Fua o le gaosiga

Feiloai ma Timoteo Meadow

O se tasi o lauiloa ma masani ona totoina o laau o le Timotoma o le mutia. O lenei vao e taʻua foi o se fatuga, Arzhanets, iniseti laau, po o le cinquels.

I lenei tusiga o le a tatou talanoaina po o le a le mea ma le mea e tupu ai le mutia o Timoteo. Ma talanoa foi e uiga i le tuputupu ae o lenei laau toto.

Faamatalaga faʻamalosi

Timoteo Timoteo, o le faʻamatalaga lea e iloa e le toʻatele, e patino i le aiga Cereal. E mafai ona maua i Europa ma Asia Itiiti, faapea foi i Aferika ma Ausetalia.

I le CIS, o lenei laau e masani ona maua. Timoteo o Timoteo i soʻo se fanua sei vagana ai arctic ma le toafa. O le aʻa o lenei vaovao e mafai ona ola mai le 25 cm i le 1.5 m.

O le aiga o gaosi e aofia ai: rye, sorghum, karite, millet, saito.

O le paʻu paʻu, o le saʻo ma le pala. O laulaʻau e faʻaloloa, solo, faʻamau pito, atonu e lanu meamata-lanumeamata. O le aʻafia o le aʻa o loʻo i ai ni nai rhizomes. O fugalaau e aoina mai i ni mea e tutupu, e fai ma foliga o se puʻega faʻalavelave. E taʻua e le tagata le fausiaina o le "Sultan", e tusa ma le 10 cm le umi pe a faʻafefiloi ia Spikelets ma le autu autu, o lea e faigata ai.

O le laau e amata ona fuga i le amataga o le taumafanafana, ma faʻamavaeina muamua fugalaau i le pito i luga o le faʻalavelave. O puaa taitasi e fuga mai le 4 i le 7 aso.

I le pito i lalo o le pupu, o loʻo i ai se pulu e pei o se aniani. Faʻasalaga ia Timoteo e le matagi.

E te iloa? Timoteo e fua tele - afe fatu e sili atu i le 1 g.
Fualaau aina na tupu i le tolu masina talu ona tupu aʻe lau laau i le tautotogo. A maeʻa le vaitau o le tuputupu ae, ona mate ai lea.

O lenei vaomatua e maua ai le malosi o le tau malulu ma le malulu. Ae o le faʻalauteleina o le suavai ma le leaga o le lāmala e tumau le leaga.

Timoteo Faamoemoe

O le tagata fai laau e faʻaaogaina i itu e lua:

  • e pei o se laʻau teuteu ma laʻau;
  • e pei o se aganuu fafaga.

O le mutia Timoteo e faʻaaogaina mo laulaau masani, aua e le taliaina se lauulu lauulu. E faʻaaogaina e avea o se vaega o le paluga o le vao e teuteu ai paka ma toe faʻaleleia auala.

Mo lapisi faitele, lea e fuafua e faʻaaoga soo ma masani, o mea faʻafefiloi e faʻavae i luga o laʻau o loʻo mulimuli mai ua faʻamaonia lelei i latou lava: alalafaga suauu, laʻau moa lanu, ituaiga eseese o feʻau.

O le autu autu o le mutia o le meaʻai. E faʻaaoga Timoteo e pei o se laulaau lanu meamata, ma ua seleseleina mo vaomatua ma silasila. E aofia ai le 14% o le porotini.

O le seleseleina o le mutia lanumeamata e mafai ona seleseleina e oo i le 200 kg / ha. O vaovao susu e alu mai le 20 i le 120 kg / ha. Afai e te totoina le vao i le mumu mumu, ona faateleina lea o le lelei o le meaʻai o le laau.

E taua! Faʻaleagaina le aganuʻu mo meaʻai i le taimi o le taliga, ma mo fatu saito pe a uma le matua.
O ituaiga meaai e sili ona lelei: Mayskaya 1, Pskovskaya, Vita 1, Lupinetsky 1, Marusinskaya 297.

Vaega o le galueaina ma le fuaina o fatu

Timoteo o se laau e le o se mea e sili ona mamafa i luga o le eleele, ae o le oneone ma le eleele palapala mo le totoina o le a le aoga. O lenei aganuu e fiafia i eleele le mautonu ma eleele. Lafulafu vaivai e faʻafefeteina muamua aʻo leʻi totoina vao (30 tone i le 1 ha). E mafai foi ona faʻaaogaina le faʻaogaina o fualaau oona.

Pe a totoina ni iniseti i le tautotogo, mai le taimi o le autumn, e tatau ona tafe le palapala i le loloto o le 25 cm. O fatu e ola i totonu o le vaiaso.

Totoina Timoteo i le tautoulu e sili ona lelei, aemaise lava pe a faʻatasi ma isi aganuu, e pei o clover poʻo alfalfa. I lona tulaga mamā, o le fua o le fatuina o le 11 kilokalama i le 1 ha o le eria, ma i le ituaiga fusi o le mutia - 6 kilokalama i le 1 ha. O laumei laiti e faia ile nofoaga ua saunia, e tusa ma le 2 cm le loloto, ma ua toto fatu. I le tulaga o le faatoaga, o le totōina o loʻo faʻatinoina i se faʻaauau faifaipea e tusa ai ma le fua o le suauu o le suauu. Ina ia maua ni fatu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se totoga i le va o le 0.5 m i le va o laina.

E taua! I se aganuʻu lauʻeleʻele o le eleele o le a le tupu. A o lei totoina le saite e tatau ona avea le lime, e pei o le penisina.
Paʻu le iniseti e tupu i le vevela o + 5 ° C. Ae mo le atinaʻe tatau o vaega o le vegetative, o le vevela i le aso e tatau ona a itiiti ifo i le 18 ° C.

Le lelei ma le le lelei o aganuu

O aoga o aganuu e aofia ai:

  • maualuga faigata taumalulu;
  • mafai ona tupu i eleele leaga;
  • maualuga fua;
  • lelei taumafa lelei;
  • umi o le ola.
Le lelei o le laau:

  • umi le tuputupu ae;
  • e le o le tetee tele i le taumafataga, o lona fua o le seleselega e faʻavavevave ona vave faʻaaogaina le vao ma le vao;
  • mativa le talafeagai;
  • e le fetaui mo le fausiaina o vao ma le vao vao, aua e le taliaina se lauulu lauulu.

E te iloa? Na faaaogaina Timoteo e pei o se togalaau i le faaiuga o le XVII - le amataga o le XVIII senituri. O lenei mea o loʻo taʻua i totonu o pepa o le vaega o Vologda.
O lenei aganuu e le soona fiafia, e le gata o se teuteuga teuteu o le 'upega tafaʻilagi ma le agaifanua agaifanua, ae o se mea lelei muamua mo cereals ma isi.