Fua o le gaosiga

O le a le taimi e sili atu ai le vaʻaiga o le hydrangea - i le tautotogo po o le autumn, ma pe faapefea ona fai saʻo

O le Hydrangea e lapoʻa ma tele ona fugalaau ma mafai ona ola i le tasi nofoaga mo le tusa o le sefulu tausaga. Ae peitai, afai e faasolosolo lemu le vao, e le fuga, pe fulafula vaivai ma puupuu, atonu o le faafitauli i le nofoaga sese mo le laau. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina tulaga ma le taimi o le gaosiga o le hydrangea.

Le tautotogo ma le autumn: lelei ma mea le lelei

Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga le toe totoina o hydrangea (igoa faasaienisi) i le lima tausaga. O le mea lea, ua faalauteleina le ola o le vao, o le tulaga lelei o inflorescences ma le atinaʻe e masani ona faaleleia.

Matou te fautua e faitau pe faapefea ona ufiufi le hydrangea mo le taumalulu.

O le laau e totoina i se nofoaga fou ma mo isi mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona maua mai nisi vao, atonu o se isi ituaiga, e fatu ai se tuufaatasiga. I soo se tulaga, mo le faagasologa e te manaomia e filifili ai le taimi talafeagai, ma, i se faaopoopoga, faamasani oe lava i tulafono o le tulaueleele ia lava. Lua vaitau e talafeagai mo le faiga: o le tautoulu ma le tautotogo, o ia mea uma e tofu ma mea e maualalo ma mea lelei.

E taua! E le o fautuaina e faʻatonuina le faʻagasolo i le tautoulu i le lapisi, ma e le fetaui lelei ma e leai se taimi e nofo ai aʻo leʻi oʻo ile tau malulu.

E sili atu foʻi le tele o faʻasolosolo o le faʻavaeina o le pa'ū:

  • ua pasia se vaitaimi o le suavai, pe a le mafai ona paʻi le laau;
  • talu mai Setema (taimi o taualumaga) ei ai le taimi e aʻafia ai i luma o gutu;
  • pe a uma ona totoina i le tautoulu, e le mafai ona fafagaina le vao mo le tele o tausaga.

O le itiiti o le suiga o le tau o le tau e ono mafai ona vave afu, ona o le hydrangea o le a leai se taimi e maua ai aʻa ma o le a oti i le taimi o le taumalulu. O le tele o fai togalaau latou te fautuaina se paʻu o le pala, aua e tele atu aʻafiaga i le tautotogo:

  • e le mafai ona e maua se taimi ao lei faia le suavai;
  • toe faafoi mai pulufana;
  • ona o le eleele malulu e iai se lamatiaga o le faaleagaina o aʻa.

Siaki i ituaiga eseese o mea e pei o: "Annabel", "Limelight", "Pinky Winky", "Phantom", "Grandiflora" ma le "Vanilla Freyz."

Afai e misi le taimi o le tautoulu, ma e le taliaina e le faʻasologa le tuai, e tatau ona e faʻamalamalama auiliili faʻatasi ma uiga o le tautotogo ma tulafono.

E faʻafefea ona vaʻaia hydrangea i le tautotogo

I le amataga o le tautotogo, e amata sauniuniga i le tautoulu: o le laau ua filifilia ua totoina ma le faaeteete i se auala e mafai ai ona faigofie ona piki i luga ma tuu i se nofoaga fou i le tautotogo. O se lua o loʻo saunia i se nofoaga fou.

E taua! E le mafai ona toe totoina se laau e faʻamaʻi mai fatu pe ua uma ona fuga, e ono mate.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Hortense e fiafia i le susu, ae aunoa ma le faanunununu, e faapena foi ona solia le eleele maualalo ma le suavai o le vai poo le latalata i le eleele. E mama-e manaʻomia, ae o aso uma i lalo o le la e le afaina.

E sili ona lelei le filifilia o se nofoaga e latalata ane i se puipui maualalo po o se mamao mai laau, lea o le ai ai sina paolo laitiiti. O le nofoaga e tatau ona filemu, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga: o le fugalaau e amio leaga i suiga i le vevela. O le palapala mo le laau e manaʻomia se malamalama, vaʻaia, faʻafefe i se mea faʻapitoa pe faʻafetaui.

Lapalai ua tumu i mea oona ma le lime, e sili ai le loam, e le manaomia. O le maualuga ole acidity e mafai ona suia ai le lanu o le laau, o lea afai e te manaʻo e teu, siaki le tali o le eleele i se nofoaga fou, faasaʻo pe a manaʻomia.

Faitau e uiga i le tuufaatasiga, meatotino ma ituaiga o palapala, faʻapea foi ona aʻoaʻoina le taua o le eleʻele eleʻele, auala e fuafua ai ma le ala e faʻaleleia ai le tamaoaiga o le eleele.

Faʻaleleia o sauniuniga

O le lua ua saunia i le tautoulu e itiiti atu ma sili atu nai lo le maualuga o le coma palapala o le laau ua totoina. O le faʻafefiloi o laʻau laʻau, peʻa, humus ma le oneone e tuʻuina i le pito i lalo i ni vaega tutusa, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi (0.6 g o le superphosphate, 0.2 g o le alumia ma le sulfuric potassium).

I le sauniuni o le lua, ia eli se vaieli faataamilo i le togavao, ma le faaeteete, taumafai e aua nei faaleagaina le aʻa.

E te iloa? I le Iapani, hydrangea e pei o le "Adzai", o lona uiga o le "lanu violē".

Faʻaliliuina o le faagasologa

O le togavao, e vevela mai le autumn, ua eliina ma le totoa, tuu i totonu o se lua ua saunia faatasi ai ma se eleele eletise, o le tuufaatasiga lava lea e sasaa mai luga e pei o le pito i lalo o le lua. E tatau ona maitauina e le tatau ona goto le ū o le ua i le palapala, ae ia 3 cm i luga ae o le fogaeleele.

Ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga ma le tele o le faʻainuina ma le mulutuli o le uili o le laau ina ia aloese ai mai le palau o le susu. Ina ia puipuia le laau mai gusts o matagi o le tautotogo, e mafai ona e faʻapipiʻi tui mo le vao, lea o le a aveesea mulimuli ane.

E te iloa? O le laau na i ai lona igoa i le afa lona lua o le 18 senituri i le taimi o le malaga Farani i Mauritius. O Hortensia o le igoa o le tuafafine o se tasi o taitai malaga, Prince Charles Henri de Nassau-Siegen.

Faʻaleleia tausiga mo le totoina o laau

A maeʻa le gafa, e faaluaina le vai i le vaiaso, ae o le tele o le vai e tatau ona faʻalelei.

Ia mautinoa ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso e tatala ai le poloka o le poloka, ma faʻapipiʻi le eleele i le okesene. Tasi vaiaso uma e faamama ai le palapala mai vao leaga.

Aoao atili e uiga i vao e masani ona masani ai, faapea foi pe faapefea ona taulimaina i latou i togafitiga faa-aganuu, meafaigaluega faapitoa ma togavao.

E leai se mea e tatau ona faanatinati i fafaga: ua lava le taoto i totonu o le lua. Mo le taimi muamua pe a uma le faʻavasegaga, e mafai ona fafagaina le hydrangea i le taimi o le fausiaina o pulumu. O faʻaaogaina o minerale e faʻaaogaina mo fugalaau o togalaau. O le a le taimi e toe totoina ai lau pele, e te filifilia, o le mea autu o le mulimuli i tulafono uma ma lapataiga. O le isi atinaʻega ma le ola o le hydrangea i luga o lau 'upega tafaʻilagi e faalagolago i se sauniuniga ma mafaufauga faʻapitoa.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Sa ou ola ae i hydrangeas mo le tusa ma le 6 tausaga i le taimi nei, ma na ou faatauina mai i latou mai le faleoloa ma mai tinamatua i luga o le maketi. O le afa oi latou e tatau ona toe totoina i le maeʻa ai o le faʻatau (o nei mea e tele mea na faʻaaogaina). E lelei le faʻafeiloaʻiina o le totoina o fugalaau. ma olaola. ma fou ona tupu. O lea e manaʻomia ai lou faʻatulagaina, i loʻu manatu.
María1
//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=15216&p=245831