O Bob pigeons e aofia i vaega laiti o lupe. O se igoa ofoofogia, e le maua e nei manulele le tauina o uiga taua, ae mo le leo leotetele ma o latou apaau, lea latou te lolomiina i le vaalele. O sui o lenei ituaiga meaola e le gata e ese mai i isi pigeons i lo latou tulaga le masani ai o le vaalele, ae masani foi ona i ai foliga matagofie.

Vaega o le lupe

O lupe o le laʻau sili ona lauiloa e sili atu ona fiafia i ai manu feʻai. Faatasi ai ma isi mea faʻapitoa teuteu, o faʻataʻitaʻiga martial e iloga i latou uiga lelei:

  • fuefulu apaau i luga o le vaalele o loʻo tuʻuina atu i leo tetele, e pei o manu felelei "taia" le ea;
  • o se mea taua o le vaalele o le mea e le masani ai a le lupe, pe a faia e le manulele osofaʻiga;
  • vaʻalele e tele ituaiga sitaili;
  • O le maualuga o le vaalele o nei manulele e mafai ona matua tele pe afai e ulu atu nisi tagata i le pou, e mou atu foi mai le vaai;
  • o le vaalele e umi lava, e mafai ona faʻaauau pea mo le tele o itula (e masani lava mai le 3 i le 6, ae o nisi taimi e mafai ona tumau i se aso atoa), lea e taʻu mai ai le tumau o manufelelei;
  • o le vaalele e foliga mai o se vaʻalelei a le ea: o le manulele e masani ona suia fesuiaiga ma faia ni togafiti eseese, o le mafuaʻaga lea e manaia ai le matamata i lenei taaloga;
  • E mafai e manulele ona osooso i le taimi o le vaalele, i le taimi nei e sasa le ogaoga o latou apaau ma faia ni paʻu:
  • O le aufaʻatasia o martial o loʻo faʻamalieina lelei i luga o le laufanua, latou te maua se manatua lelei mo mea faitino, lea e mafai ai ona latou faia ni vaalele umi i mamao mamao;
  • O lenei ituaiga o lupe e aofia ai le tele o ituaiga eseese o ituaiga, lea e masani ona suia ai le ituaiga o manu, o sui e ese i foliga, lanu, foliga ma le tulaga o fulu;
  • O le tele o taua o loʻo i ai ni fusi faʻalelei uiga ese i luga oo latou vae, e eseese mai le umi mai le pupuu tele, e pei o le lua lona lua o apaau.
Komiti e faigata tele ona o le natura, e le faʻasalaina i tulaga o le taofia ma le le fiafia i le taumafataga.

E te iloa? O lupe e taua foi o lupe felelei, ona o nisi tagata o lenei ituaiga e mafai ona aʻe i le 1.5 km, ma e le o manulele uma e mafai ona iloa le maualuga.

Vaalele faapitoa

O le vaalele a nei manulele e maofa i ituaiga sitaili ma togafiti na faia e manulele i le ea. O kiliki na faia e fusi fusiʻu ma le ea e matua leotele, ma ua faalogoina i latou mamao. O lenei tuitui o apaau ua taua o se taua.

Faʻamauina, faʻaleleia le faʻasogaina o lupe ola, naʻo na o le faʻaaogaina o le taua, faʻalogo atoa i foliga o manulele. Mai lenei mea, o lenei vaaiga e matua ese lava, o nisi o sui e ofo i se mea e le masani ai ma susulu fafo.

Ae ui i lea, o le uiga autu o pigeons ola o se taaloga i luga o le ea, lea e mafai ona tele ituaiga:

  1. Fausia le pou - o le autu o le lupe. O le mea moni, o le manulele, vave ma leotele le fetoʻaina o ona apaau, e tulai saʻo agai i luga. I le tumutumu o le maualuga, na ia faia vave le faasologa o le faasologa, ma faia se 360 ​​° le umi. O lenei elemene e mafai ona toe faia i le tele o taimi i le taimi o le vaalele poʻo le faigata ona o le faʻaaogaina o tekinolosi. Pe a taʻalo ma le maualuga i luga o se pou, o le lupe e mafai ona tulaʻi saʻo agai i luga i le sili atu ma le 15 mita, o nisi taimi e le toe vaʻavaʻa atoa mai le mata.
  2. Malaga faʻatau - o se ituaiga o le siitia i le pou. O le manulele na te faia le sikulima e alu i luga i se siosiolio, filemu ma faatasi ai ma taamilosaga, e peiseai o le sasaa i le ea.
  3. Tautau - isi kata pisinisi o le feʻaveaʻi. E ese mai le siitia i luga o se pou i ni mea malie ma le sogasoga, e pei foi o le felelei i le ea, pe a manua e se manulele ona apaau ae i se tasi nofoaga.
  4. Vaʻavaʻai - E masani ona taʻua o se faaipoipoga i le va o le laumei, ona o le lupe e le tautau i le ea ma e le tu i luga se poutu, ae na o ni lago, e tilo ai ona apaau.
  5. Faiga faʻatau - faia e manulele aʻo leʻi faʻatauina poʻo pe a fafagaina moa. E sili atu ona mataʻutia ona o le sologa lelei o le pigeon taaloga.
E tele taʻiala e faʻafeiloaʻi ai e faifaʻatasi ia lupe:

  • o le manulele na te faia vaalele, tusa lava pe leai se leo e ala i le taua;
  • fasi i ona apaʻau, ae le faʻaalia le vaʻa ma le paʻu;
  • faia nisi gaoioiga fevaevaeaʻiga ma se fusi lautele;
  • e le mafai ona pipiʻi 360 °;
  • flips ma le sili atu ma le 360 ​​° le pa.

E taua! O le tosoina o lupe e sili atu ona afaina i manua nai lo isi, aua a latou faia se sikulima, e masani ona le toe maua le avanoa i le vanimonimo ma maliu mai le sasaina o laau poʻo fale.

Faʻasologa o Pigeon Breeding Breeding

O ituaiga taʻitoʻatasi o fitafita e iloga na o ona uiga, e le gata i foliga vaaia, ae faʻapea foi i auala o le lele. Mafaufau i ituaiga e sili ona lauiloa o nei manulele, lea e faatauaina e faifaatoaga faifaatoaga i luga ae o isi.

Baku

Mo le taimi muamua, o lenei ituaiga o lupe ola na avea ma ituaiga eseese i le ogatotonu o le seneturi mulimuli, ma o foliga mai o le "Bakuites" i lena taimi e le manaia - puupuu vae, o se pito i tua, o le lanu lanu. Ae ui i lea, i le felelei, sa foligalelei le manulele.

I le taimi nei, na mafai e le au faifaatoaga ona ausia le "Bakuvians" na taofia pea uiga o le vaalele oo latou tuaa, ae na latou mauaina se foliga vaaia matagofie. O eseesega i foliga o Baku pigeons e tele. Faatasi ai ma i latou o ni mea faʻapitoa ma e le mautonu, e fesuisuiai ma e le mafaamatalaina, ma pulumu io latou vae ma fafo. O se mea e masani ai fafo o se tino e pei o se mea e umi le umi, o le umi o le pi e oo i le 2.5 cm, o fusi lamolemole ma lamolemole, ma o se ofu manaia.

Faamasani oe lava i ituaiga lauiloa ma fanau mai ni lupe, ma ia aoao atili e uiga i mea taua o le fausiaina o le pikago ma Uzbek pigeons.

Ae ui i lea, o le eseesega tele i le va o le au fitafita Baku o loo taoto i lo latou tumau tumau. O manulele malosi nei, mascular, e mafai ona oʻo i luga maualuga ma le i ai i le ea mo le tele o itula.

I le tumau, latou te mafai ona tauva e tusa lava pe i ai ni lupe laumei.

O le sola ese o "Bakuvians" e eseese ma maualuga. O nisi taimi latou te tutu maualuga ai e le mafai ona vaaia. Ae ui i lea, o se faʻasalalauga lelei i luga o le laufanua e mafai ai ona latou toe foʻi i taimi uma i le fale.

O nei manulele e felelei i le tele o mea, aua nei faaputuputu i luga o faaputuga, e manaʻo e faʻaalia a latou taaloga i se eseesega. Alu i le pou ma 2-3 flips, faʻatasi ai ma leo tetele. I le ea, e mafai ona uʻu i luga i le 12 itula.

Lanu lanu:

  • papaʻe paʻepaʻe - lanu paʻepaʻe e tasi, e iloga i latou i vaalele sili ona lelei;
  • faʻailoga - e tatau ona i ai se ulupulu paʻepaʻe, ma o le tino atoa e ono ese le lanu, atonu e leai se lalaga poʻo se lochmonogue, ulu laulu pe lamolemole;
  • faʻailoga - eseese lanu uliuli po o le siʻu mumu, o le lanu o le tino o le tino e mafai ona ese, ae leʻo;
  • chili - o latou fulufulu mūmū ma le uliuli, o le ua faʻatau, ma o nisi taimi e fusi i luga o vae, o fulufulu uliuli o nisi taimi e paʻepaʻe paʻepaʻe, e mafai ona maua e tagata taʻitoʻatasi, o le manogi i luga o le fatafata o le lanu violē, mafiafia ma le pala;
  • faʻata - e iloga i se foliga tutusa i luga o fulufulu fulufulu;
  • mapu - o fulufulu eseese o lanu e suia i foliga o se mamanu, o le mea autu - o le maualuga o le lanu e taʻu mai ai le matua o le manulele: o le laʻitiiti o le tagata, o le susulu atu o mea, o le lanu uliuli e taʻu mai ai le matutua o le lupe;
  • hryvnia - o loʻo faʻamalamalamaina i le moli mafiafia o le ua, e masani lava ona vaivai, lea e tafe i tua, ma e masani ona sinasina i luma;
  • neo - E le seasea, e masani lava ona paʻepaʻe le chubaty, ma o mata faapelepele ma leai ni laumei, o loʻo i ai pea se vaega susulu i luga o le gutu o le au.

Uzbek (faalua-foliga)

O le Ubebe pigeons alofa saoloto, e pei o isi tagata taua, e mafai ona latou faia ni vaalele faigata, tumau i le ea mo se taimi umi ma faia leotele leotele o latou apaau i le ea. Ae o la latou komika pisinisi o le i ai o se muaʻi ulu i luga o le ulu, lea e mafua mai i le toetoe lava o tagata uma o le ituaiga, e ese mai na o foliga o eseese laiti.

E lua-paʻu-paʻu "Uzbeks" na muai paʻu i le faʻavae o lenei ituaiga. E iloga i latou mai isi e ala i le matagofie tele o laumei. E i ai ni fulufulu mafiafia ma fulufulu fulufulu, o loʻo i ai ni pulumu moa i luga o vae, ma i luga o le ulu o loʻo i ai se vaʻaiga umi, lea e sau mai le muaulu i le ulu atoa ma le ua. O le faʻateleina o le gaogao na maua ai le manatu o manu felelei o loʻo i ai se fale tele.

I aso nei, o le sini autu a le aufaifaʻaiga o loʻo faʻamalosia le faʻamalosia o pigeons e faaluaina le faʻaigoaina o Upeka o le fausiaina lea o laʻau sili atu ona matagofie. O nei manulele teuteu e matagofie le taua.

E te iloa? Sa suesue e saienitisi le DNA o lupe liliu nei ma latou iloa oi latou o aiga o le manulele umi o le dodo, lea e le mafai ona mafua i se aiga mo se taimi umi ona o le tulaga ese o le tino.

Upekige pigeons o loʻo maua i nei suʻega:

  • togi - ia i ai se laumei o le kofe le lanu, siʻusiʻu, pulu ma le ulu e paʻuuli enaena, o le ituaiga e mafaufauina e mama pe afai o le paʻepaʻe o loʻo i totonu o le nadkhvost, o fulufulu pito tele ma le pito i tua o apaʻau;
  • balmar - o loʻo faʻamatalaina e se laʻau e le masani ai le fulufulu mamoe, o fulufulu uliuli uliuli atoa i luga o le tino na faia ai se mamanu mamanu;
  • gulbadam - paʻepaʻe ma lanu paʻu i luga o le ua, samasama pe lanu mumu;
  • taʻavale chinny - o le lanu autu e paepae, ae i luga o le fatafata ma faataamilo le ua o le lanu mumu po o le samasama.

Krasnodar (mumu)

O nei lupe e matua taua lava mo mea o lo oi fafo, ae le mo o latou uiga felelei, lea e maualalo i le lagi - e mafai ona na o le tasi le itula e mafai ai, e ui o le vaalele e foliga ese.

I fafo atu, o sui o le ituaiga e matua matagofie, lalelei, e eseese lanu, ae sili ona manaia le mumu.

O le tele lava o taimi, e fafaga ai lupe mo aano o manufasi, matou te fautuaina le faitau pe o a ituaiga o aano o lupe o loʻo i ai ma pe faapefea foi ona fafagaina.

O nei manulele ua faʻaalia lanu paʻepaʻe, o loʻo lanu mumu ma mumu. A e ui i lea, pe a uma le lua muamua molu, na o ni vaega o totoe e totoe - o le pusa, manava, ma le ufiufi, o le tino atoa ua sinasina.

Tu i le fulufulu maualuluga, foliga matagofie ma lelei, fatuina le tino.

O sui o le ituaiga o Krasnodar e felelei i le maualuga i luga o lafu ma taʻitasi, i liʻo. O le lele o nei manulele e lamolemole ma e le malie, latou te o atu filemu i le pou.

Farani

O le tasi lea o pigeons sili ona tuai na fafagaina i le silia i le 5 afe tausaga ua mavae. Ma o le vaega autu lenei o le ituaiga. I le aso, e na o le 5% o le faitau aofaʻi o le paneta lava ia e pei o manulele, ma e taugata tele.

E leai ni faʻamaumauga a le Iranienisi - o loʻo tumu i lanu eseese, o latou faʻafiafiaga ma oona, lohmonogie ma holonogie, faʻatasi ai ma fulufulu mafiafia ma lamolemole. E taatele i tagata uma o le faʻasologa o se uumi umi, se siʻusiʻu siʻusiʻu, lea e le itiiti ifo ma le 12 fulufulu fulufulu ma se vavaega lautele e 60 i le 70 cm. O le solasolo o le "Iranians" e umi, pe a ma le 3 i le 5 itula, e ui lava o tagata aʻoga ua mafai ona latou taofiofia i le lagi mo le 10 itula. O le vaalele e lamolemole ma telegese, e mafai ona maualuga maualuga, ona o mea latou te manatu e maualuga-lele.

O se uiga iloga o le ituaiga tagata Farani o se faigamave lemu ma le umi o tautau i se nofoaga e tasi.

E te iloa? I luga o le motu o Mauritius e ola ai ni lupe tulaga ese - lanu piniki E na o le pau lenei i le lalolagi ma e itiiti lava le faitau aofaʻi o lupe piniki mumu. E talitonuina o le mafuaʻaga o se lanu matagofie o loʻo taoto i totonu o fualaau aina ma fualaʻau o loʻo iai nei manulele.

Turkish (takla)

O le ituaiga laumei aupito lauiloa lea o pigele turuki. O le igoa "Takla" e sau mai le upu "somersault", lea e taʻu mai ai le uiga autu o nei manulele. O lupe a Takla o ni tagata e sili ona amiolelei o se vaalele, o latou apaau e taaalo e sili ona fiafia.

O se mea taua e faapea, o le malosi o le fao e faalagolago i le lanu o le manulele - o le sili atu foi o le paʻu o le manulele, o le sili atu foi lea o le matagofie o le vaalele. Motley tagata taitoatasi e le masani ona i ai se mea e tatau ai mo le faʻatinoga o le sikulima.

O Takla e tele ituaiga: faʻanofa-faʻanoanoa, nosochubye, lauulu-ulu ma puʻu. O foliga o le fulufulu ma lanu e eseese. O le vaalele e maualuga (i le 20 m) ma le umi (e oo i le 10 itula).

Vaega o mea o loʻo i totonu o le lupe

E ui lava i le mea moni o lupe o taua e masani lava e le talafeagai i tulaga o le taofia ma le paleni meaai, tausiga lelei ma toleniga masani e mafai ai e nei manulele ona faʻaali le le mafaagaloina liliu i le vanimonimo, e umi le umi i le ea.

E le gata i lea, o le tausiga lelei o le ki lea i se ola umi o manulele - e oo i le 15 tausaga. E i ai lava se mataupu pe a ola le manulele i le 35 tausaga.

Mo le faʻaleleia manuia o lupe, o le a aoga mo oe le aʻoga e uiga i uiga o le fausiaina ma le fafagaina o lupe, faʻapea foi le iloa pe faʻapefea ona faʻapala se fale lupe.

Tuʻuina o lupe

Pigeons e mafai ona nofo i cages, dovecotes ma aviaries. O le mea taua, o nofoaga ma fale mo le tausia o manulele e tausisia tulafono faʻapitoa:

  • e tatau ona i ai le mafanafana lelei;
  • maualuga mai le fola i le taualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi ma le afa mita;
  • o le tele o le pa puipui e tatau ona fuafua i luga o le mea moni e faapea, e manaʻomia e le tagata taʻitasi ia le 1.5 sikuea mita. m;
  • i totonu o le fale lupe e tatau ona i ai ni paʻu, ma o le mafiafia o le perch e tatau ona fetaui ma le fusi o le lupe;
  • lapisi i luga o le 5 cm;
  • faamamaina masani ma le faʻamaʻiina ia le itiiti ifo ile tasi i le masina;
  • vevela mai le +20 i le +30 ° C.

Meaʻai ma le fafaga

Fafagaina manufelelei e tatau ona maeʻa ma faʻamalosia, aua o le faʻamaoniga lea o le ola maloloina ma le matagofie o manulele.

O le mea e leaga ai, e leai se mea e fafagaina ai meaʻai uma e manaʻomia mo lupe, e tatau ona tuʻuina atu:

  • masini vailaʻau masini: latou te aofia ai toetoe lava o minerale talafeagai;
  • laʻau oneone poʻo tamai iliili: auā o lenei mea e faʻaleleia ai se fafaga faʻanatura, o nei elemene e fesoasoani i le sili atu ona lelei le oloina o meaʻai i totonu o le manava;
  • suauu lanu enaena, araisa, saito ma karite ei ai le tele o elemene ma e fautuaina mo le fafagaina o lupe;
  • o manu felelei e le tatau ona fafagaina le sana ona o le lapoa tele o ona fatu ma fatu ona o le i ai o le paʻu;
  • vai mo lupe e tatau ona mafanafana, vevela vevela, faʻamamaina pe faʻamautu vai;
  • ao faagasolo le taimi o le vavao, e fautuaina e tuʻuina atu fatu fatu cannabis i manufelelei;
  • soʻo se vailaʻau faʻapipiʻi e mafai ona sui i ni fugalaau fou o le upega, laʻau tilatila, meaʻai ma kapisi.

Fafagaina o lupe e faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi, ma le mea e fafaga ai pe a uma le taumafataga e tatau ona ave.

E taua! O le fua o le meaai i le aso mo le lupe e 40 g o meaai, lea e 10 g e tatau ona maua i le taeao ae leʻi aʻoga ma 30 g i le afiafi pe a maeʻa aʻoaʻoga.

Faʻavae o aʻoaʻoga

E ui lava o se vaalele matagofie e faataatia i le taua o papa i le tulaga o le gataifale, e manaʻomia pea mo manu felelei ona masani ona toleniina i latou ia latou tomai ma atiina ae le tumau.

  1. Aʻoga lupe e lele e tatau ona amata i le 40 aso o lo latou ola. Afai e amata ona tuʻuina atu manulele muamua atu nai lo lenei vaitau, pe a le lava le malosi, ona aʻafia ai lea i le mea moni o manu felelei o le a "fasi" pe taofi atoa le taaloga.
  2. Gon pigeons e masani ona faatapulaa i le 15 tagata taitoatasi.
  3. O malaga e le faʻatapulaʻaina i le taimi o le tausaga ma e faia i le taumalulu ma le taumafanafana. Mo le faʻamalosia o tagata taitoatasi, o aʻoaʻoga masani e taua.
  4. E amata ona sasa le pigeons i vaitausaga eseese: vave - i le 2-3 masina, ua tuai - i le tausaga lona tolu o le olaga. Mulimuli ane na amata ona "taia" le manulele, o le sili atu foi lea o le taua i le golubevodov.
  5. E tatau ona tietie alii i aso uma, o isi aʻoaʻoga e leai se aoga.
  6. Pe tusa o le ogatotonu o le taumafanafana o lupe e amata ona mumu. I le taimi lea, latou te taofi le "taaloga".

Vaega o mea o loʻo i ai i moa

O se nofoaga e faʻafeiloaʻi ai le ofaga e tatau ona togafitia i le taimi muamua, aua afai ua e tuai ma lenei mea, ona faia lea e ni lupe ni nusi mai soo se mea latou te maua ma po o fea lava oi ai. E toetoe lava a le mafai e moa ona vele ese manulele mai i le vaʻaia o "tamaʻi" - latou te pipii mau i taunuuga oa latou galuega.

O le mea lea, e tatau ai ona tuʻu nofoaga e fai ai nofoaga e faigofie ai ona faʻatonutonu le puleaina o le vevela ma faʻatautaia le faiga o fafaga.

O le anotusi

A uma ona moa le moa, e taua mo i latou le teuina o le vevela ile + 36-38 ° C. Faʻaitiitia le vevela i tagata matutua masani +20 ° C naʻo le vaiaso talu ona faʻaalia mai ni manu felelei. E na o le taimi lava lenei e mafai ai e tama pepe ona mafai ona tausisia a latou lava vevela.

O le ae fia iloa e uiga i le ola o le lupe i le vao ma i le fale.

E pipiʻi tama pepe ma nonofo i ni mea e faʻamoe ai, o ia mea uma o loʻo i totonu o se isi puʻupuʻu poʻo totonu o se pusa vaʻa. Для выращивания птенцов можно обустроить отдельный отсек, в котором искусственно будет поддерживаться более теплая температура, чем необходима взрослым особям. Обогрев детенышей осуществляют птицы-родители.

Питание и рацион

Первую неделю птенцов кормят родители из зоба зобным молочком и частично переваренным кормом. Aʻoga i se fafaga masani e amata lemu i le vaiaso lona lua o le olaga. Mai lea taimi i luga, o se tulaga tumau-lua taimi e faatulagaina foi.

E mafai ona tuʻuina atu i pepe pepe ni gaʻo faapitoa-e aofia ai mea taumafa, e pei o meaola ola e manaʻomia tele meaʻai nai lo tagata matutua. O le mea lea, ua maua ai moa:

  • lala o le sunflower po o le pikia;
  • faʻatau le 'au;
  • se paluga o saito ma sana.

O mea uma lava e fafagaina i moa i se mea ua nutimomoia, seivagana ua lava lo latou malosi e ai ai fatuga atoa. O le vai i totonu o le pusa pusa e suia i aso uma ma tuʻuina atu i moa mai aso muamua o le olaga.

E taua! O le faʻamalosiina o le puipuiga o lupe e mafai ona tuʻuina mai teuteuga mai le faasologa, laumeme poʻo le chamomile.

Afai na vaivai le moa pe e le fafaga e ona matua, e mafai ona e fafaga ma le lima. O aso muamua e tolu na tuʻuina atu ai le kulimi kalu faʻatasi ma le susu. O le faʻafefiloi e tuʻuina i le numera o mataʻu, pe fia itula na ola ai le moa. E taua le fafagaina o le pepe i le 7-8 itula muamua o le olaga.

A maeʻa le vaiaso, amata ona tuʻuina atu se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia i laupepa, lea e muaʻi paʻu. Mai lenei taimi i luga, o le fafagaina o tulafono e faalua i le aso.

Fafagaina o le faagasologa

I le taimi muamua talu ona fanau mai, e tatau i moa ona manaʻomia meaai i le tolu itula. E masani lava, o manaoga o le tupulaga fou o matua latou te fetaiaʻi ma lupe, ae afai e le tupu, e mafai ona fafagaina le tamaʻi povi.

O le faia o lenei mea, i aso muamua e tolu ua faia ai le pepe ile paluga o le susu ma fuamoa, pe latou te ave se mea masani masani a pepe, tuu i totonu o se tuila e aunoa ma se nila, ona togi lea i totonu o le tootoo.

Faitau foi e uiga i le galue tutoʻatasi a tagata e fafaga manu.

Faatasi ai ma le amataga o le vaiaso lona lua o le olaga, ua uma ona sui le moa i le fafagaina patino. Fafagaina nei, pei o tagata matutua, e tatau ona tupu i le taimi e tasi.

A maeʻa le fafagaina o meaʻai uma e ave ese mai le fale lupe. E tatau ona latalata le vai i tafatafa o manulele ma faifai pea.

O alo o lupe e ese mai isi ituaiga uma e ala i taaloga uiga ese o apaʻau, o le alofa tunoa o auala vavave ma le eseesega o le ea, lea e tatau ona o mai faatasi ma paʻi leotele o apaau - taua. O nei manulele e matua faigata lava, e lelei le manatuaina, e tulaʻi i maualuga e le mafaamatalaina ma e toatele e matagofie ma foliga le masani ai.