Fua o le gaosiga

Kukol (agrostemma): fuga vao po o teuteu teuteu?

O le au faifaatoaga e taua lenei laau matagofie ma le totoina ma le fiafia ia latou fugalaau, ae ua iloa e agronomists e pei o le popo - vao vao, lea e masani ona i ai fanua o le saito ma le taumalulu. Aisea na tatau ai i le laau ona uiga uiga ese ma le uiga moni - o nei fesili ma isi fesili o le a sili atu ona mafaufauina.

Kukol poʻo agrostemma: vao po o fugalaau?

O nisi e fai mai o le cockle o se mea taua ma sili ona lauiloa, o isi o le a finau e faapea o se mea matautia matautia e faʻaumatia. O le mea moni, o nei faʻamatalaga uma o le a faʻamaoni. I le faʻatoʻagaina, faʻasologa o le laufanua ma le fugalaau tioata, o le cockle e tele lava ina taʻua o le agrostemma ma e faʻaaogaina mo mea teuteu. O lenei laau e matagofie, fugalaau fugalaau, e foliga lelei i le tasi ma le tele o togalaau, e faaaoga i togalaau fugalaau faigata. O lenei laau e masani ona tupu mo le seleseleina, e pei ona tu i totonu o le vai mo se vaiaso e aunoa ma ni faailoga o le lalagaina ma e masani ona faʻaaogaina e fai ai ni laʻau o fugalaau vao.

E te iloa? I tala anamua, o le Tusi Paia ma talitonuga taufaasese anamua, e leʻi amanaiaina ia palu. I aso anamua, o le faatoaga na ola ai le moa ua taʻua o le leai o se mea, talu ai ona latou talitonu o le Unclean na luluina o ia. E i ai se tala faʻasolopito, e tusa ai ma le mea na faia ai e Satani le mea inu ava muamua mai le paluga, togafitia Eva ma avatu ia te ia le apu e pei o se meaʻai.

E talafeagai foi le fai mai o le cockle o se vao. O lenei manatu e fefaʻasoaaʻi e faifaatoaga, fai togalaau ma faʻatoʻaga. O le pepe taalo e matua le lelei, o lea e mafai ai ona nofoia se pasene tele o le eria pe a totoina fatu. E manaʻomia le tele o taumafaiga e faʻamalo le fanua ma seleseleina saito mai fatu o le cockle, lea, faatasi ai ma isi mea, e matautia le faʻaaogaina.

Faʻasalaʻau oe lava i isi vao vao: fetolofi, fetolofi fetolofi, fetolofi fetolofi, vailaʻau puelaria, vao gaogao vao, otaota vao, lanu moana, lanu, Norwegian silverweed, vaʻaia, vaovao ma le telefoni.

Faamatalaga faʻamatalaga o le genus

Agrostemma (Eleni Agrostemma) o se togavao taʻitasi mai le aiga o Cloves. O le igoa o le fugalaau e sau mai upu Eleni: "agro"ma"taʻavale", o le faaliliuga o lona uiga o le" fanua "ma le" pulou ", faasolosolo. O le mea lea, o le igoa muamua o le cockle ua faaliliuina o le" togalaau "po o le" teuteuina o togalaau. "O isi igoa o le laau: thorium, voloshka, togavao,

Laʻau ma lau

Laʻau ma lau o loʻo valiina i lanu uliuli-lanumeamata po o lanu uliuli, e ufiufi i le susu susu. O laulaau e maualuga, lafoaʻi, faʻafeagai, 4-15 cm le umi O le uʻu e sao pe pisi foʻi le laulauina, o le maualuga le maualuga e 40-60 cm.

Fugalaau

E pei o soʻo se tagata o le aiga o meaʻai, o fugalaau o le gaosiga e iloga i lo latou lalelei, mama, puʻe ma le alofa tunoa. Tuputupu ae mai le 3 i le 5 cm le lautele, le calyx e lima-vae ma popo e lima. Valivali e mafai ona ese: o lanu uma o le lilac, faʻapea ma lanu mumu ma le paʻepaʻe. O le fugalaau e tupu ia Iuni-Aokuso (taimi e mafai ona eseese i ituaiga eseese). Fugalaau e leai se manogi.

E te iloa? O le tapunia o fugalaau o se laau i le po i le mea e taʻua o le nyktinasty. E i ai ituaiga meaola e tupu ai le tapunia ma le tatalaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le saʻo ma le saʻo mai lea aso i lea aso, o le mea lea, e masani ona faʻaaogaina e fausia ai totoa o moe i le taimi muamua.

Ituaiga o cockle

O le ituaiga o cockle e le o le tamaoaiga ma ua na o le 2 ituaiga o meaola: ituaiga masani ma lauiloa.

Le masani

O le ituaiga muamua o laau - o le popo masani poʻo le lulu (Agrostemma githago). O aʻa o le popo masani e oo i le 50-100 cm le maualuga, lala mai le ogatotonu o le ogaumu autu i totonu o le tele o vine, lea e foliga matagofie ai le laau atoa. O fugalaau e laiti, tuʻufua, lilac ufiufi i le vevela. O le vaitau vavalalata e mai ia Iuni ia Iulai. I luga o le faavae o le moa masani, o ituaiga sili ona lauiloa o le agrostemma na gaosia: "Milas", "Milas Seris", "Ocean Pearl".

Graceful

O le ituaiga lona lua o le cockle fiafia (Agrostemma gracilis Boiss)o lona aiga o Sicily. O le tausaga e le sili atu i le 50 cm le maualuga, o laʻau e faʻalauteleina, o fugalaau e oʻo atu i le diamita o le 3 cm, e valiina i lanu eseese o lanu piniki ma le mumu, o le totonugalemu o le fugalaau ei ai lona malamalama. O le taimi o le vavalalata e umi atu nai lo le ituaiga muamua, ma e gata i le taumafanafana uma.

Tufatufaina: o fea e tupu ai le cockle

O le nofoaga e nofo ai le cockle e tupu i luga o le tele o teritori: mo se faataitaiga, e mafai ona maua le laau i le konetineta o Europa, i Aferika i matu, Asia Tutotonu (piedmont ma mauga). I luga o le teritori o Rusia, o le popo e tupu i vaega nei: o le Sasaʻe Mamao ma le Caucasus, o le itu i sasae ma sisifo o Siberia.

Talu ai ona o le laau ua taʻua o se vao i le natura, e mafai ona maua i luga o togalaau ma togalaau aina, ae ui i lea, ona o le faaleleia o tekonolosi o faatoaga o laau totoina, ua toetoe lava a mou atu le cockle mai le fanua. E tupu foi i luga o auala ma ala i luga o eleele e le togafitia, e mafai ona nofo i togalaau ma togavao.

Faʻamāina vao: faaleagaina mea ma auala e tau ai

E taua le iloa pe aisea e matautia ai cockle ma le auala e taulimaina ai i luga o le fanua o loʻo faʻatautaia.

O le a le vao matautia

O se pepe taalo e le na o se mutia vao e faaleagaina ai le fanua o cereal - o lenei laau e sili ona matautia pe a faaaoga e tagata ma manu. O le siama o fatu o le cockle fatu e aofia ai se mea oona matautia e tusa ma le 7%, lea, pe a faʻafefiloi i totonu o le gastrointestinal tract, e maua ai le malosi malosi e pei o le pule mai le tino. O le mea lea, afai e oʻo atu le fatu popo i fatu o saito, e mafai ona faʻaumatia atoa le fua.

E taua! Mataʻutia o le mea o loʻo iai i fatu o le cockle i le aofaiga e na o le 0.5% i le aofaʻi atoa o le falaoamata po o le falaoa. Sue i le falaoamata e faʻaaoga ai suʻesuʻega microscopic. Vaʻaia, o lenei oloa o loʻo i ai se lanu vaivai, e ese mai le le faʻamaonia mo le saito o le saito ma le mago.

Metotia o tauiviga

Ina ia faʻaitiitia poʻo le faʻamaʻaʻaina atoa vao mai le fanua, e taua le mulimuli i nei faiga faʻafoe:

  1. Mulimuli i tulafono o le seleselega fua.
  2. Ia faia lelei le veleina o fua o le cereal i le tautotogo. E taua foi le togavao o fualaau o le taumalulu i le tautoulu, aemaise lava i le itu i saute, i le mea e masani ai, o se laau taʻitasi e mafai ona ola i se tau malulu.
  3. A maeʻa le seleselega, ia fufulu mamanu le saito mai fatu o le pipi i luga o masini faapitoa o le faamamaina o masini (masini moli).
  4. A uma ona fufulu le saito, e taua le faʻaumatia le otaota ma mataʻitu lelei e le pa'ū i le fafagaina o povi.

Fugalaau fualaau: tulaga ma tulafono o le galueaiina

Afai e te manaʻo e teuteuina lau togafiti ma lenei fugalaau mananaia pe totoina i totonu o se ulo, e taua le iloa e uiga i nisi tulafono o le galueaiina. I le tulaga lautele, e le eseese le agrostemma i lona tausiga mamafa, e le o osofaia osofaiga o meaola faalafua ma faamai, e mafai ona tufatufaina atoa lavalava e le afaina ai le ola ma le ola maloloina. Agrostemma o le filifiliga aupito sili lea mo se fai togalaau amata ma tagata fugalaau.

O fea e toto ai agrostemma

O le mea aupito sili ona lelei, o le laau e lagona i vaega o loʻo susulu lelei ma faʻamafanafanaina e le la, e fiafia i le tele o le malamalama, ma e faʻaalia i le malulu o le lamala. E sili atu le fiafia i le malamalama, laʻau oneone poʻo le oneone, ae i luga o le eleele ma le susu o faafitauli eleele ma le faʻaleinaina e mafai ona tupu. E tusa ai ma le pH o le eleele, e tatau ona le faaituau poʻo sina gaʻo. Afai e le lava le malamalama o fugalaau, o le a vaivai, taua.

Auala e toto ai le taʻitasi

E mafai ona faʻalauteleina le gaosiga e fatu, ae o lenei faiga e le faigata tele. I lalo o tulaga masani, e mafai e fatu ona taofi o latou meatotino ma talafeagai mo le tuputupu aʻe mo le 10 tausaga, ae a oʻo mai le faʻatauina o fatu, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai i le tausaga talu ai poʻo le aoina o fatu. O le taimi e tulaʻi mai ai i masina o le tautotogo (Aperila, Me), pe a faʻamafanafana le eleele i le + 10-15 ° C. E mafai foi ona i ai le laau i le tautoulu.

Faitau e uiga i laau taʻitasi taʻitasi e pei o le vao vao (sicenus), vao tuʻufua o Turkirana (alissum), bidens, echinocystis, iberis brachikoma, faʻapologa, nigella damask, Drummond phlox, argiranthemum ma pentas.
Afai o le fanua i lau eria e mamafa tele, e mafai ona e faʻaaogaina le eleele faʻatasi ma le oneone oneone i le ratio 1: 1. E tatau ona faia ni pu, taoto 3-4 fatu i le loloto o le 6 cm, taofi le mamao i le va o pu e oo i le 20-30 cm. Afai o le vevela o le eleele ma le ea e maualuga, o le a vave ona vave tupu vave - i totonu o le 1-2 vaiaso. Ona tupu lea o le totogo, pe a fai o le a tele naua laau toto, vaivai, e ono i ai faigata i le fuga.

Tausiga talafeagai

Agrostemma e puipuia i le mafanafana o le po, mafanafana, matagi, tala. Faʻatauga e tatau ona naʻo le vaitau o le vevela vevela vevela ma le vevela, o le taimi atoa e le manaʻomia ai le susu, e faʻapea foi i laei. Pau lava le mea atonu e te manaʻomia o se lagolago i foliga o se mama mo mea maualuga laau. E manaʻomia foi faʻalauiloa pe a totoina e le laau vevela lalo o le mamafa o fugalaau tetele.

Mea aoga o le cockle ma a latou talosaga

E ui lava o le melele e pei o se meaʻai i le togalaau, e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa ma o se mea aoga togafitiga faʻamalosi e puipuia ai le tele o faʻamaʻi. O le gaosi agrostemmy o loʻo i ai mea nei:

  • procytocytic;
  • antimicrobial;
  • momoe momoe.

O sauniuniga o fatu e iai le aafiaga:

  • aotelega:
  • faʻamoemoe;
  • mea maualuga;
  • diuretic.
E pei foi o le paluga, latou te maua foi uiga masani: o le anuvil, mordovnik, safflower, juniper, turmeric, lavender, maple, clover mumu, asparagus ma Siberian siksha (Altai Vodyanica).

Agrostemma e faʻaaogaina e fofo ai togafitiga mo malulu, faʻamaʻi o le maualuga o le respiratory tract, colic, gasegase o le natura eseese, o le tino, maʻi moe, tootai. I le ituaiga o meaola ma mea mamafa, o le laau e aoga mo furunculosis, dermatosis ma le afaina.

E taua! Manatua o lenei laau toto o se mea oona, o le mea lea, o le tutoatasi ma le le pulea o le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga e mafai ona i ai ni taunuuga leaga. Faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le 'ona o faʻamaʻaloga o loʻo faʻamaonia ai le soligaina o le fatu cardiovascular ma le totonugalemu o faʻaoga. O le faʻaaogaina o tupe e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi!

FaʻalavelaveMeaʻaiMetotia o le sauniuni ma le faʻaaogaina
Faanatinati
  • 1/3 tsp fatu eleele;
  • 250 ml o sua sua.

O mea laititi e faʻafeiloaʻi ai le vai inu ma faʻamalosi ai 2 itula, ufiufi i se palanikeke, faʻalavelave. I le taimi e momoe ai, ave le 1/4 ipu.
Uma, paʻu o le paʻu
  • 1 tsp fatu;
  • 100 g o le meli.

Faʻafefiloi, taofi mo aso e 3 i le maualalo o le vevela. Faaaoga fafo i nofoaga e aafia ai.
Faʻalavelave fesoasoani
  • 1 tsp fatu;
  • 0.5 lita o vodka.

Auala e taofi ai le 2 vaiaso, faʻalavelave. Ave 2 tbsp. l ao le i momoe.
Fuga ma malulu, tafe
  • 1 tsp fatu;
  • 0.5 lita o vai inu.

Liligi le mea faʻanoanoa ma taofi mo le itula, maʻe. A o faagasolo le aso, ave 3 taimi 1 tbsp. l
Mo le togafitiga o le tale na faʻaaogaina foi ia togalaau: anise, ivy, vervain vailaʻau, nyvyanik, wormwood, rutabaga, horseradish, saxifrage, cantaloupe ma le plum.

Faatasi ai ma le faʻailogaina i le faʻaaogaina o fualaau oona i luga o le faavae o le agrostemmy:

  • le vaitaimi ole maʻitaga male HB;
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga;
  • allergy;
  • soʻo se gasegase ogaoga i le taimi laititi poʻo le taimi masani.
I le faaopoopo atu i le cockle, latou te faʻaaogaina foi i le dermatology: vailaʻau faʻamaʻi (zhivokost), horsetail (sausage), meaʻai eli, asparagus, verbena, mordovnik, parsnip, peony, melon, acacia honey and feijoa.
Afai e te faʻaaoga fualaau mai le agrostema ma le faʻaeteete ma e tusa ai ma faʻasologa o fomaʻi, e vave ona e toe maua mai maʻi. E le gata i lea, o le laau o se matagofie matagofie o le togalaau poʻo fugalaau fugalaau, e mafai ona faigofie ona tupu i totonu o se ulo i luga o le windowsill. Ae ui i lea, i le tulaga o le faamautu i le fanua, e liliu mai le agrostemma mai se fugalaau matagofie, i se vao matautia. Matou te faʻamoemoe, o lenei ua e malamalama i le natura lua o lenei laau.

Vitio: faʻamatalaga cockle, faʻatoʻaga