Laʻau i totonu

Auala e faʻaleleia ai le moa: fatu, tipi, fola, lau

O le laau o le a talanoaina i se taimi mulimuli ane i le tusiga o se malolo mai le vaomatua o vaomatua o Amerika i Saute.

O Monstera ua leva ona avea ma taitai i le va o tagata fiafia i totonu o laau, o lona uiga ona o ona laʻau teuteu e le masani ai, o le le mautonu i le tausiga, faapea foi ma le faafaileleina vave, e oo lava i se mea fou i lenei pisinisi e mafai ona taulimaina.

Metstera metotia faʻaleleia

Faʻatoʻagaina e le Faatoaga auala e lima e fafaga ai monsteras:

  • faʻasolosolo apical;
  • toso faʻasolo;
  • faʻaaoga fatu;
  • lafoaʻi;
  • lau.
Ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga auiliiliga o auala taʻitasi, lea e mafai ona e faitauina e ala i le faitauina oa matou tusiga.

Faamasani oe lava i ituaiga ituaiga o meaʻai, tulafono o le tausiga, mafuaʻaga o le samasama o lau.

E faʻafefea ona faʻalauteleina ni meaʻai

Mo le toe gaosia e ala i le vavaeina o soʻo se laau matutua e talafeagai. O le tausiga o Monstera e sili ona lelei i le tautotogo. E lua ituaiga o tipi - apical ma aʻa.

Aoao pe faapefea ona tipi ivy, calamondin, streptocarpus, plumeria, dieffenbachia, laurel.

Toe faʻaleleia mea faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o mea

O lenei auala e mafai ai ona taʻua le sili ona faigofie. E tatau ona e filifilia se malosi malosi mai le pito i luga o le laau. Faamolemole ia maitauina ia le itiiti ifo i le tasi le fatugafa e tatau ona i luga. Tuu le tipi i le vai ma faatali mo le aʻafia.

Talu ai ona o le olaola o le vao e vave ona ola, ia vave ona saunia se pusa telē lea e lelei ai mo ia ona tupu aʻa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le vai ua kukaina lea e faʻaaogaina ai se laulau o le gaʻo faʻamalosia pe faʻaputuina foi se aofaiga o malala.

O nei fuataga e tupuga mai fugalaau fugalaau ina ia faʻagesegese ai faiga o le pala, lea e mafai ona vevesi ai le laau. A maeʻa ona faʻamalolo e le fugalaau ni aʻa malolosi se tolu - ia sauniuni e suʻeina i le eleele i se nofoaga tumau.

E taua! Afai e le mafai ona e filifili i le filifiliga o mea e talafeagai lelei mo le toe gaosia - tuʻufaʻatasia le pupuu. O umi uumi e umi ona maua ai le aʻa ma masani ona amata ona pala i le faagasologa o le faateleina o le aʻa.

Monstera faʻasolosolo totoga

O le auala o le fausiaina o Monstera e faʻaaogaina ai le vavae o laau e toetoe lava lelei e pei o le auala na faamatalaina i luga. Filifili se vaega o le 'auʻau lea o loʻo i ai nai tumutumu. Faʻasinisi ma le faʻaeteete i seleni mata, tuu i totonu o le eleele ma sasaa se tipi i luga o sina mea laitiiti.

Nai lo le palapala, e mafai ona e faʻaaogaina se paluka mo laau totō poʻo soʻo se faʻafefiloi. O le vevela o le eleele e le tatau ona pa'ū ifo i lalo + 26-28 ° C. Ina ia faʻavaveina le faʻavaeina o aʻa fou, e mafai ona e ufiufi lau o le filo lanu meamata pe tuu i lalo o le tioata.

I lenei auala, o le ae fatuina se aʻafiaga o le suauu lea o le a pei o le laau i lona togavao. Ina ia aloese mai foliga vaaia, ia taitasi i le aso mo se taimi, ia tatala le tipi ma ia latou "manava."

O le i ai i ni tulaga mafanafana, o aʻa fou o le monsters o le a le mafai ona e faatalitali mo se taimi umi, faatali seʻi oʻo ina latou malosi ma totoa le fale i totonu o se fagu fou.

E faʻafefea ona faʻasalaina moli vao: vitio

Faʻamatalaga o le totoina o fatu e Monstera

O le faʻasologa o le fatuina o le monster o se faiga faigata tele ma le taimi e masani ai, masani ona faʻaaogaina e le au fai togalaau masani e faʻatoʻaga ituaiga eseese o laau. Ina ia maua au taumafaiga uma e totoina se vine potu mai fatu ina ia maua ai se faaiuga manuia, faaaoga la matou fautuaga.

E te iloa? I le faʻatoaga o le aiga o Monstera e seasea fiafia i faifaatoaga ma o latou fugalaau. Ae i tulaga masani - i le vaomatua vaomatua o le fuga o le monster o se mea taatele. O le laau e maua ai fugalaau tetele e foliga mai o se paʻu o le mauve lilac lanu. E lelei ma, e tusa ai ma molimau vaaia, ei ai le manogi suamalie ma le sogisogi o strawberries.

O le a le taimi ma le mea e totoina fatu fatu

O lenei ituaiga germination e tatau ona amata i le vaitaimi mai le faaiuga o Fepuari seia oo i le faaiuga o Mati. Saunia ni pusa lapisi e tumu i meaʻai. I le avea ai o se isi mea i le palapala - e mafai ona e faʻaaoga le moa peat, poʻo le sphagnum, lea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau ona o lona gafatia e gaosi ma taofi le susu i totonu.

Ave le fatu monstera i sphagnum ma ufiufi i se afifi palasiti luga. Afai i luga o le ata e te matauina le le lava o le condensate, ona fai lea i lea aso ma lea aso, sulu i luga o fatu mai se fagu pulu. Taofi mea e teu ai fatu i totonu o se nofoaga mafanafana ma susulu ma taofi i latou mai faʻataʻitaʻiga. A maeʻa pe a ma le 2-6 vaiaso o le a e matauina le fuʻa muamua, lea o le a le pine ae avea ma se fatu malosi.

E faʻapefea ona ola le monster mai fatu

E faʻapefea ona tausia le tipi

O le tausia o monstera seedlings e matua ese lava mai le tausia o fualaau o soʻo se isi lava fale. Tuʻuina ni fatu faʻatasi ai ma se suʻeina i aso taʻitasi o se fagu sulu ma puipui mai faʻamaʻi malulu. O le tulaga manaomia o le vevela ma le malamalama e mafai ona maua mai i le fesoasoani o faʻalauiloa faapitoa, o le mumu lanumumu lea e faʻavaveina ai le faiga o photosynthesis ma faʻamalosia ai le tuputupu ae o laulaau fou.

A maeʻa ona tuʻuina atu e le monstera se pea paipa tetele, o le isi laasaga e amata ai ona ola le fatu - totogo laau. O le tuputupu ae o le laau e tuusaʻo lava i le atinaʻeina o ona aʻa, o le mea lea e taua ai le filifilia o se potopotoga vaapiapi e lava lelei e mafai ai ona totoina atoatoa ma totoina ai laau toto.

E taua! O le monstera o le suamalie e mafai ona mafua ai mumu i le mucous membranes, ma mafua ai ona faʻafefe se faʻafefe. Afai e faʻamalosia, e ono mafua ai le toto i le gastrointestinal tract.

Tulafono mo le tausiga o laau talavou

A maeʻa le faʻavasegaina o laau laiti i eleele mama, filifili le nofoaga pito sili ona moli ma sili ona mafanafana i totonu o le potu ma tuu ai pusa iina. O le mafanafana o le ea e mafai ona faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o laau totō - o lea la e teu ai fatu mai le faʻataʻitaʻiga, e sili ona lelei le tuu i se mamao e 1 m mai le faamalama.

Totogi faapitoa i le faʻapipiʻiina pea o laulaau ma vai vai vevela mai se fagu moli. Aua e te popole pe afai e te iloa o laulaau muamua e leai ni laasaga e faʻaseseina - o laulaau ua taua o le tamaititi, ma o le a mou atu ao tuputupu ae le laau. O le mea moni, o laʻau matagofie na vaneina lenei laau e foliga mai i le ono po o le valu masina talu ona totō fatu i le eleele.

E ola lelei Monstera i tulaga pagatia. Adiantum, chlorophytum, clevium, begonia, anthurium, spathiphyllum, ficus, aspidistrum e mafai foi ona tuu i lalo o le paolo.

Monstera tulafono faʻapitoa

Monsterra togafiti e manatu i lenei auala e gaosia ai le sili ona faatuatuaina. Pau lava le mea e te manaʻomia o le suʻeina lea o se laʻau malosi ma aʻafia ai atinaʻe. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totonu o se tamai pepa palasitika, totonu lea e tatau ona avea ma pulupulu sphagnum.

E mafai ona e faʻaaogaina se ata palasitika, lea na e nonoa i le ea. Moisturize le galu i aso uma ma matamata i le tuputupu aʻe o aʻa - e tatau ona lava le avanoa mo le atinaʻeina.

E masani ona tupu o le totogo, e faaopoopo atu i aʻa, amata ona faasaʻoina laulaau - e mafai ona manatu o se faailoga o loʻo e faia mea lelei uma. A uma le ola o le fana, oti ese mai le tina ma totō i totonu o se ulo.

Nai lo o se ata vevela, e mafai ona e faʻaaogaina se fagu palasitika vai e mafai ai ona e faʻaogaina le ea. Mo le faigofie, nonoa le fagu i le au ma se masaga ma aua neʻi galo e faʻaopopo vai ile potu vevela.

A e vaʻaia ua oʻo aʻa i aʻa - aveese le fagu, tipi ese ma le faaeteete le fana ma totō i totonu o se ulo ma le eleele sauni i se nofoaga tumau.

E te iloa? Ua matauina e le au faifaatoʻaga ua lata lava ona mamafa le timu, e ono mafai ona aliali mai i luga laʻau o lenei laau. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, ao leʻi oʻo i le vaʻalele o le ea e tumu i le susu, ona tuʻu loa lea.

E faʻapefea ona faʻaleleia laulaʻau

I le iloa ai o lau monetra e faʻafuaseʻi ona "paʻu" lona lau laʻau matagofie, aua nei faanatinati e lafo ese - faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e taumafai se isi auala e fafagaina ai lenei fale. Tuu le laulaʻau i se fagu vai (e lelei le faʻaaogaina o se voluma o le itiiti ifo ma le tasi ma le afa lita) ma faʻatali sei oʻo ina amata le faagasologa o le faʻateleina o aʻa.

Ina ia faatelevaveina lenei faagasologa, tuu le fagu i se nofoaga manaia ma mafanafana. A maeʻa sina taimi, a oʻo ina tutupu aʻe aʻa i le tele o le manaʻo, ia faʻapipiʻi le laulaʻau i totonu o se ipu faʻavave. Ma o le laʻau ua totoina e le pa'ū i le eleele i lalo o lona mamafa, ia nonoa i soo se lagolago.

O le faailoga autu o le lau o le Monstera ua aʻafia i le nofoaga fou o le a avea ma ona foliga malosi ma taugata. O le tausiaina o lea mea e aofia uma ai taualumaga o loʻo faʻaaogaina mo soʻo se isi lava laau totoina - faʻainu vai masani, faʻaleleia i le vai i le vevela o le potu, teuina o pupu, ma le tuʻuina o le fugalaau i totonu o se laʻau lelei ma susulu.

O lapoa lapoa ma le matagofie o le monstera e foliga mai ai o le pama, e ui lava o le lianas. Aoao atili e uiga i pama Hamedorei, tagata ola, rapis, yucca, aso.
O mea uma lava ia o le toe gaosia o lenei fale matagofie matagofie. E pei ona mafai ona e vaʻai, toetoe lava o vaega uma o le laau e talafeagai mo le gaosia o le monstera. Filifili se auala talafeagai mo oe, ma o le a fesoasoani a matou fautuaga ia te oe e faʻamaeʻa le galuega.

Faʻafefea ona faʻaleleia le moa: iloiloga

Talofa! Ou te lipoti atu le galuega na faia e toe maua mai ai a tatou siaki. Mai aʻa e tolu na matou luluina i totonu o le galu, tasi na maua mai aʻa, ua tumu uma le galu. E lua aʻa e leʻi maua ai aʻa. Na matou tipiina le aʻa lona fa ma tuu i totonu o se fagu uamea. Aumai ni aʻa lelei. Ou te manatu o se auala sili ona faigofie nai lo le papa. E mafai ona e vaʻaia le mea o loʻo tupu, aua e te faʻafefe ma galu ma faʻafefe faʻafefe. Tau lava o le nonoa o ni fagu i lalo o aʻa malulu ua paʻu i le umi o loʻo manaʻomia. O le asō ua tatou tipi ma tuu i le eleele. Le tauagavale 6 laupepa ma se fusi o aʻa ua fao i totonu o le palapala. O lenei ua matou faatali, e pei ona tatau ai.
evanta
//floralworld.ru/forum/index.php?topic=653.msg761197#msg761197

Ma o laʻu suega faataitai lenei.

I le masina talu ai, na latou aumaia ai ia te au le 3 tagata tipi.

Sa filifili ese le faaiuga.

O le tasi au toto na na o le pipii i le lautele.

O le seti lona lua i totonu o le vai faʻamalosi uamea.

I luga o le lona tolu, ia tipi se pepa, tuʻu i se mea lautele ma ufiufi i le palasitika (o se kativa).

Leai se faʻamalama ma le vevela. E pei o lenei:

O le masina mulimuli ane, o le iʻuga lenei:

O le aʻa i totonu o le eleele, faatasi ai ma le laulaau, e leʻi suia uma - o le laulaau e lanumeamata, malosi. O le fatugao e le o fufulaina. Atonu e tupu aʻe aʻa.

***

O se fatu i totonu o le vai na toe faaolaola le pupu, ma maua sina aʻa. Leaf ma le muamua, maloloina. O le a ou toto i le eleele.

***

Ia, o le tipiina o le lauʻeleʻele. Na o le vaiaso mulimuli ane, na ia tuleiina ai se fatugao. O se paʻu laʻau na pa'ū i le lua vaiaso.

*** Ma sa ou tilotilo se lau tipi i totonu o le vai. Alive, lelei, aua le togi i aʻa. O le a ou matamata atili - na o le mafaufau.

Juna
//floralworld.ru/forum/index.php?topic=653.msg791173#msg791173

Monsterra e faateleina i le vaevaeina o le aʻa i fasi vaega. Ua faia i le ala lenei: tipi le aʻa o se laau i ni vaega ina ia i ai se polo ma se laulaau i luga o lenei vaega. Ona tuu lea o lenei fasi mea i le vai lea e mafai ona e faaopoopo i ai aspirin. O le a maua ai le aʻafia vave aʻafia. O le taimi lava e aliali ai le pine, e mafai ona e toto i le eleele. O loʻo ou faʻaleleia lenei laau. O le mea moni o nisi taimi o mea na e faia mo aʻafiaga e mafai ona pala, ina ia le tupu lenei mea, na amata ona ou faaopoopo atu le "Root ma le D" o se faʻaopoopoga e vave tele ai le germination ...
veraoka
//indasad.ru/forum/28-razmnozhenie-komnatnich-rasteniy/1081-kak-razmnozhit-monsteru#1101