Aseta

Mansard roof: faʻatulagaina o ata ma faʻavae fausaga

O le fale potu e le masani ona faʻaaoga lelei, o lea e taua ai le mafaufau i le mafai ona faʻatulagaina mansard roof, faʻalautele le faalauteleina o le avanoa i totonu o soʻo se fale tumaoti. Ioe, o lenei galuega e le mafai ona taʻua faigofie, ae leai se mea e le mafai, ma faʻamautinoa mautinoa e mafai ona e taulimaina oe lava ia. Pau lava le mea e manaʻomia o le matua usitai i vaega patino ole galuega ma mulimuli i tulafono ole saogalemu.

Fuataga

O le fuafuaga fuafuaina o le taualuga o le fale e matua faigofie lava: e tatau ona amanaia e le gata o le aoga, ae o le logonoa foi o le potu tutotonu. E manatu e aoga le mafaufau i se nofoaga e sili atu i le 100 cm le mamao mai le taualuga i luga o le fola, ma o isi vaega uma lava, o le a tutuli ma le talafeagai mo le olaga.

E mafai ona faʻaaogaina mo le faatulagaina o fata ma isi fausaga o le tamaoaiga.

E tatau ona faʻatulafonoina le aofaiga o le fanua, lea o le ae manaʻomia ai se fuafuaga mo se taualuga faapitoa. Vaevae avanoa avanoa uma i ni nai ata faigofie, ave fua o latou taʻitasi, ma aotele faʻataʻitaʻiga uma na maua. O lenei fuainumera o le vaega atoa o le taualuga. I se isi faasologa, e taua le iloiloina o le tulaga faatagaina o le manava o le taualuga, aua afai e sili atu i le tau e mafai ona fausiaina, o lona uiga o le aofaiga atoa o le nofoaga e toesea o le a faaitiitia ai. O lenei taimi e matua patino lava ma ua fuafua e amanaʻia le tele o le fale ma isi mea taua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fale o loʻo i totonu o se nofoaga filemu, o le mea lea e sili atu le maualuga o le manaʻo, e tusa lava pe faʻaitiitia le faʻaaogaina o le nofoaga aoga. Faatasi ai ma le anoanoai o mea e tau mai ai, o le a vave lava ona latou o ese mai luga o le taualuga, e aunoa ma le utaina. O lenei mea e sili ona moni mo eria o loʻo i ai le malosi ma le malulu.

E taua! O le tele o le fale i luga o le fogafale lona lua o le fale e tatau ona mulimulitaʻia lelei ona ala masani ina ia mafai ai e le faavae ma puipui puipui le fausiaina. Afai e mafai, e fautuaina e fuafua mea uma muamua, tusia se ata o le fausaga fuafuaina.

Atinae atinae

Pe a filifilia se galuega faatino mo se atunuʻu i le lumanaʻi, muamua lava, e tatau i se tasi ona amanaia le faalagolago tutusa o lona telē i luga o le manaʻo o le taualuga. O le vaega o loʻo nonofo ai le fale e tatau ona oʻo i le maualuga e le itiiti ifo i le 2.2 m, e ui lava e le tatau ona faateia se tasi i le faʻaitiitia o le lautele o le potu, lea faatoa tatou taʻua.

O le maualuga o le mea e nonofo ai, ma le maualuga o le maualuga o le taualuga i nofoaga uma, e tatau ona e mafaufau i le filifiliga o se taualuga o loʻo tafe, pe a tuu le pito i lalo i le 60 tikeri le maualuga, ma o le uiga o le pito i luga e filifilia e tusa ai ma mea e fiafia i ai ma uiga o le fesuiaiga o se vaega faapitoa.

Aua neʻi galo e uiga i le vaʻaia o le mamao i le va o le fola ma le pito i luga, o le tau e tatau ona tusa ma le 2.5-2.7 m. Faatasi ai ma numera laʻitiiti e le mafai ona valaʻau i lenei avanoa se mansard. Mo le saʻo lelei o faʻatusatusaga o mea taʻitasi taʻitasi ma lana ata saʻo, e tatau ona faʻagasolo mai fausaga faʻasolosolo - o se vaega o le nofoaga i le lumanaʻi. Ona o le lautele ma le maualuga o le potu fuafuaina, ua toetoe lava a le mafai ona faia se mea sese i tulaga faatauaina o le pito i luga o le tumutumu o le taualuga, o le tele o le pito i luga, ala ma isi elemene taua.

Afai e faigata mo oe ona faʻatonu i tulaga taua uma, ona mafai lea ona e amata fua mai le ogatotonu o le lautele o le pito i luma o le puipui. Mai iinei e mafai ona e faʻatusatusa le maualuga o le tulimanu, le tuʻuina o pou o le puipui, fuafua le tele o le saito ma le maualuga o le taualuga i totonu o le potu.

E le gata i lea, pe a faia uma faʻatusatusaga, e tatau ona amanaʻia le mamafa o le taualuga, o le mea na faʻamoemoeina mai le kiona, o le mamafa o le paʻu (faatasi ai ma le taliga tapaa), mea faʻamalosi, vaʻa, mea e le faʻamamaina, le pito i luga, le aofaʻi, o le paʻu o le paʻu.

E taua! O mamanu taʻitasi ua i ai lona lava numera taʻitasi o vaʻaiga fesoʻotaʻi eseese, o se faʻatulagaga ese. Ina ia malamalama atili i foliga o le fesoʻotaʻiga o elemene uma e liliu i se tulaga faapitoa, e manaʻomia le tosoina ese o ia pusa eseese.

E tusa lava pe e te talitonu atoatoa i le saʻo o le atinae atinae ma le saʻo atoatoa o fua uma, ao lei faia le galuega, e fautuaina e faaali au ata i se fomai faapitoa e mafai ona matauina e tusa lava pe laiti mea sese e mafai ona faaitiitia le lelei o le iuga mulimuli.

Vitio: mea lelei ma le faʻaogaina o le fola

Sauniuniga o meafaitino ma mea faigaluega

E leai se galuega faufale e mafai ona faia e aunoa ma ni meafaigaluega faʻapitoa, o loʻo faʻatusalia e se hacksaw, hama, mea e fausia ai le fale, axi, tape fua, maualuga ma nisi masini. E le gata i lea, pe a fausiaina se fale taualoa, o le ae manaʻomia foi:

  • fofo;
  • sikulifili;
  • se naifi;
  • vali vali pe pulumu;
  • se masini mo le tipiina o le taualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, seleulu mo le uamea poʻo le faʻataʻoto);
  • hacksaw, faaopoopo atu i se filifili po o se ata tusi.

Mai mea faigaluega e tatau ai ona saunia se togavao e togafitia i se antiseptic mo le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o alalaʻau: o se paʻu malulu mo Mauerlat, vae faʻasolosolo faʻasalalau ma se uʻamea, faʻapea foʻi ma se mea e sili atu ona faigata mo le fausiaina o taʻavale ma tagata osooso. O le fata o le a avea ma laupapa OSB poʻo se ipu, ma o le planochka faʻapitoa e mafai ona avea o se mea faʻatau.

E taua! Mo le faia o se taualuga malepe o le ae manaʻomia ni mea e sili atu nai lo le fausiaina o se mea laugatasi, ae afai e te manaʻo e faʻaopoopo se avanoa tele, ona tatau lea ona e faʻaaluina tupe. E le gata i lea, e le tatau ona e faʻagaloina, mo le lelei o le saogalemu, o le fausiaina o le faʻaaogaina o mea e manaʻomia e faʻaaoga e faʻaaogaina ai mea e faʻaaogaina ai le afi ma mea tau le siosiomaga, ma o vaega uma o le laupapa e tatau ona togafitia mai i meaola.

O le siʻosiʻomaga o le siva poʻo le moa minerale, faapea foi ma le pulufiti poʻo isi mea tutusa e fetaui lelei mo le faʻamalosi. O le maeʻa i totonu o le fausaga e faia i le faʻaaogaina o veneer, lining, drywall ma isi mea e talafeagai mo oe, ma tiles, paʻu, mea manogi ma le tin o le a lelei mea e fau ai luga.

Mauga mauga

Pe a faʻaaogaina faʻamau laupapa, o le maulalo (o le pito i lalo ole pito i luga ole pito i luga o le fale) o le ogalaau pito i luga, ma i totonu o maa, poloka ma fale piliki o lenei auiliiliga e faʻapipiʻi e ala ile pu poʻo se taula faʻapipiʻi i puipui ao faia (ma le vaeluaga o le sili atu i le 2 mita).

O le faʻaogaina o le paʻu eletise o loʻo faia i le vaalele o le puipui mai totonu, ma o lona pito i fafo e mulimuli ane faʻamauina i mea teuteu. O le tele o taimi, o le laupapa Mauerlat, na faia i nila mago, e eseese le vaega o le 100-150 mm (talafeagai mo fale laiti ma le tetele). O se vaega o le umi o le umi e manaʻomia, o le a vavaeeseina, ma a uma ona faʻamau saʻo le taula, faʻapipiʻiina i luga, faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻamafaʻi o le pula ma faʻamalosi ai fatu.

I le faapipiiina o se maulalo i luga o le pale pito i luga o se laupapa laau e tutusa lava pine laupapa e masani ona faaaoga.

O se mataupu e tutusa le taua i lenei laasaga o le galuega o le faʻapipiʻi lea o le faʻamamaina lelei. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaogaina le taualuga o le fale poʻo isi mea umi faʻatasi ma mea e leai ni vai.

Faitau atili e uiga i le auala e maua ai luga o le fale ma le ondulin.

O Mauerlat e manaʻomia i taimi uma pe afai o loʻo e fuafuaina le faʻatulagaga o le taualuga o le taualuga ma ni pito o loʻo taoto i le pito i luga o le puipui faʻatasi ma se pito i luga o le puipui poʻo se logo.

Pe a mamanuina se maneta ma lona lautele e tutusa ma le lautele o le fausaga, o le pito i lalo o le laina o le a mafai ona fesootai ma lagolago mai fafo, i le matafaioi o nei faʻailo malolosi i luga o puipui uumi e faʻaaogaina. O le numera o lagolago e fetaui tonu lava ma le numera o paga taʻitasi.

Vitio: auala eseese e faʻailoa ai se pusa eletise

O faʻailoga e faʻapipiʻi i le puipui i le auala lava lea e tasi e pei o le faʻapipiʻiina o le paʻu eletise, ae i soo se tulaga, e tatau ona malosi malosi ia vaega faʻapipiʻi e puipuia ai le taualuga mai le gaoioi e mafua mai i le matagi poʻo isi mea taua.

Faʻatulagaina o le fogafale fola (puff)

I lenei laasaga o le faʻatulagaga o le falemaʻi o le a e manaʻomia ai le laupapa faʻasalalau ma se vaega o le 100 x 200 mm. O faʻailoga e tuʻuina i luga o le maulalo, lea e mafua mai i le 0.3-0.5 m i tala atu o le vaalele, poʻo totonu o taga e tuʻuina atu mo i latou.

I le uluai lomiga e faʻamaonia e ala i tulimanu ma sikulima, ma ina ia mafai ona oʻo uma vaega, e tuʻuina i se faasologa maoti ma teu lelei le faasologa: muaʻi alu i luga o le maualuga, ona sosoo ai lea ma le uaea faʻasolosolo, e tutusa i latou ma isi.

O le mamao i le va o faʻailoga i lenei mataupu e 50-100 cm, e ui lava o le filifiliga o le 60 cm e sili ona talafeagai (mafai ona tuʻuina ni laupapa faʻamalama e aunoa ma le tipiina). E oʻo lava i le maualuga, o faʻamau e mafai ona vavaeina i le umi ole manaʻo, pe na o le tuʻuina o le faʻalanu o laupapa.

I le tulaga lona lua pe a tuʻuina nei elemene i ni taga faapitoa, e tatau ona le faʻamamaina o latou pito ma faʻafefiloi i luga o le taualuga. O le faʻaogaina o "vaega" e faia i le auala lava e tasi.

Vitio: faʻapipiʻiina o laupapa fola laupapa

Faʻamauina o mea saʻo

O fagu e faia i le laupapa ma se pito i luga o le 100 x 150 mm ma faʻaeʻe i luga o le faʻalo luga o faʻamau i le pito. O le filifilia muamua o le maualuga ma le laina o le faʻapipiʻiina o le a fesoasoani i le ata na faia muamua, ma faʻafeiloaʻi ia ato i le tausisia o mea uma e manaʻomia e faʻaoga ai le pulou ma le maualuga.

Aʻo le i tuʻuina atu mulimuli, o le elemene o loʻo faʻapipiʻi le tumau i le ala faʻasalalauga e ala i le tipi - i le umi ma le lautele o le pito o le taualuga. O ia ituaiga faʻatagaga e mafai ai ona e faʻaogaina i latou e aunoa ma le itiiti ifo o le sese i le faʻatulagaina i soo se itu. E faʻapipiʻi nei manoa i soʻo se fao fao ua kulupu.

E te iloa? I aso nei, o faleteuoloa io latou fale o loʻo nofoia e tagatanuʻu o le vaeluagalemu ma le tamaoaiga, ae e le o taimi uma lava lea. I le XIX senituri, o nei fale ma fale e sili ona taugofie, aua i le taumafanafana sa vevela tele i latou, ma sa faigofie lava ona malulu i le taumalulu. O le tele lava o tusitala tusitala, tusisolo ma tusiata e le mafai ona maua ni fale e sili atu le toʻa i totonu o fale mautotogi.

I le va o fagu o loo i le pito, ua faʻaloloa le uaea ma ua uma ona faʻaogaina uma lava ia mea, faʻapipiʻi i le laasaga e fetaui ma le laasaga o le poloka fola (faʻapipiʻi i luga o le fagu mo pulu taitasi). O i latou uma o loʻo faʻatutuina i le auala lava lea e tasi e pei o le ogaoga, o se taunuuga o nei laina e lua o pou tutusa o loʻo faʻafeagai ma le isi.

Faʻatulagaina o taʻavale

Afai e ave e le faʻailoga o latou nofoaga, e mafai ona e alu i le faʻatulagaina o taʻaloga i luga oi latou. E masani lava o nei elemene faavae e faia i le 50 x 150 mm laupapa ma faʻamau i le 150 mm fao ma tulimanu i sikulima. O faila, e faia i le 50 x 200 mm laupapa, e tatau ona faataatia i luga o fusi (faʻapipiʻi ona faʻapipiʻi le mamafa).

Talu ai o le a le lava le mamafa o avega i le faagasologa o le talosaga, o lenei vaega o le laupapa o le a lava lea, ae afai e te manao e aveese le ono mafai ona fesuisuiai ma faateleina le faalagolago i le taimi o le faʻapipiʻi, e mafai ona e suitulaga i lagolago lē tumau na faia mai laupapa 25 mm o loʻo mamafa pe sili atu. I le pito i luga, o faʻamau e faʻapipiʻiina i se tasi poʻo ni taʻaloga le tumau seia oʻo i le faʻapipiʻi o laʻau.

E lē gata i lea, e le tatau ona tuʻu laupapa i le ogatotonu o le puff, ae i se mamao e 30 cm mai le pu, ina ia latou le faʻalavelave i isi faʻalapotopotoga. E ala i le faʻapipiʻi o taʻavale, taʻavale ma faʻamau, e te maua ai se faʻatulagaga saʻo e filifili ai se vaega o le avanoa i totonu ole fale. I le lumanaʻi, ia faʻateleina lona malosi, o mea uma lava e faʻaopoopo faʻatasi ma feteʻenaʻiga ma feteenaiga.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai taʻavale

Lower sling

O pito pito i lalo e faia i le 50 x 150 mm laupapa i le taimi lava e uma ai le faia o se ata faataitai 25 x 150 mm (o lenei filifiliga e faigofie ma mafai ona vave gaoioi). O auiliiliga o le uumi manaomia e faalagolago i le pito i luga ma faailoga i luga o le pepa ua solo i lalo, ona tilotilo ai lea.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fausia se faiga mo le faavae o le pa, pe faapefea ona fai le pa mai le pito i lalo o le filifili-sosoo ma le gabiona.

O le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i le taufetuli i nofoaga faʻapipiʻi o laʻau, ma faʻatasi ai ma le faʻatusatusa, o le pito i luga o vaega uma e mafai ona faʻanofo e tusa ai ma le faʻasologa. Ae ui i lea, o pito maualalo pito i lalo e fesootaʻi ma le maumalie i tafatafa o faʻailoga paʻu e tatau ona faʻapipiʻi i taimi uma. O fusi faʻamau e tupu mai i tulimanu ma sikuea ma fao. Faʻafetai i le faʻatulaga lelei o laina, o le uta atoa i luga o puipui o le a tufatufa atu i le mea sili lava e gata ai, puipuia le fausaga mai i le tele o aʻafiaga o le ea.

Faamalosia o le taualuga

A faʻaaogaina se fale o le mansard o se mea gau, e mafai ona faʻaleleia le malosi o le fausaga atoa ma le fesoasoani o vaʻavaʻaveʻa. Mo la latou faʻatulagaga e tatau ona faʻamau faʻamau ma se vaega o le 100 x 150 poʻo le 100 x 200 mm, faʻapipiʻiina i le va o pito pito i luga o ala saʻo. Latou te galulue o se ituaiga o feteenaiga ma maua ai le sili atu o le mautu o le auala o le fale.

O pito i luga luga o le tautau

O nei elemene faavae e masani lava ona faia i le foliga o se fausaga L, o ona vae e pito i luga, e faʻaaogaina se uʻamea poʻo se mea faʻapipiʻi laupapa, poʻo le tipiina i le afa laupapa, e faʻaaoga ai pou mo le fesoʻotaʻiga. I le amataga, e fautuaina e fetaui ma se tasi o pito ina ia mafai ona faʻaaogaina e avea ma faʻataʻitaʻiga pe a uma ona faʻamavaeina.

E taua! O loʻo faʻapipiʻi faʻamau i le mea e tupu ai le mamao i le va o paʻu tutusa o le potu e le sili atu i le 6.5 mita.

O vaega ua saunia e faʻapipiʻi i le masani masani: muamua, o elemene elemene, ma tua atu o isi mea uma, faʻatasi ai ma le faʻaogaina lelei. E le pei o pito i lalo, o nei elemene faavae o le taualuga o le mansard e faalagolago i luga o le mana o papatusi o loo i luga o puipui o le facade. O le auala pito sili ona faigofie e fuafua ai le nofoaga o loʻo i luga o le pito i luga o le tumutumu pito i luga, o le faailoga muamua lea o le ogatotonu o le taualuga. O le a fesoasoani i lenei laasaga lē tumau e faʻapipiʻi i le pusa afi ma le faʻasologa o ata, tuʻu mai le pito o le taualuga ina ia tasi le itu o le laupapa e taʻavale i le ogatotonu o le lumanaʻi lumanai. E fetaui tonu lava laina i luga o lenei pito.

Crate

O le pusa e faʻapitoa i luga o le fusipaʻi, lea, i le isi itu, e faapipiiina i luga o pito i luga o le faʻamamaina. E tatau ona mulimulitaʻia lelei le ituaiga o mea e faʻaoloa ai le taualuga ma e mafai ona faʻamaeʻa ma vaeluaina (o le laasaga i le va o le pito i lalo e tatau ona fetaui ma le tele o laupepa).

E leai se vai e faʻafefeteina i le pito i luga, mulimuli ane e mafai ona e alu i le faʻapipiʻiina o le taualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, fola o fola). Mo le faʻapipiʻiina o laupapa laupapa i lenei tulaga, faʻaoʻo fao poʻo sikulima.

Vitio i luga o le auala e alu ai le tolotolo

Lafoaina o le paʻu puipui, vaimama, le faʻamamaina

Tuʻuina atu o le tolotolo o se potu malolo, e le o se mea e ofo ai e manaʻomia ai le leai o se vai ma le faʻamafanafana. I le matafaioi a le meafaitino mo le faʻatinoga o galuega uma i lenei tulaga, o loʻo faʻaaogaina le fulufulu moa, tuʻuina i le vaeluagalemu o avanoa.

E iloa e manaʻomia e aiga uma le iai o lima tomai. Faitau pe mafai faapefea ona e faia se auala savali mai laupapa e tipiina i ou lava lima, faapipii ituaiga eseese o pepa faalilolilo, faʻapipiʻi poloka o le faamalama mo le taumalulu, ma fausia se faletusi.

O le autu o le faʻamautu e tatala e tusa ai ma le tele o le avanoa i le va o laina. E taua foi le mafaufau i le mea moni e faapea, o laupepa o le paʻu mumu ua tuʻuina i luga o se mea e puipuia ai le vavalaʻau muamua, ma i luga o luga o latou o loʻo taatia ai se laulau eletise suavai eletise.

Vitio: pe faʻapefea ona faia se faʻamalo, vavalo vavao ma le taualuga o le taualuga e leai ni vai

E ui lava i lona natura lanu, ae o lenei mamanu o loʻo i ai pea le vaalele i le va o laʻau vavalaʻau ma le fulufulu o le mineral, faʻapea foʻi le va o le fulufulu o minerale ma le vaʻalele ma le vaʻalele. O laina eletise uma ua fausia i lalo o le pito i lalo ona o le taunuuga o le saofaga i le fausiaina o le fausaga, ae na o le pau lava le mea e tatau ona aumai i totonu o le sone o le tulimanu. O le maualuga o le faʻamalo mai lenei mea o le a na ona faateleina.

Faʻatulagaina o avetaavale

Капельник можно смело назвать фартуком свеса, а по сути, это металлическая планка, которая крепится к карнизу и фронтону и защищает здание от осадков. Для монтажа планок-капельников необходимо выполнить несколько несложных действий.

E taua! I luga o fasipepa o vaega ua faamatalaina, e faaaoga e le tagata gaosi oloa se pusa ata faapitoa e puipuia ai le oloa mai le faaleagaina i taimi o felauaiga. E tatau ona aveeseina aʻo leʻi faʻaaogaina.

A maeʻa ona faʻamalosia le vaega o le paʻu (e fesoasoani i le aloese mai lona faʻaogaina o se taunuuga o le vaʻaia), ua faʻapipiʻiina matau matau. Ona sosoo ai lea, o le maualuga o le saito, e na o le pau lava le mea e foliga mai ai e leai se mea e alu ese.

O le muamua o ia mea e faʻapipiʻiina i sikilima, ma le lua pe tusa o le 20 cm, ma le lua e tatau ona sosolo muamua i le muamua, e le itiiti ifo i le 20 mm. O le anapogi e faʻapupulaina faatasi ma le fesoasoani o sikola tutusa.

Mo le puipuia o le susu mai le totoina o le laupapa laupapa e ala atu i pu na faia, e fautuaina e faaaoga elemene faamau i lalo o le uila. Afai o le faʻamalosi e faʻalavelave i le tuʻuina atu o vaega, ona sili atu lea ona faʻapipiʻi i latou i seleulu faapitoa.

A uma ona faʻamautu lelei ia elemene taʻitasi, ona faia lea o se asiasiga o le faatonutonuina ina ia iloa ai le talafeagai.

Faʻapipiina le faʻapipiʻi

O le vaega mulimuli o le galuega i luga o le fausiaina o le tolotolo o le faʻapipiʻiina lea o le taualuga o le taua na filifilia, a maeʻa e na o le faʻapipiʻiina o se alavai ma e mafai ona e fiafia i le fale ua maeʻa. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni tulaga faapitoa i le filifiliga o le taualuga, ma e le gata i mea e fiafia i ai tagata taʻitoʻatasi.

O le fola mo le fale, i luga o mea uma, e faalagolago i luga o le tumutumu o le taualuga, aua e leai se fola o le fale o le a tutusa lelei mo le saʻo saʻo, ma mo le malepe o le fale. Manatu i ituaiga sili ona lauiloa o faʻaonapo nei nei:

  1. Tatala - o le a avea ma se filifiliga lelei ma se pito i lalo o le taualuga o le 12 tikeri. O le tulaga ese o le faʻapipiʻiina o le manaʻoga lea e faia se galu i luga o galu e lua, faapea foi ma se masini mo se fale e faʻaauau pea mo se taualuga taualuga.
  2. Pulu uila - o se filifiliga lelei mo fale o le manardard ma se pito maualalo o le 14 tikeri. Mo laʻititi laʻititi, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o se faʻailoga maualuga, ma faʻaaogaina se sooga faʻamaʻi faʻamaʻi i sooga.
  3. Faʻamaumauga o le numera - e mafai ona faʻaaogaina muamua mai le lua tikeri o le taualuga o le tumutumu o soo se faʻatulagaga.
  4. Faʻasologa mea talafeagai mo le ufiufiina o le eleele i luga o se maualuga o le 3 i le 5 tikeri, pe afai e faamoemoeina e faʻaaogaina i ni laulau se tolu, ma mai le 15 tikeri pe a faʻatulagaina se fola e lua-laulau. O le vaeluaina o lenei faʻavae e faʻalagolago i le lelei o faʻamaufaʻailoga o sooga, talu ai o vai timu ma isi fale faʻafefeteina e mafai ona aʻafia ai.
  5. Sole tile - E masani ona faʻaaogaina i luga o taualuga ma le malulu o le 11 tikeri, e ui lava i lenei tulaga o le faʻapipiʻiina o se taʻavale faifaipea o se mea e manaʻomia muamua.
  6. Vaʻa faalenatura. O le pito i lalo o le tau o le taualuga o le taualuga mo lea ituaiga e tatau ona 22 tikeri, talu ai luga o luga o le pito i lalo ifo o se tamaʻi pito i lalo, o le a le manaia le manaia.
  7. Ondulin. E faʻaaogaina i se tulaga maualalo o le manaʻoga o luga o le taualuga o le 6 tikeri, e ui lava i lenei tulaga, atonu o le a manaʻomia ona e faʻapipiʻi se faavae mausali.
  8. Asbestos sima sima. O le pito i lalo ifo o le tau e mafai ai ona faʻatulagaina e 22 tikeri. Manatua o le maualuga aupito maualuga o le faʻamamafanaina o taimi uma e faʻapipiʻi i vaega o faʻasalalauga o laupepa, i lenei tulaga ua fautuaina e faʻaitiitia le lafoaia o laina pe afai o le maualuga e silia ma le 30 tikeri.
  9. Tes, shingle, shingles ma isi mea e fausia i luga o le laupapa e mafai ona faʻatauina i se tulaga maualalo o le 18 tikeri, ae o le pito i lalo o le uiga, o le sili atu lea e tatau ona sili atu i luga o shingle laupapa.
  10. Faltsevy taualuga. E ui lava i le mea moni o le tele o faʻatau mea e matauina o le tapulaa pito i lalo o le 8 tikeri, o le faʻaaogaina o mea e faʻamaonia ai le mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe 4 tikeri. Ae ui i lea, i soo se tulaga, faatasi ai ma le maualuga o le itiiti ifo ma le 25 tikeri, o le faatinoina o le faaluaina o le a avea o se tulaga manaomia muamua.
  11. Reed. Pe a faʻatusatusa i mea na muamua atu, o le tau o le taualuga o le taualuga mo le faʻaaogaina lelei o lenei fola e tatau ona amata i le 35-45 tikeri. Faʻaaogaina i lalo ifo o taʻiala e taʻitaʻia ai vaega e le mautonu ma faʻafefeteina loloto i totonu o le mea e ufiufi ai.

Sue le mauga

O le pito i luga o le taualuga o loʻo i luga o le tumutumu o le taualuga, na mafua ona o le faʻafesoʻotaʻi o le tumutumu o taualuga. O vaega eseese e faʻapipii i le pito e mafai foi ona mafua i vaega o le elemene o lenei elemene. O le mea lea e tupu ai le faʻamaʻi o le taualuga.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na maua ai e tagata e uiga i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina i tua i le 1820, lea e tatau ona matou faʻafetai ai ia Henry Palmer, o se enisinia Peretania ma se faʻataʻitaʻiga na muamua amata ona auai i le faʻaaogaina.

O le faagasologa o le siʻitia o le tauvaga o le faʻagasologa foi lea o le faʻatulagaina o lana taʻavale, lea e fesoʻotaʻi ai le uʻamea o le faʻaaogaina o poloka.

O le auala e faʻatulagaina ai le elemene faʻamavae tonu e faalagolago i le ituaiga o taualuga, o lona uiga e aoga le mafaufau pe a filifilia se mea e faʻapipiʻi ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatau ni fagu sima. O elemene elemene o loʻo faamanatuina ai se paʻu o le a faigofie ona faʻalatalata ia i latou. Latou te faʻapipiʻi i laupapa poʻo le laʻau faʻamalosi e ala i fao mo le faʻapipiʻi pepa paʻu, ma faʻamau ai i luga o paʻu. E faʻamalosia foi le faia o le vai e aunoa ma le faamamaina o elemene uma o le ufiufi, ma o le pupuni o loʻo ufiufi i le ruberoid tape.

Ina ia toe faaleleia uma elemene, ia muamua faʻapipiʻi se pa faʻapitoa ma se pito i lalo o le 70 x 90 mm. E le gata i lea, i luga o itu e lua, e lua faʻamau faʻamau e faʻapipiʻi i ai, ma faʻafaigofie le galuega o le tuʻuina o vaega, e mafai ona faʻapipiʻi puipui i le ogaumu o laupapa e faʻapipiʻi ai alalaupapa faʻasaina ia i latou.

E taua! A filifilia se sub-board, faamolemole ia matau e tatau ona 10-15 cm le mafiafia nai lo papa.

Luga o nofoaafi faʻapipiʻi i le ogatotonu, ma mo le faʻaogagofie o lenei galuega, o lona pito i luga e tatau ona lapotopoto. O lenei fomu e mautinoa ai le fesoʻotaʻi vavalalata o vaega uma o le tulimanu, ma le puipuia o le pala ma le faʻaleleia o le atinaʻeina o vaega laupapa, e sili atu le sasaina i luga o mea taualuga o le taualuga i luga o le umi atoa, e faʻaaoga ai le maʻa poʻo le vali i luga. Ua maua mai le tumutumu o le vao e ala i le tuufaatasia o sikuea e lua e tuu i tafatafa ane, ma ua maeʻa ai le tumutumu autu, e 10 mm.

Mafaufau i le filifiliga o le faapipiiina o le sikuea i luga o le fola uʻamea:

  1. E tatau ona faia ni pu i luga o ni sikuea se lua, e tutusa lava ma le itu laulau.
  2. Ona lua ai lea o lua pu i luga o le pito i luga o le laina pito i lalo. Tau lava ina ia mautinoa latou te sopoia le pito i luga o le ufiufi i luga o paʻu.
  3. O luga o le pito i luga o le pito i luga, ma o lona pito e tatau ona alu i fafo e le itiiti ifo i le 2-3 cm.
  4. Pe a faʻatūina se elemene eletise, e tatau ona mulimuli i le tuʻufaʻatasia o le tuʻufaʻatasia o vaega uma ma se faʻaopoopoga pe a ma le 10 cm poʻo le sili atu foi.
  5. I le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻi o elemene o le sifa, o le fesoʻotaʻiga e faia i luga o laina tusi.
  6. Ia mautinoa ia mafaufau i le mafai ona faʻapipiʻi le laina pito i luga ma le pito o le mea ufiufi. Afai e tatau ai, e tatau ona e fetuunai le pito o le pa i le tau o le malifa (pe a talafeagai, e mafai ona e punou ma le saogalemu pe le faʻaaogaina).
  7. Atonu e talafeagai le faʻapipiʻiina o le sub-board faaopoopo, lea e tuu laʻititi i luga ae o le pito i luga, ae i le va o le 80-mm le tumau i le va o le tumutumu ia latou lava ma a latou laulau i lalo mo le lelei o le vaalele i luga o le taualuga.

Vitio: faʻapipiʻi o fola faʻapitoa ma faʻapipiʻiina o le sikuea

O le faʻaaogaina mulimuli o le pito i tua o loʻo faia e ala i le tosoina o sikula i pito maualuga o le laupepa. O le pitch of screws-scratches e masani ona i totonu o le 0.8 m.

I luga o lenei faʻavae tutoatasi o le taualuga o le mansard ua maeʻa maeʻaeʻa, ma o le iuga mulimuli o le a faʻalagolago i le sao o mea uma o loʻo i luga. O le mea moni, o le faia o le galuega ma ou lava lima e foliga mai o se filifiliga sili atu nai lo le totogi o tagata faigaluega, ae i nisi tulaga e taua tele le manatu o tagata atamamai, lea e le tatau ona e faʻagaloina.