Musika

Suega anufe: ituaiga, auala e iloagofie ai ae aua le fenumiai

O le tele o faila o mushroom e pei o le aoina o musika ona o le tuputupu aʻe o latou vaega. O nei pulou vevela e manaia, e talafeagai mo le faʻaaogaina i toetoe lava o soʻo se mea e gaosi mai ai. Ae ui i lea, e iai ni faʻalua se lua o aganuʻu o le meli, lea e mafai faʻafuaseʻi ona muta i totonu o le ato o se moa mashroom ma faatupuina ai se faʻalavelave, e taʻua o le oona. Ina ia aua le pikiina i totonu o le vao se gau gau, e tatau ona e iloa tulafono mo eseesega i le va o hamu sipuni mai a latou mea e le mafaatusalia. O le mea lenei o le a oʻo i ai le tusiga.

O a musika puʻupuʻu

Mycologists iloagofie 5 ituaiga autu o agaleaga sese. O nei ituaiga uma o loʻo i ai ni uiga talitutusa faʻatasi ai ma pulou suamalie: lanu, fausaga o le pulou, faʻavae vae, ma isi.

O vai suamalie

O lenei ituaiga o galo e masani lava ona taʻua o psatirella faʻafanua poʻo le hydrophilic. E tupu i vaomatua po o vaomatua, lata ane i auvai, i luga o pamu po o fafie. Le tele o mea taatele i Eurasia ma Amerika i Matu. O le taimi o le seleselega e pau ia Setema - Novema.

E te iloa? I aso anamua, o le tino o le tino e pei o musika musika. Na talitonu tagata e tatau ona tanumia se oa i le nofoaga o se faaputuga tele o fatu.
O sui talavou o lenei ituaiga o filo ei ai se pulou foliga-logo, lea e avea ma faamalu-foliga ma le matua. O se mea uiga ese o se pipii suavai o se pulou puʻeina faataamilo i pito. O lona lanu e sili ona faalagolago i luga o le maualuga o le suavai o le tuputupu ae o le siosiomaga: i totonu o vaomatua sili ona susu, o le pulou ei ai le lanu enaena-sukalati, i totonu o vaomatua ma le maualalo maualalo o le lanu i totonu o le paolo malulu.
Faamasani oe lava i ni meaʻai suamalie.
O le vae o lenei mushroom e faʻasaina ma lamolemole, e oʻo atu i le maualuga o le 8-10 cm ma le lautele o le 0.5 cm. O papatusi i sui talavou e i ai se malamalama malulu. O le mauaina o leo pogisa amata e pei o le Psatirella. O loo i ai pea feeseeseaiga e uiga i le tulaga gafatia o lenei sui o le lalolagi o suesuega i le gagana. Ua faʻamautuina e le mafai ona faʻaleagaina e se uila le vai i fale ma mea e faʻaaogaina ma ogatotonu o le tino, ae e sili atu le lelei e le 'ai ai.

Swallowtail Kandoll

O lenei mushroom ei ai isi igoa:

  • O le mea le lelei Candall;
  • Gifolom Candol.
E maua toetoe lava i Amerika i Matu, Europa ma Asia. E tupu i luga o vao ma vaomatua, e maua foi i togalaau, i nofoaga paka, i luga o vaʻa. E masani ona tuputupu ae i ni vaega tetele. O le vaitaimi o fualaau aina e pau i le faaiuga o Me - o le amataga o Setema. Le ituaiga o pupuni ma lona suiga i le matua e tusa ai ma le mataupu faavae a le sui ua mavae. Ole umi o le pulou e masani ona le sili atu i le 7 cm. O lona lanu e eseese mai le kulimi-paʻepaʻe i le kulimi koko. O le tino o Candolla e lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, o se mea manaia o mushroom ma se fale tele. O papatusi i sui talavou e valiina i se lanu uliuli lanu, lea e iu lava ina mauaina ni lanu uliuli.
E taua! Pastirella Candolla o se falaoloa mo le foam, o lona foliga mai e aafia i le tele o mea: vevela o le ea, vevela, tausaga, vaega o le tuputupu ae. O nisi taimi o lenei mushroom e toetoe lava a le mafai ona iloa mai mai maso masima, o le mea lea e mafua ai ona fautuaina e le au atamamai le gauai faapitoa i le manogi i le tipi (afai e le lelei, lafo ese se mushroom).
O le uʻamea o le paʻu o le Candoll lamopod e eseese i le tele o le lanu uliuli, ae o le spores ei ai se fausaga ellipsoidal. O le vae o loʻo i ai se lanu malamalama ma se fausaga uʻamea. O loʻo faʻaalia mai e le tamaititi laiti i le pito i lalo. O le maualuga o le vae e mafai ona ese mai le 4 i le 8 cm, le lautele - mai le 4 i le 6 mm. O lenei mushroom e manatu e masani ona taumafa, o nisi taimi e le mafai ona tau. O nisi tagata e puʻeina mushroom e faʻaaogaina le pulupulu o Candol i le maeʻa maeʻaeʻa, togafiti faʻamalosia o le vevela.
O le a manaia le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona iloa le pale toadstool ma mimiti oona e ola i luga o laau, mai galu felafolafoaʻi ma pusa.

Pulu piliki mumu

O lenei mushroom ei ai isi igoa. I nisi o tusitusiga e maua mai ai upu tutusa:

  • Hypholoma faigata;
  • Hypholoma sublateritium;
  • Agaricus carneolus;
  • Agaricus mulimuli ane;
  • Geophila sublateritia.
O le piliki mumu-mumu o loo ola ae i nofoaga tutusa e pei o ona uso. O le tele o taimi o lenei sui o le lalolagi o suʻesuʻega faʻafaʻasolopito e mafai ona maua i luga o le pala o le vao. O le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae e pau ia Setema - Novema. O le eseesega autu mai le meli moni o le pulou lea, o loʻo i ai se lanu sukalati o leo pogisa. E le gata i lea, o lona fausaga e foliga mai o se logo, ma o le lanu e mama i autafa o pito. O le vae e saʻo, o le totonu e gaogao, o se manogi le lelei e aliali mai i le tipi. O le pulou i totonu o loʻo i ai se veli uila, lea e iu lava ina amata ona sisi. O le lanu o papatusi e eseese mai le sukalati i le lanu samasama.
E te iloa? O ituaiga uma o aganuʻu e mafai ona faʻataʻitaʻiina le faʻamamaina o le palapala i totonu o le biomass e mauʻoa i micro-ma macroelements.
O le tele o tusiga tusitusia e taʻutino ma le faʻamaonia e faʻapea o lenei ituaiga o mushroom pe a uma le togafitiga vevela e mafai ona 'aina e aunoa ma ni popolega. Ae ui i lea, o nisi tagata suʻesuʻe na latou fai mai ua latou faʻamaonia mea moni o le inupia ma se piliki mumu mumu. O le mafuaaga lena e feteenai ai faʻamatalaga e uiga i le agavaʻa.
Faʻasalaʻau oe lava i puʻupuʻu pei: musika satanic, puaa ma sili atu.

Laʻau samasama samasama

O nei pulou oona, ma e le mafai ona e 'ai e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela. O loʻo i ai isi igoa mo le gafa-lanu samasama:

  • Agaricus fascicularis;
  • Geophila fascicularis;
  • Dryophila fascicularis.
O le vaitaimi o fualaau aina e paʻu i le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le tautoulu. Aumauga: Amerika i Matu, Europa ma Asia i Matu. E ola i vaega, e masani ona maua i luga o fatuga, ogalaau o laau laʻau ma latalata ane. E fiafia i vaomatua lauʻeleʻele malulu. O le logo o le logo e pei o le diamita e 2-7 cm. E i ai se lanu samasama-samasama lea e sili atu ona pogisa i le ogatotonu. Pulp lemon shadow is having a bitter bitter taste and an unpleasant smell. O papatusi laiti, sulusua-samasama, ona maua ai lea o se malu malu. O le meaʻai e faʻasolosolo, o le uʻamea o le sukalati lanu enaena. O le vae e umi lona 10 cm ma e iai le lanu samasama-samasama. E taua le maitauina o mea taumafa o meaʻai e tupu pe a 'ai se suauu-lanu samasama, lea eo mai faatasi ma le vomiting, tausaafia, faʻafefe. Oona oona e mafai ona oʻo atu i le leiloa o le mafaufau pe a mavae le 2-6 itula.

Rod cone seroplastichny

E masani ona maua i le Iunaite Setete, Kanata, Eastern ma Western Europe. E sili le fiafia i vaomatua. O le tele o taimi e maua i vaega i luga o laʻau po o ogalaau o pala. O le valea o le valetelendusty is also called:

  • Geophila capnoides;
  • Dryophila capnoides;
  • Agaricus capnoides.
E leai ni feeseeseaiga e uiga i le gafatia o lenei ituaiga o tauemuga, aua o se mushroom saogalemu atoatoa ma e masani ona faʻaaoga i le kuka mo le sauniuni o vasega muamua ma le lua. O le fua o le fua e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Setema. O lenei mushroom e foliga tutusa lava ma le sulfur-yellow zexfish. O nei meaola e lua e iloga i le ipu: i totonu o le mea oona, foliga vaaia manino mai le samasama i le lanu meamata, o le seroplastin fungus ei ai se ipu mama lanu samasama pe lanu enaena (leai ni laumei lanumeamata e matauina).

E taua! O le eseesega autu i le va o se manogi manogi ma se mea moni o se mama i luga o se vae. O ata pupuu e leai se mama.

O le pulou o uiga o alope uma o le logo. Valivali - lanu samasama, le lautele - e oo i le 8 cm O le vae e manifinifi, e fai sina pala, e manaia le manogi o mushroom i le tipi. Le lanu o vae e ese mai le lanu samasama i le lanu enaena.

O le a le eseesega i le va o pulou sese ma meaʻai

O loʻo i ai le tele o uiga taua e mafai ai ona iloa le puʻona oona mai mea taumafa. E tatau i tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi ona tauloto nei faailoga, mo nisi taimi o le tau o se mea sese e mafai ona soifua maloloina ma e oʻo lava i le ola.

Aoao pe faapefea ona faʻagogo le pulou anufe, pusa pese; kiona puʻu, musika vao, pese pese, moa ma anufe.

Lanu

Ua iloa e le au atamamai o mushroom o le lanu o le ufiufi ma vae o le garlic eleelea ei ai ni tulafono faatonutonu e faigata ona le matauina. E tele taimi e le mafaamatalaina ai sui o agavaʻa agarulu, e sili atu le malamalama, sili atu ona oona, maʻila. Piliki-lanu mumu, meli-lanu enaena, moli, lanu mumu-lanu mumu - pulou ei ai le lanu e tasi, e peiseai o se faailoga matautia. Faʻaaoga na o na pulou, i totonu o le malosi e te 100% mautinoa.

Le manogi

O le sogisogi o se mea iloga taua o faʻamaonia sese. I le nofoaga o le vavae, e amata ona sosolo ai le manogi manogi o le pala, manogi, poʻo le mutia pala. E ui lava o musika moni ei ai se manogi manaia o mushroom, lea e le mafai ona fenumiai ma nisi mea.

O foliga mai o le pulou

Faʻapitoa pe faʻapipiʻi faʻatasi foʻi ma fualaʻau pulou - o se faailoga manino lenei o le mea moni. E le i ai ni fua i luga o latou pulou, e masani ona susulu ma lamolemole.

E taua! Na pau le mea moni lapisi e leai ni fua - taumalulu. Ae e le mafai ona maua i le vaitau o le aoina o alope, o lea e leai se fefe.

Ae ui i lea, e mafai ona mou atu le puʻupuʻu o le pulou, pe afai e te masalosalo, e sili atu le aoina mai o sui talavou.

E aoga tele le 'ai o mushrooms pei o le: cep, boletus, boletus ma musika.

Laei

O le laʻei o se tasi lea o faailo sili ona taua na e tautevateva ai i luga o se vaega o aganuʻu faamaoni o le meli. O lenei mama o loʻo i luga o le vae, laʻititi ifo i lalo o le pupuni. O agavaʻa meli ua i ai se miti o loʻo misi.

Faamaumauga

I le vaitau o le seleselega e tatau ai ona tilotilo i lalo oo latou pulou (e moni lava lenei mea mo tagata fou i le pisinisi o mushroom). O sui sese o agani o le meli e samasama lanu samasama, pusi palapala, lea e maua mai ai se lanu matamata-lanumeamata ma le matua. E ui o moli felafolafoaia ei ai le malamalama, e masani lava o lanu samasama-samasama.

Tatau

O faailoga o loʻo faʻamatalaina i luga e tatau lava ona lava e iloa ai le va o le taumafa ma le oona. O le mafuaaga lena e le fautuaina ai e tofo ni pulou, pe a e masalosalo i la latou gaosiga. Ae afai e te kukaina se vaega itiiti o le agani o le meli ma maua le oona i lo latou tofo, ona mafai lea ona e mautinoa o loʻo e 'ai fua! I lenei tulaga, e tatau loa ona e faʻamalosi le manava ma valaʻau se 'au faʻalavelave faʻafuaseʻi o fomaʻi.

Faailoga o mea oona

E mautinoa o le toʻatele e iloa o mataupu o le faʻatafunaina o le mushroom mai lea tausaga i lea tausaga e le faʻaitiitia. E mafai ona faʻaalia ai le leai o se poto masani o le mushroom pickers poʻo lo latou le mautonu. Ae o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu i soʻo se tasi, ma e tatau ona e iloagofie muamua faailoga muamua o mea inu, ina ia mafai ona maua ai e ua afaina i le tausiga faafomai talafeagai i se taimi vave e mafai ai.

Saili po o le a le mea e fiafia i ai pulou.

O le mea lea, o faailoga autu o le 'ona' ai faʻatasi ai ma fesoasoani pepelo:

  • vomiting ma le gaioiga;
  • tiga i le manava, eo faatasi ma le manava;
  • vaivai pulusua, toto maualuga poʻo maualuga toto;
  • vae vaivai;
  • afu foliga, vevela o le tino;
  • gase o gastroenteritis e masani ona atiina ae.
E te iloa? Sa faʻamautuina e le au saienitisi le faʻafeiloaʻi o meli muamua i le lalolagi e oʻo lava i tainasoa (tusa ma le 400 miliona tausaga talu ai). Talu mai lena taimi, o le evolusione e le afaina ai lenei ituaiga o mushroom. Vagana ai ua vaevaeina i latou ma mea e le aoga.
O nisi o sui o mea malie e mafai ona mafua ai ona maua e se tagata se maʻi le mautonu, lea eo mai faatasi ma le mafiafia o le malamalama, o le faaogaina, o le taufaasese ma le taatele. E le gata i lea, i le tele o tulaga, o le maualuga o le suka o le toto e paʻu malie.

Fesoasoani Muamua

O faailoga muamua o le inupia ma iniseti sese-o le a amata ona faaalia pe a mavae le 1-2 itula (o nisi taimi e amata ona aliali mai pe a mavae le 5-6 itula, e faalagolago uma lava i le ituaiga o vevela, o le malosi o togafitiga vevela ma le aofaʻi o meaʻai mumu).

Saunia ni masimoli masimamilomilo mo le taumalulu ma kuka le caviar faatasi ma i latou.

Aʻo lei oʻo mai le falemaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu le fesoasoani lenei:

  1. Muamua, e fufulu le manava i vai inu. Inu le tele o vai pe a mafai. Mo le sili ona lelei, o le vai e tatau ona faʻafefe ma e tatau foi ona faʻaopopo i ai sina paluga o le potassium.
  2. Ona tatau ai lea ona faia le vomiting i soo se metotia ua e iloa (tuu le mamafa i luga o le laulaufaiva, inu vomite sauniuniga, ma isi).
  3. Faʻamaʻa le manava ma se faʻamalolo poʻo le laxative.
  4. Inu soo se fualaau faasaina o le a aveesea ai le tele o toxins mai le tino. O le faʻataʻitaʻiga sili ona faigofie o se togafiti faʻataulāitu o loʻo faʻaaogaina le carbon.
  5. Ina ia faʻamalieina le tiga i le manava, lea e mafua mai i spasms, e tatau ai ona ave ni antispasmodics. O se faʻamatalaga manino o antispasmodics o le "No-shpa" poʻo soo se vailaʻau e faʻavae i le "Drotaverin".
  6. Talu ai ona o le mea oona, o vae ma lima ua amata ona malolo, o lea e tatau ai ona e sau i ni mea faʻapitoa faʻavela poʻo ni ipu i vai mafanafana, pe a mafai e le tagata gasegase ona tuʻu vae ma vevela.
  7. Faʻaauau le faʻaaogaina o le tele o le mafanafana o le vai, o le mea oona e mafua ai le faʻamalaina. Ae o le vai ma le kesi e lelei tele e le faʻaaogaina, aua e mafai ona faateleina ai le tiga i totonu o le manava.
E taua! Taumafai e aua le tuʻuina atu i le tagata gasegase fualaau faʻafefe-inflammatory fualaau mo le toomaga o le tiga (Analgin, Diclofenac, Nalgezin" ma isi) O sauniuniga mai lenei vaega e afaina ai le mucosa gastric, lea ua uma ona faaleagaina e vaega oona o le sigi.
Afai e te maua le avanoa e faʻaolaina ai le tagata maʻi i se falemaʻi na o oe lava, ona lelei lea e le faʻatali mo le au a le falemaʻi, aua o nisi taimi e ono afaina ai le gasegase o le mushroom (botulism, gastroenteritis). Fesoasoani Muamua i le tulaga o le inuina o ni pulou. I totonu o lenei tusiga, matou te taumafai e faʻamaonia ma sili atu le faʻalagolago le faʻamatalaina o eseesega i le va o fua sese ma moa. Ia mautinoa e faʻaaoga lenei faʻamatalaga ma e le lamatia ai lou soifua maloloina ma le soifua maloloina oe pele ia te oe.

Vitio: auala e iloagofie ai musika moni mai pulou sese ma le le mautonu

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le eseesega tele i le va o le mea lenei ma le sese mai le sese - laei (laei) i luga o le vae i le pito i lalo o le pulou. I totonu o le maa laʻitiiti, o le avanoa i lalo o le pupuni e ufiufi i se ata puipui. Pe a tupu aʻe le meli, o le ata e taofia mai le pulou ma o lona tino e tumau pea i luga o le ala, e pei o se mama. E leai se ituaiga o mea sese e pei o se mama iina!
Uluai
//forum.auto.ru/housing/6968189.html#post-6968305

A ou alu i le vaomatua mo musipolo, ua taʻitaʻia au e le tele o mataupu faavae, ina ia aua le aoina mai mea sese.
Cavai
//www.lynix.biz/forum/chem-otlichaetsya-lozhnyi-openok-ot-khoroshego#comment-238991