Faatoaga faatoaga

Laʻau moa faʻamaʻi pipisi i le fale

O le faʻamaʻiina o moa e mafai ona mafua ai le oti o manu uma manu. O le puipuiga aupito sili ona lelei o se taunuuga faanoanoa, o le faʻapalapalaina lea taimi o le moa moa. E le gata i lea, o sea faiga o le a manaʻomia i le faagasologa o le tau faasaga i se faʻamaʻi ua tupu. Mafaufau i ituaiga o le faʻapalapalaina, faʻapea foʻi metotia o lona faʻatinoga.

O le a le faʻapalapala

E amata, tatou te faʻamatalaina le manatu. O le faʻaleagaina o se seti o fuataga e mafai ona faʻaumatia (pe faʻaititia le faʻasalaga i se tulaga malupuipuia) faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi, parasite ma toxins. O le vaega mulimuli e faatatau i ituaiga eseese o mea oona o le natura.

E te iloa? O le le faʻaaogaina o mea tifaga e ala i le faʻailoaina i luga o le afi e tatau ona manaʻomia e fomaʻi Roma. Na talitonuina o le auala lenei ua faaumatia ai aʻao a Apollo, aua o lenei atua, faatasi ai ma isi mea, na mafua ai le faasalaina o tagata e ala i le auina atu o faamaʻi ia i latou.
Vitio: mimiti le faʻamaʻiina o moa

Ituaiga o le faʻaaogaina

E tele ituaiga o faʻapalapala: susu, e faʻaaoga ai le aerosols ma faia i luma o manufelelei i le fale o le hen. Mafaufau i nei ituaiga i auiliiliga.

Vae

O lenei metotia e aofia ai le faʻamamaina o le vai faʻamaʻi ile tino i totonu o le moa moa (e aunoa ma ni manulele) faʻaaogaina o se pulumu poʻo nisi mea tutusa. Ua amata le manu i totonu o le moa moa pe a maeʻa ona vevela.

Aerosol

O lenei metotia e talitutusa ma le muamua, e naʻo le fomaʻi e le faʻapipiʻiina, ae faʻapipiʻiina e pei o se faʻamalologa aerosol. Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina apa pamu poʻo pulu moli. E le gata i lea, o le ao aerosol e mafai ona tupu mai ona o se gaioiga faʻafefe. E leai ni isi eseesega mai le faʻapalapala susu.

I luma o manufelelei

O lenei metotia e taua foi o le tumama. Mo lona faʻaaogaina mea sili ona saogalemu mo manufelelei. E le gata i lea, e masani lava ona faʻaaogaina i ni mea maualalo ina ia aua nei afaina ai tagata o le coop. E ese mai i togafitiga o potu avanoa, o le lelei o le toe faaleleia e le maualuga tele. E le mafai ona faʻafefeteina le tino ma le aisol.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fausia ai se moa moa mo le taumalulu, o le a le ituaiga moli e tatau ona i totonu o le moa moa i le taumalulu, auala e faia ai le ea i totonu, ma le auala sili e vevela ai le moa moa i le taumalulu.

O a ma pe faapefea ona faʻatino

O vailaʻau eseese e faʻaaogaina e fai ma fomaʻi. E mafai ona avea o se vaega faʻapitoa o vaega o gaosiga o fale gaosi oloa, ma faʻamaʻi pipisi na saunia taitoatasi.

E taua! O le galue i le faʻaaogaina o le coop e fautuaina i le faʻaaogaina o fuataga saogalemu: e tatau ona e faʻaogaina se sima ma se totini lima.

Aerosols

O se meafaigaluega lelei o lenei ituaiga o se paluga o le pisuka ma le moa. Mo le gaosiga o le faʻafefiloi ua avea le 1 vaega o le suʻeina i le 4 vaega o le vailaau. 0.5 mL o le mumu ma le 2 g o le vailaʻau e faʻaaogaina i le gaosia o le tasi kupita kupita o le potu o le moa.

Matou te fautua e faitau pe faapefea ona fausia ma faʻapalapala se moa moa, e pei o se mea e faʻaleleia ai, se faleʻie, se aviary, se faamoega, se fafaga fafaga ma se meainu mo moa.

Pe a faʻafefiloi mea uma e lua, ona amata lea o se faʻalavelave faʻaʻeseʻese ma faʻafefiloi le ao, faʻamaʻi le potu. E mafai ona saunia le faʻafefiloi e le o totonu o se pusa tasi, ae lua pe sili atu - i lenei auala, ua maua ai le tufatufa sili atu o le aerosol.

O lenei faagasologa e tusa ma le 30 minute. E mafai ona faʻatino i luga o le tulaga o le vaʻaia mulimuli ane o le potu. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le aso mo le 3-4 aso i le masina. E mafai ona faia le faʻagasologa i le i ai o se manulele. O pomu mumu e mafai ona mafua i le sauniuni ole aasa. Ae maise lava, o tagata e siaki le sulfur "Climate" ma le "Fas" e lauiloa. Ae ui i lea, faʻaaogaina nei vailaʻau, e tatau ona e manatua e uiga io latou foliga. E mafai ona faʻaaogaina naʻo fale o moa, ma o le potu e tatau ona faʻagasolo mo le itiiti ifo ma le vaiaso, o le asu lava ia o se mea oona ma ei ai se manogi le lelei.

Aoao pe faapefea ona e fufulu ese mai le coop.

O le faia o se faʻaleleia lelei o le asu o le a tatau ona tapunia uma vaʻaiga i totonu o le potu. O le fualaau faasaina e galue i luga o le galu, mamanu, iniseti, ae le o luga o tagata faatosina.

E te iloa? Sulifara sa faʻaaogaina mo le fumigation o fale ma tagata gasegase i aso anamua, pe a ma le selau senituri TLM. er Na faia i Aikupito, Initia, Eleni, Roma. E le gata i lea, o laau eseese na faʻaaogaina e faʻaumatia ai fale.

Faamama vaifofo

Sodium hypochlorite (sodium hypochlorous acid), lea e mafai ona faia tutoatasi, o loʻo i ai ni mea lelei faʻaleagaina. Ina ia faia lenei mea, fai se fofo i le fua faatatau o le 200 g o le vailaau pisia ma le paluga elefise i le lita o vai.

O le a manaia le faitau e uiga i le auala e filifili ai le moa moa saʻo pe ae faʻatau, faʻapea foʻi ma le auala e faia ai se moa mai fafo mai le fale koli.

O le tali e tumau mo le 24 itula, o le 5-6 itula muamua o le fofo e tatau ona faaosofia i lea taimi ma lea taimi. O le iuga e fofo lelei ai meaola faʻapitoa, e mafai ona sosoloina pe faʻapipiʻi foi i se moli. Ole togafitiga e faia ile vaiaso ile leai o moa.

Tali mai vailaʻau viral

Faʻatasi ma fomaʻi, e lelei tele le faʻaaoga o fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, "Vailaau faʻamaʻi" lea e faʻaleagaina ai siama, siama ma sigi. O se suavai faʻapitoa lea e tatau ona faʻasaʻa i le vai mo le faʻaaogaina. O le fofo galue e faia e tusa ai ma faatonuga. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo togafitiga faʻamalolo ma le arosol, faʻatagaina lona faʻaaogaina i luma o manu. A maeʻa le gaosiga, o le atinaʻeina o meaola faʻapomaʻi e faʻamalosia i le ono masina.

O isi auala o gaosiga gaosi oloa e tutusa lava le aoga ma le metotia e faʻaaoga ai: Bianol, Ecocide C, Bromosept, ma isi. A faʻaaogaina, e tatau ona mulimuli i faatonuga, ia mautinoa o nei oloa e le faʻaleagaina ai le soifua maloloina o meaola.

Lime

O se vaifofo o se vai vai e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai se moa moa. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i paʻu ua afifiina. E fafagaina o ia e tusa ai ma faatonuga i le pelvis poo totonu o se pusa tali tutusa ma tuu i le fale o le hen mo le aso.

I le taimi lea, o le chlorine vao e maua ai se faʻalelei lelei tele. O le i ai o le manulele i le faagasologa o le taualumaga e le aofia ai, o lea e lelei ai le faʻatino i luma o le faʻamautuina mulimuli ane o moa. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona faʻagasolo le potu.

Iodine

O faʻamaʻi pipisi e aofia ai siato iodine (mo se faʻataʻitaʻiga, Dix), lea e mafai ona faʻaaoga i le toesea poʻo le i ai o manufelelei. O le faʻafitauli o le faʻaaogāina e amata mai i le 30 minute i le 3 itula, aʻo faʻamaʻi faʻaleagaina meaola ninii, poʻo le itiiti ifo foi o lo latou atinaʻe ua faʻasaina.

Vitio: faʻaaogaina se moa moa ma Dixam O le faagasologa o taualumaga ma le numera o taualumaga e faʻalagolago i le tulaga patino: puipuiga i le i ai o manufelelei poʻo le faʻapalaina ile toesea. O filifiliga uma mo le faʻaaogaina o le "Dixam" tutusa o loʻo faʻamatala auiliili i faatonuga mo le faʻaogaina o le meafaigaluega.

Faitau atili e uiga i le moa e mumu ai le tasi ma le isi ma le moa, o le a le mea e fai pe a le faanatinati ma faʻi fuamoa moa, pe aisea ua i ai le toto i fuamoa moa, e te manaʻomia se moa e ave fuamoa pe a amata ona faanatinati tamaʻi totoa.

O loʻo i ai foi se fualaau faasaina "Monclavit-1", na faia i luga o le faavae o le iodine ma ei ai siama o gasegase, mea malie ma antiviral. Ae peitai, mo le toe faaleleia o le moa moa ma le fesoasoani a Monklavit, o le a manaomia ai se generator fog generator, o lea e talafeagai lenei meafaigaluega, ae mo le tele o faatoaga.

Lafoaʻi ile fale

Pe a faʻaaoga soʻo se vailaʻau, e tatau ona faia se faasologa o gaioiga, e aofia ai:

  • paluga, otaota, fulufulu, soʻo se laulau e aveesea mai le moa moa;
  • fola, puipui, taualuga, paʻu, faamalama, mea inu, fafie e fufulu ai manu;
  • o le potu e togafitia ma se fomaʻi ma tausia i le taimi saʻo;
  • ua toe fufulu le moa moa (o le faʻaaogaina o fualaau e le manaʻomia ai le fufulu) ma ua faʻamago;
  • o le potu ua faʻaaogaina, o loʻo taoto le moega fou.
Faamasani oe lava i filifiliga ma le faʻaaogaina o le faʻamamaina o moa mo moa.

Vitio: mimiti le faʻamaʻiina o moa

E taua! O le i ai o manulele o manulele i totonu o le potu na togafitia e faʻaitiitia ai le aoga o auala na faʻaaogaina.

Puipuiga ile falemoa

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le faʻamaʻiina o moa, e mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  • togafitiga faavaitaimi o nofoaga ma fale e iai fomaʻi;
  • lele i le potu, faatasi ai ma le lelei o le ea e puipuia ai le tele o le susu;
  • le faʻaaogaina vave, lea e te manaʻomia e ufiufi ai le fola ma ufiufi i luga o moega;
  • faʻamamaina o puipui.

I le faaputuputuina, e mafai ona maitauina o le faʻapalapalaina o le moa moa e leʻo se faafitauli, ma o ona faamanuiaga e telē. Mo lenei faʻatulagaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tele o meaʻai ua saunia pe faʻapipiʻi oe oe faʻainifo. Ma afai o nisi mafuaʻaga e leai se avanoa e faia ai i le tagata lava ia, e mafai ona e faʻaaogaina i taimi uma le auaunaga a tagata tomai faapitoa.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Mo le faʻamaogaina o meaʻai i totonu o le potu, e faʻaaogaina ai sauniuniga faʻataʻitaʻi: diazinon (0.5-1%), sevin (1%), stomazan (0.025-0.05%) ma le tele o isi insectoacaricides e tusa ai ma faatonuga mo latou faʻaaogaina. O le fola, laulau ma masini e togafitia e ala i le sasaina i le fua o le 100-300 ml / m2, e fuafua i sauniuniga ma le vaega o le togafitiga. A o lei faia i totonu o le potu, latou te faatumuina ai vaʻa, vavae, pu, ma togafitia i latou i le maualuga o le maualuga (sili atu i le suauu). Desaccharization na tuʻuina E faia i le toesea o manu ma tagata, sosoo ai ma le ea (a itiiti ifo ma le 3-4 itula); ua fufulu suavai ma meainu i le vai vevela.
vjacheslav
//www.pticevody.ru/t150-topic#6960

I le i ai o se manulele, o le iodine monochloride + alumini alumini e faʻaaoga e le sublimation ma le faʻamoemoe o le faʻamaʻiina; Neostomazan faʻamalosi mo le faʻamoemoe o le faʻauigaina ma le faʻasalalau.
Yury
//www.pticevody.ru/t150-topic#7071

Virosid faʻamaʻi (Ou te faʻagasolo tasi i le masina) Inisur insects (faalua i le masina i aso vevela) E sili atu le mu pe a iai se avanoa faapena
Lera faifaatoʻaga
//fermer.ru/comment/1074763779#comment-1074763779