Faatoaga faatoaga

O a manuʻa sili ona tele

Chick is the chicken most famous. Mo le tele o seneturi o le faatoʻaga, o le tele o ituaiga o moa a le aiga na fafagaina mo faamoemoega eseese: mo aano o manu ma fuamoa, lautele ma e teuteuina. Mo le faʻatoʻateleina o fanau, e masani lava ona taofi i latou uma o loʻo i ai le mamafa ma le gaosia o fuamoa. Ae a faʻapea o le moa o le vela mo aano o manufasi, ona sili atu lea ona filifilia ituaiga laʻau. Ma o le a le tele o mea tetele - o le a matou faʻamatala atili.

O a ituaiga o moa e sili ona tele

Tau lava o le fai atu: i ituaiga lapoa e masani lava o aano o manufasi. O loʻo faʻamatalaina i latou i ni faailoilo:

  • sikuea;
  • malolosi, malolosi, vae laiti;
  • tulaga faʻasaga;
  • moli vao.

Ulutala muamua o le moa e oso mai mai moa aano o manu, latou te maua le toʻa ma le ita.

E taua! O le fua o le fuamoa o fualaʻau tele e maualuga, o lea e le tatau ai ona e faʻamoemoe i vavega mai nei ituaiga.

Brama

E ui lava o lenei ituaiga e aʻafia i aano o manu ma ituaiga fuamoa, ae o le tele o le lanu e faʻatagaina e faʻamatalaina i lenei tusiga. E foliga foliga. O nei moa ua matagofie. E i ai a latou mea matagofie ma matagofie, ma matagofie "ofuvae" matagofie i luga o vae.

Puele - tele, lautele, e tu i luga o vae uumi. E vave faʻaopoopoga le maso maso. O le pusa ma tua e lapoa. O apaʻau e malosi tele. O nei moa ei ai le mitamita (o nisi foi taimi) o le tulaga ma le gait. Roosters ei ai se mea e pei o le pa, e aunoa ma se iloa manino, selu. O lobes o sui o le brahma e umi, o le gutu e malosi, tele. O eleo o Pomfret e lanu uliuli, malamalama po o le palanisi. O manulele faʻatasi ma le manogi manogi ua faʻateleina i Europa talu mai le 50s o le seneturi talu ai. O le mea moni, o le tului na mafua mai i ia faailoilo o le lelei ma le foliga mai muamua. O le ituaiga malamalama e i ai ni fulufulu paʻepaʻe ma faʻalavelave pogisa i luga o le ua ma le siʻu.

Aoao atili e uiga i le fanau a Brumah.

O manulele e pagalu i le pogisa e foliga tutusa ma le malamalama, ae e ese la latou lanu: i luga o le vaalele pogisa autu o loʻo i ai ni vaʻaia i luga ma le ua. Kuropatchaty ("lanu", lanu moana) foliga e pei o tagata paʻepaʻe ma le pogisa ", ae e eseese i le lanu - lanu enaena i luga o le kulimi.

  • Uiga. I le faaopoopo atu i faailoilo sili ona lelei, o le matagofie o le penina o le fale. E i ai se lafoaʻi, e faigofie ona latou faʻatasi ma isi ituaiga.
  • Maso o moa ma moa. O le mamafa o roosters e sili atu i le 4-5 kilokalama, pogisa - 6-7 kilokalama, enaena - 3-4 kilokalama. O le mamafa o le moa o le paʻepaʻe ma le paʻepaʻe e 3-4.5 kilokalama, o le enaena e 3.5-4.5 kilokalama.
  • Gaosiga o fua. 100-120 fuamoa e tusa ma le 65 g i le tausaga.

E taua! O pou o lenei ituaiga e le taofia le faanatinati e oo lava i le taumalulu-taumalulu.

Le lapoa o Jersey

O le tele ma i le taimi lava e tasi le mea pito itiiti. O le lauʻeleʻele o le setete o New Jersey, lea i le amataga o le 20 seneturi, talu ai ona o le faʻavasegaina o ituaiga o meaola, o le lapisi o le Jersey na gaosia. Ina ua uma lena, sa faia le galuega ina ia faaleleia atili le ituaiga o fanau mo le fausiaina o eseesega eseese o laumei. Na faʻapea ona tulaʻi mai le lanu paʻepaʻe paepae ma le lanumoana. E foliga foliga. O nei matagofie e foliga matagofie. I luga o le mana malosi o loʻo i ai se ulu ulu mitamita. O le tino e mausali, faataamilomilo, i luga o vae maualalo, malosi.

O le pito i tua o le muscular, o le susu o le tino ma le vevesi. O nei itu e lua o le tulaga maoti o le ituaiga.

Roosters ei ai se puʻu laʻitiiti, pupuu, lau laʻau ma se siʻusiʻu mafiafia.

Uiga. Faʻafeiloaʻi lelei i soʻo se faʻafitauli, faigofie ona tatalia le tau malulu. E ala i le natura - fetuutuunai, paleni, ma le faʻaosoosoina o le faʻaosoina o le faʻaosoina.

E taua! Ona o le lush, plumage vaivai, e masani ona mafatia tagata Jerseans mai faʻamaʻi (fulu, fulufulu, ma isi).

Maso o moa ma moa. E faʻamaonia atoatoa e le manulele le igoa o se mamafa mamafa ma e faʻaalia i le tuputupu ae ma le tele o le tele o le matua. Ua i ai le tasi tausaga le mamafa o le mamafa o le 4-5 kilokalama, ma i le tausaga na sosoo ai ua latou faateleina le 1 kg. E le laiti foi pou - 4-4.5 kilokalama.

Gaosiga o fua. Le faamalieina. Mo le tausaga, o le moa e mafai ona aumai ai le 180 fuamoa ma le mamafa o le mamafa e oʻo i le 60 g.

Cochinquin

O se tasi o ituaiga aupito sili ona matutua, ua iloa i le XVIII senituri. O loʻo taʻua ile Homeland o Cochin China, o le vanu o le Mekong River (Vietnam). O nei moa na vave ona alofa i faifaatoaga a le Peretania, ma o le mea na tupu, na maua ai manu felelei eseese: partridge, paʻepaʻe, uli, fawn, blue. Aʻo le i faia le teteʻega, o le vaega o Cochin na matua tatala faʻamalosi i Rusia, ae o le aso ua teena e le faitau aofaʻi ona o le tau maualuga o faʻataʻitaʻiga faataitai.

O le Cochinmen muamua na aumaia le Farani i Europa i le 1843, lea na mafua ai se "fiva Cochinquine moni".

E foliga foliga. O sui o lenei ituaiga e tele, umi, lapoa, ma le susu lautele ma tua. Laʻau eletise - matagofie, susulu. O le uiga masani o le manulele o lona malosi, malosi, pupuu, ufiufi fulufulu-ulu ma se siʻusiʻu tele. Vaevaega - puupuu, lapotopoto. O le ua e laʻititi, totoa. E laʻititi le ulu, e faapaleina i se paʻu laʻau.

O le ituaiga e matua faigata lava, e fetaui lelei i le itu i matu ma faʻafeiloaʻi ai le umi o vanu.

  • Uiga. Cochinquins e fai sina malosi ma e sili atu ona tapunia nai lo isi ituaiga meaola.
  • Maso o moa ma moa. O le mamafa o le moa o le 4.5-5 kilokalama, o fafine - 3.5-4 kilokalama.
  • Gaosiga o fua. 110-120 fuamoa i le tausaga e mamafa 55-60 g.

Master Gray

O le ituaiga o loʻo maua i Falani ma ua faʻasoa o meat-fuamoa.

E foliga foliga. O le igoa o le satauro na afua mai i le foliga mai o le manulele: o lanu uliuli ma lanu uliuli e salalau solo i luga o fulufulu paʻepaʻe, ma o se uliuli ua vaaia i le ua. Muscular muscular, atiaeina. Tino - faatagata, malosi, sikuea sikuea. Lapoʻa - malosi, malosi.

O le gafatia o talavou - 98-100%, vave maua le mamafa. O le aano o manu e matua mafiafia.

E taua! O nei manulele e lagona le lelei i nofoaga puipuia ma e le afaina ai.

Uiga. Feteenaʻi, faʻaleleia. O manu felelei ma legese.

Maso o moa ma moa. O le ituaiga o loʻo maua ai le toe foi mai: e mamafa le mamafa o le mamafa o le kalama i le 5-7 kilokalama, moa - 3.5-4 kilokalama. Gaosiga o fua. Lelei - e oo atu i le 300 fuamoa i le tausaga e mamafa 70-90 g. Amata ona taoto fua i le 3.5 masina.

Aoao atili e uiga i le kolisi gutu.

Orpington

Faʻasalalauga Faʻamatalaga Peretania E foliga foliga. E pei o le tele o le mamafa, o lenei meaola o loʻo i ai se tino lapoa ma le matagofie. O le fulufulu e maua i lanu eseese (paʻepaʻe, uliuli, auro, lauulu sinasina, kulimi, lanumoana, enaena, ma isi mea), ae masani ona pala.

Mai o latou augatuaa, na maua ai e le Orpingtons le mamalu mamalu: o se tino malosi ma se susu o le susu, o se ulu laitiiti teuteu i ni taliga ma se laupepa lanu o le lanu mumu-lanu moli. Uiga. E pei lava o mea mamafa uma lava, o le faʻalelei o le faʻalelei, e le o le malosi e lele ai.

Maso o moa ma moa. Maʻa e oʻo atu i le 4.5-5 kilokalama, ae mafai ona e maua ni vailaʻau e mamafa le 7 kilokalama. E tutupu naʻo chicken e oʻo i le 3-3.5 kilokalama.

Gaosiga o fua. Faamalieina - 180 fuamoa i le tausaga mo le 60 g.

O le moa sili ona tele i le lalolagi: moa faʻamaumauga

E masani lava, o fale moa, o loʻo lagomalie e fafagaina le tele o faʻataʻitaʻiga, e leʻo talanoa i ai pe faʻasoa faʻamaumauga faʻatasi ma tuaoi ma uo. Ma e le o se mea e ofo ai: o le faʻapipiʻiina o se talafaamaumau e matua faʻalavelave lava. O le mea lea, o le sailia o faʻamatalaga e uiga i moa faʻamaumauga-faiva e le faigofie tele. Ae o le a tatou tuuina atu le sili ona lauiloa.

O se mea manaia le faamasani i ituaiga sili ona le masani ai o moa: Araucana, Barnevelder, Ayam Cemani, Ha Dong Tao, Siliki Saina, Chamo.

Big snow

O lea igoa na tuuina atu i le gaoa maoae o le mamafa. O le itumalo o Ausetalia o le faifaatoʻaga o Ronald Alldridge mai Kuiniselani (Ausetalia). I le Guinness Book of Records sa i ai i le 1992 le mamafa 10.52 kilokalama (23 pauna 3 aunese). O Big Snow na mafua mai i se ituaiga e le masani ai Uitsulli, o le mamafa o le mamafa o tagata taʻitasi o le 8-10 kg. Na maliu o ia ia Setema 1992 mo mafuaʻaga masani.

Little john

O lenei igoa tauvalaau sa tuuina atu i le rooster Brahma breed (pule - Jeremy Goldsmith).

O le ola tele i Egelani, Essex.

I le matua e na o le 1 le tausaga, e umi lava le umi o Ioane. 66 cm ma, e foliga mai, o le a faʻaauauina pea i lona tausaga lona lua o le olaga.

O le tagata e ona o loʻo faʻamoemoe e oʻo i le tele o ana meaʻai ona o se taumafataga faapitoa, ma o tamaiti e o mai e tilotilo i ai e mafai ona togafitia le "tama" ma le meataalo ma popukone. Jeremy Goldsmith ma le Toeaina Little John

E te iloa? O Melvin sa i ai muamua faamaumauga o le 6 cm i lalo ifo o le Little John ma na avea foi ma D. Goldsmith.

Fafagaina ma fafagaina uiga

O faafitauli faʻapitoa i le tausiga o mamafa mamafa e le o sui. Ae peitai, o nisi uiga e fesootaʻi ma lo latou fausiaina:

  1. Tupuaga tele e manaʻomia ai le tele o avanoa mo le ola ma le tele o avanoa avanoa e savali ai. E manaʻomia le felelei o manulele i fafo. E ui atonu latou te fiafia i vaʻaiga lata ane. O le faʻamafanafana o le a avea ma pitonuu o le sikuea 1. m mo 1-2 tagata taitoatasi.
  2. I le fausiaina o se fale, e tatau ona manatua o manulele e matua tele ma e le mafai ona lele - latou te le mafai ona felelei i luga o le vaeluaga pe oso foi. O le mea lea, e le tatau ona tuʻu maualuga ia ofaga ma pulu - e tatau ona saoloto le hen e alu i ai. I le isi itu, e mafai ona e faia se fausaga.
  3. E sili atu le ufiufi o le fola i totonu ole fale olemoa i vaovao, mutia, sawdust poʻo isi mea vaivai. O le mamafa o le mamafa o le mamafa ma e mafai ona manua pe a oʻo mai i se laʻititi laʻitiiti.
  4. Talu ai o le tuʻuina atu o tagata tino e masani ona tuʻimomomo fuamoa pe lafoina i fafo mai le faamoega, e tatau ona e tausia lelei.
  5. E ui lava e fetaui lelei le mamafa o le mamafa i luga o le vevela, ae o la latou laumei e maaleale ma mafai ona faaleagaina i le vevela o le 0 ° C ma lalo. O le mea lea, i le tau malulu e tatau ai ona vaʻaia manulele i se potu mafanafana poʻo le faʻapalapalaina o sipuni i le suauu.
  6. E tatau foi ona e gauai atu i le ea. O Amoni mai fecesi e faʻaputu i luga o le fola ma e matua le lelei lava aʻafia ai le ola maloloina o manulele, ma mafua ai le pa'ū.
  7. O le mama i totonu o le coop e tatau ona tausia e tusa ai ma tulaga faatonuina.

E te iloa? I Saina, o moa na manatu muamua o teuteu ma teuina i le malo.

Vitio: Brahma ma Kochinquin - ituaiga tele o moa

E foliga mai, e tele naua tagata siamupini i totonu o moa. Ae paga lea, e le oi latou uma e avea ma tagata lautele, o toa tumau o latou lava falemoa. Ae o le a se manaia o le iloa o mea na ausia e fale o moa!