le eletise eletise ma se tagata mo le faʻamalosi malosi);
  • ASEL IO-1P TE (ua fuafua i luga o le 56 fuamoa, ua avea ma fesuiaiga o le ea, le eletise eletise o le vevela ma le fesuiaiga o masini).
O le a manaia le iloa pe faʻapefea ona e faia le masini komepiuta mai le pusaaisa oe lava.

Faʻaaogaina o Faʻatauga

Afai e maualalo le maualalo, e mafai ona manaʻomia ni fuataga faaopoopo. Ina ia faʻaleleia atili, faʻaaoga ia ituaiga masini:

  1. Laʻau faʻapitoa ma le faʻavela (faʻavevela eletise eletise). O loʻo i ai pea le mafanafana o le vai, ma mafua ai ona faʻaalu. O lea ituaiga masini e mafai ona faia mai soo se mea uamea, ia fausia ai le 200 W i totonu. E tāua le i ai o le mamanu i totonu o le incubator i lalo o le fata o fuamoa.
  2. Pamu pipi. O lenei faiga e aofia ai le faʻamamaina i le pito i luga ma se pamu ma se paso. E aoina le suavai mai soʻo se pusa ma alu i le mea atoa o le incubator. Ae mo le laugatasia o le faapipiiina o se fausaga e tatau ona faapipii i se mamao e 20 cm mai fuamoa.
  3. Faʻaaogāina o se mea faʻapitoa faʻavaitaimi faʻalauiloa faapisinisi. O faifaatoaga o ni tagata lauiloa "AC100-240V", "Fog Creator Fogger" 16 mm. O le faʻatauina o ia mea faigaluega o le a tau e 500-800 rubles.

E taua! I totonu o ni meaʻai i totonu o le atigi o se tasi o fuamoa o loʻo tumau pea i totonu o le mea faʻapipiʻiina, solo le mea na aafia i aso taʻitasi ma se vaifofo o le potassium, ma "kelu" i se laʻau o papyrus o loʻo faʻafefete i le tali lava e tasi i luga.

Vitio: pe faʻafefea ona faʻalauteleina le faʻamamafana i totonu o le incubator i ou lava lima

Faʻamaumauga Faʻaitiitia Faʻaitiitia o le Fatu

O le faʻaitiitia o le suamalie e sili atu ona faigata. E mafai ona e faia ma le lima e pei o lenei:

  1. Faʻasalalau i luga o faʻalapotopotoga faʻapitoa eletise. O lenei metotia e tatau ona toe faʻaaogaina pe a fai e le fetaui le faiga faʻatulagaina i fuamoa uma. E ui lava o mamanu faʻaonaponei o ituaiga masini o lenei ituaiga e faʻatonutonuina ai taʻiala talafeagai, e masani lava ona i ai se eseesega i le atinaʻeina o atigipusa.
  2. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le vai i le taele, lea e aofia i le mamanu o le incubator. O lenei galuega e mafai ona faia pe a faʻamalosia le masini.
  3. Ave faʻamalosi le tane vai mai le masini. E naʻo le taimi lava e maualuga ai le maualuga ole maualuga ole maualuga (80%). Ae e le mafai ona tuua fua i totonu o se setete mo se taimi umi. Afai e le mafai ona e aveesea le taele, ua uma ona fufulu ese le vai.
  4. Tuu i totonu o le incubator e faʻaaogaina auala faʻaleleia: solo taele, fulufulu mamoe, cotton fabric, paʻu. O lenei auala e mafai ai ona e foia le faafitauli ile afa itula.
  5. Faʻaaoga le pule faʻatonutonu "ВРД-1", "РВ-16 / П". O lea faʻatau e tau e tusa ma le 1000-3000 rubles.

E faʻapefea ona faia se "masini" pulea lelei o le susu

Afai o lau fesoʻotaiga eletise o se mea fou na faia e le tagata lava ia, aua e te faanatinati ina ia le fiafia e sili atu nai lo mea taugata fou. O nisi oa latou galuega e mafai ona e faia i le fale - mo se faʻataʻitaʻiga, o se pule faʻatonutonu. E tele filifiliga e mafai ai ona e filifilia le mea e te fiafia i ai mo se mamanu patino:

  1. E mafai ona tuʻuina atu se mea faʻapipiʻi i se tane vai. O lenei metotia e lelei tele mo masini tetele ma matua le aoga mo tamaiti laiti. O le mea moni e faapea pe a pa'ū le vai, e mafai ona faʻaaoga le masini. E le gata i lea, o le tau o le eletise e maualuga.
  2. Mo tamai fausaga, o se masini e faia i le eletise eletise ma le masani masani, lea e tafe ai le vai tele, e talafeagai. O le le lelei o lenei metotia o le manaomia lea mo le suia faifaipea o le elemene, talu ai ona ua faaputuputuina i luga o pusa o le calcium pe a uma le vaiaso ma le afa.
  3. I se isi itu, e talafeagai le pusa o le ea. Mo le masini e galue ai, e manaʻomia lou tuʻuina atu o se vai vai malosi ma mo le saogalemu o le itiiti ifo ma le 5 vaʻapala.

E taua! E tusa lava pe a tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi po o le vaeluaina o le masini, aua nei faatagaina se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaoga. Manatua e mafai ona feaveaʻi faʻamalosi fomaʻi i aso uma pe faʻafefe. E le o se mea e manaʻomia, ae faʻatagaina e teuina fuamoa i le 49 ° C mo le 1 itula. Afai o lenei fuainumera e maualalo, o le a taofia e le embryo lona gafatia mo le 3 itula.

Po o fea lava e te faʻaaogaina, o le pulea o le susu ma le vevela o mea ia e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma fanau laiti. O le mea lea, e tatau ona e filifili mamao pe faʻapefea ona e faʻafetaui ia faʻamaumauga manaomia, ma le mea e manaʻomia mo lenei mea.

Vitio: seti le faʻamamafana i totonu o le incubator