Pear

Pear "Permyachka": uiga, mealilo o le manuia o le galueaina

E taumafai le fai togalaau e faʻaleleia soʻo se avanoa avanoa i luga o le fanua. O le totōina o pears o se mea e faʻatonuina ma ogaoga, ae o aʻafiaga lelei o sea manatu e sili atu le leaga. Pe a filifilia se ituaiga, e taulai atu le au fai togalaau i fua o le fua, fualaau aina ma le faigata o le taumalulu o le laau. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le ituaiga o paina, lea e sili ona faamalie ai mea uma o loʻo taua i luga.

Tofiga

O le ituaiga paʻu "Permyachka" na faia i Yekaterinburg i le Sverdlovsk Horticultural Plant Selection Station. O le filifiliga na aofia ai Polofesa Leonid Andrianovich Kotov. Pear "Permyachka" na mafua mai faapitoa mo togalaau o Perm, Sverdlovsk, Kirov ma Nizhny Novgorod. O le ituaiga na maua mai e ala i le sopoia o ituaiga "Autu" × "Elena" + "Cosmic".

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

E tusa ai ma le faʻamatalaga faʻamaonia, o le tele o paina "Permyachka" e maualuga le teteʻe. O le faʻatoagaina o le faʻamoemoe lea i le faaiuga o le ituaiga mo le totoina i le ogatotonu ma matu o Rusia. Fai mai Polofesa Kotov e faapea o le "Permyachka" ma le tausiga lelei o le a mafai ona fua mai i Siberia.

Aoao atili e uiga i le faʻatoʻagaina o ituaiga o pene Otradnenskaya, Lada, Fairy Tale, Veles, Rogneda, Nika, Talgar Beauty, Duchesha, Petrovskaya, Severyanka, Avgustovskaya sau, Kokin, Bryansk Beauty, Thumbelina, Hera, Klapp Fiafia, Maea, Alofa.

Wood

O se laau o lenei ituaiga o pea e mafua mai i fua faatupulaia o le tuputupu ae, ma afai e le maua ai le teuteu taimi, e mafai ona oo i ni lapoa tetele (o le umi ma le lautele o le pale). O le pale o le lautele-pyramidal poʻo le foliga o se olonoa faʻaloloa. I le tele o tausaga o fualaau fualaau aina e le mafai ona tatalia le faaputuga o fualaau aina ma malepe i lalo o latou mamafa. O le ogalaau o le laau e malosi ma umi, e toetoe lava a le faʻaleagaina e faʻamaʻi.

E te iloa? Na faʻaaogaina e le faamalolo i Eleni anamua ia peʻa e togafitia ai le gasea ma le gasegase o le maʻi.

O lenei laau e manaʻomia ai se soa palota. O le sili o na mea o le a avea ma ituaiga o pears "Severyanka". I le tausiga lelei o le laau i le totonugalemu o Rusia, e mafai ona e aoina i le 80 kilokalama o fualaau aina i le tau.

Fua

O fua o le "Permyachka" e eseese tele (mai le 80 i le 150 g). Aʻo tuputupu aʻe mo falemaʻaga, pe afai e te mulimuli i le auala talafeagai o tausiga, o fua e mafai ona oʻo ile 200 g pe sili atu. Pears e foliga mai o le logo e pei o se logo.

Le lanu o fualaau le 'aina e susulu lanumeamata, lanu samasama. E pei ona fai mai nisi tagata fai togalaau, o le manaia malie i luga o pears e na o taimi o le vevela o le taumafanafana e mafai ona vaaia i le vevela o le ea e tusa ma le +30 ° C, lea e seasea maua i le ogatotonu o Rusia.

O le pulupulu o le fua o lenei ituaiga paina e matua suamalie ma suamalie, ua leai se mea e le fiafia ai. Fua i totonu o se vaega o lanu paʻepaʻe, e aunoa ma sela maʻalaʻau, lelei le fatuina o fatu. O le tele o faifaʻailoga o le a fuaina le ituaiga o pears i le 5 pasene mai le 5. O le seleselega e faia i le ogatotonu o Aokuso - amataga o Setema. Afai e aveese fualaau aina mai le laau i se tulaga e le mafaamatalaina, ona latou "taunuu" i le 3-4 aso (e tatau ona faataatia i se laina i le la).

E faʻapefea ona filifili fua

Muamua lava, ou te fia iloa e naʻo oe e manaʻomia le faʻatau mai o fatu mai tagata faʻatau faʻatau. E sili le asiasi atu i se nofoaga autu o le vaomatua po o nisi vasega pepe fautuaina. O le faʻatauina o mea totō i luga o le maketi, e te ono lamatia ai le faʻatau mai o le afi poʻo se ituaiga eseese (ma afai o lou malamalama i le togalaau e leaga, o le a mafai foi ona faʻatau atu e le tagata faatau ni mea se lua nai lo pears).

I le filifilia o se fatuga, e tatau ona tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai i se tausaga taʻitasi, talu ai o loʻo iai le malosi o aʻafiaga o le lua tausaga le matua, ma o le a sili atu le faigata ona faʻavae i luga o sea fatu. E faapena foi faʻalogo faapitoa i le nofoaga o tui. E tatau ona i le maualuga ole 5-15 cm mai le ua o le basal. O se laau lelei e faapipiiina e i ai sina mea e fai siʻi, ona e vavae ese le faʻatau ma faʻapipiʻi le sulu i se tasi.

E taua! A o lei totoina, e sili ona tausia lelei laau toto i totonu o se togalaau.

Pe a asiasia le fatu, tataʻi ese le paʻu ma lou atigilima. Afai ei ai se lanu lanu meamata lanu meamata, ona lelei lea o le totoina o laau toto ma talafeagai mo le totoina. I se faaopoopoga, vaai i le aʻa o se laau talavou: e tatau ona saoloto mai le faaleagaina o masini ma pala. Ma le mea mulimuli, e tatau ona maitauina o laau toto e faatauina mai i se ogalaau e leai se pusa ma tipi - o lona uiga, e aunoa ma ni laulaau. O le mea moni, e mafai e laulaʻau ona faʻafefe le susu, o se taunuuga e mafai ona faʻamago le fale.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

Mo le totoina o pears "Permyachka" e tatau ona e filifilia se nofoaga lanu. O le itu i saute poʻo sasaʻe o le 'upega tafaʻilagi e sili ona talafeagai. E tatau ona totogia faapitoa le vaʻaia o le eleele: e le tatau ona latalata atu i le 3 mita i luga. O eleele palapala eleʻele e le fetaui lelei mo le totoina o mea totō, ma afai o lenei ituaiga o eleele e malosi i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ona tatau lea ona suia e ala i le aveesea o le palapala.

E tatau foi ona maitauina lena mea ituaiga vao "Permyachka" lelei e aua nei totoina i talaane o le mauga. O le mea moni o nei laau totō e aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi tutusa lava, o lea e le manaʻomia ai ona faafaigofieina a latou galuega. E gaosia e le laau le masani ile eleʻele eleʻele (filifili eleele ma le maualuga o le pH).

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

E tatau ona amata le kuka i totonu o le tautoulu (pe a faʻapitoa le totoina o le tautotogo). O le eleele e tau faʻaitiitia, ma afai e teliina se pu i le aso o le totoina, o le fatu toto o le a loloto i totonu o le eleele faatasi ai ma le ua matala, ma o lenei mea e afaina tele mo le laau talavou. Afai i le tautoulu ua galo ia e eli se lua, ona fai lea i le tautotogo, ae le sili atu i le vaiaso ao le i amataina le totoina.

O le loloto o le lua o le a faʻalagolago i le tele o le aʻa o le fatuga (i le averesi, e tatau ona eli i le loloto o le 50-70 cm). O nisi taimi e sili atu le faʻalauteleina o le loloto, ona e sasaa mai le tele o pauna o le eleele lelei i le pito i lalo.

I le avea ai o se eleele lafulemu, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le vaitafe oneone, humus, peat ma le togalaau aina. Potassium sulfate ma superphosphate e tatau foi ona faaopoopo i le eleele. Nitrogen fertilization e le manaʻomia.

Afai o le maualuga o le vai e latalata i le eleele, e tatau ona tuʻuina atu i le seedling se alavai. I le avea ai o se fale e faʻaaogaina piliki malepe, lapisi, ma isi. E le gata i lea, aʻo le i totoina, aua nei galo e fai ni vaitusi i le atoa o le fossa. O paleni o le a faʻaleleia ai le fesuiaiga o le fesuiaiga o le aʻa, o se taunuuga, o le a tuputupu ae le laau ma atiina ae vave.

E te iloa? O pears na aumai i Europa mai Asia i Saute e tusa ma le 3000,000 tausaga talu ai. A o lei faia lena mea, sa latou totoina lelei i Saina, lea na latou manatu ai o meaalofa faalelagi.

Afai ua saunia le toga toto, ona tatau lea ona e amata saunia le fatuina. O lenei faiga e matua faigofie lava: saunia se paluga o peat, humus, fanua o le togalaau, superphosphate ma lefulefu fafie, faaopoopo sina vai (seia oʻo i le fausia o se masini mucous) ma togiina aʻa o le seedling i le iuga e maua ai. O sea faiga o le a faatelevaveina ai le atinaʻeina o aʻa ma puipuia le fanau mai fatu mai le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O le faʻatautaia lelei o le faagasologa o le totōina o fatu laau e aofia ai le laasaga o loʻo faia i lalo o laasaga:

  1. O mea totō e tatau ona tuʻuina i totonu o le lua ina ia fetaui tonu le ua o loʻo i le tulaga o le tuaoi i le va o le eleele ma le ea.
  2. Ma le isi, o le suauu e ufiufi i le eleele i le tusa ma le 1/2 o le loloto o le lua, o le eleele o se mea itiiti lava.
  3. O le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻapitoa i totonu o le vai e faʻaaogaina, ona tuʻuina lea o le lua i le pito.
  4. Faʻatalatalata i le oʻoi lalo e manaʻomia ona e alu ese mai sina atuatuvale lea e faʻamoemoe e faʻamamaina. I le taimi lava e maeʻa ai, o le seedling e nonoa i luga o se laau laupapa (o lenei mea e saofaga i le masani ai o le tuputupu ae i luga o le laau).
  5. Ma le isi, o le suālaʻau e faʻafefeina i le 20 lita o le vai, ona mulumulu lea o le palapala ile taamilo. E pei o mulch e mafai ona e faʻaogaina le sawdust, vaomago, pine o le pine, peat, ma isi.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le tausiga lelei o ituaiga laau o le "Permyachka" o le a mafai ai ona e aoina mai i le tausaga se fuainumera tele o fualaau aina, ma o ona fua e maua ai le maualuga o le tofo.

Faʻaleleia eleele

O le taimi lava lea e taua ai le maitauina o le mulching o le palapala ile mea totino e tatau ona faia pe a uma ona toto. I le lumanaʻi, o sea faiga e le talafeagai ma e naʻo totonu o itulagi e faʻatautaia ma malulu malulu malulu.

Ae ui i lea, o vai inu masani e avea ma se laasaga taua i le tausiga o se laau toto. I le vevela o le vaitau, e tatau ona faʻauuina le laau i le 7-10 aso. I lalo o le laau toto e 20-30 lita o le vai mafanafana. I le tautoulu ma le tautotogo, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o vai, pe a faʻapea o le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻaleagaina o le a matua tupu tele. I ni nai itula pe a uma le mamafa o le vai e tatau ona faia i le afiafi po o le taeao, e tatau ona ufiufi le palapala o loo siomia ai le laau. O lenei faiga o le a fesoasoani i le sili atu o le fesuiaiga o le ea i le palapala. I le faagasologa o le tatalaina, e mafai ona e faʻaalu i le taimi e tasi le veleina, pe'ā manaʻomia e le palapala. O vao i luga o laau e tatau ona aveeseina e le aunoa, aʻo latou aveesea mai le eleele le tele o meaʻai e manaomia e le laau.

Laʻei pito sili

Ae e te leʻi fafagaina au pears, e tatau ona e faamasani i le manatu o le "meaʻai meaai". O le nofoaga o mea taumafa o loʻo i ai le faʻapitoa o le liʻo, lea e faʻafefiloi ai le aʻa o le laau; o se vaega ua tuʻuina atu e tatau ona togafitia i le tasi poʻo le isi faʻamaʻi i se vaitaimi patino o le ola o le ola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaʻi laʻitiiti (e oʻo i le 4 tausaga) ei ai se meaʻai e 5 mita. O lona uiga o se liʻo (o le totonugalemu o le ogalaau) faʻatasi ai ma se laina o le 125 cm (e mafai ona e toe faʻatau e tusa ai ma le faʻavae masani mo le vaega o le liʻo) e tatau ona togafitia i faʻamaʻi vai. O lona uiga, o se vaifofo suavai o nisi o fomaʻi ua faia ma e tufatufaina atu i le vaega atoa o le liʻo. E tatau ona maitauina o le vaega o meaʻai laau toto mai le 4 i le 8 tausaga e eseese i le itulagi o le 9-12 mita (o le radius o le liʻo e 170-195 cm). O laau ua sili atu ma le 8 tausaga ua i ai se meaai e oʻo atu i le 20 mita ma sili atu.

E taua! O le tele o elemene elemene i totonu o le eleele o le a taʻitaʻia ai se faʻaititia i le tulaga atoa o le fuaina.
O le faʻamalosiina lelei o le faʻasusuina o pears "Permyachka" e tatau ona faʻatulagaina:

  1. I le tautotogo, a maeʻa loa le pulu o po, e tatau ona tatalaina le eleele o loʻo siomia ai le laau. I le taimi lava e maeʻa ai lenei, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau faʻasili: fafie, peʻa, compost, humus, ma isi.
  2. I le taumafanafana ma le tautoulu, e tatau ona fafagaina le laau i le potassium / phosphorus / nitrogen i le tele o le 4: 1: 3. O nei mea maʻaleʻale e mafai ona faʻatau i soʻo se faleoloa togalaau. E tele lava taimi e faʻafefe ai lavalava i luga o le vai ma faʻaaogaina i le vaega atoa o meaʻai o le paina.
  3. Mo le lelei o le fuaina mai ma le taimi o le ovary fua, o le laau e mafai ona fafagaina i mea tau meaola. O le fafagaina foi o loʻo faia i luga o le vaega atoa o meaʻai. O le mea e sili ona lelei i le eleele i lea tulaga o le mullein poʻo le slurry. O nei vaega taitasi e tatau ona solo i le vai i le fua faatatau o le 1: 5 (mo le 1 le vaega ole mea ole 5 vaega ole vai).
  4. A maeʻa le fugalaau, e le taliaina le fafagaina o fualaʻau oona, ae o le kuka ma le phosphate fertilizers e tatau (mo le sili atu ona fua).
Manatua o le faʻamalosiina e tatau ona faʻasolosolo ma saʻo i tulaga o onosaʻi. O le tele o le palapala i nisi o macro / micronutrients e mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma se faʻaitiitia i le tulaga atoa o le fuaina.

Teuteu

O ituaiga pene "Permyachka" e tali lelei i le teuteuina o le tautotogo ma le toe faafouina. Ae e le manaʻomia le faʻapuupuuina o pana ma laina laina, e pei o le tuputupu aʻe ola i se ala le talafeagai e mafai ona faatelevave i le tele o taimi. E masani lava, e na o na tipu e aveeseina e faasino i le ogatotonu o le pale pe faʻalavelave i le tupu aʻe o laina o laina uumi.

I le faagasologa o le vevelaina, o le tele o lala o le muamua ma le lona lua o poloaiga e faapuupuuina e le 1/5 o le uumi. I luga o le ogalaau ua na o na laau ua aveeseina lea e faalavelaveina ai le fausia o le laina laina uumi o le palealii. O laau e matutua atu i le 6-7 tausaga le matutua e tapenaina i le 1-2 tausaga. Nai lo lena, o le a avea ma se toe teuteu teuteuina. I lona faagasologa e tatau ona aveese uma lala mago ma faaleagaina, e pei foi o na vaovao e taofia ai le tuputupu ae o lala laʻau fualaau aina. A maeʻa ona tipi le manua, e tatau ona ufiufi i le palapala ina ia le lavea ai le laau i pathogens.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

Ina ia faʻafefe ese peresi mai fatu laau i le taumalulu, e tatau ona faia ni auala tatau i se taimi talafeagai. O se tasi o metotia o le puipuiga o loʻo faʻapipiʻiina le ogalaau o le laau i lālā o le muamua muamua ma le palasi laupapa, faʻamaina o mea faapipii, ma isi. E le gata i lea, i aso nei e tele vailaʻau vailaʻau e mafai ona vaʻaia ai le togi. E mafai ona e faʻatauina ia meafaigaluega i le toetoe o soʻo se nofoaga tele o togalaau. Amata ona sauniuni le laau mo le taumalulu e tatau ona amata mai ia Oketopa. Muamua o fua uma ua mummified ua aveeseina, ona faaputuina lea o laulaau pau ma ua susunuina mea uma. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia o le vai (aemaise pe afai o le taumafanafana e matutu ma timu). O le faʻaleleia o le suavai o lona uiga o le faʻamamaina o le laau i le aʻa ma le tele o vai (mai le 500 i le 1000 lita).

I le taimi lava e uma ai le tele o le suavai, e tatau ona mulimulu le eleele i le peat, sawdust, humus, vao, ma isi. O le laʻau o mulch o le a puipuia ai le aʻa o le laau i le vaitau o malulu malulu malulu.

E te iloa? Aʻo leʻi oʻo mai le tapaa i Europa, na ulaula le laulaʻau.

E le gata i lea, o le ogalaau ma le pito i lalo ole lala o le skeletal e tatau ona afifiina i se mea e le o lalagaina e tuʻu ai se lapnik. O le taimi nei e puipuia le laau mai i le taumalulu taumalulu, ae afai o le a tele le kiona e pau i le taumalulu, e tatau ona faatulaga se kiona tele "pulou" i totonu o le laau. Pear "Permyachka" e maualuga lona tetee i le kiona, o lea e sili ona fiafia o ia i le tele o fai togalaau i le ogatotonu o Rusia. E le gata i lea, o ona fua e matua suamalie ma lelei, faapea foi ma le lautele i le faaaogaina o meaʻai. O le tausisia o tulafono uma mo le tausiga o laau, e mafai ona maua i tausaga taʻitasi le tele o fualaau lelei.