Vine

Faʻafefea ma le taimi e piki ai vine

O le totoina o vine e na o le afa o le galuega a le tagata e teu vine. E taua tele le seleselega i le taimi ina ia lelei ona tausia ma o se mea aoga lelei mo le faia o le uaina po o le sua. Seʻio tatou tilotilo po o le a le vaitau e manatu e sili ona lelei ina ia mafai ai ona fanaina pupuʻu, ma pe faapefea ona fai.

Taimi e selesele ai: o le a le taimi e selesele ai

E le mafai ona fuafua le aso tonu o le seleselega - e tatau ona faalagolago uma faifaatoaga i lona lava poto masani, tulaga o le tau, ituaiga, faapea foi ma le tikeri o le gaosiga o vine. O le maualuga o le taumafanafana mo le fuaina o vine o le 21-35 ° C, aʻo tatau ona susulu.

O le tele o mea e faʻaleleia ai e faʻagesegese ai le faʻaputuina o le suka ma le sua i vine. I le auala lava e tasi, o le le lava o le susu e afaina ai le suamalie ma le lelei o fua, o lea i totonu o se vevela vevela, e tatau ona mataʻituina le suāvai.

E taua! O fuālaʻau-potassium ma mineral fertilizers o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le fua o vine.

Eseese vine ma hybrids ua vaevaeina i ni fua e sili ona lelei:

  1. Superstore - o le tuputupu ae o le vaitau e 95-105 aso, o lona uiga, o le seleselega e tupu i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso.
  2. I le vave lava - faʻamafanafana i le 105-115 aso i lalo o tulaga lelei tau. O lona uiga e mafai ona ave fua vine i le afa muamua o Aokuso.
  3. Tuai - O lo latou tuputupu aʻe o le 115-120 aso.
  4. Muamua o le matua - saunia mo le faʻaaogaina ma le gaioiga i le 120-125 aso pe a uma le faʻavae.
  5. Vaitausaga - ausia le matua faʻamalosi e oʻo i le faaiuga o Aokuso - o le amataga o Setema, o lona uiga, i le 125-135 aso.
  6. Late - mo le taumafataga lea o le a alu mai le 130 i le 150 aso. O le seleselega o ia fua ua aveeseina ia Setema-Oketopa.
Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i mea aoga o le vine vine, lau vine, vine vine, vine ma vine.

E le gata i lea, o le setete o le tovine ma le auala e siakiina ai e afaina ai le taimi o le matua o le seleselega. O le tausisia o tulafono o le tekinolosi taufaatoaga e fesoasoani e faatelevave ai le fua o vine.

Auala e fuafua ai le tikeri o le matua

Talu ai ona o le taimi o le matua e mafai ona faalagolago i le tele o mea, o le auala sili e iloa ai pe faapefea ona saunia ia fua o le tilotilo atu lea i totonu ma fafo:

  1. O vine vaovao e mafaufau e matua pe a lanu lanu uliuli po o lanu uliuli; e uiga i le leai o se matua e faaalia ai le lanu enaena.
  2. O ituaiga paʻepaʻe e tatau ona maua ai se amber po o se auro auro i le taimi o le faʻamalosi faʻamalosi, ma afai e tumau pea le lanu, e leʻi oʻo lava i latou.
  3. O le aʻa o vine e tatau ona malolo.
  4. O Berries e tatau ona faigofie ona aveese mai "vae".
  5. E tatau ona suamalie i le tofo, e aunoa ma le faʻaigoa.
  6. O pusi e tatau ona ufiufi paʻu manifinifi, manino.
  7. O fualaau suamalie e avea ma lanu enaena ma e faigofie ona vavae ese mai le pipi pe a ua matua.
  8. O puni vine e tatau ona i ai se manogi manaia, masani o lenei ituaiga o meaola.

Vitio: auala e fuafua ai le tikeri o le fua o vine

E te iloa? I aso anamua na oi latou na faia se molimau na mafai ona seleseleina. O le mea moni, o laau toto sa totoina lata ane i laau, ma i le aluga o taimi, o le vine na toetoe lava o uma o latou pale - ona o lea, na vaivai ma vaivai ai lala vaivai. Pe a faʻapotopotoina, e mafai ona latou afaina tele se tagata, e oʻo lava ia i latou na matautia.

Tulafono o le seleselega

Tusa lava poo le a le mafuaʻaga o le a faʻaaogaina ai vine, e fautuaina e aoina i le timu ma le la. E mafua mai i le mea moni o le tafe mai ma le tele o le sau e fufulu ese mai vine o se fuga o le suka, lea e matua manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le teuina umi o le seleselega.

O fuifui e aoina pe a uma le 'aiga o le aoauli i se aso lelei, e iloga e se manogi sili atu ona malosi, lea e taua mo le uaina ma mo ituaiga laulau.

Vaʻaiga eseese

O mea laiti mo le faia o le uaina ma le suavai ei ai ona lava uiga. Muamua lava, o le aloaʻia o fualaʻau ma le suka i totonu oi latou, lea e fuaina e faʻaaogaina ai se meafaigaluega faapitoa - o se mea e toe faʻaleleia ai poʻo se hydrometer. O se vevela lelei mo le faʻamamāina o meafaitino e 16-20 ° C vevela. Mo le gaosia o nisi o vine e faaaoga ai vine, lea na aoina ina ua mavae le malulu, ae na o na tulaga pe a oʻo i le matua faʻapitoa i luma o le kiona. Afai o le lanumeamata o vine e faʻasua, o lona uiga o le lelei o le uaina e tele mea e manaomia, ma o loʻo i ai se tulaga maualuga e ono leai se malosi.

O vasega faʻapitoa e aofia ai ituaiga vine e pei o Krasnostop Zolotovsky, Alpha, Isabella, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Riesling.

Mo vailaau eseese, o le faamamaina faifaipea e masani ona faʻaaogaina, o lona uiga, e matua maeʻa uma fuifui vine, pe a uma le suga ma o le eletise o loʻo i le tulaga manaʻomia.

Ae o lenei auala o le seleselega e faʻaaogaina na o na tulaga pe afai e leai ni faʻamaoniga o faʻamaʻi poʻo le faaleagaina o manu i totonu o le tovine. I le itiiti lava o le faʻaleagaina o laau toto, ua fautuaina e aveese vine vine ma le filifilia. E vavaeese fuifui faʻatasi ma se pulu faʻamalosi.

Pusa o laulau

O taumafataga 'eseʻese e mama ma le filifiliga, o lona uiga, e vavae fuifui pe a matutua. Afai e mafai, ia fuafua le taimi saʻo o le seleselega e manaʻomia le faʻaaogaina o le hydrometer, lea o le a faʻaalia ai le aofaʻi o le suka i totonu o vine.

Siaki le totoina o vine pei o Romao, Crimson, Sphinx, Arcadia, Original, Pretty Woman, Sensation, In memory of Negrul, Timur, Moldova , "Talisman", "Kesha", "Helios", "Ruslan", "Extra".

E faʻapitoa foi i mea faʻapitoa, o ituaiga o laʻau e tipiina ma se faʻamalosi po o se naifi malosi. E tatau ona faʻaitiitia le faʻafesoʻotaʻi ma fua, ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le gaʻo i luga o latou. O le mea lea, o vine e taofi le sulu ma tipi ese.

Ona manaʻomia loa loa lea ona e ave faʻamago ma faʻamaina fatu, ina ia aua le faʻavave taimi faʻapipiʻi pe a uma ona fufulu. E mafai ona e ave le fualaau aina mai ituaiga o laulau ma pe a uma le malulu, ae e tatau ona e amanaʻia le faʻamatalaga e le mafai ona teuina ia vine ma e tatau ona muamua 'aina muamua.

Auala e teu ai vine

E le o fualaau uma e talafeagai mo le teuina, ae naʻo le ogatotonu o vaitau ma ituaiga tuai. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, o le fausaga o a latou vine e sili atu ona pala, ma o le paʻu e ufiufi ai, e sili atu ona umi. E le gata i lea, o le taua tele o fuifui latou lava, lea ua maua i nei ituaiga.

Matou te fautuaina oe e faitau pe tatau ona tausia vine i le taimi o le fugalaau, pe faʻafefea ona totoina vine mai pusi ma ponaivi, auala e gaosia ai ma le faʻamaina vine, pe faapefea ona fafagaina vine i le tautotogo ma le autumn, faʻapea foi ma le faʻapipiina ma le vine vine.

I totonu o le pusa

E mafai ona e teu vine i pusa papaʻu e manaʻomia ona ufiufi i pepa poʻo vine laʻau. Ona tuu ai lea o ni fuifui vine i totonu o se papa, ma o lea na aveesea muamua ai vine leaga.

E mafai foi ona e tuu vine i totonu o atigipusa i luga o laupepa ma sasaa i le pine pine i ia taʻiala. O pusa na tuʻuina i se nofoaga malulu, malulu ma le vevela mai le 0 ° C i le 5 ° C.

E taua! O le taimi e teu ai e aʻafia ai e le gata i le a le mea ma pe o fea e teuina ai fuifui. I se tulaga sili atu, o le fuaitau e fuafuaina pe o le a le ituaiga meafaigaluega taufaatoaga na faʻaaogaina i le tovine. Mo le faʻaleleia o nei faailoilo, e tatau ona fafagaina ma mataʻituina le faʻamalosi i le taimi o le tuputupu aʻe o le laau.

I se taimi le tumau

E tele taimi e faʻamalo ai vine i luga o se uaea ina ia sili ona tausia. O le vae po o se vaega o le pipi e faʻamau i le uaea po o le twine ma tuʻu le tumau i totonu o se potu malulu ma malulu. O lenei metotia e mafai ai ona e faatumauina le fou o vine mai le 3 i le 5 masina.

E te iloa? Vaʻaina - o se tasi o nai laau totō lea e tupu ile fua o le gaosiga i tausaga. O nisi o ana ituaiga, e oo lava i le 100 tausaga talu ona totoina, e sili atu ona suamalie nai lo tamaiti.

I totonu o le vai

Mo le mea lenei, ua vavaeina fuifui vine ma le vine; ona tuu ai lea o se vaega o le vine i totonu o se fagu ua faatumulia i le vai. O le vaa o loʻo tuʻuina i lalo o se faʻalaʻau ma le vine vine e faʻapipiʻi i se masini poʻo se uaea ina ia latou tautau saoloto ma aua nei paʻi atu i le fagu.

E fautuaina e faʻaopoopo le kulimi ua gaoioi poʻo le salicylic acid i le vai ina ia leai se faʻamaʻi leaga e mafai ona faʻalauteleina i totonu. E tatau foi ona faʻafou faʻafouina le vine tipi. Tusa lava poo le a le auala e te filifili ai e teuina le seleselega, e tatau ona e asiasia i taimi taʻitasi ma aveese otaota vevela. O lenei ua e iloa le taimi ma le auala e sili ona lelei e aveese ai fuga vine, faapea foi ma le auala e teu lelei ai i latou e fiafia ai i le suamalie, suamalie o vine seia oʻo i le isi vaitau. Aua nei galo: o le sili atu ona tausia ma le faaeteete o le tovine, o le tele foi o le aumaia o fua, lea e sili atu ona teuina.

Ma o aso filifilia saʻo mo le pikiina o vine e faia ai se vaega taua mo le totoina o le vine ma mo le teuina lelei o vine.