Aseta

E faʻafefea ona faʻaumatia le suavai i lalo

O le oʻo mai o le vai i totonu o le fogafale pito i lalo e masani ona feagai ma tagata e ona fale fale ma fale. O lenei tulaga matautia e le gata ina le mafai ai ona faʻaoga faʻavae mo mea e manaʻomia ile fale, ae e iai foi se aafiaga leaga i luga o le fausaga atoa. O le tele o taimi, lologa e afua mai i le vai o le eleele - mafaufau pe o le a le faiga e tatau ona ave e aveese ai le vai e le manaomia i totonu o le eleele, ma mafuaaga mo lona tupu.

Suavai i le eleele

O le alofilima lata ane mai le fogaeleele, e masani lava ona i totonu o ni maʻa e le mafai ona gaogao, e taua o le vai o le eleele. E masani lava ona faia i lalo o le aafiaga o le vaʻaia ma le suavai mai tino o le vai.

O le taamilosaga o le eleele e fesuisuiaʻi ma e faʻalagolago i itu eseese.

O le tele lava oi latou o loʻo mulimuli mai:

  • aofaiga o vaʻaia, suavai suamalie;
  • suiga i vaituloto e fafaga ai le suavai;
  • gaioiga o tagata (nofoaga eletise hydroelectric, alavai ma vaituloto, faʻaaogaina o mea manogi, suauu, ma isi).

I totonu o le vai, o loʻo i ai se mea e pei o se paipa-vai, o se vai e faʻapupula i le maualuga luga o le palapala ile palapala i luga o eleele palapala (omea, loam). O ia o loʻo faʻapotopotoina i eleele maualalo, faʻafefeteina auala ma sili atu ona faalagolago i luga o vaʻalele.

Aoao pe faapefea ona fausia se fale i le atunuu, pe faapefea ona fai se potu i totonu o le faletaavale, pe faapefea ona faʻapipiʻi se pulou palasitika, pe faapefea ona fai le faʻalelei i totonu o le pulou, pe faʻafefea ona faatea ese tamaʻi i totonu o le pu.

O le vai palapala vai, e le pei o le tagata faatufugaga, e leai se mamafa. I le faaopoopo atu, o lenei vai e masani ona le talafeagai mo le inupia ma ua eleelea i otaota eseese, e aofia ai le tagata na faia, e masani lava ona iai ni mea le mama.

E mafai e le eleele o le eleele ona maua se malosi faʻaletonu:

  • acesi lautele;
  • lafoaʻi;
  • magnesia;
  • sulfeta;
  • carbon dioxide.

O i latou uma i le tasi auala poʻo le isi e faʻamalolo le calcium carbonate ma taʻitaʻia ai le faʻaumatia o le sima.

E te iloa? I luga o le Lalolagi, 96% o le vai i totonu o le sami, e tusa ma le 1.5% le suavai, ma o le isi 1.5% o glaciers o Greenland ma Antarctica. E le gata i lea, o le sea o le suavai fou e na o le 2.5% - o le vaega lofituina o le suavai ma suavai.

O le a le lamatiaga i le fale

O maualuga maualuga o le vai e ono aʻafia ai se fausaga o loʻo i ai:

  • le manaʻoina le suavai, susulu ma le paʻu e ono oʻo mai i totonu o le fogafale lalo, o le a le faʻaaogaina;
  • faʻasalaga faʻafefiloi o vai o le eleele e faʻamaʻoina lelei, ma o le faavae e ono le toe maua lona malosi;
  • o le faaputuputuina i le vaitau o le timuga maualuga o le vai e mafai ona faaleagaina auala i luga o le nofoaga, fufulu i lalo puipui, faaleagaina le lauusiusi.

O se maualuga maualuga o le eleele eleele ua manatu o lo latou nofoaga e maualuga atu i le 2 mita le loloto. Ae o lo latou tutupu i lalo ifo o le 2 mita e manatu maualalo ma e faʻafeiloaia e tagata faufale.

Pe a fausiaina se fale e tatau ona fuafua i taimi uma le maualuga o le eleele i le eria. E mafai e le suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ona faia lenei mea sili. Ae afai e te le manaʻo e faʻaaoga isi auaunaga, ona mafai lea ona e fuafua pe o le a le maualuga o le vai i le maualuga o le vai i totonu o le vaieli i lau 'upega tafaʻilagi (poʻo le isi).

E le gata i lea, e sili ona lelei le fuaina o lenei laasaga i le tautoulu, i taimi o timuga tau, pe i le tautotogo, pe a tele le kiona. A o fausia se fale taugata o loʻo faʻaaoga pea i auaunaga faʻapitoa.

E mafai ona fautuaina e le au suʻesuʻega faʻa-geologia le nofoaga sili ona lelei o le fausaga, o le filifiliga sili ona lelei o le faavae ma alavai.

E te iloa? O le maualuga o le palapala i luga o le eleele mo le fausiaina o fale e mafai foi ona fuafuaina e faailoga a le atunuʻu. Ua leva ona matauina e faapea o le ogo, leolea, olati ma alder e ola i nofoaga o moega vavalalata o le vai.

Suavai o le eleele i lalo ma le auala e taulimaina ai: vitio

Mafuaʻaga o vai

Aʻo leʻi amata ona e faʻaalu le fogalalo, e tatau ona e fuafuaina le mafuaʻaga o le aliali mai o le vai ma faʻaumatia vave i le taimi e mafai ai. Na o le taimi lena e mafai ona e faʻafefe ai nofoaga lolovaia.

O vai e le manaomia e mafai ona iai i totonu o le fogafale mo mafuaaga eseese:

  • vaʻaia eleele vavalalata. O le mafuaaga masani lea o le lolovaia o le fogaeleele;
  • faaputuputu o timuga pe a timu ma faiga le lelei o alavai pe leai;
  • mea e inu ai le suavai masaa. O lenei tulaga e masani lava ona atiina ae i le le lava o le lafoaia o le fausaga ma le leai o se alavai e aveese ai otaota faaputuputu. O lenei mea e masani ona matauina i eleele maualalo ma isi nofoaga o le faʻaleleia o le vai;
  • tolotolo i le faavae ona o le solia o le tekinolosi fausaga;
  • talepe pipisi i lalo ifo;
  • faʻasalaga i le tulaga o le le lelei o le lele.

E faʻafefea ona ave vai mai le fogafale lalo

Afai e lolovaia le fale maualalo, o auala nei e mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai:

  1. Mo le tasi le taimi e pama ai le vai e le o manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina se pamu vibration taugofie. Ae e mafai ona faʻaaoga pe afai o le fua o le lologa e laʻititi. I lenei tulaga, e taua le siakiina e leai se lapisi i totonu o le vai.
  2. Lafoaʻiina o le vai e faʻaaogā ai le paʻu alavai. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le kamupani talafeagai e tuʻuina atu auaunaga mo le faʻamaina o le suavai, poʻo le faʻatau mai o se pamu ma foia lenei faafitauli na o ia lava.

O se auala faʻaʻauʻau e faʻaaoga ai le pamu e sili atu ona lelei.

E mafai foi ona aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona fausia se ogaumu Dutch, auala e fai ai se ogaumu i se ogaumu, auala e filifili ai se ogaumu faʻavevela afi, auala e faʻapipiʻi ai se vai vevela, auala e filifili ai se vai vavalo mo le dacha.

Mo le tutoatasi aveese le tele o le vai mai le fogafale i lalo ma se pamu, e tatau ona e tausisi i faatonuga nei:

  • i le ogatotonu o le fogafale pito i lalo faia le faʻalauteleina ma faʻapipiʻiina se ipu palasitika, lea e taʻalo ai le vaega o le avega. O loʻo faia i totonu o le tino o sea tane;
  • ua afifi le tane i geotextiles e puipuia mai lologa. I le pito i lalo e sasaa ai le iliili lelei e faʻapipiʻi ai le pamu;
  • ona tuu lea o se pamu alavai i totonu o le tane ua saunia i lenei auala. O le va i le va o le lua ma le lua ua tumu i le paluga o le sima. O le fetolofi o loʻo iai i totonu o le pamu e fuafua ai le maualuga o le vai, ma faʻafuaseʻi ona liliu le faiga i luga o le pamu mo le faʻamamaina o le vai. A maeʻa le faʻaaogaina o le pumping, faʻapipiʻi le faiga;
  • Ina ia aveese le suavai otaota mai le fogafale lalo, o se paipa poʻo ni paipa faʻapitoa e fesoʻotaʻi atu i se faiga.

Pump mo le faʻamalosiina e lua ituaiga - mea faʻapitoa ma fafo. Pe a filifilia se pamu faʻapipiʻi, e tuʻuina i totonu o se vai vai, pe o fea e tu ai i le gasologa o le galuega. O pamu pito i fafo o loʻo faʻamauina i totonu o le vai e se pusa i lona vaega pito i lalo, ao luga o le pito i luga o luga.

O le mea lea, o le pamuina i fafo mai o vai lafoai e tupu i totonu o le vaega o loʻo i lalo. Ina ia puipuia le eleele maualalo mai lologa, e tatau ona faia ni auala talafeagai e faʻavae ai se alavai lelei.

O le a le mea e fai: pe faʻapefea ona taofia le faʻavaveina o le vai

Ina ia aveesea le susu i totonu o le fogafale lalo, e tele auala eseese, e faalagolago i le mafuaʻaga o lona tupu.

Pit arrangement

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaitiitia ai foliga vaaia o le suavai i totonu o le fogafale lalo lava o ia lava o le faatu lea o se lua. O lenei auala e le taugata ma e le manaʻomia ai le tele o le taimi, o le mea lea e faʻaaogaina i fale ma fale.

Ina ia saunia lelei le lua, e tatau ona faia ia laasaga:

  • I le ogatotonu o le pito i lalo, ia eli se pu i foliga o se pusa e tusa ma le 1 m³ i le voluma. Ae e taua le mafaufau - o le tele o le potu, o le tele foi lea o le lua e elia;
  • I le ogatotonu o le lua ua eliina, ua faia ai se togavao ua tuu ai se pakete silasila. O le eleele o loo siomia ai sea pakete ua lelei ona teuina;
  • matou te faataatia se pu eli ma se piliki, ona ufiufi lea i se sima ile 2-3 cm;
  • i le pito i luga o le nofoaga o se faʻamau faʻala. O le va i le va o faʻamau e tatau ona faatagaina ai le pamu e fufulu ese le vai;
  • kili tamai tamai i totonu o le lua ma ufiufi i ni paʻu e fai ai vavai.

O sooga i le va o tafola ma o le a faʻaalia le galuega o le faʻavaivai.

Mo le faatulagaga o le dacha o le ae fiafia e aoao pe faapefea ona fai se vai mafanafana, auala e fausia ai se vai vai, pe faapefea ona fai ni ala savali, auala e fai ai se togalaau mai laau tipi, o se kapeta teuteu, puna, o se maa e faia i maa, o se fugalaau, o se vai matutu, o se arbor ma ou lava lima .

Alavai mo alavai

O se auala sili atu ona faigata, ae aoga tele mo le aveesea o vai ole manaʻoga mai le fogafale lalo. E manaʻomia tele le tau, ma e manaʻomia foʻi le tele o taimi ma taumafaiga. E tatau ona maitauina e tele ituaiga o alavai maualalo.

Faʻalelei alavai: vitio

O le filifiliga o se alavai faʻapitoa e faʻalagolago i itu nei: o le laufanua, le loloto o le eleele, palapala, ma isi.

E tolu ituaiga autu o alavai vaʻaia, e tofu lava ma ona lava tulaga patino:

  1. Pa puipui. Ole faʻalavai faʻapitoa e faʻapipiʻi mo fale ei ai le fogalalo poʻo lalo ifo. O lona faʻatulagaga e tupu vave lava pe'ā uma le galuega fau i luga o le faʻatulagaina o le faavae.
  2. Plast. O lenei alavai faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i le taimi o le faʻaleleia o le lua mo le mea o lo o fausiaina. Na maua le talosaga i le fausiaina mai papatusi, o le mea lea e le masani ona faʻaaoga.
  3. Telu (mama). O ia ituaiga alavai e mafai ona faʻapipiʻiina ia lava. E faia i foliga o se uali eli faataamilo i puipui o le fale.

E taua! O le sili ona mataalia o le faʻaogaina o le mea faʻapitoa. O le faʻaaogaina o le suavai faʻapitoa e tatau ona 0.4-0.5 m loloto atu nai lo le faavae.

Ina ia faia alavai mo alavai, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  • matou teliina se alavai i autafa o puipui o le fale i le lautele o le itiiti ifo i le 1m 20 cm ma le fesoasoani o suo poʻo mea faʻapitoa;
  • i luga o itu e 4 o le autafa autu, e tatau ona faʻapipiʻi isi tapa pe a ma le 5 mita le umi. E faʻapea foi mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa e faʻatele ai le faagasologa. I le faaiuga o ia tapes, e faʻataʻaina ai se mea e gata ai, lea e tatau ona tutusa le lautele i se mama o le sima;
  • Geotextiles o loʻo tuʻuina i le pito i lalo o le auvai, ma tuʻuina se paipa paipa i le pito i luga mo le alavai. A maeʻa le 7 mita, faʻapipiʻiina manona, pe a faʻalavelaveina le paipa alavai;
  • pe a uma ona tuʻu le paipa, e sasaa le fagu i le lapisi, ma 10 cm i le fogafale lalo - i le oneone, ona alu ai lea o se papa maa lapoa, e tusa ma le 15 cm i le eleele, ma mulimuli ane sasaaina i le pito i luga.

Le faʻamamaina

Mo le puipuia o le fale mai le vai i totonu o le fogafale lalo, e faʻaaogaina ai le suavai. Faʻapaʻu le vai i lalo ole vaega ole lua - i totonu ma fafo.

Ole faʻamamafa mai fafo e sili atu ona lelei le faʻaleleia i le taimi o le fausiaina o le fale, aua o se faiga mo fale o loʻo i ai nei e manaʻomia ai le tele o galuega ma tupe.

I lenei tulaga, e tatau ona e eli luga le faavae ma faʻaaoga ni nai laulau e le susu, ona e manaʻomia lea e taatia le palapala ile puipui i luga o le tele o laufanua - mai le oneone, solo ma sasaa i luga luga.

E masani lava i taimi o ia galuega o loʻo faʻapipiʻiina ai se alavai vaʻaia i le taimi lava e tasi, lea e faʻapupula ai foi le tau.

E leai ni mea e faʻaogaina i fafo mai fafo:

  1. Pasty. E aofia ai le faʻaogaina o mea e fai ai pepa taʻavale.
  2. Obmazochny. I lenei auala, e faʻaaogaina ai meafaitino polymeric, faʻapea foʻi le mastic mai le bitumen.

O le faʻamamaina mai fafo o le faʻaaogaina lea o se mea faʻapipiʻi i luga o le mea ua saunia, ona tuʻuina lea o le mea faʻapipiʻi fale i luga o le tele o papa. E tatau ona manatunatu i ai: pe a oʻo ina latalata le vai i lalo ole faavae, ona manaʻomia ai lea o se puipuiga faaopoopo mo le le faʻamamaina i le ituaiga o masini e faia i piliki.

O nisi taimi, ae le o ia ituaiga meaʻai, o fausaga faʻapitoa e faʻaaogaina ai se kesi geotextile e faʻaaogaina. O lenei metotia e puipuia ai puipui mai vai. Faʻapitoa faʻapitoa e maua ai se avanoa avanoa i le va o mea o le membrane, lea e avea o se auala mo le vaʻaia o vai tafe.

E taua! Lafoaʻi fafo mo le faʻamoemoeina e tatau ona faia i le 30 cm luga aʻe o le eleele. Le faʻaleleia o alavai ao lei sasaaina le sooga lelei, e manaʻomia le tuʻuina o se eleʻele.

E le mafai ona faʻapipiʻi mai fafo le suavai i o latou lava lima, i lalo o le faasologa lenei:

  • o le mastic e muamua faʻaaoga i le puipui i fafo;
  • i luga o le pulu manogi o loʻo i totonu. Malosi i luga o le taʻavale pe a tuʻuina e le manaʻomia le tuʻuina o le mamafa, mastic, ma faʻamautinoa ai le mea. Ina ia mafai ona taoto le tapoleni, e tatau ona e taʻavale i se taʻavale;
  • ona sosoo ai lea ma le pito i lalo e togafitia i le mastic ma le isi lisi o meafaitino e faaaoga. O le faasologa i luga o le isi e tatau ona tusa ma le 10 cm, o le mea lea, pe a faʻaaogaina le mea lalagaina i le puipui, e tatau ona faʻaofuofu le faapipii faatasi ma se faʻafefiloi faapitoa 15 cm mai le pito;
  • e faʻaaogaina tapoleni taʻitasi i se taʻavale, e aofia ai le faʻasologa. O le faʻatulagaina o le tuʻuina atu o pepa taʻavale (amata mai le pito i lalo poʻo luga) e le afaina;
  • sili atu meafaitino i le sooga e mafai ona aveesea i se naifi.

O le faʻaaogaina o vai e masani lava ona faia mai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma aʻafiaga e sili ona lelei e faʻaaogaina i le sima fou. E puipuia lelei mai le ulu mai o le susu: a latou paʻu i luga o le pusa o le sima, fegalegaleai ma le vai, latou te saofagā i le faia o tioata e faʻatumu ai mea uma.

E mafai ona faia le faʻaaogaina o vai e faʻaaoga ai faʻalaʻau mamele-cimentina e faʻaaogaina i laupapa, sima ma sima. O ia ituaiga o musika e na o le faʻafefeteina i vai, ma ua latou saunia mo le faʻaaogaina.

Ae e aoga le mafaufau o lenei vai e leai se puipuiga tele i le vevela o le vevela, o lea o loʻo i ai pea le manaomia ona faʻaogaina sealalaʻau.

I totonu o fale tumaoti, e mafai ona e faia le vai inu o le fale i lalo i ou lava lima. A o le i ai lena, e tatau ona tafe le fogafale, ma o puipui uma ma le fola e tatau ona faʻamamāina palapala palapala.

Ona tuuina mai lea o le galuega lenei:

  • o mea uma e togafitia i se mea e leai ni vai e puipuia mai le susu;
  • pulu mastic le ufiufi, tulimanu ma vavae, e pei foi o mea uma e iai le laulau 2-3 cm;
  • luga o puipui, faapea foi ma le fola o le fale e faapipii se faasologa o le uamea;
  • ua sasaa le fola i le sima, ma o puipui foi ua ufiufi i se sima;
  • ona puipui ai lea o puipui (pe tusa ma le 3 cm le mafiafia).

Afai o le susu e le manaomia e faʻaalia i lau fogalalo, e tatau ona e vave fuafuaina le mafuaʻaga o ona foliga vaaia ona fai lea o ni auala e faʻaitiitia ai le tele o le vai ma puipuia ona foliga. Afai tatou te faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga o alavai ma le faʻavaivai o le fale i lalo i se taimi tatau ma saʻo, ona malogo ai lea i taimi timuga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Afai i luga o se mea lautele o se mea leaga ...

O se uo mo le tele o tausaga na tauivi ma lologa i le fogafale lalo. Leai se vai e fesoasoani - vai na maua ai se pu. Sa ou alu atoa i fua puipui - faataamilo i le fale sa ou eliina ai se alavai e sili atu i le 2 mita le loloto, alavai paipa alavai, aumaia i latou i le 4 vai i tulimanu, olo e ufitia i maa olo. Ma i le pito i lalo o vaieli ou te tuʻuina ai pamu 4, lea latou te liliu pe a aliali mai le vai.

faʻailoga
//forum.rcdesign.ru/f56/thread319954.html#post4175763

Fai le suavai i totonu o le fogafale lalo ma le Penetron - o se faiga sili ona lelei e faʻaoga mo sima fausaga. Ae ia te ia e tatau ona i ai se mea e matua mafiafia. Ma le faʻatumu o le fogafale lalo o le a le laveaiina ai oe mai le vai, naʻo le eleele o le a susū, lea o le a taʻitaʻia atili ai le paʻu o puipui ma fola.
Mari faaipoipo
//forum.rmnt.ru/posts/238921/

Ina ia mafai ona faʻaitiitia le suavai i totonu o le fogaeleele, e tatau ona e faia se alavai - e mafai ona avea ma vaituloto i luga o le saite, poʻo alavai faʻavaivai, lea e eliina i tafatafa o tuaoi ole saite. E mafai foʻi, i luga o le nofoaga o le fale, i le maualuga o le fogafale i lalo, e tuʻuina ai paipa alavai, o loʻo faʻataunuʻuina ai le faamama maʻa, ona tuʻuina ai lea o le laʻau i luga o le oneone ma luga o le palapala. E pipii paipa paipa i totonu o le alavai, ma ua leva mai le pamu e pamu le vai i se mea i le taimi e malolo ai, ese mai le fale.
Sergey Bury
//forum.vashdom.ru/threads/gruntovye-vody-dipodvale-mozhno-li-izbavitsja-bureniem-skvazhin.41535/#post-258528