Fua o le gaosiga

O le a le aoga ma le vave ona faia o kukama ola

O kukama kuka suamalie e le gata ina mafai ona faʻalauteleina ai le ola o lenei mea e mafai ona pala, ae e mafai foi ona e tuʻuina atu ia i latou se tofo uiga ese, e aumai ai ni faamatalaga fou i le tofo o kukama. Ua matou filifilia mo oe nisi o fualaau faigofie mo le saunia o lenei ipu, i auiliiliga auiliili e mafai ona e faitau i lalo.

Kalu kukama māmā: tofo ma manuia

O le suamalie o kukama saogalelei e ese mai le tofo o fualaau masani masani, lea e maua ai le suavai suavai ma masani ai sina vavave.

Condiments, o loʻo faʻaaogaina lelei i le faagasologa o le salting, faʻaalia lelei le manogi masani ma le manaia o kukama, faʻaalia ai le tulaga e le masani ai ma faʻaopopo ai nisi o meatotino fou.

E te iloa? O le igoa Rusia o lenei fualaau aina sa nonoina mai le Eleni anamua, na taʻua o le "aguros", lea e mafai moni lava ona faaliliuina o se "e le iloa, e le iloa". O le mea moni lava, na taʻua i latou e Eleni ona o la latou lanu.

I le taimi lava e tasi, o kukama e le faʻaumatia o latou uluai fausaga; latou te tumau mausali, maofa ma foliga fou.

O le masima, lea e avea ma taulaʻau autu i le faagasologa o le faia o ni piko o soo se ituaiga, e le gata ina faʻaleleia ai le natura masani o fua o laau, ae mafai foi ona maua ai kukama e faʻasao ai lo latou fou ma o latou foliga muamua atu.

I le faaopoopo atu i le manaia o le suamalie, o fualaau aina e taofi ai a latou meatotino aoga, lea e le i ai se taimi e faamalolo atoa ai ona o le puipuia ma le loloto o le gaosiga o le vai ma le kemikolo, e pei foi ona iai le fualaau faisua ua faasaoina.

O le ae fiafia foi e iloa pe faapefea ona aoga ma faaleagaina ia kukama suamalie, ma le auala foi e kuka ai le salamata kulupu mo le taumalulu, pe faapefea ona togi le kukama, pe faapefea ona togi e aunoa ma se faamau faamau ma le le gaʻo, pe faapefea ona kuka kulama i totonu o se fagu ma i totonu o se fagu.
O se lisi laʻititi lenei o latou:

  • kalu kukama māmā e maua ai le tele o vitamini ma minerale e tele naua aafiaga lelei i le tino;
  • 90% vai, o lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tasi o punavai o le toe faʻaleleia o paleni;
  • Acetic acid, faasaolotoina i le faagasologa o le salting, ei ai sona aafiaga lelei i le faagasologa o le gasegase ma fesoasoani i le faateleina o le fiaai;
  • o sea ipu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se laxative;
Fennel, paʻu paʻu, meloni, currant currant, lingonberry e iai foi sona aʻafiaga.
  • kukama ola maloloina e mafai ona faʻaleagaina aʻafiaga le lelei o le ava i luga o le tino.

Vaega filifilia o kukama mo le fua

O le auala sili mo lenei fua, o le fetaui lelei lea ma fualaau faisua, talu ai o kukama tetele o le a le gauai totoʻa masima, ma laiti, i se isi itu, vave tele ma tele naua.

E fautuaina e filifili ni fua o le a le maua ai vao tuitui io latou paʻu, aua o le a latou lafoina masima sili atu ma le susu.

E te iloa? O meaʻai e tele le tele o ituaiga kukama e faʻafefeteina e talafeagai mo i latou e aveesea ai le susu. O le mafuaʻaga lea i le vaveao e mafai ona e matauina se mataua itiiti o le vai i luga oi latou taitoatasi.

O fualaau faisua e itiiti lava le mumu ma ua leiloa a latou uluai fatuga o le a le talafeagai mo le sauniuni o lenei ipu, talu ai ona o le faaopoopoina o masima ia i latou, o le a vave ona latou sulu ma o le a iu lava ina leiloa le foliga mai.

Pe a filifilia fualaau faisua, mataʻituina ma le faaeteete le fua mai itu uma mo le faaleagaina o masini: e le tatau ona i ai ni nifo, mea e afaina ai le paʻu ma isi faaletonu.

E tatau foi ona e aloese mai le faatauina mai o fualaau faisua e manino lava le tiga (o le paʻu uliuli i luga o le eleele, lanu enaena po o le paʻepaʻe, faamagoina o se tasi pito, ma isi).

E fautuaina e ave kukama mo le sauniuni o lenei oloa, lea o le ai ai se siʻusiʻu laitiiti - o lona auai o le a fesoasoani i se faʻasologa umi o fua, i se faaopoopoga, e tusa ai ma le tulaga o le siʻusiʻu, e mafai e se tasi ona faʻamasino le tikeri o le fou o le fua.

O ituaiga kukama e pei o le "Tamatamaʻi", "Siberian Festoon", "Crispin", "Emerald Earrings" e talafeagai lelei mo le seleseleina.

I le faaiuga o le filifiliga, ia faʻasalaga le fualaau aina i lou lima - o se kukama lelei e le tatau ona faʻaleagaina i ou lima, ae ia teena le malosi o loʻo faʻaaogaina i ai mai itu uma lava.

Faʻavave vave kulupu belosolit: se laasaga i lea laasaga ma fua o ata

O le fua o loʻo i lalo e sili ona lelei mo lona faigofie, faʻapea foi ma le mea moni o lona faʻatinoina e le manaʻomia ai se numera tele o masini umukuka umukuka.

E le gata i lea, e mafai ai e oe ona maua le oloa manaomia i totonu o le 10-12 itula, fuafua i le tele o kukama, faapea foi le tele o mea manogi faaopoopo i le mea autu.

Mea e faʻaaogaina i le masini ma mea faigaluega

O umukuka uma mo le kukaina o kukama i lenei auala e faigofie ona maua i toetoe lava o umukuka.

Kalu kukama māmā i le afifi: vitio

Matou te manaʻomia:

  • se naifi;
  • laupapa tipi;
  • fufusi paʻu paʻu;
  • moa ma pestle;
  • se pusaaisa

Igoa ole Igoa

O vaega autū o lenei ipu o fualaau faisua ma masima, o isi mea uma na fuafuaina i lenei fua, e fesuisuiai, e le talafeagai la latou faʻaopoopoga.

Faʻalagolago i mea latou te tofoina, e mafai e aiga taʻitasi ona vavae ese soʻo se tasi oi latou, poʻo le faaopoopoina o se mea e ese mai i le fua o loʻo fuafuaina.

O vaega nei e te manaʻomia e saunia ai se ipu mo lenei fua:

  • 1.2 kilokalama o kukama;
  • 1 ituaiga o laau fou (sili ona lelei);
  • 3-4 lapisi o le kalaka;
  • 1 sipuniti o fatu coriander;
  • 1 launiu;
  • 1 sipunamu o masima;
  • 0.5 teaspoon suka.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

O le faigofie o le faʻatinoina o lenei fua, e mafua ona o le faʻaaogaina o se pusa cellophane o loʻo tuʻuina ai kukama mo le faʻafefiloi ma le faʻafefe.

O le faiga o le kukaina ia lava e faapenei:

  • E tatau ona fufuluina kukama ma vavae ese a latou fautuaga.
  • Ma le isi, e tatau ona e tapenaina lelei le pi, ae e manaʻomia le tipi uma o laʻau ma lau.

  • Ona tatau ai lea ona e tilotilo i le kalati ma tapenaina lelei pe tafe le palapala lanu o le naifi.
  • A maeʻa ona faʻafefete ma se paluga ma pestle, fatu coriander ma le laʻau bay.

  • O le isi, tuʻu kukama i totonu o se ato, faʻapipiʻi greens, keluka ma liligi le masima, suka, gaosi ma le bay bay.
  • Ona faʻafefiloi uma lea o mea uma ma tuʻu ai i se mea pogisa i le potu vevela mo le afa itula.

  • A maeʻa le taimi lenei, o le ato kukama e siitia atu i le pusaaisa mo le isi 10-12 itula, pe a maeʻa ona mafai ona mafaufau le ipu e sauni.

E taua! O le faagasologa ole saling e mafai ona faatelevave pe afai e te tipi kukama i ni nai fasipepa pe ave ni kukama laiti e saunia se ipu.

O se isi fua

O lenei fua o le a fesoasoani ia te oe e faʻalauteleina le tofo ma maua ai se isi taunuuga mai le muamua.

O se lisi lenei o mea e te manaʻomia mo le kukaina:

  • 1 kg o kukama laiti;
  • 1 sipuni 9% vineka;
  • 1 sipunamu o masima;
  • 0.5 teaspoon gaʻo;
  • 3-4 laasaga masani o le kalaka;
  • 1 le futu;
  • fua o le vine, currants ma cherries i se fua faatatau o le 1: 3: 3.

O le faiga o kuka e faapenei:

  1. Fufulu maeʻaeʻa kukama, tipi ese a latou fautuaga ma tipi i totonu o le 2 pe 4 vaega.
  2. Faʻasalaina le tipi.
  3. Kipi le sukala ma faʻafefiloi ma isi vaitau.
  4. Faʻaopoopo mea uma i totonu o le ato, fusi ma faʻafefiloi uma mea uma.
  5. Tuu kukama i le taga i totonu o le pusaaisa mo 2-3 itula.

O lenei fua o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le tele o mea e manaomia i nisi o taimi vave, ma o lona tofo o le a matua ese lava mai le muamua.

E taua! Ia manatua e mafua ona o le lautele o le faʻafesoʻotaʻiga i le va o le pulupulu o kukama ma le siosiomaga, o le a latou matua foaʻiina atu le sua sua. O le mea lea, o le a latou manaomia le 'ai i se taimi puupuu, a leai, e tatau lava ona e togi ese le mea na faaleagaina.

E mafai ona lavea kukama mo le taumalulu

O le mea moni, o le masima o se vaega o soʻo se oloa gaosi e puipuia ai meatotino ma faʻatagaina oloa e taofi lo latou tofo fiafia ma le tofo mo se vaitaimi umi atu nai lo mea masani mo i latou.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le masima o se mea e matua vaivai lava.

I le faʻaopoopoga, i le faagasologa o le saunia o pulu e tusa ai ma lenei fua, e leai ni auala faaopoopo o le faʻamaʻiina ma le faʻamaʻiina o loʻo faʻaaogaina, lea, i le isi itu, faʻafaigofie le faiga, ae i le isi itu, e faʻaitiitia ai le taimi e maua ai le ipu.

Afai e te manaʻo e faʻasaoina lau kukama mo se vaitaimi uumi, faʻaaoga le paluga o le masima ma le vineta e avea o se mea e teu ai.

O le mea moni, i le taimi o la latou kuka, aemaise lava e tusa ai ma le fua lona lua, o loʻo i ai se soliga ogaoga o le latou fausaga muamua, lea e mafua ai ona latou faʻavaveina le sua ma le susu i le siosiomaga, ma o lenei faiga e iu lava ina faatelevaveina a latou mea leaga.

O le faaiuga o le: kalu kukama māmā e teuina umi nai lo le masaniae ui i lea, ina ia latou fiafia i le taimi o le taumalulu, e sili atu le faʻaaogaina o se isi metotia.

E sili ona fiafia mo lenei faʻamoemoe o le gaosia o le faʻasaoina e faʻaaoga ai le tekonolosi faʻasolosolo ma le taʻavale i lalo o 'ie uʻamea.

Tuʻuina faʻatasi o manu ma tautua

I le auala sili, o le a faʻapipiʻi le meaʻai i luga o le laulau i totonu o se tamaʻi ipu poʻo se pesini, lea e mafai ona teuteuina atili i nisi o greens, kāroti Korea, seleni poʻo fualaau faisua matala.

O kukama lelei tele-suamalie e talafeagai lelei e pei o se mea taumafa mo mea inu ava malosi, e fai ma mea vavalalata i le va o autu autu poʻo se faʻaopoopoga i se apetiputi.

O lenei oloa ua tuʻuina atu ma paluga pateta, palu pateta, gaʻo aano o manufasi, togafiti, isi ituaiga o iʻa, faʻapea foʻi ma ipu eseese na kuka i luga o se afi mumu.

E le tatau ona e auauna atu i kukama māmā-manogi suamalie ma fualaau fualaau aina suamalie, talu ai o la latou suamalie suamalie e le ogatasi ma le tofo salima o kukama.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, faatasi ai ma le fesoasoani o se pulou cellophane masani e faigofie lava ona kuka kuka mamama.

Faʻataʻitaʻiga i le eseesega o mea manogi ma taimi, filifili le sili ona fetaui mo oe ma lou aiga o le masima ma le vineta, ma o le a vave ona e mauaina le fua e fetaui ma lou tofo. Fiafia lau'aiga!

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Aumai i totonu o se taga, o loʻo i ai le kelati, o le kulimi i totonu o se ato. E tusa ma le 2 sipuni tele o le masima e faaopoopo i le 500 kalama o kukama.
Povi vao
//www.woman.ru/home/culinary/thread/4194990/1/#m35305327