Fua o le gaosiga

E tatau ona ufiufi le blackberry mo le taumalulu

O e ona nofoaga e fai ai togalaau, aemaise lava mo le amataga, e masani ona i ai fesili i le tautoulu: e tatau ona malulu vao mo le taumalulu, ma afai o lea, afea e fai ai. O lenei tusiga ua tuʻuina atu i tali i nei fesili. Matou te taʻu atu ia te oe mea e sili ona fetaui lelei e fai ma mea e ufiufi, taimi e aofia ai ma pe faapefea ona fai sao.

O le a le mea e tatau ona faʻaeteete i le pau i luma o le malutaga

Ina ia mafai ona faigofie le sulufaʻi o le blackberry, e tatau ai aʻo le i malulu:

  1. Faʻaauau pea ona faʻafeinu le vao pe a uma le seleselega seia oʻo i le amataga o le malulu, pe a fai o le tau e matutu.
  2. Manatua laʻau, tipiina i latou oe ua uma ona seleseleina, aʻo latou tautua ia latou lava, e pei foi o paranesi talavou. I luga o le 1 vao vao mai le 6 i le 8 lala. O lala na totoe o faʻapuupuuina e tusa ma le 20 cm.
  3. Laʻau vao, faʻamalo le eleele.
  4. Fertilizing potash fertilizers e aunoa ma le chlorine o le a faigofie ai le taumalulu.
  5. Fafasi le palapala i laulaʻau poo le sunflower husk e puipui aʻa ma taofi le susu.
  6. Aveese le laau mai lagolago ma oomi lemu i le eleele. O le latalata atu i le taumalulu, o le vao o le a sili atu le pupuʻu, o lea e tatau ai ona e aveese muamua. Afai o le laau toto saʻo, e tatau ona e punou lemu, fai le pito i luga ma soʻo se mamafa.
E taua! Ina ia aloese mai le faasalalauina o faamaʻi ma le totoina o manu, e tatau ona lafo i totonu o le afi laau vao.

O le a le taimi sili e amata ai le malutaga

O le BlackBerry e malolo i le vevela pe a ma le -17 ° C, o se paʻu mataʻutia i le vevela e sili ona matautia, lea e mafai ona faʻaumatia le laau tusa lava pe a -10 ° C. O le taimi sili mo le malutaga e oʻo mai i le taimi e teuina ai le vevela i -5 ° C, o lona uiga, e masani lava i le faaiuga o Oketopa poʻo le amataga o Novema (atonu e eseese le vaitau i luga o le itulagi). Afai e te ufiufi le vao i luma atu o le taimi, ona i lalo o le aafiaga o le vevela, o le a faaauau pea ona tupu, ma i le leai o se malamalama ma le ea, o le a tuputupu ae le tuputupu ae talavou ma pala. O le pala o aʻa ma lala o le eleele e fesoasoani i le condensate ua fausia i lalo o le malutaga mai le vevela tele ma leai se ea.

E taua! Maualuga maualuga o se soa o maʻi faʻaleagaina.
Thaws e matautia aua o le a mafua ai le susu o le aisa i le taimi mulimuli ane o gutu mulimuli, ma oti ai le blackberry.

E mafai faapefea ona e ufiufi le blackberry mo le taumalulu

Mo le malutaga e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻaaoga pe faʻatau.

Faamasani oe lava i tulafono mo le maluluina o vine, rosa, apu, fale, vine, fig, lilies, thia ma raspberries mo le taumalulu.

Mea faʻaaoga

E pei o mea e faʻaaogaina mo fale e talafeagai:

  1. Soo - o lenei vaaiga e manaʻomia ai le tele o le taimi, ae e maua ai le lelei. Faʻatasi ai ma mea faʻalavelave faʻafitauli o faigata i le aveeseina o lenei ituaiga o malutaga i le tautotogo - e mafai ona vaʻaia e le vavaeina lima, ma o toega o le palapala i tumutumu o vao faʻateleina ai le tuputupu ae o le itu laau.
  2. Snow - i taimi o le taumalulu a le kiona, o le a mafai ona puipuia le laau, peitaʻi, i le mea e tupu i le malulu, e mafai ona avea o se punavai matautia o le susu, lea o le a faʻafefe ma faʻaleagaina le laau i le amataga o le malulu.
  3. Fualaau faisua - faʻaaogaina mago ma maloloina, lea e seleseleina i le faagasologa o le seleseleina o falaʻau.
  4. Hay ma vaomago - o mea uma e lua e faigofie ona faʻaogaina, e faigofie ona aveeseina i le tautotogo. O moa - o se fale e mafai ona tosina mai ai manulele e faigofie ona 'ai i vao vao mo le taumalulu.
  5. Paʻu pau - o lenei ituaiga o meaola e mafua ona o le maualalo o le malosi o le galue, ae o lea e taua tele le le ufiufiina o laulaau mai fualaau aina ma fualaau aina, talu ai e mafai ona faʻasalalauina aʻa o meaola faalafua.
  6. Pepa o Leu - o lenei mea o loʻo faʻamatalaina i le maʻaleʻale, o le mea lea e mafai ona puipuia ai le togavao, e faʻavaivai foi le vai. O lau ua maeʻa pe a uma ona seleseleina le saito poʻo le faʻagogoina faʻagogo i se auala masani, tuʻu i totonu o se mea malulu. Taofi laulaau maloloina ma saoloto mai mea leaga.
  7. Faʻasalaga ma ufiufi - E le fautuaina e faʻaaoga ona o le faʻaititia o le mea e maua mai i le vevela, faʻamalosia le palapala, faʻafefe tele vai, lea e togi ai i se poloka poloka, ma fesoasoani i le toe gaosia o meaola faalafua.
  8. Peat - faʻaalia i se tikeri maualuga o le susu-absorbability, o lea e le talafeagai lelei.
  9. O lala o laau oona - O se mea malulu o lenei tapuni e mafai ai e le togavao ona manava, taofi le vevela, fefefe ailati ma meaola vevela.
  10. Husk o le sunflower, buckwheat, araisa - O mea lelei e lelei aua e faʻafefe ai le suavai, ae o le a tele se mea e ufiufi ai.
O le itu lelei o le faʻaogaina o mea e faʻaaogaina, o le le lava o tau tupe, o le le lelei - o le le mafai ona faʻaaogaina i ni vaega tetele.
E te iloa? I totonu o Egelani, o loʻo i ai se tala faʻasolopito e na o le 11 o Oketopa o le a seleseleina ai - o le aso nei e oso ai le tiapolo i luga o ia, ma o tagata e 'aina fua ua filifilia pe a uma le aso atofaina e le mama.

Mea faʻapitoa

E mafai ona e ufiufi le blackberry faʻatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻapipiʻi gaosi ua faʻatauina i le faleoloa:

  1. Ata tifaga - O lona malulu papaʻe o le a avea o se fale lelei i le taumalulu a le kiona, ae mafai ona tupu ai ni faafitauli pe a fai o se mea e tupu ai. I lenei tulaga, i lalo o le tele o le susu ma le vevela ua faia, lea o le a mafua ai ona pala. E le afaina ai le manumalo i le kiona, i lenei tulaga o loʻo i ai se aʻafiaga o le kiona, lea e faia i luga o se aso manaia e le la ma faia ai se vevela maualuga i lalo o le ata. A maeʻa le la, o le pa'ū o le vevela e taʻitaʻia ai le maalili. I le avea ai o se filifiliga - e mafai ona e tuʻuina pepa i lalo o le ata pe fufulu i luga ma le sawdust.
  2. Ruberoid, fasi fasi linoleum tuai - faʻafaigofie ona faʻaaogaina lenei ituaiga o mea faʻaaoga e faʻagata ai le pala i le taimi o pulu.
  3. Lagi po o le taumalulu - o lenei meaola e fetaui mo na o latitudes i matu, o loʻo i ai le malulu ma le malulu, aua o mea e mafai ona faʻaputuina ai le susu i le susu ma o le blackberry o le a pala.
  4. Burlap - ua faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi faaopoopo e fesootaʻi ma auala faʻalelei o fale.
  5. Tusa e leʻi faia (spunbond, agrotex, lutrasil, agrospan) - o le lelei o lenei ituaiga meafaitino o se puipuiga lelei mai le malulu ma le mafai ona pasia le ea. E le maua ai se gaosiga o le kiona, o lea e mafai ona e ufiufi ao lei amataina le kiona, ma fana - umi pe a maeʻa.
  6. Foam plastic - e puipuia lelei, ae e taugata ma e faigofie lava ona gau e moa.
E te iloa? Foam plastic 98% aofia ai le ea.
O nei ituaiga o malutaga e mafai ona puipuia ai ni vaega tele o laau toto, e mafai ona faʻaaogaina i ni nai taimi, ae latou te manaʻomia ni tupe faʻafaigaluega.

Faʻafefea ona ufiufi

A maeʻa le galuega sauniuni, o le blackberry o loʻo tataʻi latalata i le eleele mulmulitaʻi, e taumafai ai e le faʻaleagaina lala vaivai. Afai e le mafai ona e punonou i vao, e ufiufi i pusa o plywood, slate. O le puipuia o le ata tifaga poʻo mea e leʻi faʻaaogāina mai le pipii atu i le laau, e sasaa ifo ai i lalo o se mea e faʻaaogaina ai ni mea e faʻaaogaina e puipuia ai mea mai le faʻafesoʻotaʻi ma lālā ma lau.

Aoao pe faapefea ona filifili le saʻo e ufiufi ai mea ma mea agrospan ma agrotex.

O mea e leʻi faʻaaogā e mafai ona paʻepaʻe ma sinasina, o le eseesega i le va o le lanu paʻepaʻe e atagia lelei ai le susulu o le la ma e talafeagai mo le manumalo i le kiona. E tupu foi le eseesega: o se mea e maua ai le 100 g i le 1 sikuea sikuea. m e mafai ona faataatia i le 1 papa, 50 g i le sikuea 1. m - i le 2 laulau. E tele lava ina fautuaina e aofia ai le 2 laupepa o se fasi pepa. Filifili le lautele o mea, e tatau ona e taofi i le 1.6 mita.

E taua! Leai se mea e taumafai e afifi ai le laau i totonu o le mea e ufiufi, e pei o se pepasa, faʻaleleia le tuʻuina o le eleele vevela, ae le o le fola, taumafai e ufiufi nisi teritori e latalata i le laau.
O pito o le fola e tatau ona togiina i le eleele ma se mea mamafa (faʻatasi ma maʻa poʻo faʻasusu i le eleele) ina ia aua neʻi ave e le matagi. E fautuaina le tuʻuina o se kiona i le tumutumu o le fola ina ia mafai ai ona faʻavave le vevela.

E tatau ona ou ufiufi ituaiga malulu o le blackberry

O le faʻafefe o le kiona e faʻaalia ai le gafatia o le blackberry e faʻaalia ai le maualalo o le vevela. Ae peitai, o le mea moni o le a ola le laau, e le o lona uiga o le a le pagatia, - i le itiiti o le kiona e mafai ona faʻavaivaia ai le tumutumu ma le fautuaga a le mama, o se taunuuga, o le seleselega o le a matitiva. Mai ituaiga o le malulu, o le lauiloa sili o Agave, lea e sili atu i le -20 ° C. Ae o paranesi talavou o lenei ituaiga e mafai ona malolo i le tau malulu. E ui lava o le tautotogo i lo latou nofoaga o le a tupu ai ni totō fou, ae o le tausaga nei o le a latou le fua mai ai. E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, e manaʻomia ai foi fale malulu, e faʻamalosia ai le malupuipuia, a leai o se laau vaivai e le fiafia ia te oe i fua.

Faitau foi e uiga i ituaiga ituaiga malulu e pei o Chester Thornless ma Giant.

O le mea lea, afai e te manaʻo e maua se seleselega lelei o le blackberry, e tatau ona ufiufi vao mo le taumalulu, ae e tatau ona faia saʻo. Mo laau laiti e talafeagai mea talafeagai, mo mea lapopoa gaosi mea (gaʻo sinasina). Ae ui i lea, aua neʻi ufiufi vave, a leai o le a pala ma mate le laau. Mulimuli i a matou fautuaga, ia faia le fale saogalemu mo vaomatua mo le taumalulu ma o le ae mautinoa lava le eseesega.

Vitio: blackberry-pe faapefea ona ufiufi lelei

Faʻamatalaga

O le ata e lelei lea, i le faaopoopo atu i le ata tifaga, o loo i ai pea le kiona o taatia i luga. Afai e leai se kiona, e maua se fale kesi (o loʻo faʻaauau pea le ola o le laau ma tupu aʻe i luga ma le paʻu o le vevela malosi). I totonu o le oneone, e mafai ona ufiufi le ata i se laulau eleele 3-4cm luga (mo le 300 bushes e le o le taimi e tatau ai, 3-4 galuega a le tagata). O sea malutaga e sili atu ona malupuipuia. O mea e le mafai ona faʻaaogaina e leai ni mea e faʻaaogaina e pei o le faʻaogaina i luga o fugalaau. E mafai ona ese le malosi o le tino, ae e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le 2 laulau i le maualuga o le 50g / sq. M nai lo le tasi ma le maualuga o 100g / sq. O le tau o le malutaga e tutusa lelei lava ma le ata kosi, ma o le faagasologa lava ia o le itiiti ifo lea o le taimi e faʻaaoga ai). Sintepon e faʻaaogaina foi, ae masani lava mo le malutaga o se aʻoga poʻo se vavaega. O le taumalulu gaosia o le a sili atu le tau, e tumu tele i le susu, e le lava le malosi ma e mamafa i le tulaga susu, ae le o se filifiliga. O le Spunbond e lava le umi (e lava mo se numera o vaitau), mama, taʻavale ma taʻavale i luga o le lisi (mo le ufiufi o le tele o vao e sili atu ona faigofie e faʻaaoga ai tagata e 3 - tuʻu le tasi, lua faʻanofo le pepa, ona togiina lea o lauusiusi i laupapa poʻo fufulu ile palapala). E leai ni arcs ma ni faavaa e manaʻomia; afai e saʻo lelei le totoina o pupu, o le fugalaau e sui ai le fale, o le mea o loʻo faʻaaogaina e le ala.
Yakimov
//club.wcb.ru/index.php?showtopic=2057&view=findpost&p=39269

E faʻalagolago i lou nofoaga o le nofo ai, pe i luga o le tau. Afai e le soona malosi ia manumalo, ona le mafai lea ona e ufiufi. E ui lava o fai togalaau masani e fai mai o le blackberry puipuia i le taumalulu e maua ai se fua tele atu.
Gazon
//gardenstar.ru/forum/11-vsjo-o-sade-i-tsvetakh/893-nuzhno-li-na-zimu-ukryvat-ezheviku#913