Faatoaga faatoaga

Auala e faʻaleleia ai le fuamoa o fuamoa

O le tuputupu ae o turkey ua amata ona sili atu ona fiafia i faifaatoaga i aso nei. Ma e leai se mea e ofo ai i lenei mea: o le aano o nei manufelelei e manaia, ma o fuamoa e tele ma maloloina. O le mauaina o nei oloa e manaʻomia ai se lafu manu lelei. E faʻafefea ona ausia se togitogi gaosi gaosiga, o le a matou faʻamatala atili.

Turki oloa

O le amataga o le fuamoa fuamoa e faʻalagolago i uiga faʻavae, mamafa o manu, vaitau ma faʻamalama. A maeʻa le pipi ona puʻe le turkey, ona maeʻa lea o le fuamoa. E naʻo ni ituaiga o ituaiga, ao faʻamautinoaina tulaga faapitoa o le taofia, e mafai ona faʻatinoina i le gasologa o le tausaga.

Aoao pe faʻapefea ona totoina turkey pepe i le fale.

I le averesi, o le gaosiga o le siva e mafai ona faʻatusalia e sea laulau.

Turkey mamafa, kgTurkey mamafa, kgGaosiga o fua, fasi vaega i le tausagaLaʻau mamafa, kalamaTaimi e faʻaolaina, asoLanu lanu
13-167-940-9070-9028Lanu paʻepaʻe, faʻafeiloaʻi

Turiki fua o fuamoa i le fatu

Toto i totonu o le atunuu e amata amataina fuamoa i le 7-8 masina. Ae ui i lea, o lenei fuainumera e masani ona masani ai, talu ai ona o le faatinoga, o le faʻatauina o fuamoa e matauina i le matua o le 5-6 masina.

E te iloa? Afai e le lava ni turuki, o faifaatoaga moa e faaaoga turkeys e pei o sens. Ua totōina i luga o se faamoega ma ufiufi i se ato.

Virginian

Manulele paʻepaʻe papaʻe, o nisi taimi e taʻua o lanu paʻepaʻe po o turisi. O sui o le ituaiga o loʻo i ai le tele o le tino. Puipuia o le Hatching. O le tele o le kulkey matutua e 9 kg, tamaitai - 4 kilokalama. O le faʻatulagaina o le vaitau - 60 fuamoa.

North Caucasian white

O le ituaiga pito i matua o le fale, lea e fetaui lelei i le savali i luga o laufanua. E i ai se faʻaloloa lautele, lautele lava. Fugalaau - mafiafia, paʻepaʻe. Fafaga tele mo le faamoemoe o le mauaina mai o aano o manufasi. O fafine e ese mai i tamaʻitaʻi e laiti tele ma sili atu ona fulufulu o ulu i luga o le ulu ma ua maeʻa ai le ua.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e tatau ai ona fausiaina ia turkey, auala e togafitia ai a latou maʻi, faʻapea foi ma le auala e iloagofie ai se pipi mai se pipi.

I le averesi, o le mamafa o le popo e eseese mai le 6 i le 7 kilokalama, o le pipi - mai le 12 i le 15 kilokalama. E amata mai le 9-10 masina i le 9-masina ma e tumau mo le ono masina. I le vaitau lenei, e mafai ona e maua le 90-160 fuamoa mai se paki (180) mo fuamoa e mamafa ile 85-100 g.

Pusa lapotopoto lautele

O sui o lenei ituaiga o se tasi o turkeys sili ona tele. O le fatafata o nei manulele ua atiaʻe lelei (faia le 30-35% o le tino oti lava ia).

Faitau atili e uiga i le turuki ituaiga paʻu apamemea-lautele.

Ola mamafa o tane e oʻo i le 14-16 (o nisi taimi - 18) kilokalama. O le mamafa o le mamafa o le fafine e 8-9 kg. O le gaosiga o Turkey o le 55-70 fuamoa i le taimi. O le mamafa o le fuamoa e 80-85 g.

E taua! I le avea ai ma moa, o nei turuki e le lelei - ona o le tele o la latou masini, e masani ona togiina moa.

Moscow Bronze

Faʻailoa i le itumalo o Moscou i luga o le lautele o le fata apamemea, i le itu i matu o Caucasian ma taʻavaʻava apamemea. O le ituaiga na tu i fafo mo lona maualuga, malosi, fetuunaiga i le lautele ma le aoga.

Ola mamafa o tane - 15-16 kg, tamaitai - 7-9 kg. Le fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina - 80-90 fasipepa i le taʻitasi. O le mamafa o fuamoa o le 85-90 g.

BIG-9

O le faʻamalosi ma le mamafa o fatu, lea e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga pe a tupu. Latou te faʻafeiloaʻi lelei i soʻo se tulaga ma o loʻo faʻaalia i le lelei o faʻamaʻi manu. BIG-9 faʻapotopotoina uiga maualuga o le toe gaosia ma le televave o tupe maua ma tau maualalo.

E te iloa? O Pooh breed e sili ona taua mo lona faʻamalulu ma le mama.

O le mamafa o le mamafa o se piki matutua - 20-21 kg, turkeys - 11-12 kilokalama. Laʻu 110-120 fuamoa i le taimi.

BIG-6

O le ituaiga e sili ona lauiloa, e iloga i le lelei ma le lelei o aano o aano o manufasi, e mafua mai i le popo. Sui o le BIG-6 - lapoa, ma se ulu tauagafau ma se tino totoa. Paʻu ufiufi - paʻepaʻe, fuluʻi.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o turuki e pei o le Uzbek fawn ma le lapoa 6.

O tane matutua e 20-25 kilokalama, e mamafa le 9-10 kilokalama. Tuu le tupu i le 100 tausaga o le matua. Laʻau faʻamau - 90-100 fasipepa i le tafaʻi.

Ata

O lenei ituaiga o pepe na o mai i la matou eria i le faaiuga o le 20 senituri mai Netherlands. O loʻo faʻaalia i se tupe maua vave. O le mamafa o le mamafa o turkey e 18-20 kilokalama. O le gaosia o fafine - 90-100 fuamoa i le taimi.

Tikketskaya soʻamea

O lenei puluvaga na maua i le Itumalo o Krasnodar (Tikhoretsky District) mai turikeni uliuli. O sui o le ituaiga o fulufulu lanu uliuli ma se moli matagofie apamemea. Faʻesea i le gafatia. O le mamafa o se tane ola e 9.5-10 kilokalama, turkeys 4.5-5 kg. Gaosiga o fualaau - 80-100 fuamoa e 80-85 g.

E taua! Totoga talafeagai mo le totoina o laau.

Ubek fawn

O se ituaiga ua atiae ona o le filifilia ma le faaeteete o turkey Indigenous turkeys, o le tusitala e aofia ai le faifaatoaga o manufeʻai N. Zolotukhin. O le ituaiga e matua fetaui lelei i tulaga o Asia, o le mea lea, e sili ona taatele i Uzbekistan, Tatarstan ma le North Caucasus region.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i mea aoga o aano o manu ma le ateki.

O aʻafiaga o le faʻatoʻaga e aofia ai:

  • telegese le maua o tupe mama;
  • maualalo fua o fuamoa;
  • e maualalo le lelei o manu.

Faatasi ai ma le faigofie faigofie o le fafaga. O le manulele o se manulele o se auala, o meaola matagofie. E laʻititi le ulu, mai le itu e foliga mai e vaapiapi. O le fulufulu e mumu-lanu enaena (o lea o le igoa e pale-samasama). O pene matutua e mamafa le 9-10 kg, o fafine - 3.5-4 kilokalama. Mo le tasi taʻamilosaga e maua ai le 60-65 fuamoa.

E taua! Afai e le lava le calcium, o le a latou feanu ai fuamoa poʻo le tuʻuina atoa foi e aunoa ma le atigi.

Auala e faʻaleleia ai le fuamoa o fuamoa

E tupu mai o manulele maloloina lelei, lea ua oʻo i le matua o le fuamoa o le fuamoa, e le amata amataina. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaeʻeina faʻamalamalamaga faaopoopo. I lenei auala, amataina le faʻaaogaina o le spermatogenesis process i alii ma tamaitai i le taimi muamua. Ae ui i lea, o le gaosiga o fuamoa o le popo e faalagolago i mea taua:

  • mamafa ma faʻatoʻaga;
  • aso pe a ma le 10 itula i le aso. Le filifiliga sili - 13-17 itula;
  • lelei ma le tele o fafaga - e tatau ona aofia ai le sili ona lelei o elemene ma vailaʻau;
  • tulaga mafanafana - o le moa e tatau ona mafanafana ma māgogo. I le malulu o le tau, e manaʻomia le faatumauina o le vevela o + 12 ... +16 ° C ma le maualuga o le fale - 60-70%;
  • ea fou - o le potu e tatau ona lelei le faʻaleleia;
  • e tatau ona taofiofi le manulele mai le popole - i le pipi e tatau ona ia tausia le filemu ma le filemu.
E taua! E tasi le malutaga e lava mo le 4-5 turkey

Fautuaga mai faifaatoaga

O faleoloa moa faʻapitoa e ofoina atu ni faʻamatalaga mo le amataga pe faapefea ona amio i le taimi o le tuʻuina o fuamoa:

  1. I le afiafi o le amataga o le fuamoa, e taua le faia o ni tulaga talafeagai. O le mea lea, i totonu o le ava e le tatau ona tumau le vevela i lalo ifo o le +10 ° C.
  2. E tatau foi ona muai faaauupegaina le faamoega. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e folau se atigipusa laupapa (faʻamau - 50x70x60 cm) i le eleele vevela, ma taoto se moega o vao mamago ile pito i lalo. I lenei tulaga, o le faamoega e tatau ona tuu i le pito sili ona filemu o le potu.
  3. Pe a ma le 30 aso ao le i faataatia, e fautuaina le faʻalauteleina o le aso e tatau ai i punaoa o ausilali, ma o le amataga o le tuʻuina o fuamoa e 13-17 itula.
  4. O manu felelei faʻasaʻo fua mai fua ile 11 i le 15 itula, ae o nisi taimi e tupu i le 8 i le taeao. O le mea lea, e fautuaina e savali laumei pe vave i le taeao, pe a maeʻa le 16:00. O le le amanaiaina o auala e le aoga - e mafai ona afaina ai le gaosiga.
  5. Lisi e faʻaalu le tele o le malosi, o lea e tatau ai ona fafagaina i latou e lima i le aso. I totonu o le fafaga e tatau ona aofia ai fatulaʻau e aofia ai fiber ma gaʻo. E le gata i lea, o le meaai e tatau ona avea ma meaʻai suamalie (kāloti, kapuni, kapisi, alfalfa, faʻamalo).
  6. Talu mai le amataina o le amataga i le amataga o le tautotogo (ma le lanu fou e lei maua i le taimi nei), ua faaopoopoina nila nila i le fafaga. Ma mo le tautotogo e tuu i le taumafanafana, e seleseleina vao, vao ma lau o birch.
I le faaiuga, matou te maitauina e ala i le tuʻuina atu o pipi i ni tulaga lelei, se potu mamā ma le tele o meaʻai, vaega o minerale ma vitamini, e mafai ona le gata o aano o manu, ae o fuamalie maloloina, ma moa maloloina.
O le a aoga mo faifaatoaga moa e faitau e uiga i le auala e gaosia ai turuki i totonu o se incubator, o le a le tulaga o le vevela mo turkeys, pe a le mamafa o turkeys ma adult turkeys, ma le auala e togafitia ai le manava i turkeys.

Aua nei galo e uiga i le mea o totoe ma savali e le itiiti ifo i ai le hens.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

E le taliaina e turkeys "'aʻai", ae sili atu i le filemu ma le malulu nofoaga. E sili atu pe afai e leai nisi manulele ma manu i totonu o le potu o loʻo pipiʻi ma fafaga ai turkey turkeys. E masani lava, latou te aoao e uiga i le faataatiaina o fuamoa o le kumeva pe a mou atu le manulele e aunoa ma se faailoga, ma faaali mai ni nai aso mulimuli ane e toe faafouina ai. E talafeagai le suʻeina o le manulele ina ia mafai ona maua ma faʻafeiloaʻi (pe'ā tatau) le pipii i se nofoaga e sili atu ona faʻatuatuaina, e pei ona faia e namu ni oga i totonu o vao, mafiafia, ma o iina e mafai ai e tagata taufaaleaga ona maileia.

Mo fualaʻau maualuga o le kuluki, greens, oloa o le cereal, faapea foi ma mea taumafa faʻamalosia ma le calcium ma le protein e tatau ona iai i le meaʻai moa. O meaʻai paleni e sili ona manaʻomia i le taimi aʻo leʻi filifilia: Ianuari-Aperila.

Kabaniaka
//www.lynix.biz/forum/kak-uvelichit-yaitsenoskost-indyushek#comment-259821

O le faʻaleleia o le gaosia o fuamoa o laumei e tatau ona tausia i tulaga sili ona lelei, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. Aua nei faatagaina le manulele e malolo. O fua o le aveina o fuamoa e faateleina i le lelei o le vevela i le potu. E manaʻomia, i le taeao ma le afiafi, ia tuʻuina atu faʻamaʻi. Ma i le aoauli - susunu bourgeoisie, faia mai fatu saito, kāloti, kapisi, beets poʻo le lanu i luga o otaota susu. Latou te manaʻomia le faʻaopopo o ponaivi, meaʻai ma le gaʻo, kusi cheese. E tatau ona tuuina atu Petty bourgeoisie i ni voluma e maua ai e le manulele le taimi e ai ai i le afa itula. Fafaga ia turkey i le taimi faatulagaina, i se taimi tatau, i taimi faatulagaina. Aua nei galo, i le taimi, e fafaga le manulele.
vaha1311
//www.lynix.biz/forum/kak-uvelichit-yaitsenoskost-indyushek#comment-276919