Laʻau

O le a le taimi ma le auala e totō ai tulip i le tautotogo

O le totoina lelei o tulip i le tautoulu o le ki lea i le vave ma le maualuga o le fugalaau. Iloa le taimi ma fea, ma le mea e sili ona taua, pe faʻapefea ona totoina lelei se aganuʻu teuteu, e mafai ona e mauaina se taunuuga lelei ma matagofie le teuteuina o le lotoifale poʻo le togalaau togalaau.

Le taimi e totō ai tulip: i le tautotogo poʻo le tautotogo

O mea totō e totoina i le tautotogo e leai ni eseesega tele i le tausiga o tulip i le totoina o le autumn.

O le filifiliga o le vaitau e faʻalagolago i tulaga tau fesuiaiga, faatasi ai ma isi mea, o le autumn ma le tautotogo e maua ai o latou lelei ma mea le lelei, lea e tatau ona amanaia

Faʻamatalaga ma mea faʻapitoa o vaitau taʻitasi

VaitaimiLeleiFaʻafitauli
TautotogoE mafai ona e faia se faʻatautaiga lelei o fualaau teuteu i le taimi lava e uma ai le mamanu o moega fugalaau. E leai se mea e manaʻomia e teuina ai mea totō i le taumalulu. O le lamatiaga o le paʻu oti mai le kiona e laʻititiTulips na totoina i le amataga o le tautotogo e amata ona fuga mulimuli pe leai foi ni gafa. E manaʻomia le faʻatinoina o le faʻamalosiina o pulufana ma la latou gaioiga tatau ao le i totoina
PauO le totōina o faʻatauga i le taimi o le tautoulu, e masani ona fausia ai se aʻa malosi, e fafagaina i meaʻai mai le palapala, ma e saogalemu ai i le tau malulu. Faʻamaʻaina faalenatura o pusa faʻapipiʻi e tupu. Fuga o le tautotogo e tele ma umi. I le tautoulu, o le filifiliga o mea totō e sili ona mauoaO lalo o le eleele e manaʻomia ai le tausisia o tapulaʻa e faalagolago ile tau. E i ai se tulaga lamatia e le maua le taimi e alu ai muamua aʻo leʻi oʻo i le malulu ma togi faʻamalo. O mea totō e mafai ona faʻaleagaina e meaola eseese e teu ai i le eleele, pathogens, faʻapea foi ma ni nifo

Laasaga masani o le tulaueleele: laulau

O le fatuga o vaomatua e ola tele, aua o ituaiga taitasi o loʻo i ai laʻau totō lelei, e fesuisuiaʻi e fuafua i le taimi o le tausaga ma le itulagi o le faʻatoʻaga.

PAikupitoPau
Moscow ma MoscowMai le tolu tausaga lona sefulu o Setema i Oketopa 15
Leningrad eriaMai le tolu sefulu tausaga o Setema i le ogatotonu o Oketopa
Vaitaimi masaniSetema 20-30
UralI le itu i mātū - seia oo i le aso 10 o Setema, i le itu i saute - seia oo i le aso 10 Oketopa
Siberiamai le tuai o le taumafanafana i le aso 15 o Setema
SouthMai le ogatotonu o Setema i le lua tausaga o Oketopa
BelarusMai le faaiuga o Setema poʻo le amataga o Oketopa

O le aʻafia o le tulip bulbs e tusa ma le masina ma le afa, e taua tele le mataʻituina o le taimi o le totoina o le autumn. Faʻafiafiaga agavaʻa e tusa lava pe leʻi amataina le kiona e tatau ona fausia ai se lobe lelei e faʻaleleia ai le laau i le taimi o le taumalulu. Afai e vave tele le totoina o laau, ua amata ona faʻagasolo le faʻaleleia o fugalaau, ma o le tuai ona totoina e le mafai ai e aʻa ona atiina ae atoatoa. I le tulaga o le soliga o aso fautuaina o le totoina, o le tuai ona tupu, o le maluluina o le malulu po o le maliu o le laau ua matauina.

O tulafono mo le totoina o le autumn o isi fugalaau pusa e mafai ona maua i auiliiliga mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/posadka-lukovichnyx-cvetov-osenyu.html

Faʻafefea ma le mea e teu ai pulufana seia oʻo i le pa'ū

I le taimi o le teuina o tulip bulbs seia oʻo i le totoina o le autumn, e tatau ona maitauina nisi tulaga manaomia:

  • i le uluai laasaga o le teuina, ole pulega o le vevela e tatau ona tusa ma le 23-25e uiga iC;
  • ia Aokuso, o le vevela i le teuina e tatau ona faʻaititia i le 20e uiga iC;
  • pe a ma le vaiaso talu ona totō i luga o moega fugalaau, e paʻu le vevela i le 15e uiga iC;
  • sili atu le maualuga o le susu i totonu o le faleoloa e tatau ona puipuia, a faʻapea o le aʻafiaga o le atiaʻe faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi;
  • e taua le mataʻituina o le suamalie i totonu o le faleoloa, faʻamago i se isi mea poʻo le oti o pulu;
  • lelei le faʻaleleia o le ea e tatau ona tuʻuina i le potu.

Afai e tatau ai, o le pito i lalo o le pusaaisa masani e mafai ona faʻaoga mo le teuina.

Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e afifi fugalaau fugalaau i talafou, lea o le a taofia ai le atinaʻeina o faamaʻi, pala po o le vevela tele.

E faʻafefea ona faʻagasolo pulu aʻo leʻi totoina

O le togafitiga o le faʻasolosolo o se vaega taua tele, lea e faʻaleleia ai le ola ma o le puipuia o faʻamaʻi ma meaola faalafua o aganuu teuteu. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaaogaina ni faʻalapotopotoga faʻava-o-malo poʻo ni togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina taimi.

O auala autu o sauniuniga:

  1. Totogi afu.
  2. Faʻavasegaina faʻavasegaina o le totoina o mea mo le faaleagaina ma le faaleagaina e le microflora pathogenic.
  3. Pulu lapisi e tusa ma le tele.
  4. Faiga faʻaleagaina.

E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o vaomalo fefaʻatauaʻiga i le mea e totoina ai laau, lea e masani ona maua ai le faʻamalamalamaina o siama.

O aniani tipi ua sili atu ona lelei mai le eleele.

A maeʻa ona fufulu ma maeʻa suʻesuʻega, o lapisi e faasoasoa i le lautele.

I le masani ai, mo le gaosia o mea totō, o se vailauga mālū mālūlū o le palatini e masani ona faʻaaogaina poʻo le fomaʻi faʻaonaponei o le drugazolite o le Fundazol, o le 15 g lea ua faʻapala i le 5 l o le vai

I luga o le faʻatau atu o loʻo i ai le tele o meafaigaluega aupito sili ona lata mai, faafetai lea e puipuia ai bulbs ma faʻalauteleina ai faiga faʻalauiloa.

FualaauTofigaFaʻagasolo auala
Vitaros2 ml / l o le vaiFaʻaleleia aʻo lei totoina
Epin0.5 ml / l vaiLafoaia o pulu mo le aso
Maxim2 ml / l o le vaiLafoaia o pusa mo le afa itula
Fitosporin20 g / l vaiFaʻaleleia aʻo lei totoina

E aoga le faʻamaina o le eleele

Mo le tuputupu ae o tulip, o fugalaau mama i le malamalama, oneone, ma eleele maulalo ua taua. E le talafeagai le laufanua oneone ma le mamafa mo se aganuu fugalaau. O le oneone oneone mama e tatau ona faʻafefiloi i le eleele palapala, ma oneone oneone e mama tele e mafai ona faʻaleleia i humus, peat or soil soddy.

O le a aoga foi i le auala e tausia ai le eleele i le atunuu: //diz-cafe.com/ozelenenie/ot-chego-zavisit-plodorodie-pochvy.html

O le mea teuteu o le tino e sili ona lagona le lelei i luga o laʻau mama lamolemole e puipuia lelei mai gusts o le matagi malulu, e aunoa ma le faapaleina o le vai, ae e mafai ona tuu i totonu o le paolo le tele o ituaiga fugalaau fugalaau. O le tele o le mafiafia e mafua ai le tatipiina o pulu.

Ina ia foia tulaga maualuga o le suavai, o loʻo i luga o le afa mita le faʻaogaina o alavai

Ole tele ole mea ole mea ole tino e mafai ona afaina ai le alualu i luma. I lenei tulaga, o fugalaau ei ai se foliga le lelei, ma o mea uma e fausia i luga o fusi e eseese i le curvature. A faʻaaogāina le manua fou i soʻo se aofaiga, o le fesuiaʻiga o aʻa o le laau e masani ona matauina, o le mea lea, o ia tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e le talafeagai mo le toe gaosia.

O aʻafiaga lelei i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o tulip e iloga i laau lalata e lūlūina i le eleele, faʻapea foʻi ma faapalaga faʻamaʻi muamua. E matua taua lava le palapala o le moega fugalaau ei ai se uiga le mautonu pe alkaline, mo lenei mea, ua faia fua mo le faʻaitiitia o le eleele. Ae ui i lea, i nisi o atunuu, o le fugaina o laau i le taimi o le totoina o tulip e sili ona leaga. I le faʻaopoopoga i organics, o le faʻaaogaina o fugalaʻau o ituaiga o meaʻai, lea e aʻafia ai le taimi o le fuga ma le tele o pusa, e leai sona taua.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e suʻeina le eleele ile togalaau mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/izvestkovanie-pochvy.html

Auala e totō ai tulip i luga o le eleele

I le taimi lava e maeʻa ai, e totoina ai mea totō i luga o ni fugalaau e leʻi saunia. O le taimi e toto ai le taimi e lamatia ai le fulafula o pulufana ma se faaitiitia o le germination. Mo le tulaueleele, e tatau ona faia ni togalaau faapitoa, o le loloto e tusa ma le 10-15 cm.

O le taʻaloga masani i le va o pusa e pe tusa ma le 9-10 cm, ae i luga o le mamafa o eleele, e faʻaleleia le tau i se loloto loloto

I luga o le eleele malamalama, ua totoina atili ai pulu. Faatasi ai ma isi mea, o uiga eseese e aafia ai le loloto o le totoina:

  • togi o ituaiga o meaʻai e faaopoopo i le 15-18 cm;
  • mea totō o le totoina o II-III o loʻo totoina i le loloto o le 10-12 cm;
  • Tamaiti nonofo i lalo ma sina loloto.

I luga o le eleele matutu, e tatau ona maligi suamalie ile fafagaina o le vai mafanafana. E faʻaaogaina le fuga i le pito i lalo pe a fai o sea mea na tupu e leʻi faia i le faagasologa o le eli. E mama le fufuluina i le oneone, pe a uma ona totōina pito i lalo. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻaʻaiga o aʻa, o le totoina o mea e le mafai ona faʻamalosi i totonu o le palapala, ma aʻo leʻi faʻatumuina ia matilatila e mama faʻafefeteina i le vao. Tulips ua totoina i luga o le togalaau muamua i le tusa ma le 3-4 tausaga.

Auala e toto ai pusa ma pusa

O le totoina o tulip i pusa ma pusa e matua lauiloa i le tele o atunuu, e aofia ai Rusia.

O le gafatia e tatau ona faʻamalosi, lea o le a mafai ai ona totoina le tele o matuku

Ina ia faʻatumu le atigipusa poʻo le atigipusa, e tatau ona tuʻuina atu i ni mea faʻafefiloi eleele ua saunia, faʻamaonia e faʻamaʻi ma leai se faʻaogaina o vailaʻau. Afai e manaʻomia, o le kulimi mama e saunia i se tulaga tutoʻatasi e ala i le faʻafefiloi o le fanua o le togalaau, vermiculite, o le humus quality, o le oneone mama o le vaega itiiti ma le perlite faatasi ai ma le faʻaopoopoga o filo niu. O le fausaga o le faʻafefiloi maeʻa e tatau ona lava lelei.

O le faʻaogaina o le 'upega tafaʻilagi mo le tuʻuina atu o tane tane e faʻatinoina i le taimi o le tautoulu, pe tusa o Setema. O koneteina po o atigipusa o loʻo tuʻuina i totonu o lua eliina eleele, o lona pito i lalo ua ufitia i le oneone, ma ua uma ona totō tulip. O la latou faatulagaga e eseese i le va o le 4-15 cm ma e tuusao i luga o le tele o mea totō e totoina ma le tele o aganuu teuteu. O aniani uma e fufulu i le palapala o meaʻai, mulimuli ane o le totoga e mulimulitaʻi ma se lua-senitimita o le humus poʻo le peat.

O le a se tausiga e manaʻomia e tulipeʻa pe a uma ona toto

I le tausisia lelei o tulafono uma o le totoina i le tusa ma le 4 vaiaso, o faʻapipiʻi faʻafiafia ma fausia se malosi, malosi ma malolosi aʻa.

O togalaau teuteu o bulbous teuteu e le o se mea e fiafia i ai le tausiga, ae manaʻomia le tausiga lelei ma le gauai mai le taimi e faia ai lau muamua seia oʻo i sauniuniga mo le taumalulu

Totogi togafitiga ile totoina e aofia ai:

  • fua o vai, lea e tatau ona matua tele lava i le tulaga o se seti o mata ma ao faagasolo le vaitau o le tele o fua o laau;
  • o le pulega o le tele o le suavai e tatau ona tausia mo le lua vaiaso talu ona tupu aʻe;
  • aveeseina masani o vao leaga uma i totonu o moega fugalaau, faapea foi le papaʻu o le palapala ile palapala ile togalaau;
  • tolu faʻamalosia.

O le fafagaina o tulips, sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o fualaau laʻau, e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le vaitau o le tuputupu ae:

  • i le taimi o le faʻapipiʻiina o uluaʻi tupuga, o loʻo faia faʻatautau i luga o se paipa o meaʻai o le nitrogen, tutusa le tele o masini phosphoric, faapea foʻi ma vaega o le konatela;
  • i le tulaga o le fausiaina o le lanu lanumeamata, o le aganuu teuteuina e fafagaina i le nitrogen ma le phosphorus-potassium fertilizers, lea e faaaoga i se fua faatatau o le 1: 2: 2;
  • i le taimi lava e uma ai ona tupu, e faʻaaogaina fusilaʻau-potassium faʻamalolo e aunoa ma le faaopoopoina i vaega o le eletise.

O se faʻataʻitaʻiga taua o se vaega o le tausiga masani mo tulipi o le teuteuina o fugalaau fugalaau ma laʻau. O sea mea na tupu e faʻaleleia ai le lelei o le seleselega, lea e mulimuli ane avea ma mea e sili ona maualuga ma lelei le totoina.

O le tuputupu ae o tulip i le avanoa tatala o se galuega manaia ma faigofie tele. Ae peitai, o le tausia o tulafono uma o le totoina o le autumn ma se auala talafeagai i le tausiga o le aganuu teuteu lea e avea ma se faamaoniga o se togalaau matagofie ma togafitiga maloloina e talafeagai mo le totoina o laau.