Vaega o kukama Parthenocarpic

E faapefea ona totō ma totoina kukama "Miranda"

O suʻesuʻega faʻasaienisi o aso nei o loʻo saili e tuʻuina atu i le faifaatoʻaga le mea sili ona lelei i le vave e mafai ai, faʻasaʻolotoina o ia taimi mo isi gaoioiga. Na faapena ona tupu ituaiga eseese, le lelei i le galueaiina, vave ma le vave ona matua. O se tasi o nei siamupini o le 'auʻau masani o le "Miranda", o ona uiga lelei ua uma ona tofotofoina i le taimi.

Eseesega faʻamatalaga

O le ituaiga "Miranda" na aumai i Moscow i le silia ma le luasefulu tausaga talu ai. I le 2003, na lisi aloaia i totonu o le resitala o le Russian Federation ma fautuaina mo le galueaina i eria e fitu (Central Black Earth, Central, North and North-West, Volga-Vyatsky ma Middle Volga, faapea foi ma le Caucasus North).

O lenei ituaiga o parthenocarpic. O lona uiga e fua mai fualaʻau e aunoa ma le palotaina, ma e leai foʻi ni fatu, e faʻaaoga ai le fualaʻau e talafeagai lelei mo le totoina o le lanu meamata. Ua totoina le laau, e malosi ona gaʻo, uumi.

E te iloa? Kukamato o le fualaau sili ona matutua ua lauiloa i tagata mo le ono afe tausaga. O lona tuaa ua manatu o se taʻaloga mai i le vasa o Asia i Saute.
O laulaau e laʻititi i le lapopoa, lamolemole ma le lanu lamolemole. Ovars i le tasi fatu o le lau e mafai ona tusa ma le tolu. O laau toto ua iai se aʻafiaga lelei; o le maualuga o le tasi togavao e oʻo i le 4 m i lalo o tulaga lelei. E i ai fautuaga mo le totoina o le vao - e le silia ma le lua laau i mita sikuea.

O le tuputupu ae vave ma le maualuga o le gaosiga e maua ai le kukama matagofie tele mo tagata o le mafanafana, aemaise lava talu ai o nei ituaiga laau toto e sili ona olaola i vaega laiti. E le gata i lea, e le o se mea e tupu e uiga i tulaga tuputupu ae ma lagona le lelei i totonu o le eleele.

Malamalama i faʻaaliga o le totoina o ituaiga o kukama e pei o le "Claudia", "Herman", "Kibria", "Berendey", "Aquarius", "Bouquet", "Green Stream", "Ecole", "Travel", "Buying" , Crispina, Cupid, Spino, Mamenkin Favorite, Shosh ma Moscow Night.

O lenei mea e avanoa mo le galueaina e oʻo lava i le itu i mātū (e masani ona latou faʻaogaina le metotia o fatuga). O le vevela o le vevela e le afaina mo le fualaau faisua, ma e leaga le tau (o aʻafiaga o matagi malulu e le mafai ona aloese, o ituaiga o vao e le taliaina lenei mea).

A maeʻa le seleseleina, o le kukama o loʻo i ai se faʻaaliga mo le vaiaso atoa, e peiseai na vavae ese mai le moega. O Miranda e teteʻe i faʻamaʻi eseese, pei o le paʻu, fusarium poo le olive toto. Ae o loʻo i ai faʻafitauli e oʻo lava i se ituaiga matagofie. E ono aʻafia i le bacteriosis - o se faʻamaʻi lea e ufiufi ai fualaau aina i lanu enaena. O fualaau aina i le taimi e tasi e mafai ona faʻaleagaina, ona faʻavaivaia ai lea, ma faʻaalia i siama i le susu susu.

O le faaletonu lona lua o le mea moni e le o aoina i le taimi o kukama e leiloa a latou polokalama ona o le vave tele. Ae ui i lea, i le saʻo, matou te maitauina o lenei faafitauli o le masani lea o le tele o ituaiga kukumba.

Fua o fua ma fua

O le kukama ei ai sona foliga felanulanuaʻi ma e toetoe lava leai ni pito i lalo. I le umi, o le fua e oʻo atu i le 11 cm ma e fua 100-110 g. O se tasi o mea lelei o lenei ituaiga o le le lava o le ita i totonu o le fualaau suamalie, faapea foi le suamalie o le tino. O le paʻu e mafiafia, o lanu papaʻe e mafai. O lenei ituaiga e le na o se mea e sili ona lelei, ae o se tagata e umia faamaumauga e teu muamua! E tupu mai i totonu o le 45 aso mai le taimi o le totoina, ma e mafai ona seleseleina le seleselega pe a uma le lua vaiaso.

E i ai se maualuga maualuga - ma le tausiga lelei mai le sikuea 1. E mafai e le mita mita ona aoina le 6 kilokalama o kukama. O fua o le "Miranda" e mafai ona faʻaumatia vave, fou, ma e mafai ona e sauni mo le taumalulu i faletupe.

Filifiliga o fualaau

Ia maua lelei ni togalaau i faleoloa faapitoa po o nofoaga tutotonu. O lea la o loʻo i ai se faʻamaoniga e le faʻaseseina oe i le ituaiga o laau. O le isi mea e mafai ona fai uma ituaiga o fagafaʻaga, pe a fai o tau o fualaʻau e sili atu le maualalo. A faʻatau, fesili auiliili pe o le a le palapala, o le a le mea e fafagaina ai fatu. A filifilia filifiliga, faʻalogo lelei i le tulaga o le totogo. E tatau ona i ai ni aʻa malolosi ma ni laulaau, faʻapea foi ma se lanu meamata lanu meamata ma foliga vaaia lelei. Mo le vave totoina i totonu o le eleele e tatau ona tupu i le tolu vaiaso o le matua.

E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu ma totoina lau lava laau. Muamua, o lenei metotia o le a taugofie ai. Lona lua, o le ae iloa tonu le auala na e ola ai ma fafagaina lau kukama.

Sola ma le faʻapala

O eleele e sili ona talafeagai e lanu ma oneone, e mafai ona faʻamalo, o le malamalama. E ala i le elemene, e tatau ona le faaituau poo peʻa malie foi, ma le pH e le itiiti ifo i le 7.

Matou te fautuaina oe e faitau pe o le a le ituaiga o palapala, pe faʻafefea ona faʻaleleia atili le tamaoaiga o le eleele, pe faʻapefea ona fuafua i le tagata lava ia le elemene o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻatasi ai ma le auala e faʻavalu ai le palapala.

O le tapenaga o le eleele e amata i le tautoulu, pe a faʻaaogaina le faʻamalosi o mineral i le nofoaga e faʻatatau ai le tulaʻi. I le tautotogo, ua eliina le eleele i le loloto o le itiiti ifo i le 20 cm. Ona sosoo ai lea, o le afa o le pito i luga ma se rake ua fefiloi ma le humus ua uma ona saunia. A maeʻa lena mea, latou te faʻafefe ma ufiufi le nofoaga i se ata tifaga ina ia faʻamafanafana lelei ai le eleele aʻo leʻi totoina fatu.

O le nofoaga lelei mo le totoina o fatuga o fanua, o le tele lea o le susu ma tumu i le suamalie. E mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga o le vaomatua, o lona uiga, ia ave le palapala mai lalo o le mutia vao.

E lelei le totoina o le kukama pe a uma le taele, pe a uma le taele o le taumalulu ma le saito. Latou te faʻatamaoaigaina le eleele i le vailaʻau, ma faʻasaʻo foi avanoa vave, ma mafai ai ona saunia mo le isi totoga.

Tulaga tuputupu ae

E fiafia tele Miranda i le malamalama lelei - e manaʻomia se avanoa matala ma susulu. O le vevela i le lautele o le 24-28 ° C e sili ona lelei. I le 30-tikeri le vevela o le laau e lagona e le lelei ma mafatia i le lamala. E le mafai ona filifili mo le totoina o le eleele ma le kulama ma le eleele eleele. O lenei tulaga o le a faatupuina ai le susu tele, ma o le aʻa e mafai ona pala.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O lenei ituaiga kukama e mafai ona totoina tuusao mai fatu, ma e mafai ona e faia muamua ni togalaau. O faʻatau togafiti faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga le metotia lona lua.

Faitau atili e uiga i le taimi e sili ona lelei e totō ai kukama mo tipu, faʻapea foʻi le auala e totō ai kukama mo tipu.

Fatuina sauniuniga

A o lei lūlūina fatu, ua saunia fatu:

  • mafanafana i totonu o le lua vaiaso (o le a faʻafeiloaʻi le pulu po o le sulu malamalama o le la);
  • faʻanofo fatu, aveeseina vaivai ma gaoia fatu;
  • piko;
  • fufuluina i vai mama.

Vitio: saunia o fatu kukama mo le totoina Mo le afifiina o fatu, tuʻu fatu i totonu o se atigipusa ma ufiufi i le paʻu o le faʻamaʻi pipisi i le thiram (TMTD), lulu lelei ma tu mo ni nai minute. O lenei vailaʻau e le mafai ona totoina le meaola, ma puipuia atili ai fatu mai le mamanu ma aʻa.

Initaneti ma nofoaga

Talu ai o le aʻa o kukama e matua leaga tele, o fatu laau e sili ona lelei ona totoina i ni pusa eseese (ipu, taga pepa). Ona tuu lea o nei koneteina i totonu o se pusa masani.

E te iloa? Kukama e aofia ai le uʻamea ma e le gata ina faateleina le hemoglobin, ae fesoasoani foi i le faamamaina o le toto.

E mafai ona e faʻatau se eleele faʻapitoa ua saunia, ma e mafai ona e faia se palapala elemene. Ina ia faia lenei mea, ave se tasi o vaega o le vaitafe oneone, tolu vaega o le solo, o le eleele lanu ma le humus. I luga o se pakete o lenei paluga faaopoopo i ai le 5 g o urea, 10 g o le superphosphate ma le 30 g o fafie. A totoina fatu, pusa o fualaʻau tuʻu i lalo o le faamalama i le itu i saute poʻo totonu o le kiona, e ufiufi le ata. A maeʻa ona aliali mai muamua wana, ona aveese lea o le ata.

Fatuina o togalaau

Malosiaga mo meaola e tumu ile palapala ma mea faʻaopopo ole apalai. Latou te manaʻomia e faʻamafanafanaina le aʻa ina ia ola ma totō cucumbers. O fatu e totoina i luga o laau mo le 25 aso ao le i fuafuaina le totoina ile eleele.

I totonu o se potu se tasi e leai se sili atu ma le lua fatu. Muamua, e tuu i luga o le ipu i le eleele, ona fufuluina ai lea i le eleele mo le 1.5-2 cm. A maeʻa lenei, e tatau ona fufulu le vai i le vai vevela. E le manaʻomia le faʻasalaina ina ia le toe pa'ū le fatu ile eleele.

Vitio: totoina fatu totoma mo fatu E faʻaauau pea le faʻaleleia i taimi uma ma naʻo le vai mafanafana. Pusa o loʻo faʻapipiʻi ina ia latou paʻu pea i le la. O le maualuga o le vevela o fualaau aina e le o lalo ifo o le 22 ° C ma e le maualuga atu i le 24 ° C.

E taua! Afai e seasea lava ona aʻau le vai, o le fua atonu e foliga mai o le oona.

Totoina o togalaau

I totonu o le vaiaso talu ona totoina, e aliali ai pine muamua. O le vevela ma le malamalama i le vaitau lenei e taua tele, o lea aua nei galo e uiga i le susulu o le la. Faʻaauau le faʻamautu. Afai e pauu laau i totonu o se fale paolo ma nofo ai iina e le itiiti ifo ma le vaiaso, o le a taumafai le moli vaivai e aapa atu mo le malamalama, vevela, umi ma vaivai.

Afai e leaga le tau mo se taimi umi ma e le lava le susulu o le la, e mafai ona e lafoina se moli i laau. O le mea autu o le 10 itula o le aso e maua ai e le laau la latou vaega o le malamalama ma le vevela. A maeʻa le 30 aso, e maua mai i le tolu i le ono laulaau fualaʻau, o lona uiga ua oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se togalaau faʻatoʻaga. E masani lava o le faaiuga o Me, pe a vevela le palapala i le 15 ° C.

Suʻeina o laau i le eleele

Po o le a lava le mea e te filifilia, i fafo po o fale kiona, e tatau ona saunia le eleele. E matala, tumu i le okesene, ma faʻamaʻaina foi. Mo le sili atu aeration, e mafai ona faaopoopo i luga o le eleele ia seisi poo laulaau.

O fualaau e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete mai pusa ina ia aua le faʻaleaga aʻa aʻa. Faʻaliliuina laau toto - faʻalaʻi le laau faʻatasi ma se polo lanu i totonu o le lua ua saunia.

Afai e te faia se laʻau ma se kukama, ona le sili atu lea o le lua o laau i le 1 sikuea. m Afai e te nofo i luga o le salalau, e mafai ona maualuga le maualuga - 3-4 laau ile 1 sikuea. m O le tau e tulaʻi mai ai:

  • o le mamao i le va o moega e 0.2 m;
  • mamao i le va o laina - 0.5 mita.

O lenei polokalame, muamua, e mafai ai ona e maua avanoa avanoa i moega mo le seleseleina, ma le lona lua, e faʻaleleia le lelei o le leleina o le ea. O le totoina lelei e ono mafua ai le susu e le manaomia e faaputuputuina ai, ma o le tele o faamaʻi o le a aliali i luga o laʻau ona o le pala.

E taua! E le fefe le laau i le vevela o le vevela ile 5-10 ° C.

Vaovao "Miranda" lagona lelei i le vevela mai le 22 ° C i le 27 ° C, ae o le vevela i le 30 ° C e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o la latou atinaʻe ma fua.

Vitio: le totoina o totō pepe i totonu o le eleele

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O kukama kulupu Parthenocarpic e tasi le vaega - o le ae le maua ni fatu mo le totoina mai fualaau suamalie. E tatau ona tatou alu i faleoloa faapitoa i taimi uma.

E sili ona lelei le faʻatau o fatu i le taumalulu, ma e na o tagata taʻutaʻua ma faʻamaonia. O le a latou faamatalaina auiliili auiliiliga o ituaiga eseese e te filifilia, faapea foi ma tuutuuga o ona anotusi.

Saili pe a sili ona lelei le totoina o kukama i luga o le eleele.

Tulaga i fafo

O fatu o le "Miranda" e mafai ona totō i fanua matala i totonu o le togalaau, ma totonu o le fale lauʻeleʻele. Greenhouse e sili ona lelei aua o lenei ituaiga na faia faapitoa mo lenei ituaiga o togavao. E naʻo le taua le tausisi i le tekinolosi ma e mafai ona faʻamalosi le potu. O le nofoaga o le totoina o kukama i totonu o se togalaau aina e tatau ona lava lelei le la, e le o ufiufi, aemaise ile itu tutotonu ma matu. I le itu i saute o le atunuʻu, e mafai ona avanoa le ufiufi mo le tele o itula i le aso. E le tatau ona e totoina se fualaau faisua i eleele maualalo po o ni pu, o le a maligi ai le susu, ma o le a malulu foi le ea malulu.

Filifili nofoaga e puipuia i sina vaega mai matagi malolosi (mo se faʻataʻitaʻiga, i tua o fale poʻo laau lata ane). E faʻamago le palapala ile matagi ma faʻaititia le faʻaleleia o le ea.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

Pe a oʻo i le faaiuga o Me, e mafai ona toto saʻo fatu i totonu o le eleele: o le mea taua o le eleele ua uma ona vevela i le 15 ° C. O le tulaʻi mai e faʻatatau e tusa ai ma le polokalame 50x50 (mamao i le va o fatu ma moega). Ua totoina le fatu i totonu o le lua 2-3 cm le loloto.

Vitio: totoina fatu totoma i luga o eleele

Faʻasa

O le faʻasusu pe a uma ona totoina fatu e faia i aso uma, ma faasolosolo malie le faateleina o le vaitau. I le lelei, ae le o le tau vevela, o kukama e faʻafeinu i aso uma e tolu. Afai e timu, e le manaʻomia le suāsusu. Afai e vevela tele le tau ma faʻapalapala le palapala, ona faʻafefeina lea o vai i aso taʻitasi.

E manaia le vai i le afiafi, pe a le faʻaitiitia e le la au taumafaiga i se mea.

E taua! Suavai e tatau ona mafanafana ma vavaeese, o le mea lea, o sauniuniga mo le fausiaina o vai e tatau ona faia muamua.

Lafoaia eleele ma veleina

Ina ia mafai ona ola le aʻa, ma susu i le eleele e tumau ai, e tatau ona totogo le laau. E tusa ai ma le tatalaina, ona tatau lea ona faʻaeteete i lenei mataupu, ona o le loloto o le tulaʻi. O le aʻa lata ane e na o le 5 cm mai le pito i luga o le eleele ma e faigofie ona faʻaleagaina i latou, mafua ai le faaleagaina o le fale atoa. E faapena foi mo le veleina. O nisi taimi e sili atu le aoina o vao i le lima nai lo le lamatia.

Afai e mafai ona e faʻatusatusa lelei mea uma, ona aoga lea e tatala ai le eleele i le va o laina i le loloto o le 4 cm. E faia lenei mea pe a uma timuga poʻo le tele o suāvai ina ia le mafai ai e le faʻafefeina o le vai ona faʻapipiʻi ai le avanoa i le ea i aʻa. I le avea ai o se meafaigaluega e faʻaaogaina ai se rake, masini po o isi masini, i lau faitalia.

Masking

Talu ai o le ituaiga "Miranda" e faatatau i le matua ma e le palota, o le manaoga faapitoa mo le pasynkovanii e le tulai mai.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le taimi ma le auala e toto ai kukama.

Tagata faʻapitoa, i soʻo se tulaga, aua nei tuʻuina atu ni fautuaga i lenei mataupu. Afai oe popole i au laau totino ma e popole pe afai latou te le o atu i le leaga o fua, e mafai ona e togi muamua muamua tolu po o le fa laina o fasi.

E taua! E tatau ona faia lenei mea i le taimi, pe afai e 3-6 cm le umi o le laititi. I se taimi mulimuli ane, o le taualumaga e le aoga.

Garter belt

Talu ai ona o le totoina o le laau, o le auala sili e ola ai o le fatuina lea o se auala. I le ogatotonu o Iuni, a ua matua malosi lava vao laiti, o loʻo fusifusia i latou i maea vavalo faʻamalosi ina ia latou tutupu ae i luga.

O loʻo afifiina le afifi i se mea e sili atu le maualuga nai lo le cotyledons ma ua nonoa faʻatasi ma se manoa, e le o se nonoa fusi. I se taimi mulimuli ane, ao faasolosolo le toto, o loo taitaia lelei, afifi i le maea. O se fale lauʻeleʻele e foliga matagofie ma manaia, ma o le avanoa i le seleselega ma le faagasologa o le tausiga e sili atu ona faigofie.

Vitio: kukama pamu I totonu o le togalaau tuʻuina le faʻaoga ma sela lapoa, lea na mafai ai ona tupu fua. O lenei metotia e le gata ina faasaoina ai le avanoa ma maua ai le lagolago i siama vevela - e saofaga i se tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o le vao, ma o le taunuuga, e maua ai le maualuga.

Laʻei pito sili

E tatau ona fafagaina Miranda e masani ona fafaga i le faasologa mo le aʻa e maua ai minerale talafeagai ma meaʻai mai le palapala (mo se faataitaiga, calcium). O le faʻagasologa o le faʻataʻitaʻiga e faʻatasi i le lua vaiaso. I lenei tulaga, e tatau ona suia fugalaʻau: muamua, minerale, sosoo ai ma le mea e masani ai, pe a maeʻa - faʻalavelave.

E taua! Fofo pito i luga luga lelei mo se mafanafana mafanafana. I le timuga o le tau e sili atu ona lelei le felafolafoaʻi o laulaau.

Filifiliga pito i luga o le mineral filifiliga:

  • mo aʻa - 10 g o urea ma le 60 g o le superphosphate ua soloia i le 10 lita o vai;
  • mo laʻau - 20 g o le superphosphate i le 10 lita o le vai.
Fuga faʻamaʻi:
  • mo aʻa - 250 g o le pefu i le 10 lita o vai;
  • mo laulaau - faʻaputuina vao vao ma le vai i le fua o le tasi i le tasi, faʻafesoʻotaʻi mo le 2 aso.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i auala e fafaga ai kukama pe a uma ona toto i le eleele ma i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina.

Fafagaina e faia i le afiafi, vave pe a uma le lelei o le susu. E mafai foi ona e faia lenei mea i se ao puaoa pe a mavae se timuga mamafa. E taua tele le aua le mumu o laulaau, o lea e mafai ai e le fugalaʻau ona faʻamamaina saʻo i totonu o le lua, e aunoa ma le pulupulu, poʻo le avanoa avanoa i le va o vao.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O kulupu papamava e matuā faʻasao i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, o slugs ma parasites ua avea ma faafitauli, aemaise lava i le malulu o le tau, ma o se siama siama, sili atu ona lauiloa o le "vaʻaia ai manu," e mafai foi ona taia ai ni manu malolosi.

E sili atu le aua nei faʻatali mo le osofaʻiga o meaola faalafua ma faʻamaʻi, ae ia vave mimiti le vavao, aʻo lei faia le ovaries. O le fua aupito sili ona aoga i le taimi nei o vailaʻau - pesticides. I luga oa latou afifi o loʻo i ai pea se faʻamatalaga auiliili i le tele o taimi ma le aofaʻiga e faʻaaoga ai le oloa. Mulimuli ma le faʻaeteete i lenei faatonuga.

Seleseleina ma teuina

O le seleselega e seleseleina vave lava pe a oʻo atu i le tele o le fua o le greens (i le tatou tulaga e 10-11 cm). A o faagasolo le vaitau o le fua o le fua o fualaau aina, ua seleseleina cucumama ia le itiiti ifo ma le tasi i le aso ona latou le seleseleina ma maua ai se avanoa e ola fou ai.

A o togi kukama, e taua tele le aua neʻi gauia.O lenei auala e faamanualia ai au. E sili atu le faʻaaogaina o se togalaau ma selesele malie se fuamoa fuamalie. E tatau ona vavae ese le kukama ina ia tumau pea le meaʻai. E le mafai foi ona e mimilo le sasa i le faagasologa o le seleselega.

O le aoina e faia i le taeao po o le afiafi, vave ona lalagaina le Zelentsy i le paolo. O fualaau faisua fou e teuina mo sina taimi puupuu, ma o le hybrid Miranda, e oo lava i le pusaaisa, o le a le umi le umi nai lo le vaiaso. Ae ui i lea, ei ai ni togafiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tipiina kukama faatasi ma le 'au ma tuu i totonu o se fagu vai ma nei vae i lalo. E tatau ona itiiti sina vai ma e tatau ona suia e le aunoa (a itiiti ifo i le tasi i nai aso). O lenei metotia o le a faaumiumi ai le ola o fualaʻau mo se vaiaso lelei ma le afa.

E te iloa? Afai e fufulu lelei le kukama, salalau ma fuamoa paʻepaʻe ma faʻagogo sina mea itiiti, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma se pusaaisa ma e tusa lava pe leai se pu.

I totonu o le polyethylene, kukama o le a ola i le lima aso le umi nai lo le taimi atofaina.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

I le le lava o le suāsusu, o kukama e mafai ona ola laiti ma le fetaui. Afai i le taimi lava e tasi e oʻo ai i le maualuga (luga aʻe o le 30 ° C), o loʻo i ai se lamatiaga o lanu samasama i luga o laulaʻau ma luga o kukama lava ia, lea e faʻaitiitia ai le lalelei mo oloa. O le mea lea, tuʻuina ma faʻamalosia le maualuga o lou gauai. I le gasologa o tausaga, o le eseesega o Miranda ua faʻamaonia pea ona uiga maualuga. O lona gaosiga e avanoa e oʻo lava i se fai togalaau.

O tuutuuga uma lava mo lenei mea - o eleele faʻapitoa, fatu, afifiina ma fugalaau faʻapitoa. E tasi le mea e tumau pea i taimi uma: galuega e tatau ona fiafia. Ona e mauaina uma lea o se seleselega ma lagona matagofie.