Fua o le gaosiga

Potentilla shrub (shrub dazifora) poʻo le Kuril lauti: totō ma tausi ile fanua

O le laʻau Potentilla poʻo le Kuril o se sui o le aiga lanu piniki. Ua maua i le mauga o Central Asia, le Caucasus, Saina, Altai ma Sasaʻe Sasaʻe, i Siberia. Aoao e uiga i ituaiga o lauti Kuril, pe faapefea ona ola ma tausi, faapea foi ma lona teuteuina.

Faamatalaga faʻamalosi

O kuti Kuril e sili ona lelei ona teuteuina uiga lelei. O se laʻau lautele, faʻalaʻaulaʻau e mafai ona oʻo i le 20 cm i le 1.5 mita. Pepa o le Peristosyllabic ma le 2-3 paipa o laulaʻau laititi e faʻafefeteina e ufiufi i lauulu lauulu. O fugalaau lanumoana o lanu samasama po o le paʻepaʻe e aofia ai petala e lima o foliga lapotopoto ma le tele o sima. Talu mai le amataga o Iuni, o fugalaau e iʻu i le 3 cm le teuteu o tumutumu o lala. O lanu enaena laiti e aliali mai pe a uma ona tupu.

E te iloa? O le kola Kuril, e faaopoopo atu i ona uiga teuteu, e tele mea aoga ma e faʻaaogaina i vailaau masani. Mai ia mea ua saunia se tonic tele, e mauoa i vitamini C.

Meaola

I le natura, o le tele o ituaiga o vaovao o Potentilla e iloa: mai i luga i le vaʻeseʻese ma le mutia. Ua aumai e le au faʻatoʻa le faitau fiaselau o ituaiga fou e eseese i le maualuga, foliga, paolo o fugalaau. O le paolo sili ona taatele o le samasama, ae o le siliva e mafai ona i ai i piniki, moli, lanu mumu ma sinasina. O ituaiga eseese o lenei laau e mafai ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua e fatuina ai ni mea matagofie, e pei o ni laumei lanumeamata ma pe a faʻapipiʻi alite slides, e teuteu le togalaau faʻatasi ma isi fugalaau.

Saili le mea lelei mo cinquefoil paʻepaʻe, kusi, cinquefoil Indian ma Potentilla Norwegian.
O nisi o vailaʻau o loʻo i ai foliga foliga o se vaomatua, o isi e foliga mai e pei o ni mea faʻapitoa, e pei o se mea e pei o se mea e pei o le fetolofi, o le tele ma le paolo o fugalaau e ese foi. I ituaiga uma lava, o se tasi o uiga taua - e matua fuga mai le amataga o Iuni e oo i le sulu.

Mo paʻu alpine ma rockeries, o faʻaititia laititi o silverweed e atoatoa:

  • Altai;
  • leai se mea;
  • susulu.

Faatoaga ma togalaau fugalaau o le a teuteuina i ituaiga vao:

  • Nepalese;
  • mumu ma le toto;
  • toto.

I le avea ai ma pa ma tuaoi ua fautuaina e faʻaaogaina laau maualuluga.

Tofiga

E mafai ona fanafana Potentilla i ni auala se tolu:

  • toso;
  • fua o le sunflower;
  • aʻa taua.

Laʻau

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o le auala sili ona lauiloa ma aoga. E mafai ona faʻaaogaina pupuvaʻa faʻapipiʻi fua mai i vaega pito i luga o le soifua mālōlōina ma faʻaleleia. Mai le amataga o Iuni seia oo i le ogatotonu o Iulai, e mafai ona saunia ni mea e vavae ai.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina pana ma fugalaau mo mea e selesele ai, o le aʻa o le tino e le lelei ona fausia ma mafai ona tupu faʻamaʻi.
O le umi o le tipi e tatau ona mai i le 8 i le 12 cm, e vaeluaina i laʻau. Lalo le 1 cm i le fatugaʻo, ma tipi mai luga luga aʻe o le fatugaʻo. Ona latou totoina lea i totonu o greenhouses poʻo greenhouses. E talafeagai le tuʻuina atu o le maualuga o le faʻamafanafana ma le puipuiga o vavae ese mai le la susulu. A maea le lua vaiaso, o le a iai se aʻa. E mafai ona totoina ni fatu fou i se nofoaga tumau pe tuu i totonu o le fale kiona seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai. Ina ia faʻavaveina le faʻavaeina o le aʻa, e fautuaina le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe mo le togafitia o mea na vaʻaia aʻo le i totoina. E mafai ona e faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa pe saunia se mea e faʻaleleia ai le natura, faʻaalu 40 g suka i le 1 lita o le vai. E tatau ona teuina ni afifi mo le 10 itula pe sili atu foi, e fuafua i le ituaiga stimulator.
O le a manaia le iloa - mea e tatau ona e iloa mo le tupuina o le laau o Potentilla.
I totonu o greenhouses ma greenhouses, e fautuaina e faʻaaoga se fualaʻau laulaʻau laulaʻau, ma luga o luga o le lima senetimita o le peʻa poʻo le oneone. I totonu o le greenhouse, e tatau ona tupu le seleselega i le 30 cm, o loʻo aʻafia lelei la latou aʻa. A maeʻa lenei mea, o le faʻaleleia tumau e faia i se mamao e 25 cm mai le tasi ma le isi, o lea o le aʻa aʻa i luga o le eleele. E sili ona lelei le faʻaleleia o le faʻaleleia i le timu.

Fatu

O fatu Potentilla e laiti, e mafai ona lūlūina i totonu o fagu po o fanua tatala. E tatau ona eli ma faʻaleleia le palapala, lulu fatu, lolomiina i totonu pe ufiufi i se mea manifinifi o le eleele lafulemu. Suavai lelei, a maeʻa le 3 vaiaso ona tupu mai pulu, o le maualuga o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona i lalo o le 18 ° C. E fautuaina le luluina o fatu i le tautoulu o le tautoulu. Afai i le amataga o le tautotogo, ina ia faʻaleleia atili o latou germination, e tatau ona faʻamaonia muamua. E tasi le vaiaso talu ona tulaʻi mai pine e manaʻomia ona totōina i latou i se mamao e 30 cm mai le tasi. A maeʻa le tasi ma le afa masina, e mafai ona pipisi ia laau toto i se nofoaga tumau i se palapala vevela, palapala lelei, i totonu o se nofoaga lelei.

Lafoaʻiina o aʻa

E faigofie lava ona faʻasaina le lauti a Kuril i luga o laʻau. Ua lava i le taumafanafana e tatu ai lala laiti laiti i le eleele pe lolomi i lalo i se maa. O le nofoaga o le ufiufi o le palapala i le eleele e tatau ona ufiufi i palapala.

E taua! Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le tulaʻi mai o le aʻa, e fautuaina le faia o sina mea itiiti i luga o le fana i le nofoaga o le oomiina i le eleele.
A maea le lua vaiaso, e tatau ona aliali aʻa, ma o le a fafagaina lava i latou. E tatau ona fafaga ma fafaga. E mafai ona vavae ese ia papafi mai le togavao mo le isi tausaga. E sili le totoina i le tautotogo e avea o se fatuga tutoatasi i se nofoaga tumau. O le loloto o le lua mo le totoina e tatau ona tusa ma le 0.5 mita. E fautuaina le faia o se alavai palapala o pebbles 20 cm le loloto i le pito i lalo o le lua. Ma le isi, e tatau ona e faʻatumu le afa o le lua i le faʻafefiloi o le oneone humus, lau laʻau i le fua faatatau o le 2: 1: 2 ma le faʻaaogaina o mineral (pe a ma le 150 g). O le pito i luga e moe i le eleele lelei. E tatau ona tuu le fatu i le loloto lea o le a malo ai le ua i le eleele, e lelei i le vai. Keleti Kuril e mafai ona totoina i le tautotogo ma aulia le masina o Aukuso.

Totoga Laʻau

O le kola Kuril o se togalaau e le mautonu ma le lamala, ae mo le lelei o le fugalaau e manaʻomia ai le tausiga: fafaga, fafagaina, faʻamalo le eleele ma teuteu vao.

Faitau foi le mea ua tupu ai le lauti Kuril.

Faʻasa

I le vevela ma le vevela o taimi, e tatau ona faʻafefe le cinquefoil 2-3 taimi i le vaiaso. Afai o le tau vevela e timu, ona leai lea o se mea e faʻafefe ai le laau. E tatau ona vavae ese le vai mo le faʻavaivai ma mafanafana; o vai malulu e afaina ai aʻa. E sili ona taua le faʻaleleia mo tamaʻi meaʻai; o le a latou feoti e aunoa ma le faʻafeinu masani. I lalo o le tasi laau e tatau ona sasaa pe tusa ma le 10 lita o vai.

Totogi

Mo le tuputupu aʻe lelei ma vao vavalaʻau, o le mea autu o le puipuia o le eleele mai le faʻamamago. Potentila e mafai ona faʻapipiʻiina i le afiafi e tausisia le susu talafeagai i le vevela vevela.

Laʻei pito sili

O le uluai laʻei pito i luga o se laau e faia i le taimi o le tau. E tasi le tausaga mulimuli ane i le tautotogo, pe a faʻaleleia le gaosiga o vine, e fautuaina e faʻaaoga le phosphate ma le sulfate sulfate o se vaifofo i se vaifofo o le 10 lita o le suavai ma le 30 g o faʻamaʻi. I le amataga o le fuga, e mafai foi ona e fafagaina le fugalaau phosphate-potassium.

Tatalo ma mulumulu palapala

O le faʻaaogaina o le eleele e tatau ona faʻatinoina pe a maeʻa ona faʻaleleia taʻitasi, o lenei faiga e faʻaleleia ai le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o le laau. O le faʻaleleia o le palapala ma le peat i lalo o le vao e faʻataga ai oe e taofi le susu.

Teuteu

O le teuteuina e le aunoa i le amataga o le tautotogo e talafeagai mo le fugalaau vevela o le lauti a Kuril. Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina o foliga o le vao, e faʻafeiloaʻi lelei lava lenei mea. O pasi e mafai ona tuʻuina atu i le tele o fomu. E fautuaina le teuteu i le faʻaaliaina o fatugaʻo i le tautotogo po o le tautotogo. O pupuu e faapuupuuina pe tusa ma le tolu, ma ave le laau mai lala vevela ma leaga.

Faataʻitaʻiga o le faʻaaoga i le mamanu o le laufanua

E masani ona faʻaaogaina le mingling i le mamanu. O ituaiga eseese, o le umi o le vaitau o le vavao, le lelei, faigata o le taumalulu ua mamao ese uma lelei o se laau toto. Potentila e le suia isi laau totino ma o se tuaoi lelei mo isi mea totō, e fetaui lelei ma i latou.

E masani lava ona faʻaaoga e le fausaga le tele o laau e pei o: Iapani, uʻamea, weigela, heather, bindweed, hibiscus, hydrangea, jasmine, camellia, magnolia, lilac, spirea, forsythia ma le rhododendron.
E mafai ona faʻaaogaina e pei o se laʻau vaʻaia, teuteu fugalaau fugalaau, tuaoi poʻo alpine slides, faʻalagolago i le eseesega. E mafai e laau tetele ona teuteuina soʻo se togalaau, e mafai ona tuʻuina atu i ai le tele o fomu. E lelei le Potentilla i ni mea eseese o maʻa masani, ma lavender, barberry, vine.

Faigata i le tuputupu ae

E le faigata le atinaʻeina o le cinquefoil, e le manaʻomia ai ni tulaga faʻapitoa. E fautuaina e filifili se nofoaga lanu mumu ma se palapala lafoaʻi ma lelei, ona o le ola o le vao e silia ma le 30 tausaga. Potentila ma fugalaau lanu samasama e sili atu ona malulu-aʻafia nai lo isi lanu. O ituaiga e suamalieina e faifaatoaga e fefefe i gutu malulu ma sili atu ona faʻalavelave i latou tausiga.

E te iloa? Afai e te filifilia ituaiga eseese ma fugalaau lanumumu, ona oʻo lea i se taimi vevela vevela atonu latou te le maua mai le puaʻa i le aofaʻi saʻo ma o le a liu fugalaau samasama samasama. Aua le popole, i le amataga o po malulu ia Aokuso, o le a toe susulu ai fugalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le kola Kuril ua lava le puipuiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le laau e aafia ai naʻo le tasi le maʻi faʻamaʻi - otaota. Faatasi ai ma lenei faamai, e foliga mai e pei o ni mea e pei o lapisi i luga o laulaau. Mai nei laupepa o vete, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o le vao atoa. Mo le togafitiga o le faʻaaogaina o paʻu kopa-soap, sulfur poʻo isi vailaʻau e manaʻomia ona togafitia maʻi. O tagata faifaatoaga faifaatoaga latou te fai mai e tele lava ina aliali mai le lapisi pe a tutupu laau totō i le vanu o Potentila. O faʻamaʻi faʻatoʻateleina o le kolati Kuril o sikuea; o le a fesoasoani tagata iniseti e faʻaumatia (Fitoverm, Futanon). O lea la, na matou iloa ai ua mafai e le lauti a Kuril ona teuteu le togalaau ma togalaau fugalaau, fiafia i le tele o fuga i le taumafanafana. O lenei meaola le ola maloloina-e le manaʻomia se tausiga faigata, e le fefe i le malulu. E fetaui lelei i le mamanu, faamamafaina le matagofie o isi fugalaau ma vao. O le a mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava ituaiga e sili ona talafeagai, ma afai e manaʻo ai, faʻateleina, e le faigata.

Vitio: Lapchatka, Keu tea

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, 'ou te fai atu' iā te 'outou, ma o le i ai i luga o le faʻamalosi, aveeseina uma le tuputupu aʻe o le tama i tafatafa o le 'au, ma i le pito i luga na nonoa faʻamau i le manoa ma le pito i luga o le ulu na vavae ese i foliga o se polo. Mo le tele o tausaga, le faigata, ou te maua ai lenei tuputupu ae i le otiotiina faaaogaina.
Peregrina
//club.wcb.ru/index.php?showtopic=1748&view=findpost&p=31596

Ua tafe le kusi Kuril e aunoa ma se malolo i le taumafanafana atoa ma ua amata ona fuga i le autumn. E foliga mai e mafai ona faia le shtambi ma faʻamavaeina i le lauti. E tatau ona tatou taumafai.
Willow
//club.wcb.ru/index.php?showtopic=1748&view=findpost&p=43476