Fai oe lava ia

E faʻapefea ona tuʻuina tafola i luga o le fola ma luga o le puipui i le faletaele

I le taimi o le toe faaleleia o se fale mautotogi poʻo le fale, o le tuʻuina o taʻale i totonu o le taele e manatu o se galuega e sili ona faigata, o le mea lea e toʻatele tagata e tuʻuina atu lenei galuega i tagata tomai. Ae e le o mea uma e faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua, ma o le faia o se mea e mafai ona faia patino, ma ia mafai ona faia mea uma i le vave ma le lelei i le mafai, matou te ofoina atu ia te oe auiliiliga auiliili ma iloiloga o autu autu o lenei faagasologa.

Le filifiliga o meafaitino ma mea faigaluega

Filifili se fale taʻeleʻele - o se galuega faigatā tele, aemaise lava mo se tagata e lei maua muamua se poto masani faapena.

Faʻateleina faʻafaigofie le faagasologa o le mea moni o loʻo maua le pusa o aso nei i le aofaʻiga atoa, o loʻo aofia ai fola fola ma puipui, faʻapea foʻi ma mea teuteu. O na ituaiga o mea e faʻapotopotoina i lanu ma ata, ia tutusa le autu.

Mo le faatulagaina o totonu o le fale, matou te fautuaina e aoao le auala e aveese ai le vali tuai ma le paʻepaʻe, faʻamalo le taualuga ma faʻapipiʻi le pepa, puipui le faitotoa, faʻapefea ona faia se paʻu laupapa i le faitotoa poʻo le faʻapipiʻiina o puipui i le laupapa.

O le puipui o le puipui ei ai sona foliga faʻapitoa, e faigofie ai ona galue i le faagasologa o le tipiina.

O le lelei mo le faʻaoʻoina o pa puipui ua manatu o se tile e iai le fua o le suavai e 20%.

E tatau ona maitauina o le fola o le fola o loʻo faʻailoaina e le tele o le fale, e maualalo le suavai, sili atu ona tumau ma faʻasaʻo i vailaʻau faʻamalosi, o le sili ona faʻaogaina.

E taua! A filifilia se tui laupapa, faʻalogo e le maseʻesea - o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le manuʻa.

O le maualuga o le mea na faʻatauina e le tatau ona palu: O le tele o mea e maua ai o le a sili atu le faigata o le faamamaina, ma o le taimi o le a paʻu ai le peresi i le pefu, o le a leai sona foliga matagofie, susulu ma e oʻo lava i lanu.

O le tau o meafaitino e taʻalo foi i se vaega ma e masani ona le faalagolago i le lelei o le tui, ae faapena foi i le atunuu na afua mai ai. E le tatau ona filifili ni mea mai le augata gaosiga Italia; e mafai ona e taofi i le sili atu o le tala o le tupe, ae le itiiti ifo le lelei, o le gagana Polish.

O mea lelei e le mafai ona i ai ni vavae, mea meataalo po o ni mea e le masani ai.

Ina ia e mautinoa i le lelei o le mea na faʻatauina, e mafai ona e talosagaina le tagata faatau e faaali se tusi faamaonia o le lelei - o sea pepa o le a avea ma faʻamaoniga o le tumau ma le faʻamaoni.

Faʻalogo lelei i le mamanu o le mea na faʻatauina - i lenei tulaga e sili atu ona lelei le fausiaina i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, nai lo le faʻalagolago i aga masani. Laʻei e sui i tausaga uma, ma o le a faʻafouina le fale i le sili atu i le 7-10 tausaga.

Mafaufau i nisi auiliiliga pe faʻapefea ona tuʻuina se moli, se puʻupuʻu eletise ma ou lava lima ma faʻapipiʻi se mea e faʻafefe ai le vai, se vaʻalele, se fale taʻele, pulou, se faaputuga papa, se ogaumu mafanafana.

A maeʻa ona e filifilia po o le a le mea o le ae faʻatau, e tatau ona e fua saʻo le aofaʻi o mea. E matuā faigata lava le gaioiga o le fuafuaina pe a iai ni elemene teuteu i le aoina.

Ina ia faia le faagasologa o le fuafuaina o le aofaiga o meafaitino i le faigofie e mafai ai, ua fautuaina e mulimuli i le faasologa o gaoioiga:

  1. O le laasaga muamua o le fuaina o puipui ma le fola o le potu, ia maitau le nofoaga o le taele ma le mulumuluga. E tatau ona e fuafua pe fia ni sikuea sikuea o le a ufiufi i tile.
  2. O le isi laasaga e alu i le faleoloa ma faʻatalanoa ma le tagata faʻatau e uiga i le maua o le numera manaʻomia o paʻu na e filifilia muamua.
Faʻatau mea e le faʻaaogaina, ae pe a ma le 5%.

I le faʻaopoopoga i le tui, e tatau foi ona e teu oloa:

  • kelu lea o le a e faʻapipiʻi ai taʻalo i puipui ma fola. O le fuafuaina o le kamupanī ma le aofaʻiga manaʻomia o kelu o le a fesoasoani ia te oe i le faleoloa lea na e faʻatau ai mea autu;
  • kili faʻapipiʻi;
  • fugue ma latex additives mo fuʻu;
  • crosses for gaps;
  • lapisi mallet mo pusa papala;
  • tui tipi ma tioata tioata mo tile.

E te iloa? I le taimi muamua, na faia e le lima sekeli ma o se mea taugofie lea e na o ni nai tagata filifili e mafai ona maua ai ni mea taua. O le tau sili ona taugata i le lalolagi i le XIX senituri na manatu o le fale Italia, lea e tele na faaaogaina i le fausiaina o lotu Katoliko.

Faʻavae sauniuni

Afai e faatauina le tui ma isi mea uma ma mea faigaluega, e mafai ona e amata sauniuni le pito i luga o le potu.

Fetuunaiga

O le laasaga muamua i le sauniuni mo le tuʻuina o le tui o le faʻaogaina o puipui o le potu. E tele auala e faʻaoga ai, o mea taitasi tatou te iloiloina auiliili.

Stucco

O le auala sili ona taatele o le faʻavasegaina o puipui o le faʻapaʻuina. E talitonuina o lenei metotia e umi le taimi e alu ma uumi, ae afai e te mulimuli i tulafono faʻavae ma faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa, o le a le faigata ona faʻasaʻo puipui.

O le a aoga mo tagata o fale fale, fale o le taumafanafana, faapea foi ma tagata o le vaega tumaoti i aai pe faapefea ona faia se auala mai laupapa vavae, sima auala, fausia se pepa mo se pa puipui, faia se pa mai gabiona, pa mai se faasologa o sootaga, ma le auala foi e fausia ai se vela ma se fale taele , vaitaele, faletaele ma le potu e faia e oe lava ia

Ae mo mea e faʻaaogaina mo le faʻapalapala, o le sima sima e taua o le sili atu o le paketi. Ae ui i lea, na te saunia o ia lava, ma e masani lava ona leai ni poto masani e faia ai e tufuga mea sese ma le tele o oneone, sima ma le vai. O se taunuuga, e le o lelei lelei le filo ma pe a maeʻa sina taimi e mafai ona paʻu atoa.

O le filifiliga e sili ona faʻatuatuaina o le faʻaaogaina lea o le mea i le ituaiga putty waterproof mo le faletaele, lea e maua i falemaʻi faapitoa.

O mea faʻafefiloi sauni e faʻapipiʻi ma sima e faʻavae. Ina ia filifili po o fea le faʻafefiloi e filifili ai, e tatau ona e faia ia oe lava, e fuafua ile tau ma mea e te manaʻo iai.

Aʻo leʻi amata ona faʻaaoga le fila i luga o le puipui, o le pito i luga ua saunia muamua: aveese le pefu tuai i foliga o vali, tile, pepa falasima, lafoaʻi o fola.

I le isi, e tatau ona e amataina le galuega autu, lea e aofia ai:

  • foliga muamua. Afai e faʻaaogaina ni sima uʻamea e pei o se mea faʻapipiʻi, e fautuaina e faʻaaoga se mea e faʻafefiloi ai selu e aofia ai le vai, oneone ma le sima. Faaaoga se ituaiga fofo e talafeagai ina ia mafai ai ona taofia le tuueseina o le meafaitino, faaleleia uiga masani ma le gauai i luga;
  • faʻavae faʻamalo. Fai ni faʻamalama sauni i le faleoloa o meafaitino, lea e tuʻuina atu i foliga o uʻamea uʻamea uʻamea ma mea faʻapipiʻi. I le faʻaogaina o se laasaga ma se laupepa, tusi se makaina mo faailo i luga o le puipui. Filifili le lautele o le a tuʻu ai malalala, faʻavae i luga o le meafaigaluega o loʻo e maua mo le faʻatinoina mulimuli ane o le tufatufaina o pepa, pei o le faʻatulagaga o le a faia i luga o le faailo. Laths o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le mea faʻapipiʻi, lea e faʻaaogaina i le itu, e tusa ai ma le makaina muamua. Afai e foliga mai e leai se faʻatuatuaina o le fale, e mafai ona e nonoa faʻamau i le sele. O le filo laugatasi i lenei tulaga e avea o se elemene elemene, e pei o lea e mafai ona e ausia le sili atu o le faʻapipiʻiina o alavai, lea i le lumanaʻi o le a avea ma nofoaga sili ona lelei mo le faʻapa;
  • puipui puipui. Lapalapa faʻasalalau ua saunia ma faʻaaoga vave, e amata ona mago pe a uma le 45 minute pe a uma le talosaga. I le taimi lea, e na o le tatau lava ona amata ona faʻasaʻo le pito i luga o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le fesoasoani a se nofoaafi trapezius. A maeʻa maeʻa le 'eleʻele, ona faia lea o se mea e faʻaaogaina e faʻaaoga ai se faʻafefiloi faapitoa o le loloto o le ulu.
O le faʻaaogaina o le filo e faʻaalia i itu nei:

  • le tumau ma uiga maualuga malosi;
  • Palasitino o meafaitino;
  • faigofie faʻaaoga i luga o faavae faʻafefe;
  • o le avanoa e gaosi i le lelei atoatoa.
O le le lelei o le faʻasalaga e aofia ai:

  • maualuga tau;
  • taumafa maualuga;
  • le faʻaogaina o le faʻaaoga mo puipui ma se paʻu tele;
  • maualuga tau o le taimi mo le faʻaaogaina ma le faʻagogoina o se apa o le faʻapa.

Pusa pepa

E faʻaaogaina le puipui i le fesoasoani o le faʻamafanafana pe'āfai e i ai ni pa'ū e sili atu i le 5 cm i luga o le puipui pe a tatau ona natia pipisi ma isi mea e le manaʻomia.

Le faʻaogaina o le puipui i le faʻaaogaina o le drywall, le nofoaga i le faʻaaogaina o pepa faʻamago mago ma le faapipiiina o kelu.

I le avea ai ma se teuteuga o le fale e lata ane, e tatau i se tagata ona mafaufau i se afu, se paʻu alpine, se punavai, se pa puipui, se moega o maa, se solo, se rosa, togafiti, se vai matutu.

O se mea e manaʻomia mo le faʻafeagai ma puipui i lenei mea o le malosi lea o le faavae ma le leai o ni mea e pala ai.

Aʻo leʻi amataina galuega faʻapipiʻi, ua faʻamamaina le puipui o le gaʻo, suauu ma isi mea e faʻaleagaina ai le faʻafesoʻotaʻi o le pipii.

O le puipui foi e tatau ona mago ma mama ao le i paina puipui.

E faʻaaogaina le auala e faʻaaogaina ai le faʻapipiʻi pe a fai o laʻau i luga o le puipui e tutusa ma le sili atu i le 2 cm. A o le i luga, e tatau ona e faia muamua fua ma oti ese fasi pepa, ona faʻaoga lea o le kelu i le pepa ma faapipii i le puipui.

E te iloa? Na muai faia e Drywall ia Augustine Sackett, o lē e ona se fale pepa pepa i le 19 senituri i le Iunaite Setete. I le taimi muamua, o le mea e aofia ai le 10 laupepa, lea e fusia faatasi ai se mea manifinifi o le mea faʻapipiʻi.

Afai o loʻo i ai i luga o le puipui ni matāua tele, ona faʻaaoga lea o le auala faʻapipiʻi o le faʻaputuina o le faʻamago. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e muamua teuina le faavaa o le fausaga uʻamea. Le faia lelei o mea uma i le mea e mafai ai, ia faʻaaoga se laulau ma plumb.

A maeʻa le faʻapipiʻi o le drywall, e tatau ona e amata tuʻu le sooga i sooga. Ina ia faia lenei mea, e faʻaaoga le putty i sooga, o se mea faʻapitoa poʻo se faʻamalosia le meli e faʻapipiʻi i le pito i luga, lea e faʻaaogaina ai se vaega faʻamamaina o le putty waterproof.

A maeʻa faʻamago, ona togafitia lea i pepa pepa.

I luga aʻe o le faʻamago faʻamago o se faʻafefiloi faapitoa.

O le lelei o le faʻaaogaina o le malulu ile maualuga ile aofia ai:

  • tau maualalo tau;
  • maualuga le saoasaoa o le saoasaoa pe a faʻaaogaina le masini e leai ni mea;
  • le gafatia e fetaui lelei puipui ma le maualuga maualuga poʻo le manaʻoga e natia le paipa.
O le le lelei o le faʻaaogaina o le faʻamafanafana e aofia ai:

  • le faʻalavelave o le faʻapipiʻiina, pe a faʻaogaina le metotia faʻatusa;
  • le maualalo o mea lelei o le faʻaogaina o meaola;
  • le ono mafai ona faʻaleagaina i le faʻafesoʻotaʻi ma le suavai poʻo le faʻamausali tumau i le va o le puipui ma le faʻamago.

Le faʻamamaina

Le faʻamamaina e tatau ona tatau ai ina ia aua le lolovaia tuaoi poʻo lou fale i le tulaga o pipili vaʻaia poʻo isi tulaga e leʻi mafaufauina.

E taua! Faʻaauau le faʻaaogaina o le vai pe a fai o le fale e faia i poloka pulu, aua e tatau ona puipuia faapitoa mai le susu.

Lafoaia o le faʻamamaina e fautuaina e le gata i luga o le fola, ae i luga foi o puipui, ina ia mafai ai ona taofia le susuina o le susu e ala ile fusi poʻo le drywall, lea o le a sosolo i totonu o sooga i le va o fale.

E tele auala e le faʻamamaina: luga o mea ma meainu vai, o le mea lea, tatou te mafaufau ai i auala taʻitasi i auiliiliga.

Pulu

O mea sili ona lelei mo le faʻamamaina o le suavai e aofia ai le tioata vai (e mafai ona ulu i totonu o le mea faʻafefeteina) ma le paʻu vai.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o tupe e leai se vai e faʻamalama.

E tolu ala e faʻaaogaina ai le faʻamamaina o vai:

  1. Sprayed. O lenei metotia o le a faʻatagaina ai oe e teu le aofaiga aupito maualuga o le vai e leai ni vai ma televave le faʻagasologa o togafitiga o le eleele. Mo ia, e tatau ona e faʻatau se moli poo se pulu.
  2. Valivali. I le faʻaaogaina o le metotia o le valiina, ia maua le taʻavale masani poʻo se mea lautele lautele. O le valiina uma o lima lima o se faʻagasologa umi, ae le manaʻomia le faʻaaogaina o mea taugofie.
  3. Faʻatoʻa. O lenei auala e talafeagai mo le faʻamamaina o le fola. Ina ia faia lenei mea, ia na o le sasaa o le vai i luga o le nofoaga ua saunia.
E talafeagai le faʻaaogāina o le vai e ala ile valiina ma le totoina i ni vaega se lua: muamua le tasi - faʻaaogaina se tasi o palapala o le moli i luga o le fola ma puipui, le lona lua - toe faia le faʻataʻaloga ina ua mavae le 6 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o le vaega muamua.

A faʻaogaina muamua le vaega muamua o le faʻamamaina, i nofoaga o tulimanu ma sooga, se faʻamaufaʻailoga faaopoopo e faʻapipiʻiina ai se mea faapipii e aunoa ma se vai, lea e faʻatauina i le pito i luga o le papaʻe e le o malo.

A maeʻa ona faʻaaogaina le vai, e tatau ona e faʻatali mo aso e lua ona toe fai lea o lau galuega i le faletaele. O ia fuafuaga e talafeagai mo le faʻamago mulimuli o le faʻaaogaina o le faʻaaoga.

O le lelei o le faʻamamaina o vai e aofia ai:

  • maua o se faʻalapotopotoga pe a uma ona faʻaoga meafaitino;
  • leai o sooga, malosi;
  • maualuga ma le vaʻaia;
  • maualuga elasticity, tetee atu i le osofaia;
  • pito sili ona mama.

O le le lelei o le faʻamamaina o vai e aofia ai:

  • tau maualuga o mea e faaaoga;
  • aveesea mamafa o sooupu mai luga, pe a tatau ai;
  • le ono mafai ona faaleagaina i le vai e le mafai ona tafe ona o le faʻaalia i soli ma vailaʻau i oloa gaosiga.

Ruberoid

O mea faʻapipiʻi e faasino atu i mea na teuina, lea e faʻapipiʻi i luga ile faʻaaogaina o se afi mumu. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea, e tatau ona vevela ma ua maeʻa pe a uma lena kelu i le sima.

E taua! Mo le maualuga o le eleele, e tatau ona faʻapipiʻi le fola i le mastic manogi.

Aʻo leʻi faʻapipiʻiina le vaʻaiga i luga o le fola, e tatau ona fufulu ese soʻo se palapala i se pulumu uʻamea ma vavae ese soʻo se mea le lelei.

A o le i faia le lagona, e taamilomilo ma teu i se setete mo le itiiti ifo ma le 72 itula - e tatau ona puipuia le fulafula ma le leai o galu i le faagasologa o le faapipii.

O le lola o le fale e faʻapipiʻi ai muamua e vaʻaia e tusa ai ma le telē o le fola, ona faʻasalalau lea i totonu o le lisi ma le itu sese i totonu. O le nofoaga i luga o le fola, i le mea e faʻamautu ai le suavai, e makaina i le penisina. A maeʻa lena, o le pito o le ruberoid e faʻafefiloi ma le pulu manogi, ma o le togafiti tutusa e faia i le fola. I le isi itu, ia faʻasolosolo le tafia i luga o le fola, ausia le sulu lelei atoa.

Pepa o mea e ufiufi ai meafaitino e sili atu i le 10 cm). O lenei faʻaaliga e tatau ona mafaufauina e puipuia ai le vai mai le ufiufi i totonu o sooga o le meafaitino.

O le lelei o le le faʻamamaina o le suavai e aofia ai:

  • taugofie tau meafaitino;
  • faigofie le aveeseina o le ruberoid mai luga pe'ā tatau.

O le le lelei o le fausiaina o mea e aofia ai:

  • vaivai maualalo, mafai ona faʻaleagaina ona o le faʻaaogaina o masini;
  • maualalo le ola tautua, pe afai e le saʻo le faia o le vai;
  • le i ai o sooga i luga o le luga lea e mafai ona tafe ai vai ona o tekonolosi le talafeagai;
  • afaina o mea e faaaoga ma le manaʻomia mo le faʻaauau pea le vaalele i totonu o le potu aʻo galue.

Fuafuaga ma le makaina o puipui

A o lei amata ona e faia, e tatau ona maka le puipui ma faʻapipiʻi taʻiala, ina ia mafai ona maua ni puipui malulu o se taunuuga ma ia vave ona taulimaina le galuega.

I le taimi muamua na faʻatulagaina taʻiala mo taʻavale: Mo lenei, faʻailoga faʻamaumauga 66/42, 2 fasi vaega o loʻo faʻaaogaina. Fua le maualuga o le puipui ma fuafua le tui ina ia i luga luga o luga mea uma. Faitau mai le pito i luga le numera o laina atoa o le tui, ma i le va o le laina pito i lalo ma le laina mulimuli o le fale atoa o faailoga le nofoaga o le a faʻapipiʻi ai taʻiala. Ma le isi, e tatau ona e tusia se laina e faʻapipiʻi ai taiala i puipui uma e fa. E sili atu le faia i se tulaga o le laser ma se masini komepiuta - o laina faʻavae i puipui uma e fa i le taimi e tasi, ae e mafai foi ona e faʻaaogaina le laina masani o le ava malosi.

A vaʻaia laina, e tatau ona faʻapipiʻi taʻiala e faʻaaoga ai taʻaloga. Aua e te lagona le alofa mo sikulima ina ia faia ai taiala pei o le mausali ma le le gafatia pe a mafai.

A maeʻa lena mea, faatasi ai ma le fesoasoani a se penitala ma se laasaga, e tatau ai ona tusi laina saʻo ma laina, lea o le a mafai ai ona taofiofia le sao o le faapipiiina o pepa - pe ua maeʻa le faʻataoto.

Sauniuniga o le fofo

I le avea ai o se fofo mo le faʻatutuina o meafaitino autu, ua fautuaina e teu faʻatasi ma se faʻafefiloi kulimi-kulupu faʻafefiloi ua saunia ma ou lava lima, poʻo le faʻatau faʻataʻitaʻiga faʻafefiloi.

Mo le faia o se sima kulimi faʻafefiloi, e tatau ona faʻaaoga le oneone mafiafia ma le sima, e le itiiti ifo nai lo le kopi 300. O le aofaiga o sima ma oneone oneone o se taunuuga e tatau ona 1: 5 (faatasi ai ma le sima 300-400) ma le 1: 6 (faʻatasi ai ma le kopi 500-600).

Mo le tausia lelei o mea, e tatau ona faʻafefiloi le 1/25 vaega o le Keluʻu PVA i totonu ole fofo sauniuni.

E tatau ona faʻaaogaina le oneone i le mea e mafai ai ona mafai ona faigofie ona faʻapipiʻiina i se vevela. E taua le faia o lenei faiga, ina ia aloese mai le afaina o pateni mai fafo o loʻo faʻatusalia e pulou, tamai laumei, fasi uʻamea i le fofo. O elemene mai fafo o le a faʻalavelave i le masani masani o le tui, ma i le taimi e taʻalo ai mo le sili atu o le faʻaaloalo i le puipui, e mafai ona taʻe.

E taua! Sima mo le sauniuniga o le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina fou pe a mafai ai. Afai e teuina mo se taimi umi, e leiloa lona 40%. - mo le tausaga o le teuina, ma mo le 2 tausaga o le teuina - e oʻo atu i le 50%.

E tatau ona faia le fofo e faapenei: faʻaopoopo 1 i le 6 vaega o le oneone i le 1 le vaega o le sima (faʻalagolago i le ituaiga sima), faʻafefiloi lelei le tasi i le isi. O le isi, e faʻafefiloi sina vai i le faʻafefiloi, toe faʻafefiloi le tuufaatasiga, e faʻaaogaina le togafiti seia oʻo ina avea le paluga ma mea e tutusa ai se mea e masani ai.

O se isi auala sili ona lelei i faʻafefiloi sima-kelu o mea faʻafefiloi faʻaonaponei nei, lea e matua faʻafaigofie ai le faʻatulagaga.

O nei vailaʻau tuʻufaʻatasiga e mafai ai e oe ona saunia se fofo faʻapitoa faʻapitoa mo le vave tuʻuina atu ma le itiiti ifo o tau o galuega.

E ese le eseese o latou i le tau, meatotino, pasene o isi mea faaopoopo.

Filifili ia mea e fuafua i luga o le aofaiga o loʻo e faʻamoemoe e faʻaalu. Ma ina ia mafai ona filifilia le sili ona maualuga o le oloa, feutagai ma le tagata faʻatau poʻo se tagata tomai faapitoa i le faʻatauina o taʻale.

E faigofie le saunia o se vaifofo o le faʻatau faʻafefiloi, ua lava lava le na ona faitau faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le afifi ma faia mea uma e tusa ai ma faatonuga.

Faʻaaogaina tekonolosi

Ua oʻo mai le taimi mo le laasaga autū - faʻapipiʻi tui i luga o puipui ma faasaga i le fola, lea ei ai a latou lava ata ma foliga e faʻatagaina mo le iloiloga.

Pa puipui

Ina ia foliga tutusa foliga o le pa i luga o le puipui, e tatau ona faʻalautele le pito i lalo o mea i luga o le puipui. Afai o faʻamau uma i le laina e tasi i luga o le puipui, ona le tatau ai lea ona tipiina ma e mafai ona e faʻapipiʻi. Afai e le fetaui le laina mulimuli i le laina e tasi ma isi, ona tatau lea ona tipi. I lenei tulaga, ua vaevaeina le puipui i le afa, faailoga lenei nofoaga, ma le amataina o le mea amata amata i le ogatotonu. O le mea lea, o le tui o loʻo taatia i itu uma e lua o le laina, aʻo tuʻuina uma vaega o mea. Ona vaevaeina lea o le tasi fasi vaega i ni vaega se lua ma faaputu i itu uma e lua, pe a le lava mea.

Ina ia tausisia le sooga faʻasosolo i le va o taʻale, faʻapipiʻi palasisi ua faʻapipiʻi, lea ua mamanuina faapitoa mo lenei faʻamoemoe. Ma i le auala lava lea e tasi e tatau ai ona faʻatumu uma le puipui i paʻu ma faʻaauau le tuʻuina o mea i luga o le isi puipui.

E taua! E taua le maitauina o le kelu e faʻaaogaina i le tui ma se mea faʻapitoa faapitoa e faʻamautinoa ai le lelei o le faʻaogaina o mea i le puipui.

Mafu le fola

Tekinolosi o loʻo faʻapipiʻi tui i luga o le fola e tutusa ma luga o puipui. I le taimi muamua, e tatau ona vaevae le fola i ni vaega se 2, o le fale atoa e muamua tuʻu i le ogatotonu ina ia oʻo atu le mea 'oti. Afai e mafai ona natia le tipu i lalo o le taele, ia faia lena mea.

Faailoga ma se penitala i le mea o le ai ai le fale atoa, ma o fea e te tuʻuina ai le mea tipi, ona faʻagasolo lea ma le tuʻuina o vaega atoa o le tui. A oʻo i le fofo, lea ua uma ona faataatia ai le fale atoa, e matua faigata, ma o le a mafai ona agai i luga, agai i le fuaina ma tipi ese mea uma na misi. O nei vaega e fautuaina ina ia faitaulia, ma e tatau ona tuʻuina ia lava siaki i vaega ua uma ona vaʻaia o le tui, ina ia le faʻafememeaʻi ma faʻapipiʻi vaega uma io latou nofoaga.

I le auala lava e tasi, ua fautuaina e aloese mai faʻalavelave pe afai e tupu i luga o le auala. Muamua fua le tele o le pa puipui ma o fea vaega o le tui o le a tuʻuina, ona faʻaoga lea o se "mamanu" i luga o le tile ma tipi mea taua.

Tootoo tui

E le itiiti ifo i le 24 itula talu ona maeʻa le tuʻuina o le meaaoga, e fautuaina e amata ona suʻe faʻamalosi e faʻaaoga ai se vaifofo faapitoa o se lanu talafeagai.

I le taimi muamua, e faʻamamaina faʻamalo o le kelu o totoe, o le mea lea, e faʻaaoga ai se vaʻa faʻapipiʻi, ua tumu i latou i le taula.

A maeʻa le taimi na faʻaalia i luga o le faʻapipiʻiina o meaʻai, e tatau ona aveese vaega sili atu o le faʻafefiloi mai luga o le pele surface e faʻaaoga ai le omomi susu.

A maeʻa faʻamago le vaifofo, alu i le vaega mulimuli o le fufuluina ma se laʻau vaivai ma se omomi malosi.

E taua! Ina ia faʻapipiʻi foliga i luga o le fola, aua e te filifilia ni lanu malulu o ata.

I le auala lava lea e tasi, o lo o vaeluaina foi i luga o le fola o le fola.

O le mea lea, o le tuʻuina o taʻalo i totonu o le faletaele ma o latou lava lima o se galuega faigata ma faigata, lea e le mafai mo tagata uma. Afai e te mulimuli i tekinolosi ma foliga o le faiga ua maeʻa, e mafai ona e sefe taimi ma faia mea uma i le maualuga aupito maualuga.

Vitio: Tuʻu tila i le faletaele

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

1. Muamua, e uiga i le faʻamamaina o le faletaele i le fogafale muamua o se fale tumaoti. E tatau. Ma o le a ou fai atu pe aisea. O le pito sili ona le fiafia i totonu o le faletaele o le alavai mai le faletaele poʻo le fagu vai. Seʻi tatou fai mai o loʻo i ai se fola i lalo o le faletaele. E leai se vai mama. I le tafe lemu. E faigata tele le tafe mai vai mai le taele poʻo le fata. O lenei nofoaga e masani lava ona puipuia. I le taimi lava e tasi, o puipui i lalo o le faletaele e masani lava ona faʻapipiʻi i le sili. E leai ni pusa. O lona uiga, tatou te maua se puddle e fetaui ma le puipui o loʻo faʻafeiloaʻi ai le taele. Ma ua amata ona utu vai. I le gasologa o taimi, i tua o lenei puipui, o le a aveese e le vai le masima, lea o le a tupu ma ola. Afai e te savali i luga o Khrushchev masani lava e mafai ona e vaʻavaʻai pe faapefea ona i ai le vali i le vaega o faleʻeleʻele i luma o le fale. O le mea lea, e naʻo le lelei e ufiufi ai le fola o le fale.

2. O le puipui. Soʻo se tui lauti e ono le susu i le 30 minute o le faʻavaivai i lalo o le fagu. Ioe, ma o le tau (o le masini sima lenei M300) e leai se vai mai le suavai. Afai ei ai se manao e faʻaitiitia le faʻafefeina o le suavai i le taimi o sauniuniga, e mafai ona e faʻaopopoina se faʻasologa o latex.

Pule
//www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1155012&postcount=8

O le faletaele atoa e faʻataʻavaleina atoa, e aunoa ma se folasia. O le mea lea o le Soviet Khrushchev o le a le toe fai mai o le a faʻatau ma faʻapipiʻi faʻatautaia i luga o le Plumbing. O le a tatou faia i soo se mea. E le gata i lea, o le puipui i tua o le faletaele ma i le maualuga o le tusa ma le 170 o le a ufiufi i le mastic CL-51, o loo i ai pea lava i luga o le puipui, aua nei faaosoosoina aʻu i se mea le talafeagai. E le gata i lea, o le ST-17 ma luga o le fola ma i luga o le puipui i totonu o tuaoi talafeagai o le maualuga. O le a leai se faletaele i tua o faletaele. O loo i ai pea Aquastop, ma o le a tatou mafaufau i ai, o fea e puipuia ai oe e le Atua. O le faʻamalosi faʻamalosi e matua malu lava i le susu, e le o se piliki.

O le faʻailoa matou te i ai le CE-40, ua fautuaina e le kamupanī e faʻaopoopo le CS-25 mo tuʻufaʻatasiga tulimanu ma faʻapipiʻi i le palama, ae ou te le o mautinoa o le a ou iloa foi lenei lomiga o le Ceresite.

E fia le manaʻomia? Pe o le Ceresite na ona faasalalauina a latou oloa?

I se isi itu e faigata ona tuʻu le tui i le taimi nei. Faʻamau muamua i se vaifofo ma le faaopoopoina o le PVA. E le mafai ona vaʻaia, e tusa lava pe e te manaʻomia e vaʻaia !!! E i ai so matou Soviet tauleʻaleʻaleʻaleʻaleʻa 50 tausaga, le mafai ona vaʻaia, ou te fai atu !!! O lata mai talu ai nei na faia ai e se tuaoi se mea tele na teʻa ese ma le faʻamaʻiina o puipui (!). O loʻo i ai se vaeluaga o le laupapa i le va oi matou, shingles i luga aʻe o latou, sa faapipiiina le matou fale iina. Mo la latou vaega, na latou faʻateʻaina le shingles, ufiufi i latou i le malulu, faʻasala i pu i totonu o matou faletaele ma faletaele - vaaia le poloka vaʻa, ona tapuni lea i se mea faapipii. Ina ua paʻu le paʻu o le avega, o le matou pupuni ma se Soviet tineia ma tafe lemu i luga o le fola, sima le pefu mai le isi fale na tumu ai o matou potu. Ina ua uma, sa sii malie mai e lana tane le tui mai le fola ma toe faapipii i luga o le puipui. O lea o loʻo i ai o ia ma o loʻo tu pea

Aisea o nei mea fiafia uma i aso nei, ou te le malamalama ...

White Lynx
//www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1157290&postcount=9

I totonu o laʻu faletaele na vali ai puipui. I luga o le fautuaga a se tagata tomai masani, ao le i faataatiaina le tui, na ia faia le tele o polo ma se toʻi luga o puipui ina ia lelei le kelu. Ma ua mavae le lima tausaga, ae le o se tasi fale ua mou atu. E masani lava, e pei ona fautuaina mai e se tamildex faʻaaloalogia, faʻauʻu le faʻailoga i le loloto atoa. I le tausaga ua tuanaʻi, sa ou faia le faiga lava e tasi ma se puipui e tasi i le umukuka. O le taunuuga e tutusa.
Quarx
//forum.rmnt.ru/posts/27991/

O le isi faʻataʻitaʻiga mo se tile e faʻaleleia atili ai, e faʻafefiloi i le vai mo ni nai minute. Sa latou faia faapenei pe a latou faia ni kapile i totonu o le umukuka, nai lo le faapipiiina o kapuni sima, o puipui e le o se eleele ma e na o le togi, e tumau mo le tausaga lona tolu ae le o le tasi le fale e mou atu.
aʻa
//forum.rmnt.ru/posts/27994/