Fua o le gaosiga

Lyufa: aoga aoga, faʻalautele sololava masani, faʻaaoga

O laau eseese e eseese o latou meatotino ia e aoga i tagata, ma afai o nisi o na mea e na o na o meaʻai e teuteu ai meaʻai po o mea teuteu, e mafai e isi ona galue i aso uma. O loʻo aofia ai i le aofia le fafah, ua lauiloa o se mea lelei lelei mo le gaosia o patipati vai.

Faamatalaga faʻamalosi

O Lyufa o se sui o laau liana, ma ua totogo i le 4-7 mita le umi. E tofu i latou uma ma ni faʻasalalala ma faʻalautele. Laʻau - pama-lima-lobed (o nisi taimi) ma faʻatulaga faʻaopoopo.

I le otootoga, o lapisi laulaʻau e pei o se fatu e i ai le diamita o le 15-27 cm ma nifo i luga o le pito. O i latou uma e faʻasaʻo le tele o susu, o lea e manaomia ai e le fale le vai masani.

Le matagofie tele fuga fugalaau - monoecious, dioecious, vali paʻepaʻe poʻo le samasama.

O vailaʻau faʻamaʻapeʻaleʻa e aoina i ituaiga, aʻo ituaiga pistillate o loʻo iloga i se faatulagaga se tasi. O laau toto e mafai ona matauina ia Iuni. O fualaau lanu meamata o le laau e pei o le "cucumama" e pei o le "pine", o lona umi e tusa ma le 50 cm, ma le lautele o le 7-12 cm. A vave loa ona uma, ona amata lea ona mago, ma fusi ai le fiva i totonu.

O fatu o ia "kukama" ei ai foliga ovoid ma tuaoi lalata. O le uumi o le fatu e mafai ona oʻo atu i le 1.2 cm. O le fua lelei o fua o le lauiloa e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

Ole vaivai o vine e vaivai ma o loʻo i luga o le palapala ole eleele.

E te iloa? O le laau ua faʻamatalaina e tele naua mea manaia ma, i le faaopoopo atu i le "fafah", o le vine e masani ona taʻua o le uu Vietnamese, okeni Saina, paukini vave ma e oʻo lava i le kukumba vao.

Meaola

I aso nei, e tusa ma le limasefulu ituaiga o lefa, e ui i lea, e naʻo le lua o nei mea e faʻaaogaina mo le ola i totonu o le togalaau: ostrorebristaya ma lauulu, ma mai le mea mulimuli e faia ai le telefesise.

Spiky

O lenei ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia i se taʻutaʻu taʻitasi, e oʻo atu i le 3-6 mita le umi. O pentahedral o loo i ai ni itu taua i luga o le ivi ma e faʻapipiʻi i le lagolago faʻatasi ai ma le fesoasoani a suauʻu faʻala.

Pepa pepa pepa e 20 cm le lautele, i le tele o tulaga e 5-7-malala pe vaevaeina i ni vaega eseese.

O le faapipiiina o laulaau i le 'au e faia i le lava o petioles umi - e tusa ma le 8-12 cm i le tasi.

O fugalaau uma o le laau e faʻafeusuaʻi ma e mafai ona i ai ni peti samasama e 2 cm paʻu taitasi. O ituaiga o ituaiga e fai ma taamilosaga, 17-20 taʻitasi, ma pistillata o loʻo nofo toʻatasi ma o loʻo i totonu o laʻau o lau lava laulaau e pei o le fulufulu.

O fua o le ostrekobristoy loofah e foliga mai i le kalapu ma oʻo atu i le afa mita le umi, ma le lautele o le 6-10 cm. O le tofo o meaola laiti e pei o se kukama, vagana ai o le tino e suamalie. O le taimi lava e maeʻa ai fua, latou te le o toe lelei mo meaʻai, ae o loʻo i ai pea i lalo o le pele o loʻo iai se sipuni fibrous na faia e ala i laʻau felafolafoaʻi.

O fatu i totonu o foliga fuamoa ma oʻo atu i le centimita le umi. I fua o fua, o lanu uliuli-uliuli pe vali ata paʻu.

Faitau foi pe faapefea ona tupu le fatu mai fatu.

Ostreobreistaya loofah ua tupu mo le faʻaaogaina o kukama laiti mo meaʻai, aemaise lava, mo le sauniuniga o pusi. O fualaau suamalie e le talafeagai mo meaai, aua latou te maua ai le oona malosi.

I le kukaina, o isi vaega o le laau e masani ona faʻaaogaina: o pulupulu, laʻau, tipu, ma fugalaau, ma mea uma e manaʻomia ina ia maua ai se meaʻai lelei e na o le susunuina pe faʻatumu i le suauu.

Fale faʻataʻitaʻi

O le Cylindrical efah e tutusa lava le laau lianoid tutusa e pei o le ituaiga muamua, ae o lona umi e umi atu - e oo atu i le 9 m. O fugalaau lanu samasama e telē tele, ma o "kukama" e le masani ai, o se mea lelei mo le tele o ipu. I le umi, latou te oʻo i le 60-75 cm, lea e toetoe lua taimi sili atu nai lo le ostrorebristoy ituaiga. O le taimi lava e amata ai le lanu samasama i luga o le fualaau aina, e mafai ona aveeseina ma amata ona paʻu, aveese le pulupulu fila.

E taua! Taumafai e aua le faʻaalu le talo i luga o le vao, aua o le a sili atu le leaga o le fale e mamago.

O le tele o ituaiga "cucumber kukui" e sili atu ona talafeagai mo le faia o lapisi, e ui lava e le faʻaleagaina e le laau le laau: e faaopoopo atu i fua o latou laau, e faʻaaogaina ai laʻau faʻamalosi (o lona siʻosiʻomaga e toetoe lava 1.5 taimi sili atu le maualuga i totonu o fualaau lauiloa pei o kāloti ma suamalie Bulgarian pepa).

Mea aoga

E pei o le tele o isi laau totino, e le o aloaia aloaia e le fomai, ae o lona faaaogaina o le a talafeagai pea i nisi o mataupu.

E pei ona faatoa uma ona tatou taʻua, o loʻo iai le fiva i fua e aoga mo le tino o le tagata, e faaopoopo i ai le taua o le faʻapipiʻiina o vaega taua e pei o le torspenoids, pectins ma garotene.

O fualaau "kukama" e faʻaaogaina e togafitia ai conjunctivitis ma nisi o faʻamatalaga dermatological, aemaise lava le fesoʻotaʻi ma le faateleina o meaʻai gaʻo o le paʻu.

E le gata i lea, o fualaau suamalie ma e oo lava i le ovary o le elekekini Vietnamese o le a aoga i le togafitiga o le anemia, gasegase o le tino, pe na o se faamalologa malosi i le tino. Loofah o le suamalie o se mea lelei tele mo le faia o vailaau mo faʻamaʻi o sooga poʻo le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi. O le kulupu o kukoma e fesoasoani e aveese le tale ma faʻaitiitia ai le vevela o le tino, lea e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻamalolo o Sasae.

Saili po o le a le fualaau suamalie ma mea e aoga ai.

E le gata i lea, o fualaau aina e le aoga tele mo tamaitai tausi maʻi, aua e fesoasoani i le faʻaleleia o le susu. O lenei lisi o aoga e mafai ona faʻaauau mo se taimi uumi, ae e manino lava o le fafa o se fualaau aoga taua.

Tuputupu ae

E ui i le mea moni o le tele o faifaatoaga e talanoa e uiga i mea patino o le tuputupu ae o le fafa, e mafai ona totōina i toetoe lava o poloka, i le eleele mafolafola ma totonu o le kiona.

Totoina ile laufanua

O le faʻaleleia o le "kukumba cucumber" i le taimi lava lea e tatala ai laufanua, e masani lava ona auai i tagata o loʻo nonofo i le sami, i le mea e mafanafana ai le mafanafana ma vave faʻaleleia le laueleele.

Faitau atili e uiga i ituaiga ituaiga eleele, faiga faʻaleleia mo latou, ma ia iloa pe faʻapefea ona e faʻaleleia le faʻaleleia o eleele.

I le taimi lava e tasi, i le maualuga o le tau, e fautuaina e toto le laau i se fatu fatu, aemaise lava pe afai e te faʻamoemoe e maua ni lapisi lapoa. O le matua o fualaau i le taimi o le siitia atu i se nofoaga tumau o le tuputupu ae e le tatau ona itiiti ifo i le 30-40 aso.

I soo se tulaga, e le afaina pe afai e te lūlūina fatu i le taimi lava lea i totonu o moega sauniuni, pe o le a e totoina laau i totonu o se atigipusa, o le sauniuniga sauniuniga i tulaga uma e lua e tutusa lava:

  1. Matou te sailia ni fatu lelei.
  2. Matou te faʻamafanafanaina i latou i le gasologa o le vaiaso i luga o le paʻa poʻo le susulu o le la (o le mea sili lava o le vevela e le itiiti ifo i le +40 ° C).
  3. Sook i le vai o le aloe juice (diluted 1: 1 i le vai) e fafagu ma faʻagaoioia ai le faʻatupulaia o galuega.
  4. Tatou te toto i le palapala (i luga o se moega poʻo totonu o pusa).
Laʻau o le fafa Afai e filifili e toto lau laau, ona faʻatumu lea o pusa taʻitasi ma le palapala lanu, oneone mama, ma faʻalautele fatu o le fafa i totonu ole 2 cm.

E taua! O le mea lea, e le faatagaina e le laau le totoina o le toto, ona aloese ai lea i faafitauli e le talafeagai, e fautuaina e le au atamamai le totoina o fatu saʻo i totonu o pusa paʻu po o soo se isi lava fagu e faia i mea e gaosia i le 6-7 cm.

O le tuʻuina o fatu i totonu o le meaʻai ma fufuluina i le palapala, e na o le sasaa i le vai ma ufiufi atigipusa (poo pusa) i le afifi palasitika, tuʻu i se nofoaga mafanafana, faʻatali mo foliga o siama malolosi.

O le faamalama e sili atu i luga o le mafanafana o le maa po o le itu i sasae o le fale o le a avea ma nofoaga lelei e tuu ai laau toto, talu ai o faailoga lelei o le vevela mo le totoina o fatu ma lo latou tuputupu ae vave o tulaga taua i totonu + 28 ... +30 ° C.

O pine muamua e masani ona aliali mai i le mavae ai o le 6-8 aso talu ona totoina, ma o le taimi lava e tupu ai lenei mea, e tatau ona e tuʻuina atu pusa ma laau laiti i se potu malulu, ma le vevela e le sili atu i le +20 ° C. A oʻo ina faʻamalosia atoatoa ia siama, ona aveese lea o le ata ma fufuluina fualaau i le fulu o mullein, faʻaitiitia i le vai i le ratio 1:10. O nei mea taumafa o le a faatelevaveina ai le tuputupu aʻe o le fafah, ma pe a ono aliali mai lau laʻau moni, e tatau ona nonoa i se lagolago.

O laau totō laiti e totoina i le nofoaga avanoa pe a maeʻa ona tuʻuina le vevela i le +13 ° C. O le faʻapipiʻiina o laʻau e faia i totonu o laina, ma se mamao tele (1 m). O lenei manaoga e tatau ona tausisia, ona o le tele o lau o vine.

Faitau foi le auala e saunia ai le eleele mo laau toto, pe faapefea ona filifili le pusa saʻo, pe faapefea ona fai le moli i le fale, pe aisea e teu ai laau, ma pe tatau ona e faatauina ni kaseti mo laau toto.

A vave ona totoina fatu i le eleele palamole (sili atu ona lelei mo le totoina o le fafah mo faamoemoega gastronomic), e tatau ona e faatulaga muamua ni lua e 30x30 cm ma 25 cm le loloto, e afa le tumu i le palapala o le povi ua palu ma le palapala. I totonu o lenei paluga ma tuʻu fatu, faʻasusu i latou i le eleele o loʻo totoe.

E sili atu ona aoga le auala e totoina ai le fatu nai lo le fatu, ona o le taunuu muamua i le fafah i totonu o ipu, e le gata i le amataga, ae o se seleselega tele foi.

Filifilia se nofoaga

O le filifilia o se nofoaga i luga o le laupepa mo le totoina o se kukama e le masani ai, e tatau ona e gauai atu i na o le susulu ma puipuia mai vaega ole matagi ma eleele lelei ma se laulau loloto loloto o le vai.

E fiafia le uafah i le la, o lona uiga o le leai o se malamalama o le la o le a taʻitaʻia ai le tuputupu ae o laau ma se seleselega maualalo.

Tausiga

O le tausiga o laau totō e le faigata tele, ma o le a manaʻomia oe e naʻo ni nai faʻagasologa masani e fai ai:

  • fafaga - 1-2 taimi i le vaiaso;
  • tatala - i ni nai itula pe a uma ona fafaga;
  • vevela vao - i le faagasologa o le tatalaina.

O se tasi o itu taua i le tausiga o moega o togalaau o le puipuia ma le aveesea o vao leaga. Aoao atili e uiga i vaega o meaola o vao, faapea foi pe faapefea ona taulimaina i latou i togafitiga faa-aganuu, meafaigaluega faapitoa ma togavao.

I le faaiuga o le taumafanafana, o le tele o le suavai e faaitiitia, lea e talafeagai e faaitiitia ai le tuputupu aʻe o le vaitau ma faatelevave le fua o le seleselega.

Laʻei pito sili

O le isi, e le itiiti ifo le taua o le tausiga o le fafa o le meaʻai fualaau. E faʻaaogaina muamua le faʻaaogaina i le taimi e tulaʻi ai, i le fua faatatau o le 5 kilokalama o le moli i le 1 sq. Kilomita. m fuafuaga.

I le faʻaopoopoga i le faʻamalosi, o loʻo faʻaaogaina ai minerale faʻapitoa, faatasi ai ma le auai o le ammonium nitrate, potassium sulfate ma superphosphate. O le fua patino o nei meafaigaluega e fuafua i luga o uiga o le eleele i luga o le saite (o faʻamatalaga i luga o le afifiina o le a fesoasoani e faʻatutu i tau talafeagai).

Mulimuli ane, i le gasologa o le tuputupu ae o le fafa, e masani ona faia le faʻamalosi ile 2-3 taimi i le 30 aso, lea e faʻaaogaina ai se faʻapitoa faapitoa, saunia mai se ipu fafie, 1 kg o mullein ma se pakete vai.

I le vaitau o le vavalalata e mafai ona fafagaina vine i vailaʻau oona, ma toe faʻatulagaina le vaevaega e faʻavae i luga o faʻasologa o loʻo faʻaalia ile pusa.

Aoina

O aso faapitoa mo le aoina mai o fuafaʻau efah e faalagolago tonu lava i sini o lona galueaina. Afai e te fiafia i le faʻaaogaina o "kukama kukumba" i le kukaina, ona e tatau ai lea ona e lanu pea lanu meamata, pe tusa o le ogatotonu o Aokuso ma le umi o le 10-15 cm.

E te iloa? O nuʻu vevela i luga o le vaitau o loʻo taʻua o le atunuʻu o le fafa: Initia ma Aferika, ma o loʻo i ai pea fanua e le o iai tagata.

O le taoto laitiiti, o le a avea i latou ma mea lelei sili ona lelei mo le toe gaosia o meaai i luga o meaai e mafai ona faʻaaogaina poʻo le faʻamalolosi faigofie.

Ae peitaʻi, afai e ola le laau mo le faʻamoemoe o le mauaina o se solo taele lelei, ona tatau ai lea ona tuʻu le fua i luga o vao e umi e aveese ai le tele o susu pe a mafai mai le pulupulu. E mafai foi ona e tipiina i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe (i le faaiuga o Setema) ma tautau i totonu o se potu vevela ma mafanafana ina ia latou le paʻi le tasi i le isi, a le o lea e ono amata mai i nifo.

Ina ia maua ni solo taele mama, o le fuaitau "matua" i le fale ua faʻaititia.

E taua! Afai o le ae faʻaauau pea ona tuputupu ae i luga o lau fuafuaga, faʻaaogaina fatu na maua i le tausaga talu ai mo lenei mea, ona sili atu lea ona vavaeeseina fua o fualaau mama, lea e tapunia le lua i le pito.

A oʻo ina tupu aʻe i vaʻa vevela mafanafana, ua manatu le uafa ua matua oʻoʻoʻo pe a faʻafefete le pele i luga o le fualaau, ma vave ona vevela.

I nofoaga malulu, e fautuaina e aveese le "cucumama" e lanu meamata ma pe a uma ona faamago i totonu o se potu mafanafana, amata ona faʻamamā.

Le faagasologa o le faia o lapisi

A maeʻa le galueaina o le fafa, e faigofie ona fai se solo taele mai fualaau aina suamalie. O le faagasologa atoa e faia i le faasologa lenei:

  1. O fualaau laiti po o le lanu enaena e tatau ona seleseleina ma mago lelei (vevela i le sili atu +40 ° C), ma sauniuni mo nisi gaioiga.
  2. A maeʻa le mago, tuʻu le laau i totonu o le vai mo le vaiaso ina ia mafai ai ona faʻamalieina lona paʻu.
  3. Ona e tatau lea ona aveese le paʻu ma fufulu filo mai le pulupulu.
  4. E na o le fufuluina o le fafah i le vai, fufulu ma alu e faʻamago i le la.

Vitio: auala e faia ai se ielava efafa A maeʻa le faagasologa, o le ai ai se lapisi vaʻa sauni i ou lima, ma o mea uma o totoe o le faia lea o ni pu se lua mai le tasi pito ma filo le manoa e ala atu ia i latou mo le faigofie ona taofi. Afai ua e maua se fua umi, e mafai ona e lalagaina i luga o le filo i luga o le pito ma faʻafesoʻotaʻi vaega ma isi, faia se liʻo.

Talosaga

E masani ona faʻaaogaina le Lyufa i vaega eseese o le tagata: mai le kuka i le cosmetology, ma toetoe lava i soo se mea e leai se tutusa. Mafaufau i aoga o lona faʻaogaina ia i latou taʻitasi.

E taua! Afai e te le totoina lau lava fualaau faisua, o le taimi la e filifilia ai le fafah, e fautuaina e gauai atu i ona uiga i fafo: e le tatau ona i ai se mea leaga i le paʻu poo le mama, ma le pala.

I le kuka

O fualaau aina e le iva o loofah e maua ai le manaia tele ma le manaia, e manatua ai le paluga o kukama ma le zucini, ma e faaopoopo i lenei mea e mafai ona tatou matauina se manogi fou. O anufe lapopoa ma le mafiafia e faamamaina pea, aua e le talafeagai mo meaai.

O fugalaau ma tumutumu o ituaiga o loofaʻaiʻai e pei ona taʻua i luga ua sili ona lelei mo le faia o salakeke: e matua vevela tele, ma o meaʻai muamua lava ma mea taua. A faʻaaoga mo nei faʻamoemoega, e le tatau ona galo laulaau o le laau e uiga i lo latou tofo. O le "kukama" talavou e mafai ona 'aina pe faʻasaʻo pe tuʻuina i togafitiga faʻamaʻi: stew, fry, boil, and even stuff or marinate. O le pikaina Vietnamese e talafeagai foi mo le faʻaaogaina i fuamata salafa nai lo kukama.

E taua! Mo le kukaina o ipu eseese, e sili atu ona lelei le filifilia o fua e oo atu i le 15 cm le umi, talu ai e masani lava ona avea i latou ma tagata sili ona manaia ma sili ona faigata.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e faigofie lava ona liua i se falaoa lelei mo aano o manufasi ma iʻa, ma e faatatau lea i fua uma ma pupu, pugā ma fugalaau. E le gata i lea, o le "cucumber mad cucumber" e lelei tele mo le kukaina muamua o vasega poo fualaau faisua, ma o le a avea le tino o se faaopoopoga lelei i omelets.

Mo i latou e le fiafia e faʻaalu le tele o le taimi i le umukuka, ei ai ni filifiliga faigofie mo le sauniaina o le fafa: e mafai ona e fufui lona fua i le suauʻu olive, e faʻaaoga ai le cayenne pepa ma le soya sau. Faatasi ai ma sina taumafaiga sili atu, e mafai ona e kukaina fualaʻau suamalie, faatasi ai ma le faaopoopoina o araisa po o aano o manufasi, ma China e fah ma puaa ma e faapitoa le talisapaia o pulou.

I se faapuupuuga, e mafai ona tuufaatasi le laau ma toetoe lava o se oloa, ae o filifiliga e faaaoga ai le soya saumalie, olive olive, garlic, pepa, togafiti, kumini, iʻa o le sami, pi, araisa ma araisa e sili ona faamanuiaina.

Fugalaau lanu samasama e talafeagai mo se salati fou matagofie, ma o fatu lanu e mafai ona kuka.

Faitau foi e uiga i aoga o le totino mo le tino o alii ma tamaitai.

I vailaau

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le a aoga le aʻafiaga e le gata i tagata, ae faʻapea foi i manu, e mafai ona faʻaaogaina lelei e veterinarians. Ae ui i lea, i lenei itu e faʻaaogaina sina mea itiiti, ae sili atu le soifua maloloina o le tagata. Aemaise lava, o fua, lau ma ovaries o le laau o loʻo faʻaaogaina i mataupu nei:

  • ma le anemia ma le anemia (faʻaaogaina o infusions ma teuteuga o ovaries laiti);
  • mo le faʻavaivai ma faʻafitauli i fatugaʻo (fualaau aina fou ma aʻafiaga o le tino ma le diuretic i le tino e lelei atoatoa mo le faia o vailaʻau);
  • i le togafitiga o le jaundice (o le sap o le laau na maua mai le oona o loʻofah e ala i le ie e talafeagai);
  • i faʻamaʻi pipisi mai feusuaʻiga (sauniuniga o infusions e faʻatatau i fua ma fatu o le laau e aoga);
  • при заболеваниях дерматологического характера (особенно полезно масло семян);
  • mo faʻamalositino faʻamaʻi ma faʻasalaga i tamaiti (faʻatasi ai ma le suamalie i le vai, solo mea e afaina ma fufuluina mata, ma faʻaleleia le foliga o le paʻu latou te saunia ai masini faapitoa);
  • i le maualuga o le vevela, o se febrifuge;
  • ia faʻavaveina le faʻamaloloina o maʻi pipisi ma faʻaleagaina masini i le paʻu.
E le gata i lea, o le a le aoga tele mo tamaitai tausi maʻi, talu ai e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le lactation, aʻo faʻamalo ese ni faʻafitauli e ono tutupu i le tino.

E te iloa? O fua e sili ona umi o le fafah ua tupu aʻe i le togalaau a le tagata Samoa tagata Beidaihe, o nisi oi latou e oʻo i le 4.55 mita le umi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le uafa o se fua o le lalolagi e le gata ina faʻamamaina ai le tino i meaʻai, ae faʻamalolo ai faʻamaʻi o loʻo i ai poʻo le faʻaitiitia foi o faʻafitauli o le natura o le natura, ae le o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le pulupulu mama e avea o se suāsusu masani lelei. O nei mea uma o se mafuaʻaga lelei mo le totoina o se fualaʻau i luga o lau fuafuaga, ma ua uma ona e iloa le auala e faia ai ia sili atu.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le fafah e sau mai le pauka, o se mea e sau mai se palu (papa i lalo o le paʻu o se laau). O mea uma e masani ma aoga, na o le fiafia o se tasi. Naʻo loʻu faʻaaogaina o le fafah ma le omomi masani. Ma e le o se mea faigata tele, e tatau ona e fafagu i le vai inu ma o le a mama.
1111
//www.woman.ru/beauty/body/thread/4031253/1/#m26449560

Aʻo alu i le faleoloa e faʻatau se solo taele. Mai le eseesega o oloa o loʻo faʻatusalia i luga o fata, sa ou filifilia lenei lavalava palapala mai le natura faʻafa, e taʻua o le kukumba vale. Na foliga mai ou te manaia tele, ou te leʻi feiloai muamua i na tagata muamua). E faigata ma faigata i le paʻi, ae o le mea lea e susu i le vai. Mai le vai e mama ma manaia. I totonu o loo i ai se avanoa i le foliga o ni pu se fa i ni vaega. E faʻamamā lelei, ma manaia tele. Ae ou te le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma. I loʻu manatu, e mafai ona suia o tatou tino, ma o le a sili atu ona faʻaeteete i lenei galuega. //xn----utbcjbgv0e.com.ua/komponenty-1/dobavki/lyufa-naturalnaya/
marina.moroz.93
//www.woman.ru/beauty/body/thread/4031253/1/#m50607256