Aseta

Auala i luga o le eleele ma o latou lava lima

O mea sili mo le gaosia o auala i totonu o fale e mausali, aua e sili ona faatuatuaina ma tumau. Mai lea mea e mafai ona e faia ni ituaiga o auala eseese, ma e le manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega tetele. I le faaopoopo atu i ai, e matua faigofie lava ona e faia se laufanua laufanua i lau lava, e aunoa ma se poto masani poʻo se aoga talafeagai.

Taiala pe faʻapefea ona fai se ala mai le sima

E ala i le fausiaina o le auala e tatau ona faia ma le tatau ma faia mea uma e tusa ai ma tulafono.

Lisi o mea manaʻomia ma mea e manaʻomia

Mo le fausia o se auala sima, e tatau ona saunia mea nei ma meafaigaluega:

  • laupapa poʻo plywood (mo le faʻatulagaga);
  • faamalosiauga (A3, mafiafia 12 mm - o le filifiliga sili ona lelei);
  • trowel;
  • fao lima;
  • pakete;
  • geotextiles;
  • mafai gafatia;
  • pine ma le maea (mo le makaina);
  • sima;
  • otaota;
  • oneone (sili atu le vaitafe).

E te iloa? Faatasi ai ma mea uma o loʻo faʻaogaina, o loʻo faʻamuamua muamua le peʻa - e tusa ma le 6 piliona cubic mita o le tuufaatasiga e maua i tausaga taʻitasi. O lona uiga, mo tagata uma o loʻo nonofo i le lalolagi, e tusa ma le 1 kupita mita.

Suʻe le siaki

O le amataina o le fale e talafeagai ma le makaina. Muamua e tatau ona e filifili pe o le a le ituaiga o auala o le ai ai. Ona e manaʻomia lea e tietie solo i totonu o le nofoaga, ma i le va o latou toso le maea. O le tele o pini o loʻo i ai, o le tele o pine e manaʻomia.

O le a manaia mo oe le suʻe pe faʻapefea ona faia se avanoa i totonu o le fale o le atunuu, faʻatoʻaga togalaau, vaipuna, o se maʻa maa, o se solo, o se moega o maa, papa maʻa, o se vai matutu, o se gasebo.

Faʻavae sauniuniga

O le isi mea e tatau ona e saunia le mea autu - o le aluga o loʻo galue o se alavai. I lea tulaga, aveese le pito i luga o le eleele i le loloto pe a ma le 20 cm. Ona sosoo lea ma le pito i lalo ma ufiufi ai ma itu o le fagu i geotextiles.

Ona o lenei mea, o le a le faʻaitiitia le sima ona o le tele o le susu pe a uma timuga mamafa ma le kiona. Ona sasaa lea o ni nai fasi oneone, o ia mea uma e faʻamamaina i le vai ma faʻamafanafanaina lelei. E tatau ona i ai le maualuga o le 10 cm le lapisi. Mo le faʻaleleia o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le faavae, e fautuaina e tuʻuina se papa maʻalaʻau i le va o oneone.

Pepa o pepa, vavave ma sooga faʻasa

O galuega faʻatulagaina o le faavae lea mo le lumanaʻi, aua o ona foliga vaaia o le a fuafua ai foliga o le fausaga. O se laupapa le tumau e fesoasoani e tuʻuina atu ai foliga talafeagai. Mo le faia o galuega o le a manaʻomia laupapa i le mafiafia o le 1.5-2 cm ma le maualuga o le 3-4 cm i luga atu o le maualuga o le fagu. E pipii i latou i pine.

O le mea e le mafai ona paʻu ai, e tatau ona vavaeeseina e faʻaopoopoga faʻaopoopoga: felafolafoaʻi tufuga, mo se faʻataʻitaʻiga, laupapa, uʻamea poʻo le ufiufi, e tatau ona tuʻu i 1.5 m. O le sili atu o ia vaega, o le a sili atu ona malosi le ala.

E taua! Ina ia faigofie ona vavalalata tagata valavala pe a maeʻa, e manaʻomia ona lūlūina i le suāuʻu masini poʻo le gaʻo silisi ao leʻi faʻatūina.

Faamalosia

Mo le faia o le fausaga umi, e tatau ona tuʻuina elemene eletise i totonu o le sima sima. E mafai ona e faʻaogaina se upega, fiva, paipa. O le faʻamalosia e tatau ona i ai i le ogatotonu o le sima laugatasi, faʻapipiʻi faʻamau.

E mafai ona e faʻapipiʻi piliki lagolago pe faia ni vae mai le uaea, o loʻo faʻatulagaina ai le laina. A aunoa ma le faʻamalosi, o le mafiafia o le sima e tatau ona 15 cm, ma faʻaaogaina ai se palapala o le sima e ono itiiti.

Faatumu le ala

Ina ia saunia le fofo, e tatau ona e faʻafefiloi le sima ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 3, i le faasologa. O le tele o le vai e tatau ona maua ina ia maua ai se siaki mafiafia-pe a ma le 2-2.5 lita i le 1 kilokalama o le sima.

Afai o le fofo e mafiafia, ona i ai lea o faigata i lona tufaina atu. Ma afai o le paluga o le vai, o le a malepe pe a faʻagogo. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se masini masiʻi feaveaʻi.

O le a aoga foi ia te oe ona e iloa pe faapefea ona e faia oe lava se pa laau wicker, o se pa o gabions, o se pa mai se manoa feau mo le togalaau.

E faʻafefiloi lelei mea lelei, ma faʻaleleia le lelei o le sima. Afai e le o maua se ituaiga masini, e mafai ona e faʻaaogaina se punch malosi ma se paso "mixer". E fautuaina e faaopoopo ni fiber-tioata ma vai inu meaʻai i le fefiloi.

Aua e te musu e faaopoopo i ai otaota - o lenei mamanu o le a sili atu le malosi. O le fofo sauniuni ua sasaaina i totonu o le pepa.

Faatumu le ala ma le sima: vitio

Ina ia faia i le tufatufaina atu e pei ona mafai ai, ia faʻaogaina le vaʻaia na fuafuaina mo lenei mea. I le leai o se meafaigaluega, latou te ave se spatula masani, lea o le a manaʻomia e faʻaleleia ma atigi le sima.

Ua faia lenei mea e aveese ai le maualuga o le ea. O se malamalama e tuʻituʻi ai le pepa o se isi auala e faamau ai. E tatau ona faʻasaʻo le pito i luga i se laulau faʻapitoa o le dodochka poʻo le fale.

E mafai foi ona e fia iloa le auala e ufiufi ai le taualuga ma lima lima, auala e faapipii ai pepa i luga o puipui, pe faapefea ona vavalo le faamalama mo le taumalulu, pe faapefea ona aveese le vali tuai mai puipui.

O le masini e lagolagoina i luga o pito o le pepa ma taitai atu i le uumi o le ala. Vaʻa matafefe e ufitia i le polyethylene. O sea togafitiga o le a puipuia ai le sima mai le afaina pe a tulaʻi mai, ma o le a le mafai ai foi ona vave faʻagogo.

A faʻamalolo atoatoa le sima, e vavae ese tufuga, e tuʻuina sooga faʻatasi ma le sima e tutusa lelei, ma faʻapipiʻi le pito i lalo. I le gasologa o le vaiaso e tatau ona faʻafefe le ala. O le umi o le susu o loʻo i totonu o le sima, o le malosi o le fausaga. A mavae le 5 aso, faʻamama le pepa. Mo le faia o le sima sulufaʻi susulu, e fautuaina e faʻaaogaina mea faʻapitoa poʻo le faʻapipiʻiina o le surface i solo ma synthetic resins.

E te iloa? O le sima ua lauiloa mo le tusa ma le 6 afe tausaga. Sa faaaogaina i Roma anamua mo le fausiaina o maa faamanatu. Ina ua mavae le paʻu o le Emepaea o Roma, o le tuufaatasiga na le faia i ni nai afe tausaga. O le sima faʻaonaponei na faʻavae i luga o le sima ua lauiloa talu mai le 1884.

Filifiliga mo le teuteuina o auala sima

E mafai ona tuʻu le lanu paepae i luga o sima. Ae ina ia mafai ona maua le matagofie ma le saʻo i le vaega atoa, o auala e mafai ona avea ma mea ofoofogia ma tulaga ese ma le fesoasoani o mea teuteu.

Valivali

E lua auala e valivali ai auala lanu. Muamua o le faʻaopopo lea o le lanu i le sooga sima. O lenei metotia e sili atu le taugata, ae i lenei auala o le a mafai ai ona ausia se iʻuga lelei. E talafeagai le faʻaaogaina o se eletise faapitoa e mafai ona sosolo i totonu o le vai e tuʻu ai le lanu mūmū. Ina ia ausia le mea e manaʻo i ai, naʻo le sima paepae e tatau ona avea ma faavae.

Pe a faʻafefiloi le sima lauulu ma se vali, e mafai e se paolo vevela ma le pagatia ona paʻu. O le auala lona lua e tuʻuina atu ai le lanu o loʻo manaʻomia i luga o le ala - valiina le lauʻeleʻele.

Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga faʻapotopotoga faʻapitoa e tui i totonu o le sima e ni nai millimita. Ina ia maua se lanu paʻu, e tatau ona vali le tele o taimi.

Le faʻaaogaina o fomu ma siaki

E tele taimi e teuteuina ai sima sima e faʻaaoga ai sima ma fomu. O lenei metotia e mafai ai ona e fatuina le le mautonu o le maamaa po o le maina maa. O sima o mamanu ma vaeluaga e fausia ai tulimanu poʻo le lapotopoto. Ina ia fatuina sea ituaiga o pese, e tatau ona e faia se faailoga ma faatulaga le palapala. Le mafuaʻaga e le faiae pei o le mafiafia e aofia ai vaega eseese ma e le lagona le avega. E leʻo manaʻomia foʻi le taʻe. - o paʻu lava latou o le limite o le sima.

Ua saunia le fofo i le auala lava e tasi. Ona tuu lea o le fomu i luga o le eleele ma sasaa le tuufaatasiga, mamoe ma le lamolemole. A maeʻa pe a ma le 60 minute, pe a faʻamalosi le sima, e mafai ona aveesea. E faʻatau atu sisi i faleoloa faapitoa.

Pe mafai foi ona faia tutoatasi mai pa laau laupapa, pale, tuʻuina atu le mea e manaʻomia.

Atonu e aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona fai se fale kati ma se taualuga matala, se fale kati, ma se falemafa mai paipa pipisi, se falemaua mai i paipa o polypropylene, o se falemafa e tusa ai ma Mitlayder.

Faʻailogaina

O le faʻailoga o se tasi auala e teuteu ai auala sima. Faatasi ai ma le fesoasoani a tagima e mafai ona e fatuina toetoe lava o soo se mea e faʻataʻitaʻiina ai maʻalaupapa, maʻa, laupapa, piliki ma isi mea faufale. O faailoga e sau i foliga o meaola manu, laasaga o le dinosaur, ma laʻau laʻau. Le auala pito sili ona faigofie e faʻatau ai sima i faleoloa. Pe a filifilia, e taua le gauai atu i le maualuga o le faʻamaʻavale: o le tele, o le faigofie o le lolomiina o se ata i luga o le sima. E mafai foi ona faia tutoatasi faailoga tusi.

Ina ia faia se lolomi lolomi, e tatau ona faatumu le ala masani. A amata ona tuʻuina le faʻafefiloi, ona avea ai lea o se mea e foliga mai e pei o le omea, e mafai ona e amata amata ona e faia le fatufatuga. O le mea muamua e fai o le faʻaaogaina o se faʻamalosi mo le 2 taimi, faatasi ai ma se vaitaimi o le 10 minute.

E mafai ona faia i soo se lanu. O le faʻamalosi e faʻamaonia ai luga, tuʻuina atu le malosi ma saofagā i le vave faʻatulagaina o le sima. Ona faʻaaogaina lea o se vaega valavala, lea e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le sima i le oti aʻo lolomi.

O lenei vailaʻau e mafai ona suavai pe tatala. E masani ona faʻaaogaina le filifiliga lona lua. Faaaoga i ai e ala i le luluina o se pulumu lautele. O le isi laasaga o le faailogaina. I le taimi nei, o le sima e tatau ona avea ma palasitisi. Afai e le pipii i lima, ae oomi i le loloto o le 5 cm, ona mafai lea ona e tuʻuina atu le pepa. E faʻanoanoa o latou vae. E tatau i tamatamailima ona tatalia le mamafa o le tagata ma e le pa'ū i le tuufaatasiga.

Isi metotia

E mafai ona eseese tele le faʻasologa o le mamanu ma ogatasi ma le faiga o le togalaau:

  1. Mamanu faataitaitutusa ma fasi maʻa maa. 24 itula i le maea ai o le faʻatumu o le auala, o faʻatapuni vavalalata ua faia e faʻaaoga ai se sikulifili, e tutusa ma le taʻavale. O le lautele ma le loloto o avanoa e le tatau ona itiiti ifo ile 5 mm. O le a faaputuputuina le eleele i totonu ia i latou, ma fatuina ai se malamalamaga atoatoa o le masini.
  2. Mose. Pepa o sekeli tima, papatusi, tioata gau, faʻata, ma paʻu o loʻo tuʻuina i luga o le sima uʻamea. O mea uma e tatau ona tutusa ma le tele. E tatau ona faataatia i luga o le pito i luga o le foliga manaomia ma tataʻi malie i totonu o le sima.
  3. Lomiga. I le pito i luga o le fofo e lei maua, o loʻo lolomiina. E mafai ona e faʻaogaina laʻau paʻu, lapisi lapoa. E mafai foʻi ona e tuʻuina se faʻasologa o lima poʻo vae, pe'ā uma ona e faʻafefiloi ma Vaseline.

Tausiga o auala

O le auala mai le sima e umi se umi ma e faʻaaloalo foliga, e tatau ona tausia i taimi uma ia mama. E tatau ona tafe, fufulu mama ma faamama mai alavai.

E taua! E tatau ona aveeseina vao leaga o tutupu i le va o papatusi, aʻo latou faʻapalapalaina le faavae o le fausaga.

O vao vao e mafai ona aveʻesea e togafitiga lima poʻo togavao. O fusi e mafai ona faia i luga o auala sima. E le mafai ona paʻi paʻu laiti ma vavaeese. Ae o le tuputupu aʻe o taʻavale e tatau ona faʻamamaina i se vaifofo e aloese ai mai le gaogao atoa ma le faʻaumatiaga.

Le lelei o auala sima

Manatunatu i le lelei o auala sima:

  • faʻasologa tumau;
  • faaaogaina umi;
  • faigofie ona faia se sima mautu;
  • tau maualalo;
  • mausali ma le malulu;
  • tetee atu i le mamafa o masini;
  • le mafai ona fai se ala o soʻo se foliga;
  • tuufaatasiga faatasi ai ma le toetoe lava o mea teuteu uma;
  • le mafai ona faia a latou lava mea teuteu.

O le le lelei o auala sima

O loʻo iai foi ni faʻafitauli faʻapitoa:

  • e mafai ona tulaʻi i luga o le eleele ona o le feoaiga o eleele;
  • auala e faia i le mautu o faavae tetele ia e le mafai ona siitia ma e faigata ona faʻavae;
  • sima e tatau ona sasaa i na o le lelei o le tau, ma le vaʻaia e le tatau ona i ai ni nai aso o lumanai pe a maeʻa le aso e maeʻa ai;
  • o le tosoina o le vaifofo i se suo e faigata, o lea e te manaʻomia ai se masini faʻapipiʻi;
  • pepa faʻatulagaina o se taimi e sili ona faʻaaogaina.

Auala i luga o le fale vevela - e le gata ina matagofie, ae e matua faigofie lava. O le mea lea, afai e te filifili e fai sea fausaga i lau togalaau, alu ifo i le pisinisi. Faʻavave ma le itiiti o tau tupe e mafai ona e avatu i lau 'upega tafaʻilagi se ata matagofie ma foliga matagofie.