Faatoaga faatoaga

"Iodinol" mo moa: faatonuga mo le faʻaaoga

E iloa uma e faifaatoaga moa e mafai ona faʻailoa mai e moa le tele o faafitauli i le gastrointestinal tract ma faʻailogaina (o le vaega fesootai o le paʻu), lea e aʻafia ai le tuputupu aʻe ma le ola o le lafu manu. Ina ia foia nei maʻi, na atiina ae ai le tele o fualaau taugata taugata. Ae ui i lea, o tagata e masani ona filifilia le "Iodinol", lea e le taugata, ua faamaonia le aoga ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa i taimi o togafitiga. I lenei tusiga o le a matou talanoa auiliili e uiga i lenei fualaau faasaina.

Pharmacology

I tagata, o lenei mea e masani ona taʻua o le iodine lanumoana. E leai se igoa faavaomalo e le faʻaaogaina. O le fualaau faasaina e saogalemu le faʻaaogaina, aua e leʻo iai ni mea oona, vailaau faʻamaʻi, tui, hormones ma isi vailaʻau, faʻasaʻo faʻapitoa i togafitiga.

I le tuufaatasiga o le "Iodinol" o loo i ai ia mea (i le 1000 cm ³):

  • iodine - 1 g;
  • polyvinyl alcohol - 9 g;
  • potassium iodide - 3 g;
  • vai faamama (pei o le solvent) - o le mea na totoe (pe tusa o le 980-990 g mo le 1000 cm³).
E taua! Pe a galulue faatasi "Iodinol" Laei puipui lima ma se ofu talaloa.
O fualaau faasaina ei ai le uiga o le iodine manogi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le masini e amata ai ona fefete.

Aoao pe faapefea ona togafitia ma puipuia mai faʻamaʻi moa.

E aʻafia i le vaega o vailaʻau faʻafomaʻi. O le eletise autu autu o le iodine, lea pe a faʻafesoʻotaʻi ma le epidermis ei ai sona aafiaga faʻaola:

  • aveina se vaega malosi i faiga faʻapitoa;
  • pe a faʻapipiʻiina ma le L-tyrosine, e maua mai lau thyroxin, o le hormone taua, o lona gaioiga autu o le faʻagaoioia lea o metabolic processes;
  • faatelevaveina le faagasologa o le faia o le tuufaatasiga o meaola tuufaatasia;
  • o loʻo aʻafia ai i le faʻamavaeina o isi puipuiga.
Ona o le i ai o le polyvinyl alcohol, o le iodine o loo taofia i le tino. O le mea lea, o le ava e faaumiumi ai le aoga o aafiaga o iodine i le tino. E le gata i lea, o le polyvinyl alcohol e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le iodine i luga o le tino o le tino. E taua tele le maitauina o le "Iodinol" e talia lelei e tusa lava pe tele gaʻo vaivai.

E te iloa? "Iodinol" muamua na amata ona faʻaaoga i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi (1942). I lena taimi, o lenei fofo na fesoasoani e faʻamalolo ai manua o le paʻu, ma puipuia ai le salalau o siama i le toto e ala i le gaʻo ma okeni.

Afai o aʻaʻo o moa e aʻafia e siama microorganisms, o lona uiga o le "Iodinol" e mafai ona teteʻe malosi ia i latou. E le gata i lea, o lenei fualaau faasaina e faaalia ai le maualuga o le gaioiga i le tau faasaga i le galem-positive ma le gram-negative strains.

Le mea ua faamoemoe mo

"Iodinol" ua fuafuaina mo le togafitiga o faafitauli i le gastrointestinal tract, fufuluina o le nasopharynx, togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le dermatological ma faʻamaʻi o le tino. O veterinarians e masani ona faʻaaoga le iodine lanumoana e togafitia ai coccidiosis ma pullorosis i moa. "Iodinol" o loʻo faʻaaogaina foi e avea ma sui o le gasegase o loʻo aʻafia i le atinaʻeina o le suamalie (aemaise lava i le taumalulu, pe a le o ese mai le vao).

Mo le togafitiga o coccidiosis i moa e faʻaaoga fualaau faasaina e pei o Amprolium ma Baycox.

I le taotoga, faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa tau taotoga, "Iodinol" e faʻaaogaina i se pepa faʻapitoa. Ua maua foi e le fualaau faasaina lona faaaogaina i le togafitiga o le otitis, catarrhal ma catarrhal-purulent vestibulitis.

Le faʻaaoga

"Iodinol" o se mea e galue malosi i le ola o le tino lea e puipuia lelei ai fualaau oona. O lona uiga o le a faʻalagolago i le mamafa o le moa ma le ituaiga o togafitiga (faʻamaʻi e manaʻomia ona faʻamalolo).

Matou te fautua e aʻoaʻo auala ma le auala e fafaga ai moa i aso muamua o le olaga.

O fualaau faasaina ua faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  1. Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma le vave faʻamalolo o manua ma manua faʻapitoa, o le fualaau oona e faʻaaogaina i se foliga faʻapitoa. E faʻaaogaina le Iodine i le ogaumu o le cotton, ma mulimuli ane togafitia lelei vaega o loʻo pagatia o le paʻu.
  2. O le pullorosis e togafitia i le "Iodinol" ua faʻaitiitia i le vai i vaega e 1: 0.5. O le vailaʻau e tuʻuina atu i moa 3 taimi i le aso ma le 0.5 ml. O le togafitiga e tumau i le 8-10 aso. Afai e manaʻomia, toe faʻaleleia le togafitiga pe a maeʻa le 7 aso.
  3. I totonu o le coccidiosis, e tatau ona faʻamalo le vailaau i le vai i tutusa tutusa e pei ona taʻua i luga. E masani lava e 7 aso le togafitiga. O faʻaoga e faʻalagolago i le matua o le moa: o manufelelei e oʻo atu i le 4 masina e tatau ona tuuina atu ile 0.5milini o le iodine e faatolu i le aso, e tatau ona faalua le tagata matutua.
  4. O le fualaau faasaina na faamaonia foi o se gaioiga lelei i taimi o le taumalulu-taumalulu afaina o faamai. E faʻaaoga i le lamatiaga o le atiaʻe o avitaminosis. Ina ia puipuia le "Iodinol" ia faʻaitiitia i le vai (tulaga tutusa) 1 taimi i le aso mo aso e 15. Afai e manaʻomia, toe fai le vasega pe a uma le vaiaso.

E taua! "Iodinol" e le ogatasi ma vai siliva ma le vai vaifofo o le potassium i taimi uma.

Ole fualaau faasaina e matua leai lava se mea oona, o lea o aano o manufasi ma fuamoa pe a uma ona faaaogaina e mafai ona saogalemu. "Iodinol" i se taimi puupuu lava e faʻafefiloi i le ate ma alu ese mai le tino, e le o faʻaosoina i totonu o fusi ma okeni.

VITIO: O LE TALOSAGA O IODINOL MO SE TAIMI

Contraindications ma aʻafiaga itu

Afai e te le tausisia le vailaʻau ua faʻaalia ma faʻaaoga i le taimi o togafitiga togafitiga tele, atonu o le ai ai se faʻavevesi i nofoaga e faʻaaoga ai le iodine. E le gata i lea, o gasegase o le tino i foliga o le paʻu o le paʻu e mafai ona tupu faatasi ma le le lava o le iodine. "Iodinol" ua tuʻufaʻatasia lelei ma isi vailaʻau, e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi.

O le a fiafia tagata e ona le aoga e fia iloa mea e tatau ona faia ina ia mafai ai e le tele o moa ona tuputupu ae i le matua.

O le tele o contraindications mo le faʻaaoga e aofia ai: dermatitis herpetiformis, ma thyrotoxicosis. I le tele o tulaga, "Iodinol" e le mafua ai aʻafiaga. E leai ni tulaga o mea ua fai ma vaisu.

Lapataiga

Tulafono mo le galue ai ma le vailaau ma faʻamalositino autu o loʻo taua i lalo:

  • O le mauaina o le "Iodinol" i luga o le mucous membrane o mata e le taliaina, i lenei tulaga, e te manaʻomia se fufulu mata o se mea faʻafuaseʻi i lalo o le vai mama, e sili ona alu i se fale fomaʻi pe'ā uma le faʻamalo;
  • A o galue ai ma le "Yodinol" e matua faasaina le ulaula, inu, ai meaai, tautala i luga o le telefoni ma tosina, pe a uma ona e galue i le fualaau faasaina ua fautuaina e fufulu fufulu lima i se fasimoli ma vai;
  • faʻaaogaina o vaifofo suamalie o le iodine lanumoana e tatau ona lafoaʻi (faʻaaogaina le umi o le teuina);
  • faʻaaogaina o le "Iodinol" faʻatasi ai ma isi visevise ua faʻasaina;
  • e tatau ona teuina le fualaau faasaina i le vevela mai le +3 i le +30 ° C, i se nofoaga pogisa lea e leai se avanoa mo tamaiti ma meaola, i ia tuutuuga e mafai ona teuina le fualaau faasaina (i lana pepa ua pisia) mo le silia ma le tolu tausaga;
  • E faasaina le teuina o le vailaau i le vevela o le sili atu nai lo le +40 ° C, talu ai ona o le maualuga o le vevela e fesoasoani i le faaleagaina o le mea galue malosi "Iodinol";
  • ina ua uma le aso e faamutaina ai le vailaau faasaina, e tatau ona lafoaia e tusa ai ma tulafono ua faavaeina e le tulafono.

E te iloa? Faʻamau "Iodinol" o se fomaʻi ma le fomaʻi mataʻituina o le fale, Doctor of Biological Sciences V.O. Mokhnach.

Ma le mea mulimuli, ou te fia iloa e le maua e microorganic bacteria le tetee atu i le iodine lanumoana, o lea e mafai ai ona toe faʻaaogaina lenei fualaau faasaina i le tele o taimi. Ona o lenei meatotino, ae ona o lona maualuga ma le tau maualalo, "Iodinol" e sili ona lauiloa i vailaau vailaau.

Faʻamatalaga

Mo le togafitiga o faʻamaʻi gastrointestinal, o le iodinol e faʻafofo tautala i se fua faatatau o le 1.0-1.5 ml / kg o le mamafa o le tino (sauniuniga mama) 2 taimi i le aso mo 3-4 aso. Faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le dyspepsia, o le iodinol e faʻaaoga i totonu o aitema lava e tasi mo togafitiga, ae faʻatasi i le aso. E saʻo ma tuʻuina mai e le iʻa. O le fua saʻo mai le tamaloa o lona aiga na talosaga mo le 22 tausaga o loʻo auai i iʻa.
Tanya susu
//www.pticevody.ru/t2534-topic#406168

Na taʻuina mai ia te au o le yodinol tutusa lava o le iodine lanumoana. Ma afai ou te le sese, e tatau ona faʻafefe le tioata i le 10 lita o vai.
Faʻatauga faʻatoʻaga faʻatoʻaga
//www.pticevody.ru/t2534-topic#405668